Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL 3 DE VUIT, 18/05/2012; PÀG.6 El Vendrell aprova endeutar-se 23,5 milions per pagar els proveïdors

EL 3 DE VUIT, 18/05/2012; PÀG.6 El Vendrell aprova endeutar-se 23,5 milions per pagar els proveïdors

19/05/2012 - El Vendrell

August Armengol denuncia el deute de 91 MEUR de l’Ajuntament amb un ràtio del 227%, sinònim de fallida tècnica. Araceli Bundó critica el Reglament per a les Entitats pel seu control tipus Gestapo.

August Armengol denuncia el deute de 91 MEUR de l’Ajuntament amb un ràtio del 227%, sinònim de fallida tècnica. Araceli Bundó critica el Reglament per a les Entitats pel seu control tipus Gestapo.

L’operació prevista al Pla d’ajustament aprovat per l’Estat va comptar amb els vots a favor del govern i l’abstenció crítica de PxC

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell va celebrar dilluns al matí una sessió de caràcter extraordinari per, entre d’altres punts, donar llum verda a l’operació d’endeutament prevista al Pla d’ajustament del consistori aprovat pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques de l’Estat per poder pagar un total de 23.515.181,84 euros que, amb data del 31 de desembre del 2011, es devia als proveïdors de l’administració local vendrellenca. L’acord va tirar endavant amb 16 vots a favor de l’equip de govern (CiU, PSC, PP i ERC) i les 5 abstencions dels regidors de Plataforma per Catalunya (PxC), a l’oposició.

Recordem que el tipus d’interès que haurà de tornar l’Ajuntament del Vendrell a bancs i caixes, que ara avançaran aquells 23,5 milions d’euros del deute a proveïdors, serà d’un 5% anual fins al 2022. Això vol dir que el consistori haurà acabat pagant al llarg d’una dècada 31 milions d’euros pel deute que ara té acumulat amb els seus proveïdors.

En el debat d’aquest punt, el portaveu de PxC, August Armengol, va aventurar que “malgrat l’increment d’impostos i taxes més gran de la història del Vendrell, cada cop tindrem menys i pitjors serveis perquè durant els propers deu anys l’Ajuntament haurà de dedicar el 20% del seu ja minvat pressupost al servei del deute generat per la mala gestió de tots els governs de CiU i PSC que ens han precedit”. Armengol va voler recordar la pujada d’un 40% en la taxa d’escombraries, el 21% de l’IBI o el 13% del rebut de l’aigua.

Registre Municipal d’Entitats 

El ple vendrellenc de dilluns també va aprovar inicialment, en aquest cas amb els vots a favor del govern i en contra de PxC, el Reglament del Registre Municipal d’Entitats. Aquest reglament s’emmarca dins del procés de participació ciutadana  de l’Ajuntament del Vendrell per tal de regular un registre d’entitats del municipi. L’objectiu d’aquest registre és que l’Ajuntament del Vendrell tingui una informació fiable sobre el número d’entitats sense afany de lucre existents a la vila, o bé que actuen dins de l’àmbit municipal, la seva tipologia, el nombre de socis i altres dades que permetin tenir una imatge fidel del teixit associatiu del municipi.

Des de PxC es va criticar que, a parer d’aquest grup, els redactors del reglament “demostren que desconeixen el món associatiu i el teixit d’entitats del Vendrell”, en paraules de la regidora Araceli Bundó, perquè “és inadmissible” que es demani a les entitats el seu calendari d’activitats i pressupostos abans del 15 de gener i, en canvi, el consistori “encara és hora que presenti el pressupost del 2012, i això que ja som a 14 de maig”.

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.DELCAMP.CAT, 14/05/2012 El Vendrell aprova l'operació d'endeutament per pagar els proveïdors

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=22306

El ple del consistori dóna el vist-i-plau a l'operació de crèdit que ha d'aportar 23'6 MEUR per pagar als proveïdors. Joan Maria Diu afirma que el consistori viurà una època de dificultats però que en cap cas "es troba en situació de fallida". PxC s'absté però es mostra crítica amb la gestió econòmica

Marc Guitart- El Vendrell (Baix Penedès).- El ple de l'ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest matí l'operació d'endeutament per rebre el crèdit de 23'6 milions d'euros per pagar als proveïdors, referent al Reial Decret 4/2012 de 24 de febrer. El consistori havia de fer aquest tràmit abans del 15 de maig, perquè els proveïdors puguin començar a cobrar els diners provinents del crèdit.

El crèdit rebut s'haurà de retornar en els propers deu anys, sumant-hi 8 milions afegits d'interessos. Diu ha admès que els següents anys seran de dificultat per l'ajuntament, tot i que ha negat que aquest es trobi en "situació de fallida".

Tots els partits de govern han votat a favor de l'operació, tret de Plataforma per Catalunya (PxC), que s'ha abstingut. August Armengol ha criticat la gestió econòmica del consistori, al·legant que a partir d'ara la situació serà molt "delicada", ja que s'hauran de tornar 3'5 milions d'euros anuals. Això, segons Armengol, es traduirà en "menys serveis i pitjors". Diu ha respost que la situació actual no prové d'una mala gestió, sinó d'un problema de tresoreria produït pels 29 milions d'euros que "altres administracions, particulars, empreses o contribuents deuen al consistori".

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 15/05/2012 PxC denuncia que el pla de sanejament empitjora els serveis

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-denuncia-que-el-pla-de-sanejament-empitjora-els-serveis

EL VENDRELL.- Les dues mesures aprovades al ple extraordinari, l’operació d’endeutament i el registre d’entitats, han rebut les crítiques de l’oposició. Plataforma per Catalunya (PxC) critica la situació econòmica de l’Ajuntament, i alerta que comportarà pitjors serveis pels veïns.

 

LA FURA, 18/05/2012; PÀG.22 PxC denuncia massa control a les entitats

EL VENDRELL.- El ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment dilluns amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC, CiU, PP i ERC) i l'oposició de la Plataforma per Catalunya (PxC) el Reglament del Registre Municipal d'Entitats, amb l'objectiu de tenir una informació fiable sobre el número d'entitats sense afany de lucre de la vila o que actuen dins de l'àmbit municipal, la seva tipologia, el nombre de socis i altres dades que permetin tenir una imatge fidel del teixit associatiu local. El primer tinent d'alcalde Martí Carnicer va explicar que s'obriria el periode d'exposició pública per modificar algun punt del reglament.

L'oposició, però, hi veu un excés de zel de l'Ajuntament en el control de les entitats, i recrimina a l'Ajuntament que es demani a les entitats accions que ni el mateix Ajuntament compleix, com ara enviar el pressupost anual i el calendari d'activitats de tot l'any abans del 15 de gener si volen optar a subvencions. I és que a 15 de maig, l'Ajuntament encara no ha aprovat el pressupost 2012, i tampoc té totes les activitats planificades, ni molt menys. També s'exigeix (article 4) l'adreça i el telèfon de la feina dels directius de les entitats. La regidora de PxC Araceli Bundó acusa el govern de "voler instaurar un control policial" de les entitats.

Amb aquesta fórmula, el que aconseguirà l'Ajuntament, ara que passa per dificultats financeres, és que cap entitat estigui al dia del que se li demani i, per tant, no pugui demanar subvencions.

 

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 18/05/2012; PÀG.10 S’aprova el Reglament del Registre Municipal d’Entitats

EL VENDRELL.- El ple extraordinari celebrat dilluns a l’Ajuntament del Vendrell va aprovar inicialment amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i ERC el Reglament del Registre Municipal d’Entitats. PxC va votar-ne en contra.

Aquest Reglament s’emmarca dins del procés de participació ciutadana de l’Ajuntament del Vendrell per tal de regular un registre d’entitats del municipi. L’objectiu d’aquest registre és que l’Ajuntament tingui una informació fiable sobre el nombre d’entitats sense afany de lucre, existents a la vila o que actuen dins del àmbit municipal, la seva tipologia, el nombre de socis i altres dades que permetin tenir una imatge fidel del teixit associatiu del municipi.

Plataforma per Catalunya (PxC) ha argumentat la seva negativa al reglament perquè segons ells és inadmissible que s’exigeixi a les entitats enviar el seu pressupost anual i el calendari d’activitats abans del 15 de gener si volen optar a les subvencions. Diu PxC que l’Ajuntament encara no ha aprovat els seus comptes, i també critica que s’hagi de fer un registre de les adreces i telèfons de treball.

 

WWW.DELCAMP.CAT, 14/05/2012 El Vendrell vol crear un "canal preferent" amb les entitats a través del Registre Municipal

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=22311

La nova normativa del registre s'ha aprovat inicialment i ara s'exposarà públicament durant 30 dies. El punt més criticat per l'oposició és el que fa referència a l'obligació de presentar un pressupost i un programa d'activitats durant els primer 15 dies de cada any

Marc Guitart- El Vendrell (Baix Penedès).- El Reglament del nou Registre Municipal d'Entitats del Vendrell ha estat aprovat avui en ple extraordinari de forma inicial. Amb els vots a favor del govern quadripartit (PSC, CiU, PP, ERC) i el vot en contra de Plataforma per Catalunya (PxC), s'han aprovat les normes que hauran de seguir les entitats que vulguin prendre part en el registre.

Aquestes s'exposaran ara durant trenta dies perquè els ciutadans hi puguin realitzar esmenes. La normativa demana, a banda d'un seguit de dades de cada entitat, que aquesta comuniqui les variacions de socis que es produeixen cada any. També és obligat que durant els primers 15 dies de cada any presentin el pressupost i el programa d'activitats per aquell curs.

Amb el Registre d'Entitats, aquestes podran presentar-se a la convocatòria de subvencions, demanar la cessió d'espais públics o material, i ser convocades quan hi hagi un procés participatiu. Des de PxC, Araceli Bundó ha dit que es tractava d'una bona idea però que estava "mal realitzada". Bundó ha criticat que es demani pressupost els 15 primers dies de l'any, "quan aquest consistori encara no ha aprovat el seu al mes de maig". També ha fet un símil en relació al nombre de dades que es demanen, dient que semblava "la Gestapo".

Tot i això, PxC ha fet una crida a les diferents entitats perquè presentin les queixes i les al·legacions a través del seu partit.

 

DIARI DE TARRAGONA, 16/05/2012; PÀG.21 Reglamento para entidades

EL VENDRELL.- El Ayuntamiento del Vendrell ha aprobado un nuevo reglamento del Registro Municipal de Entidades. El objetivo es tener una base con las entidades, tipología, socios y otros datos.

Del reglamento Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición, ve inadmisible que se exija a las entidades para recibir subvenciones su presupuesto y calendario antes del 15 de enero, cuando el propio Ayuntamiento no lo tiene.

WWW.DELCAMP.CAT, 14/05/2012 El Vendrell aprova l'operació d'endeutament per pagar els proveïdors

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=22306

El ple del consistori dóna el vist-i-plau a l'operació de crèdit que ha d'aportar 23'6 MEUR per pagar als proveïdors. Joan Maria Diu afirma que el consistori viurà una època de dificultats però que en cap cas "es troba en situació de fallida". PxC s'absté però es mostra crítica amb la gestió econòmica

Marc Guitart- El Vendrell (Baix Penedès).- El ple de l'ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest matí l'operació d'endeutament per rebre el crèdit de 23'6 milions d'euros per pagar als proveïdors, referent al Reial Decret 4/2012 de 24 de febrer. El consistori havia de fer aquest tràmit abans del 15 de maig, perquè els proveïdors puguin començar a cobrar els diners provinents del crèdit.

El crèdit rebut s'haurà de retornar en els propers deu anys, sumant-hi 8 milions afegits d'interessos. Diu ha admès que els següents anys seran de dificultat per l'ajuntament, tot i que ha negat que aquest es trobi en "situació de fallida".

Tots els partits de govern han votat a favor de l'operació, tret de Plataforma per Catalunya (PxC), que s'ha abstingut. August Armengol ha criticat la gestió econòmica del consistori, al·legant que a partir d'ara la situació serà molt "delicada", ja que s'hauran de tornar 3'5 milions d'euros anuals. Això, segons Armengol, es traduirà en "menys serveis i pitjors". Diu ha respost que la situació actual no prové d'una mala gestió, sinó d'un problema de tresoreria produït pels 29 milions d'euros que "altres administracions, particulars, empreses o contribuents deuen al consistori".

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 15/05/2012 PxC denuncia que el pla de sanejament empitjora els serveis

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-denuncia-que-el-pla-de-sanejament-empitjora-els-serveis

EL VENDRELL.- Les dues mesures aprovades al ple extraordinari, l’operació d’endeutament i el registre d’entitats, han rebut les crítiques de l’oposició. Plataforma per Catalunya (PxC) critica la situació econòmica de l’Ajuntament, i alerta que comportarà pitjors serveis pels veïns.

 

LA FURA, 18/05/2012; PÀG.22 PxC denuncia massa control a les entitats

EL VENDRELL.- El ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment dilluns amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC, CiU, PP i ERC) i l'oposició de la Plataforma per Catalunya (PxC) el Reglament del Registre Municipal d'Entitats, amb l'objectiu de tenir una informació fiable sobre el número d'entitats sense afany de lucre de la vila o que actuen dins de l'àmbit municipal, la seva tipologia, el nombre de socis i altres dades que permetin tenir una imatge fidel del teixit associatiu local. El primer tinent d'alcalde Martí Carnicer va explicar que s'obriria el periode d'exposició pública per modificar algun punt del reglament.

L'oposició, però, hi veu un excés de zel de l'Ajuntament en el control de les entitats, i recrimina a l'Ajuntament que es demani a les entitats accions que ni el mateix Ajuntament compleix, com ara enviar el pressupost anual i el calendari d'activitats de tot l'any abans del 15 de gener si volen optar a subvencions. I és que a 15 de maig, l'Ajuntament encara no ha aprovat el pressupost 2012, i tampoc té totes les activitats planificades, ni molt menys. També s'exigeix (article 4) l'adreça i el telèfon de la feina dels directius de les entitats. La regidora de PxC Araceli Bundó acusa el govern de "voler instaurar un control policial" de les entitats.

Amb aquesta fórmula, el que aconseguirà l'Ajuntament, ara que passa per dificultats financeres, és que cap entitat estigui al dia del que se li demani i, per tant, no pugui demanar subvencions.

 

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 18/05/2012; PÀG.10 S’aprova el Reglament del Registre Municipal d’Entitats

EL VENDRELL.- El ple extraordinari celebrat dilluns a l’Ajuntament del Vendrell va aprovar inicialment amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i ERC el Reglament del Registre Municipal d’Entitats. PxC va votar-ne en contra.

Aquest Reglament s’emmarca dins del procés de participació ciutadana de l’Ajuntament del Vendrell per tal de regular un registre d’entitats del municipi. L’objectiu d’aquest registre és que l’Ajuntament tingui una informació fiable sobre el nombre d’entitats sense afany de lucre, existents a la vila o que actuen dins del àmbit municipal, la seva tipologia, el nombre de socis i altres dades que permetin tenir una imatge fidel del teixit associatiu del municipi.

Plataforma per Catalunya (PxC) ha argumentat la seva negativa al reglament perquè segons ells és inadmissible que s’exigeixi a les entitats enviar el seu pressupost anual i el calendari d’activitats abans del 15 de gener si volen optar a les subvencions. Diu PxC que l’Ajuntament encara no ha aprovat els seus comptes, i també critica que s’hagi de fer un registre de les adreces i telèfons de treball.

 

WWW.DELCAMP.CAT, 14/05/2012 El Vendrell vol crear un "canal preferent" amb les entitats a través del Registre Municipal

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=22311

La nova normativa del registre s'ha aprovat inicialment i ara s'exposarà públicament durant 30 dies. El punt més criticat per l'oposició és el que fa referència a l'obligació de presentar un pressupost i un programa d'activitats durant els primer 15 dies de cada any

Marc Guitart- El Vendrell (Baix Penedès).- El Reglament del nou Registre Municipal d'Entitats del Vendrell ha estat aprovat avui en ple extraordinari de forma inicial. Amb els vots a favor del govern quadripartit (PSC, CiU, PP, ERC) i el vot en contra de Plataforma per Catalunya (PxC), s'han aprovat les normes que hauran de seguir les entitats que vulguin prendre part en el registre.

Aquestes s'exposaran ara durant trenta dies perquè els ciutadans hi puguin realitzar esmenes. La normativa demana, a banda d'un seguit de dades de cada entitat, que aquesta comuniqui les variacions de socis que es produeixen cada any. També és obligat que durant els primers 15 dies de cada any presentin el pressupost i el programa d'activitats per aquell curs.

Amb el Registre d'Entitats, aquestes podran presentar-se a la convocatòria de subvencions, demanar la cessió d'espais públics o material, i ser convocades quan hi hagi un procés participatiu. Des de PxC, Araceli Bundó ha dit que es tractava d'una bona idea però que estava "mal realitzada". Bundó ha criticat que es demani pressupost els 15 primers dies de l'any, "quan aquest consistori encara no ha aprovat el seu al mes de maig". També ha fet un símil en relació al nombre de dades que es demanen, dient que semblava "la Gestapo".

Tot i això, PxC ha fet una crida a les diferents entitats perquè presentin les queixes i les al·legacions a través del seu partit.

 

DIARI DE TARRAGONA, 16/05/2012; PÀG.21 Reglamento para entidades

EL VENDRELL.- El Ayuntamiento del Vendrell ha aprobado un nuevo reglamento del Registro Municipal de Entidades. El objetivo es tener una base con las entidades, tipología, socios y otros datos.

Del reglamento Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición, ve inadmisible que se exija a las entidades para recibir subvenciones su presupuesto y calendario antes del 15 de enero, cuando el propio Ayuntamiento no lo tiene.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube