Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

WWW.LAFURA.CAT, 27/02/2012; 19:17 El Vendrell no farà pagar l'impost de plusvàlues als desnonats

WWW.LAFURA.CAT, 27/02/2012; 19:17 El Vendrell no farà pagar l'impost de plusvàlues als desnonats

01/03/2012 - El Vendrell
 EL VENDRELL.- El ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dilluns a la tarda per unanimitat (PSC-CiU-PxC-PP-ERC) una moció presentada per l’equip de govern quadripartit per eximir de pagar l’impost de plusvàlues als propietaris que siguin desnonats i perdin el seu habitatge habitual. Famílies de diferents municipis, i també del Vendrell, es poden trobar en els propers mesos que, degut a la crisi econòmica i a la pèrdua d’ingressos, no puguin pagar les quotes hipotecàries del seu habitatge i el puguin perdre. Aquesta regulació suposa que en el cas que els propietaris d’un habitatge hagin de retornar l’immoble a l’entitat financera que els va concedir l’hipoteca, a més a més també es generi un impost del qual s’han de fer càrrec obligatòriament. L’Ajuntament del Vendrell ha decidit buscar mecanismes legals que permetin no haver de liquidar la plusvàlua en aquest supòsit.

D’altra banda el ple municipal ha rebutjat amb 14 vots en contra (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 a favor (PxC), la moció presentada per l’oposició que demanava la supressió del registre de parelles de fet de l’Ajuntament, amb l’argument que era fet servir per persones d’origen immigrant de manera fraudulenta, per regularitzar la seva situació amb “casaments” no reals. En canvi, s'ha aprovat amb 14 vots a favor (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 en contra (PxC) una esmena a la totalitat amb un text alternatiu que proposa estudiar i analitzar el registre de parelles de fet i prendre les mesures correctores per evitar-ne usos fraudulents.

Un altre acord adoptat és la ratificació (amb l’oposició de la PxC) de la decisió de la Junta de Govern Local de 27 de desembre de 2011 d’aprovació inicial del Pla Local d’Igualtat per al període 2012/15. L’objectiu del Pla és traçar mesures concretes per impulsar polítiques de gènere, lluitar contra la violència vers les dones, fomentar la participació de les dones, modificar el repartiment dels treballs i usos del temps, incidir en la coeducació, la formació i la producció cultural de les dones, desenvolupar la perspectiva de gènere en el disseny de la ciutat i territoris i promoure la salut de les dones. Plataforma per Catalunya (PxC) rebutja el Pla Local d'Igualtat perquè el quadripartit governant (PSC-CiU-PP-ERC) es nega a incloure-hi una condemna explícita a la llei islàmica essent que al Vendrell hi viuen -oficialment- 3 mil fidels d'obediència musulmana...

També s'ha desestimat, amb l'oposició del quadripartit governamental i el vot a favor únicament de la PxC, la moció presentada per la PxC que demanava instar als Ministeris d’Economia i Hisenda a gravar amb un 18% els enviaments de remeses de la ciutadania estrangera residents a l'Estat espanyol. Així mateix, s'ha aprovat amb els vots de PSC, CiU i ERC, l'abstenció de la PxC i el vot en contra del PP, la moció presentada per ERC en suport a l’escola catalana.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

EL 3 DE VUIT, 24/02/2012; PÀG.16 PxC del Vendrell vol una taxa pels diners que els immigrants envien fora

A més d’una moció en aquest sentit, també en presenta una contra la reforma laboral

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell ha presentat aquesta setmana dues mocions més al ple que tindrà lloc dilluns que ve al consistori vendrellenc, les quals s’afegeixen a la ja coneguda proposta de resolució per demanar la supressió del registre municipal de parelles de fet. En una primera moció, PxC proposa la creació d’una taxa del 18% per a l’enviament de remeses econòmiques dels immigrants als seus països d’origen; mentre que en el segon text presentat per la seva aprovació al plenari vendrellenc PxC demana un rebuig explícit a la reforma laboral aprovada aquest mes de febrer pel govern del Partit Popular a Madrid.

 Taxa per als immigrants

 La primera moció presentada en roda de premsa dimarts pel regidor de PxC Josep Mitjans és, per “per instar als Ministeris d'Economia i Hisenda a gravar amb un 18% els enviaments de remeses dels ciutadans estrangers residents a Espanya”. PxC entén que, atès que l'enviament de remeses per part dels estrangers residents a Espanya als seus països d'origen és “una evasió de divises tolerada sobre la qual no existeix control ni mesures fiscals”, que els diners que s’envien des d’Espanya a tercers països procedents de les remeses és “al cap i a la fi, riquesa generada al nostre país que ha de revertir en un benefici per a la nostra economia” i atès que les remeses enviades per estrangers des d’Espanya l’any 2011 es van situar al voltant dels 7.278 milions de euros i, que per tant, una taxa del 18% sobre aquesta quantitat suposaria un benefici de 1.310 milions d’euros per a les arques públiques en un moment de crisi econòmica”, el grup de PxC a l’Ajuntament del Vendrell demana la creació de la citada taxa.

 Rebuig de la reforma laboral

 En segon lloc, Josep Mitjans va presentar una altra moció per “rebutjar” la reforma laboral del Govern de l’Estat. En aquest sentit, el regidor de PxC es va mostrar dimarts optimista després de “veure els principals dirigents socialistes del PSC al capdavant de la manifestació de diumenge a Barcelona”. “No tinc cap dubte que la moció serà aprovada per majoria de vots", va afegir Josep Mitjans.

 Segons PxC, la reforma laboral impulsada pel govern que Mariano Rajoy “suposa una intolerable pèrdua de drets socials per als nostres treballadors, facilitant i abaratint l'acomiadament i introduint una seria de normatives totes elles tendents a menyscabar els drets laborals adquirits i el pes específic dels treballadors al mercat laboral”.

Així mateix PxC al Vendrell creu que aquesta reforma laboral ve imposada per l'FMI, el BCE, els anomenats “mercats financers”, i els governs d'Alemanya i França, “sent un atac directe a la nostra legítima sobirania”, va dir dimarts Josep Mitjans, que va continuar per dir que la mateixa reforma “està en la mateixa línia neoliberal que ha conduït Grècia a una situació de col·lapse econòmic i a un violent esclat social”.

PxC també opina que la reforma laboral que va entrar en vigor el 12 de febrer “no crearà llocs de treball sinó que permetrà la destrucció dels que ja hi ha i crearà incertesa i inestabilitat al futur mercat laboral”. I segons també opina PxC, atès que les noves contractacions que es preveuen “només generaran precarietat i provisionalitat en els treballadors (...),que el contingut de la reforma demostra que el Govern actual no té capacitat ni voluntat de trobar fórmules capaces d'acabar amb la xacra de l'atur, els índexs del qual no deixen d'augmentar mes rere mes; i atès que la reforma aprovada “redueix les indemnitzacions per acomiadament, facilita en gran manera la qualificació d'“acomiadament procedent i facilita a l'empresari a modificar de forma unilateral jornada, horaris i salaris provocant que el treballador se senti desprotegit davant les decisions arbitràries de l'empresari”, des de PxC a l’Ajuntament del Vendrell es vol que el ple aprovi la citada moció per sol·licitar al govern de Madrid que “reconsideri l'aprovació d'aquesta Reforma Laboral i que valori els motius exposats per tal de procedir al rebuig íntegre d’aquesta”.

A més, la moció que s’hauria d’aprovar dilluns destaca que l’Ajuntament del Vendrell recolzarà tot tipus de mobilització popular contra aquesta Reforma Laboral i hauria de traslladar aquests acords a la presidència del govern espanyol, a la ministra de Treball i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 24/02/2012; PÀG.10 PxC vol que es cobri una taxa per enviar diners a l’estranger

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) proposarà al ple ordinari de l’Ajuntament del Vendrell, que es farà la setmana que vinent, instar els ministeris d’Economia i Hisenda del Govern espanyol a gravar amb una taxa de nova creació del 18% l’enviament de remeses dels ciutadans estrangers residents a Espanya.

PxC considera que aquestes emissions són una evasió de divises tolerada sobre la qual no existeix control ni mesures fiscals, comenta Josep Mitjans, regidor de PxC. Segons les dades d’aquesta formació, les remeses des d’Espanya a països tercers suposen una notable quantitat de diners.

Per altra banda, PxC també presentarà una moció per rebutjar la Reforma Laboral recentment aprovada a través d’un Reial Decret-Llei.

Plataforma per Catalunya creu que aquesta reforma suposa una pèrdua dels drets socials i laborals, que ajudarà a afavorir l’acomiadament i que ve imposada pel Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu, els mercats financers i els governs alemany y francès.

 

EL 3 DE VUIT, 17/02/2012; PÀG.12 PxC vol suprimir el registre de parelles de fet

Argumenta que ja és innecessari i s’han d’evitar fraus

 Els regidors Joan Carrasco i Anabel Nieto van presentar la roda de premsa

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament del Vendrell ha presentat una proposta de resolució al proper ple del consistori per demanar la supressió del registre local de parelles de fet. Aquest registre va ser creat l’any 1996, per fer front a situacions i realitats cada vegada més patents en la nostra societat, com ara les unions estables de parella. Amb el pas del temps, però, aquest registre ha quedat superat per la legislació i, segons recorda PxC, ara “no té cap sentit”, perquè, entre d’altres coses, la llei no exigeix des de l’1 de gener de l’any passat que la convivència estable en parella s’hagi d’inscriure en cap registre.

Un altre motiu que segons PxC fa necessària la supressió d’aquest registre és “per impedir unions fraudulentes d’estrangers”. En aquest sentit, PxC apunta que, d’acord amb informes policials, al Baix Penedès s’haurien detectat unes 800 parelles inscrites com a tal, formades per una persona de nacionalitat espanyola i una d’estrangera, però que no caldria considerar com una unió estable de fet. PxC diu que molts ajuntaments han detectat que alguns immigrants utilitzen aquets tipus d’unions de forma fraudulenta per iniciar els tràmits per regularitzar la seva situació al país i, per tant, molts d’aquests ajuntaments han eliminat el registre de parelles de fet.

I atès que, d’acord amb el Codi Civil de Catalunya sobre la Convivència Estable en Parella, dues persones que conviuen a una comunitat de vida anàloga a la matrimonial es consideren parella estable si la convivència dura més de dos anys ininterromputs, si durant la convivència, tenen un fill en comú; i si formalitzen la relació en escriptura pública o per acta notarial, PxC del Vendrell reclama la supressió del citat registre.

La regidora de PxC Anabel Nieto, en roda de premsa de presentació d’aquesta proposta, va comentar el cas de Vilafranca, on l’ajuntament ja va suprimir el mateix registre.

WWW.LAFURA.CAT, 15/02/2012; 11:31 La PxC demana eliminar el registre de parelles de fet del Vendrell

http://lafura.cat/noticies/pxc-demana-eliminar-registre-parelles-fet-del-vendrell

EL VENDRELL.- La Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell ha presentat una moció que demana la supressió del Registre de Parelles de Fet de l’Ajuntament, creat l’octubre de 1996. La PxC creu que després dels canvis de legislació en referència a la unió estable de parelles, ja no és necessari el registre. Però a més, creu necessària la supressió per impedir unions fraudulentes de persones estrangeres, que busquen regularitzar la seva situació al país

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 15/02/2012 PxC proposa que se suprimeixi el registre de parelles de fet de l’Ajuntament

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-proposa-que-se-suprimeixi-el-registre-de-parelles-de-fet-de-l%E2%80%99ajuntament

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) diu que el registre és innecessari des de la modificació del Codi Civil i, segons diuen, facilita que els estrangers obtinguin el permís de residència. El registre de parelles de fet del Vendrell es va aprovar en ple l’any 1996. A data d’avui hi ha 224 unions registrades.

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 17/02/2012; PÀG.10 PxC demana la supressió del Registre de Parelles de Fet

  EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), proposarà al proper ple la supressió del Registre de Parelles de Fet de l’Ajuntament al considerar que la modificació de la Convivència Estable en Parella, aprovada el 2010, no exigeix que la convivència estable en parella s’hagi d’inscriure en cap registre. A més a més, PxC creu que també es poden evitar unions fraudulentes d’estrangers.

WWW.DELCAMP.CAT, 22/02/2012 PxC demana gravar amb un 18% els enviaments de diners dels immigrants a l'estranger

El partit xenòfob considera que l’enviament d'aquestes remeses a l'exterior del país suposa "una evasió de divises tolerada". Amb aquesta taxa creuen que es podrien obtenir 1.310 milions d'euros de benefici per les arques públiques

Redacció- El Vendrell (Baix Penedès).-El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha anunciat que en el proper ple de l'ajuntament del Vendrell demanarà que es creï un nou impost que gravi els enviaments de remeses dels ciutadans immigrants a l'estranger. El regidor de PxC Josep Mitjans ha aclarit que demanaran al ministeri d'Economia que aquest impost sigui del 18%.

El partit xenòfob considera que l’enviament d'aquestes remeses a l'exterior del país suposa "una evasió de divises tolerada" i que es tracta de riquesa "generada al nostre país que ha de revertir en un benefici per la nostra economia". Segons PxC, aquestes remeses es van situar el 2011 en 7.278 milions d'euros, amb el qual una taxa d’aquest tipus podria reportar 1.310 milions per a les arques públiques "en temps de crisi"

D'aquesta manera, PxC es torna a cebar amb els més pobres, carregant-los de taxes i impostos nous, amb l'objectiu de millorar l’economia de les administracions públiques. El partit ultradretà també ha anunciat que en el mateix ple presentarà una moció de rebuig a la reforma laboral impulsada pel govern espanyol del PP, moció que esperen que rebi el suport del PSC.

 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 22/02/2012 PxC proposarà al ple rebutjar la Reforma Laboral, entre altres

 http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-proposar%C3%A0-al-ple-rebutjar-la-reforma-laboral-entre-altres

 EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al proper ple municipal una taxa del 18% per a les remeses dels immigrants. El partit a l’oposició també inclourà una altra proposta, consistent en rebutjar la Reforma Laboral del PP.

LA FURA, 24/02/2012; PÀG.18 Sense parelles de fet

 EL VENDRELL.- La Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat una moció que demana la supressió del Registre de Parelles de Fet de l’Ajuntament, creat l’octubre de 1996. La PxC creu que després dels canvis de legislació en referència a la unió estable de parelles, ja no és necessari el registre. Però a més, creu necessària la supressió per impedir unions fraudulentes de persones estrangeres, que busquen regularitzar la seva situació al país.

 

 

 

 

 

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 02/03/2012; PÀG.6 Coses de la política…

 L’EDITORIAL DEL TOTHOSAP

 EL VENDRELL.- La política té coses estranyes. L’altre dia, al ple del Vendrell, els regidors del PSC i els de Plataforma per Catalunya (PxC), que no mantenen cap tipus de relació amigable per raons òbvies, van acabar votant el mateix en un punt de l’ordre del dia. La coincidència està en el rebuig a la reforma laboral del PP. Els uns s’hi van oposar perquè creuen que vulnera drets fonamentals dels treballadors i perquè la consideren injusta. I els altres, en canvi, s’hi van oposar, com a tot, per l’eterna cançó. Ja sabeu que per a ells, la culpa, sempre la tenen uns altres.

 

EL 3 DE VUIT, 02/03/2012; PÀG.4 Mocions per a tots els gustos

 EL VENDRELL.- El ple municipal de l’Ajuntament del Vendrell va tractar dilluns, en la sessió ordinària del mes de febrer, diverses mocions i propostes de resolució presentades pel govern o diferents grups polítics. La majoria d’aquests temes, però, tenen una repercussió que depassa l’estrictament municipal.

 Primera moció rebutjada

Quant a una primera moció al ple de dilluns que va ser rebutjada, amb 14 vots en contra del govern i a favor 5 de Plataforma per Catalunya (PxC), no va prosperar la ja coneguda petició d’aquest grup per a la supressió del registre de parelles de fet de l’Ajuntament del Vendrell.

 

Divisió arran la reforma laboral

 

El tema que va contribuir a crear més divisió política en aquest ple va ser una moció de PxC perquè l’Ajuntament del Vendrell es posicionés en contra de la reforma laboral del Govern central que va entrar en vigor el 12 de febrer.

 

En la moció original, PxC deia, entre d’altres qüestions, que la reforma ve “impulsada” pel FMI, BCE i els anomenats mercats financers, i que “suposa una intolerable pèrdua de drets socials per als nostres treballadors, facilitant i abaratint l’acomiadament i introduint una sèrie de normatives totes elles tendents a menyscabar els drets laborals adquirits i el pes específic dels treballadors al mercat laboral”. La moció va ser rebutjada pel govern i només va rebre suport de PxC.

 

Tercera moció rebutjada

 

Dilluns no va prosperar una tercera moció presentada per PxC i ja explicada pel 3d8, “per instar els ministeris d’Economia i Hisenda a gravar amb un 18% els enviaments de remeses econòmiques dels ciutadans estrangers residents a Espanya”.

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 02/03/2012; PÀG.8 S’aprova inicialment el Pla Municipal d’Igualtat

EL VENDRELL.- Amb 14 vots a favor (CiU, PSC, PP i ERC) i 5 en contra (PxC), s’ha ratificat l’acord adoptat per la Junta de Govern Local, de 27 de desembre de 2011, d’aprovació inicial del Pla Local d’Igualtat per als anys 2012-2015.Plataforma per Catalunya (PxC) va argumentar el seu vot en contra d’aquesta aprovació inicial del Pla d’Igualtat dient que les dades que es valoraven estaven desfasades.

 

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube