Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Lucha activa desde los municipios contra la corrupción

Lucha activa desde los municipios contra la corrupción

23/01/2013 - Amposta

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya fuerza la imputación del alcalde en un posible caso de trato de favor al arquitecto municipal

Amposta | Redacción.- El grupo municipal de Plataforma per Catalunya en la capital del Montsià ha destapado un presunto caso de corrupció que ha salpicado al gobierno municipal de CiU.

El pasado mes de diciembre el regidor y portavoz de la formación identitaria en Amposta, Germán Ciscar, presentó una denuncia contra el Ayuntamiento ante el juzgado de primera instancia e instrucción número 4 de la ciudad por lo que considera “un trato de favor del equipo de gobierno de CiU al arquitecto municipal”.

De acuerdo con Ciscar el funcionario “ha sido autorizado a modificar su horario para ejercer una segunda actividad, un hecho que infringe la ley 53/1984”. Además, denuncia que en la retribución individual del arquitecto, desglosada por conceptos, se aprecia “el incumplimiento del límite total del 30% de la retribución básica” recogida en el artículo 16.4 de la ley de incompatibilidades.

La Justicia ha apreciado indicios de delito y ha citado a declarar al alcalde de la localidad ebrense, Manel Ferré, en el marco de las diligencias previas por un posible delito penal de trato de favor.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

324.CAT, 19/12/2012; PxC d'Amposta denuncia l'Ajuntament per tracte de favor a l'arquitecte municipal

Actualitzat a les 19:30 h - 19/12/2012

Amposta (ACN).- El regidor i portaveu de PxC a Amposta, Germán Ciscar, ha presentat una denúncia contra l'Ajuntament devant el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de la ciutat pel que considera un tracte de favor de l'equip de govern de CiU a l'arquitecte municipal. Segons ha argumentat Ciscar, el funcionari ha estat autoritzat a modificar el seu horari per exercir una segona activitat, un fet, sosté, prohibit per la llei 53/1984. A més, denuncia que en la retribució individual de l'arquitecte, desglossada per conceptes, s'aprecia "l'incompliment del límit total del 30% de la retribució bàsica que recull l'article 16.4 de la llei d'incompatibilitats".

AMPOSTA RADIO, 19/12/2012; PxC d´Amposta denuncia l´Ajuntament per tracte de favor a l´arquitecte municipal

El regidor Germán Ciscar sosté que l´equip de govern de CiU va permetre una segona activitat al funcionari que sobrepassa el límit de retribució permès per la llei

El regidor i portaveu de PxC a Amposta, Germán Ciscar, ha presentat una denúncia contra l´Ajuntament devant el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de la ciutat pel que considera un tracte de favor de l´equip de govern de CiU a l´arquitecte municipal. Segons ha argumentat Ciscar, el funcionari ha estat autoritzat a modificar el seu horari per exercir una segona activitat, un fet, sosté, prohibit per la llei 53/1984. A més, denuncia que en la retribució individual de l´arquitecte, desglossada per conceptes, s´aprecia "l´incompliment del límit total del 30% de la retribució bàsica que recull l´article 16.4 de la llei d´incompatibilitats".

Ciscar ha presentat la denúncia, assegura, havent plantejat reiteradament el cas al ple amb diferents preguntes dirigides a l´alcalde i l´equip de govern, sense rebre una resposta adequada al respecte. "Després de diversos mesos donant-nos llargues, al final hem decidit portar-ho al jutjat i que es faci complir la llei", ha manifestat.

AGUAITA.CAT, 21/01/2013; El jutge cita a declarar l'alcalde d'Amposta com a imputat per un suposat tracte de favor a l'arquitecte municipal

El cas arrenca a partir d'una denúncia del regidor de l'oposició de Plataforma per Catalunya, German Císcar, en considerar que l'equip de Govern de CiU ha autoritzat l'arquitecte municipal a modificar el seu horari per exercir una segona activitat, un fet que, segons Císcar, "està prohibit per Llei. La Llei diu que s'ha de respectar un horari. L'alcalde això s'ho ha saltat", assegura el regidor de PxC. Segons ell, "demanar la compatibilitat suposa també que els complements específics no poden superar el 30 % del sou base. En aquest cas, el percentatge se supera en escreix".

L'alcalde, Manel Ferré, valora molt negativament que un cas polític es judicialitze, però es mostra tranquil: "Fa dos legislatures, la compatibilitat va ser atorgada pel Ple amb un informe del secretari que deia que això era possible, amb la qual cosa penso que estem més que coberts", però matisa que "si ara la Llei ha canviat i diu que esta compatibilitat no és possible, l'Ajuntament prendrà les mesures que haja de prendre". I etziba que "abans de demanar els antecedents penals a l'alcalde, potser que li demanen també al denunciant".

La denúncia de PxC s'ha fet per la via penal. L'alcalde haurà de prestar declaració com a imputat en el marc de les diligències prèvies dijous, a partir de les 11 del matí. Abans, a les 9, declarà German Císcar.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube