Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Plataforma per Catalunya desmantela el amiguismo

Plataforma per Catalunya desmantela el amiguismo

09/04/2014 - Amposta

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

Plataforma per Catalunya fuerza que la Justicia reabra la causa contra el Ayuntamiento por los elevados sueldos de los funcionarios en la órbita del gobierno municipal (CiU)

Amposta | Redacción.- La denuncia presentada por el portavoz de Plataforma per Catalunya en el Ayuntamiento, German Ciscar, ha llevado a la Justicia a intervenir tras advertir que el consistorio está pagando complementos salariales por encima del 30% del sueldo base previsto en la legislación.

A pesar de que inicialmente el juzgado de instrucción número 4 de Amposta archivó la denuncia Ciscar reunió nuevas pruebas y denunció los hechos ante la subdelegación del Gobierno español en Tarragona.

En este sentido la Abogacía del Estado ha decidido presentar un recurso contencioso administrativo contra el Ayuntamiento de Amposta por una presunta infracción de la ley 53/1984 de incompatibilidades del personal al servicio de las administraciones públicas.


De los once funcionarios que estarían recibiendo sobresueldos, en nuevo casos el complemento salarial supera entre el 40 y el 53% de la retribución básica, en un caso supera el 65%, y en otro, el 205%.

Ciscar ha explicado que esta anomalía supone un gasto de 50.000 euros anuales para los bolsillos de los ampostinos, y ha pedido al alcalde Manel Ferré (CiU) que deje de regalar este dinero a amigos suyos. Los perceptores de estos sobresueldos son además los funcionarios con sueldos más elevados y próximos en el gobierno municipal.

El portavoz ha advertido que “si el alcalde se niega a cumplir la ley iremos por la vía penal. Manel Ferré ya no puede alegar ignorancia –tal y como hizo en un primer momento – porque tiene nuestros informes, el de la secretaria y los de la Delegación del gobierno. Podríamos estar hablando de malversación de caudales públicos o prevaricación”.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

DIARI DE TARRAGONA | L'Estat interposa un contenciós contra l'Ajuntament d'Amposta pels complements salarials a funcionaris

L'advocat de l'Estat qüestiona que treballadors municipals amb una segona activitat privada reconeguda estiguin rebent complements específics per sobre del 30%

Publicado: 18:09 - 07/04/2014

ACN

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament d'Amposta pel pagament de complements salarials específics a funcionaris municipals que tenen reconeguda la compatibilitat per exercir una segona activitat privada. Presentat el 21 de març davant el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona arran d'una denúncia del regidor de PxC, German Ciscar, el recurs de l'advocat de l'Estat creu que l'acord de ple del passat 21 de juny vulnera la llei d'incompatibilitats. La corporació va autoritzar la segona activitat a onze funcionaris que cobren un complement específic superior al límit legal del 30% respecte la seva retribució.

No és el primer cop que l'Ajuntament i l'alcalde, Manel Ferré (CiU), són investigats per la justícia precisament per aquest afer. Una denúncia del mateix Ciscar va portar Ferré a principis de l'any passat a declarar com a imputat en les diligències obertes per un suposat tracte de favor a l'arquitecte municipal, que malgrat tenir reconeguda també la compatibilitat de la segona activitat privada cobrava un complement específic superior al 30%. Llavors, el jutjat número 2 d'Amposta va acabar arxivant el cas per considerar que no havien prou indicis i l'alcalde, que assegurava sentir-se emparat per la llei catalana, va proclamar que el tema s'havia de resoldre administrativament.

Però la polèmica pels complements específics ha rebrotat de nou judicialment i, aquest cop, amb més força si cap. El mateix Ciscar va traslladar la informació sobre les noves autoritzacions de compatibilitat als onze funcionaris del passat mes de juny -que van passar pel ple amb el vot favorable de la majoria de CiU, al govern, i ERC, a l'oposició- a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, ha estat la Delegació a Catalunya la qui ha decidit prendre activament cartes en l'assumpte i encarregar a l'advocat de l'Estat que presenti el contenciós administratiu. Ara, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ja ha requerit al consistori que trameti tot l'expedient administratiu del cas.

Des del passat mes d'agost, l'Advocacia General de l'Estat estudia el cas en base a la denúncia del regidor i, ara, ha trobat arguments més que suficients per portar-lo als tribunals. El govern espanyol ha reclamat al consistori un certificat del secretari accidental informant dels onze funcionaris als quals s'havia autoritzat la segona activitat privada, així com les seves retribucions i complements específics: en nou casos, supera entre el 40 i el 53% la retribució bàsica, lluny del 30% que recull la llei estatal. En un cas, però, supera el 65% i, en un altre, el 205%.

La denúncia de Ciscar incloïa també l'informe de la secretària municipal: advertia explícitament que les retribucions podien contravenir la llei estatal, la norma que considerava d'aplicació en aquest cas. Tot i això, el govern municipal, però, va optar per aferrar-se a l'informe de la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat sobre la validesa de la normativa catalana al respecte, que fa una interpretació més flexible al respecte i no imposa cap límit.

El regidor de PxC ha aplaudit la decisió de la delegació de la Delegació del govern espanyol -"ens dóna la raó"-, però ja ha anunciat que, si l'alcalde es nega a rectificar, anirà encara més enllà. En aquest sentit, ha anunciat que presentarà al pròxim ple una moció perquè el govern municipal "deixi de regalar 50.000 euros anuals a amics seus", en referència al cost anual d'aquests complements específics, que reben els funcionaris "amb sous més elevats" i que Ciscar identifica com a pròxims al govern municipal.

"Si es continua negant a complir la llei, anirem per la via penal. Manel Ferré ja no pot al·legar ignorància ara perquè té els nostres informes, el de la secretària i els de la Delegació del govern. Podríem estar parlant de malversació de cabals públics o prevaricació, amb sancions molt greus. Esperem no arribar a aquest punt", ha declarat, tot instant el govern municipal de CiU a depurar responsabilitats i exigir el retorn de l'excés de retribucions. Un afer, assegura, "escandalós" per a la ciutadania, especialment, en el moment de crisi actual. "La llei l'ha de complir tothom", tanca.

L'argument de la llei catalana

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha atribuït l'acció judicial oberta pel govern espanyol a "l'intent de PxC de judicialitzar la vida municipal per tenir ressò mediàtic". Segons ha adduït, un "90% dels municipis aplica la llei catalana", menys restrictiva i segons la qual, no s'estableixen límits als complements específics per als funcionaris amb la compatibilitat autoritzada per a segones activitats privades. Ferré continua limitant els fets a actes administratius i descarta introduir modificacions fins que no es produeixi una resolució judicial, que pot trigar mesos.

"Si hi ha algun il·lícit administratiu ens tocarà regularitzar la situació per la sentència del jutge, però això és tot", ha argumentat. En aquest sentit, ha subratllat que l'anterior denúncia pel cas de l'arquitecte va acabar arxivada. També ha recordat la intenció manifestada pel regidor de PxC de portar el cas penal només uns mesos abans de les eleccions municipals per aconseguir un major impacte electoral i de voler convertir el cas d'Amposta com l'inici d'una campanya de denúncies ajuntaments catalans.

LAVANGUARDIA.COM | Denuncien els complements salarials que paga l'Ajuntament Amposta

Amposta (Montsià), 7 abr. (EFE).- La Delegació del Govern a Catalunya ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament d'Amposta per una suposada infracció de la llei que regula les incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, pel pagament de complements salarials.

L'advocat de l'Estat, en representació de la delegació del Govern, ha presentat el recurs per una presumpta infracció de la llei 53/1984 d'incompatibilitats, segons informa l'Ajuntament d'Amposta.

En concret, es denuncien els complements específics que reben alguns dels treballadors del consistori, que tenen reconeguda la compatibilitat per realitzar una segona activitat, que podrien superar la barrera del 30 % respecte al sou base, en contra del que marca la llei.

La Delegació del Govern s'ha fet ressò d'aquesta manera de la denúncia que, fa més d'un any, va presentar el regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) al consistori Germà Ciscar i que va ser arxivada.

Al maig de 2013, el jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta va decretar l'arxiu de la causa oberta arran de la denúncia interposada per PxC, segons la qual l'arquitecte municipal, des del 2001, cobra un complement específic per damunt del 30 % permès per la llei.

A l'agost del 2013, amb "noves proves", Germà Ciscar va denunciar de nou els fets, aquest cop davant la subdelegació del Govern a Tarragona.

El regidor assegura que el pagament irregular d'aquests complements costa al consistori 50.000 euros, en concret, assegura que els cobren l'arquitecte municipal, l'enginyer, l'aparellador, el cap de gestió tributària i el director del centre de tecnificació, entre d'altres.

La denúncia de la Delegació del Govern ha estat presentada davant el tribunal Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona, encara que el regidor de PxC assegura que tornarà a acudir a la via penal.

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, defensa que un informe jurídic de la Direcció General de la Funció Pública avala que el consistori pot, en aquest cas, aplicar la llei catalana de compatibilitats i assegura que també ho fan un 90 % dels consistoris.

ACN | El govern espanyol interposa un contenciós contra l'Ajuntament d'Amposta pels complements salarials a funcionaris

L'advocat de l'Estat qüestiona que treballadors municipals amb una segona activitat privada reconeguda estiguin rebent complements específics per sobre del 30%

Amposta (ACN).- La delegació del govern espanyol a Catalunya ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament d'Amposta pel pagament de complements salarials específics a funcionaris municipals que tenen reconeguda la compatibilitat per exercir una segona activitat privada. Presentat el 21 de març davant el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona arran d'una denúncia del regidor de PxC, German Ciscar, el recurs de l'advocat de l'Estat creu que l'acord de ple del passat 21 de juny vulnera la llei d'incompatibilitats. La corporació va autoritzar la segona activitat a onze funcionaris que cobren un complement específic superior al límit legal del 30% respecte la seva retribució.

CANAL TERRES DE L'EBRE | Contenciós administratiu contra l'ajuntament d'Amposta pels complements de sou dels funcionaris


La delegació del govern espanyol a Catalunya ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'ajuntament d'Amposta pel pagament de complements salarials específics a funcionaris municipals que tenen reconeguda la compatibilitat per exercir una segona activitat privada. Presentat el 21 de març davant el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona arran d'una denúncia del regidor de PxC, el recurs de l'advocat de l'Estat creu que l'acord de ple del passat 21 de juny vulnera la llei d'incompatibilitats. La corporació va autoritzar la segona activitat a onze funcionaris que cobren un complement específic superior al límit legal del 30% respecte la seva retribució.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube