Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL 3 DE VUIT, 15/06/2012; PORTADA I PÀG.7 PxC fa un anàlisi “força negativa” del govern local

EL 3 DE VUIT, 15/06/2012; PORTADA I PÀG.7 PxC fa un anàlisi “força negativa” del govern local

22/06/2012 - El Vendrell

Balanç del primer any de legislatura al Vendrell

August Armengol lamenta l’estat de les platges, l’augment d’impostos i la inactivitat per a la reactivació econòmica

Valoració desigual del govern i l’oposició coincidint en el primer quart de mandat

El govern del Vendrell destaca la seva unitat i consens i PxC titlla la gestió de “força negativa”

EL VENDRELL.- August Armengol, president del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) i cap de l’oposició a l’Ajuntament del Vendrell, fa un balanç “força negatiu” del primer any de govern quadripartit (PSC- CiU- PP- ERC). En aquest sentit, ha emès un comunicat en el qual valora diversos aspectes de la gestió municipal d’aquest primer any de legislatura. Són els que es descriuen tot seguit:

“En orris l’excel·lència turística de les nostres platges”. Segons PxC, els partits del govern “no podien haver començat pitjor el seu mandat ara fa un any. Van suprimir el tradicional castell de focs de Sant Joan, van perdre la bandera blava de la platja de les madrigueres –que no han recuperat enguany-, van haver de precintar el riuet de Coma-ruga diverses vegades durant l’estiu per vessaments d’aigües negres i excrements humans, i es van haver de lamentar tres morts per ofegament just al mateix indret de la platja davant la impotència de les autoritats municipals. Van desmantellar la glorieta del passeig Marítim de Masia Blanca tot excusant-se en el seu manteniment, però un any després segueix sense la seva cúpula. Mai s’havia donat tant mala imatge a la façana marítima de la nostra vila”.

“Han aplicat l’alça d’impostos i taxes més gran mai vista a la història del Vendrell”. Armengol destaca que l’increment ha estat: “el 40% la taxa d’escombraries; 21% l’IBI; 15% l’Escola de Música; 13% un servei bàsic com és l’aigua; 11% el Patronat d’Esports; 10% les plusvàlues; 5% les escoles bressol; i pel damunt de l’IPC tota la resta d’impostos i taxes. Fins i tot han jugat amb la línia de la il·legalitat com és la reclamació dels imports de les taxes de gual amb un efecte retroactiu de 4 anys, fet que ha aixecat una gran polseguera entre els veïns del Vendrell. I tot plegat per oferir menys i pitjors serveis”.

“Col·lapse en els serveis sanitaris i educatius”. PxC destaca en la seva nota els exemples: “Escola Marta Mata amb barracons per sisè any consecutiu. Projecte de tancament d’una escola singular i modèlica com Els Còdols. Primera pedra del CAP del Botafoc col·locada fa més d’un any i obres encara sense començar en un solar cedit al Departament de Sanitat fa sis anys...”

“Primer Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO)” Que fa referència a “la retallada del 25% al salari dels 17 treballadors de la ràdio i la televisió, i la pèssima integració de la TV del Vendrell a la TV del Penedès, cedint tot el protagonisme a la TV de Vilafranca” a mes de, segons PxC, “nombrosos acomiadaments de treballadors d’empreses externes contractades com escombraries i neteja viària, neteja d’edificis municipals i vigilància de seguretat privada d’aquests”.

“Ens han convertit en un dels ajuntaments més endeutats del país”. Segons PxC, “la pitjor gestió econòmica i financera mai vista al Vendrell ens ha portat a un deute reconegut de 61,7 MEUR a 31 de desembre més els 23,6 MEURS del crèdit pels proveïdors, el deute actual és de 85,3 MEUR, cosa que ens situa en un ràtio d’endeutament del 200%, el pas previ a la fallida tècnica”.

“Han paralitzat el Vendrell i no han fet res per la reactivació econòmica”. Per últim, PxC apunta que, “el nou edifici de l’Esplai d’Avis del Tancat paralitzat i abandonat a mig fer, el cinema Brisamar, de titularitat municipal, tancat i tapiat que ofereix una imatge fantasmagòrica a Coma- ruga; i no es veu cap aposta decidida per la generació d’ocupació ni per la dinamització de l’economia”. “Només retallades, paralització, atur, i misèria”, conclou el president de PxC a l’oposició de l’Ajuntament vendrellenc.

 

 

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

EL 3 DE VUIT, 15/06/2012; PÀG.24 Prou diners per als immigrants!

August Armengol

Regidor de PxC al Vendrell

En una carta conjunta de les dues entitats municipalistes de Catalunya, es demana als grups polítics del Congrés del Diputats que esmenin els pressupostos de l’Estat per al 2012 per sol·licitar més diners per als immigrants.

La carta la signen Miquel Buch (CiU), president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i Manuel Bustos (PSC), president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Des de la perspectiva de Plataforma per Catalunya (PxC), qualifiquem aquesta acció com a indignant i insultant per a totes les famílies catalanes que estan patint amb angoixa la crisi econòmica.

Aquestes entitats municipalistes, a les quals està adherit l’Ajuntament del Vendrell, diuen defensar els interessos dels catalans, però en realitat demostren estar molt preocupades per la difícil situació que està passant la gent de casa.

És inadmissible pretendre que els diners públics, és a dir, de tots nosaltres, puguin anar als immigrants mentre hi hagi famílies catalanes que no poden arribar a final de mes. I ja és hora també d’acabar amb totes aquestes entitats subvencionades amb fons públics. Cada dia és més clar que només hi ha una força política que lluita per la nostra gent: Plataforma per Catalunya. I ho farem cada dia amb més força. No permetrem que s’espoliï els catalans per mantenir els immigrants.

 

 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 13/06/2012 PxC qualifica de balanç força negatiu el primer any del govern quadripartit

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-qualifica-de-balan%C3%A7-for%C3%A7-negatiu-el-primer-any-del-govern-quadripartit

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) suspen el govern quadripartit, a qui acusen d’haver acabat amb l’excelència turística de les platges. Posen com exemple la pèrdua de la bandera blava a Les Madrigueres, els ofegaments de l’estiu passat i que es va haver de precintar el Riuet de Coma-Ruga. PxC afegeix, a banda, la pujada d’impostos i taxes, el deute de l’Auntament, l’expedient de regulació d’ocupació al Vendrell Comunicació i que l’escola Marta Mata està a punt d’acabar el seu sisè curs en barracons.

 

 

LA FURA, 15/06/2012; PÀG.14 Balanç negatiu

EL VENDRELL.- La Plataforma per Catalunya (PxC), l’únic grup a l’oposició del consistori vendrellenc, ha fet un balanç força negatiu del primer any de legislatura del govern quadripartit, format per CiU, PSC, ERC i PP. El cap de llista August Armengol ha criticat "la mala gestió econòmica i financera del govern", que “ha convertit l’Ajuntament del Vendrell en un dels més endeutats del país”, amb un deute reconegut de 61,7 milions d’euros a 31 de desembre. Un deute que ascendeix a 85,3 milions d’euros si se li sumen els 23,6 milions d’euros de crèdit que l’Estat ha avançat a proveïdors.

Armengol també ha denunciat l’increment d'impostos i taxes, “el més gran mai vista a la història del Vendrell”, entre els que destaquen l’augment d’un 40% en la taxa d’escombraries, d’un 21% en l’IBI i d’un 13% en un servei tan bàsic com és l’aigua.

Altres mesures efectuades pel govern que han estat durament criticades per la PxC han estat l’Expedient de Regulació d’Ocupació a la Ràdio i Televisió Vendrell, que suposa una retallada del 25% del sou dels 17 treballadors que l’integren, el tancament d’una escola modèlica com Els Còdols, l’encallament en l’inici de les obres del CAP del Botafoc i la “mala imatge” a la façana marítima.

Armengol també ha retret al govern la manca d’accions per generar ocupació i per dinamitzar l’economia

WWW.REVISTAESPIGOL.COM, 13/06/2012 Balanç negatiu del primer any del govern vendrellenc

http://www.revistaespigol.com/?p=22698

EL VENDRELL.- August Armengol, president del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) i cap de l’oposició al Consistori vendrellenc, fa un balanç força negatiu del primer any de govern quadripartit
PSC-CiU-PP-ERC.

 En orris l’excel·lència turística de les nostres platges. No podien haver començat pitjor el seu mandat ara fa un any. Van suprimir el tradicional castell de focs de Sant Joan, van perdre la bandera blava de la platja de les Madrigueres –que no han recuperat enguany-, van haver de precintar el riuet de Coma-ruga diverses vegades durant l’estiu per vessaments d’aigües negres i excrements humans, i es van haver de lamentar tres morts per ofegament just al mateix indret de la platja davant la impotència de les autoritats municipals. Van desmantellar la glorieta del passeig Marítim de Masia Blanca tot
excusant-se en el seu manteniment, però un any després segueix sense la seva cúpula. Mai s’havia donat tant mala imatge a la façana marítima de la nostra vila.

Han aplicat l’alça d’impostos i taxes més gran mai vista a la història del Vendrell. El 40% la taxa d’escombraries; 21% l’IBI; 15% l’Escola de Música; 13% un servei bàsic com és l’aigua; 11% el Patronat d’Esports; 10% les plusvàlues; 5% les escoles bressol; i pel damunt de l’IPC tota la resta d’impostos i taxes. Fins i tot han jugat amb la línia de la il·legalitat com és la reclamació dels imports de les taxes de gual amb un efecte retroactiu de 4 anys, fet que ha aixecat una gran polseguera entre els veïns del Vendrell. I tot plegat per oferir menys i pitjors serveis.

Col·lapse en els serveis sanitaris i educatius. Escola Marta Mata amb barracons per sisè any consecutiu. Projecte de tancament d’una escola singular i modèlica com Els Còdols. Primera pedra del CAP del Botafoc col·locada fa més d’un any i obres encara sense començar en un solar cedit al
Departament de Sanitat fa sis anys…

Primer Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) amb retallada del 25% al salari dels 17 treballadors de la ràdio i la televisió, i la pèssima integració de la TV del Vendrell a la TV del Penedès, cedint tot el protagonisme a la TV de Vilafranca. Mes nombrosos acomiadaments de treballadors d’empreses externes contractades com escombraries i neteja viària, neteja d’edificis
municipals i vigilància de seguretat privada dels mateixos.

Ens han convertit en un dels ajuntaments més endeutats del país. La pitjor gestió econòmica i financera mai vista al Vendrell ens ha portat a un deute reconegut de 61,7 MEUR a 31 de desembre més els 23,6 MEURS del crèdit pels proveïdors, el deute actual és de 85,3 MEUR, cosa que ens situa
en un ràtio d’endeutament del 200%, el pas previ a la fallida tècnica.

Han paralitzat el Vendrell i no han fet res per la reactivació econòmica.
El nou edifici de l’Esplai d’Avis del Tancat paralitzat i abandonat a mig fer. El cinema Brisamar, de titularitat municipal, tancat i tapiat donant una imatge fantasmagòrica a Coma-ruga. No es veu cap aposta decidida per la generació
d’ocupació ni per la dinamització de l’economia. Només retallades, paralització, atur, i misèria.

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 15/06/2012; PÀG.9 El govern d’unitat es referma després d’un any de mandat

El govern es mostra satisfet per haver aconseguit fer el Pla d’AjustEL VENDRELL.- L’11 de juny de 2011 va tenir lloc el ple de constitució de l’actual equip de govern per al mandat 2011- 2015, en aquest cas format per una coalició de regidors dels grups municipals del PSC, CiU, PP i ERC. Tot coincidint amb la celebració del primer aniversari d’aquell acord, l’equip de govern reitera la voluntat de col·laborar en un projecte comú que afronti els reptes a favor del benestar del conjunt de la ciutadania.

L’oposició, Plataforma per Catalunya (PxC), fa un balanç força negatiu d’aquest primer any de govern. August Armengol indica que “se n’ha anat en orris l’excel·lència turística de les platges del municipi, s’han aplicat els impostos i taxes més elevats de la història del Vendrell, els serveis sanitaris i educatius estan saturats, s’està tramitant el primer Expedient de Regulació d’Ocupació de treballadors municipals a la televisió local, s’ha convertit l’Ajuntament en un dels més endeutats de Catalunya i no es produeix una reactivació econòmica”.

 

 

 

DIARI DE TARRAGONA, 17/06/2012; PÀG.3-4 Los reyes del despilfarro

Proyectos faraónicos, pozos sin fondo, obras acabadas que no se ponen en marcha... El derroche municipal no ha tenido límite

Cine Brisamar – Se ha tapiado porque el consistorio no puede asumir los 600.000 euros que cuesta cumplir las normas de seguridad

XAVIER FERNÁNDEZ JOSÉ | EL VENDRELL.- Se incrementan no sólo el precio de los servicios básicos, sino que se sangra a los ciudadanos disparando impuestos y tasas como el IBI, la basura… El Vendrell paga cada dia 20.307 euros de capital e intereses de su deuda… La inmensa mayoría de los consistorios de la demarcación están con el agua al cuello. Han pasado del despilfarro –“gasto excesivo y superfluo”, como lo define la Real Academia Española (RAE)- de la época de vacas gordas a la miseria que, para más inri, repercute en el ciudadano. Obras que son pozos sin fondo, sobrecostes descomunales, proyectos faraónicos, obras acabadas que no entran en funcionamiento porque el consistorio no puede asumir su simple mantenimiento, instalaciones infrautilizadas… Estos son algunos ejemplos.

Sin cine en el Vendrell

La capital del Baix Penedès vive una triste situación: lo precario de su economía le ha impedido poner en marcha y dar utilidad práctica a dos cuantiosas inversiones: el cine Brisamar y el Casal d’Avis del barrio del Tancat.

En 2008, el consistorio asumió la deuda de 1,2 millones de euros que tenía el propietario del cine y se lo quedó. El cine siguió funcionando. Pero ahora que es municipal, habilitarlo para que cumpla todas las normas de seguridad costaría 600.000 euros. Como el Ayuntamiento no dispone de ellos, solución fácil: cerrarlo a cal y canto. Una inversión millonaria, literalmente tapiada. Según el líder de la oposición, el concejal August Armengol, de Plataforma per Catalunya (PxC), el caso “demuestra una gran falta de previsión. Es indignante que se abandone un cine de tanto valor sentimental para la localidad. Es un atentado contra la excelencia turística”.  En el Vendrell hay un cuatripartito (CiU, PSC, PP y ERC), pactado como ‘cordón sanitario’ en contra precisamente de PxC.

El consistorio ya se ha gastado, por otra parte, 640.000 euros en un centro cívico-casal d’avis, pero ha tenido que paralizar las obras por falta de fondos. “Es una estructura desnuda que se irá degradando. Está a merced de los vándalos y los ocupas. Otra falta de previsión: haber iniciado las obras sin tener el dinero”, lamenta Armengol.

 

 

 

 

WWW.LAFURA.CAT, 13/06/2012; 16:57 La PxC fa un balanç negatiu del primer any del govern quadripartit

http://lafura.cat/noticies/pxc-fa-balanc-negatiu-del-any-del-govern-quadripartit

EL VENDRELL.- La Plataforma per Catalunya (PxC), l’únic grup a l’oposició del consistori vendrellenc, ha fet un balanç força negatiu del primer any de legislatura del govern quadripartit, format per CiU, PSC, ERC i PP. El cap de llista August Armengol ha criticat "la mala gestió econòmica i financera del govern", que “ha convertit l’Ajuntament del Vendrell en un dels més endeutats del país”, amb un deute reconegut de 61,7 milions d’euros a 31 de desembre. Un deute que ascendeix a 85,3 milions d’euros si se li sumen els 23,6 milions d’euros de crèdit que l’Estat ha avançat a proveïdors.

Armengol també ha denunciat l’increment d'impostos i taxes, “el més gran mai vista a la història del Vendrell”, entre els que destaquen l’augment d’un 40% en la taxa d’escombraries, d’un 21% en l’IBI i d’un 13% en un servei tan bàsic com és l’aigua.

Altres mesures efectuades pel govern durant aquest primer any de legislatura que han estat durament criticades per la PxC han estat l’Expedient de Regulació d’Ocupació a la Ràdio i Televisió Vendrell, que suposa una retallada del 25% del sou dels 17 treballadors que l’integren, el tancament d’una escola modèlica com Els Còdols, l’encallament en l’inici de les obres del CAP del Botafoc i la “mala imatge” que s'està donant a la façana marítima. En aquest darrer punt Armengol ha fet incidència en la pèrdua de la bandera blava a la platja de Sant Salvador, que enguany no s'ha recuperat, en les diverses vegades que el passat estiu es va haver de precintar el riuet de Coma-ruga per vessaments d'aigües negres, i en els tres ofegaments que es van haver de lamentar l'estiu passat a les platges del Vendrell.

Armengol també ha retret al govern la manca d’accions per generar ocupació i per dinamitzar l’economia i ha lamentat que el Vendrell es caracteritzi només "per les retallades, la paralització, l'atur i la misèria".

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube