Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL 3 DE VUIT, 27/07/2012; PÀG.7 PxC proposa ampliar els ajuts al comerç

EL 3 DE VUIT, 27/07/2012; PÀG.7 PxC proposa ampliar els ajuts al comerç

05/08/2012 - El Vendrell

Ajudes, les vol per a tots els negocis, no només els nous

Roda de premsa de Josep Mitjans i Araceli Bundó regidors per PxC

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell ha presentat unes al·legacions per tal de deixar sense efecte les bases reguladores de subvencions a les llicències d’obertura de nous establiments comercials al Vendrell, que ja ha aprovat inicialment l’administració local i que el govern quadripartit espera poder portar al proper ple ordinari per a la seva aprovació definitiva. En el seu escrit d’al·legacions i tenint en compte que ja veu bé la mesura aprovada com a punt de partida, PxC titlla les subvencions aprovades d’”insuficients i incompletes, ja que aquesta proposta deixa de banda els comerços ja oberts i que estan patint la crisi de la mateixa manera o potser pitjor que els nous establiments comercials”. Això, segons PxC, suposa un “greuge” per als comerciants que van instal·lar un negoci a la capital del Baix Penedès abans d’aquest any 2012. PxC creu que la subvenció als contractes laborals fixos en un import econòmic equivalent al 10% sobre la llicència d’obertura d’un establiment comercial, prevista en les citades bases reguladores, hauria d’abastar “tot el teixit comercial de la vila”.

300 euros per als comerços ja existents

I com que PxC opina que cal fomentar la conversió de contractes eventuals a fixos, “ja que no volem que cíclicament tanquin comerços i vagi gent a l’atur, sinó que volem que es mantinguin els llocs de treball i se’n creïn de nous”, es diu en el text de les al·legacions que aquest partit polític va presentar dimarts en roda de premsa, demana, sobretot, que es modifiquin aquelles bases i s’inclogui la possibilitat de subvencionar amb un màxim de 300 euros tots aquells establiments comercials que “incrementin en una persona o més la seva plantilla amb contracte indefinit”. Segons PxC, aquesta quantitat econòmica és equivalent a l’ajut del 10% per a l’obertura d’un nou negoci al municipi del Vendrell.

Araceli Bundó, regidora de PxC, que va comparèixer amb el company Josep Mitjans,va concloure dimarts que la mesura del govern vendrellenc afecta potencialment entre un 20% i un 25% dels comerços locals “i la nostra proposta, el 100% del comerç existent”.

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 25/07/2012 PxC presenta al•legacions a les subvencions pels nous establiments que contractin treballadors fixes

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-presenta-al%C2%B7legacions-les-subvencions-pels-nous-establiments-que-contractin

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat al·legacions a les subvencions pels nous establiments que contractin treballadors fixes. Des del partit es demana a l’Ajuntament que aquests diners es destinin també a aquells establiments comercials que, tot i no obrir ara portes, puguin contractar treballadors de forma indefinida.

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 27/07/2012; PORTADA Aprovat per consens el Registre d’Entitats

EL VENDRELL.- Tots els grups polítics, fins i tot Plataforma per Catalunya (PxC), arriben a un acord que permet aprovar el reglament que regula el Registre Municipal d’Entitats de tot tipus al Vendrell. // PÀG.10

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 27/07/2012; PÀG.10 El reglament del Registre d’Entitats s’aprovaper consens

S’aconsegueix la unanimitat en un punt controvertit per PxC

Amb les noves bases l’Ajuntament tindrà información real de les entitats

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell va aprovar de forma definitiva, i per unanimitat, el Reglament Municipal d’Entitats, en darrer ple de la setmana passada. Per arribar al text definitiu s’ha hagut de treballar el consens, ja que Plataforma per Catalunya (PxC) va presentar diferents al·legacions que finalment han estat negociades i aquest partit s’ha avingut aprovar definitivament la normativa.

Aquest Reglament s’emmarca dins l’article 158.4 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, que regula que els municipis han d’establir un registre propi d’associacions. Un dels objectius d’aquest registre és que l’Ajuntament tingui informació real de les entitats sense afany de lucre existents a la vila o que actuen dins de l’àmbit municipal, la seva tipologia i altres dades que permetin tenir una imatge fidel del teixit associatiu del municipi.

Un altre objectiu és que aquest registre també sigui una eina per fomentar el coneixement i la interrelació entre totes les entitats i associacions del Vendrell mitjançant l’espai d’Entitats de la web municipal que es crearà, on es faran públiques les dades bàsiques de les entitats registrades, com ara nom, domicili social, números de telèfon, adreça de correu electrònic i lloc web (tot això, prèvia autorització), per la qual cosa és molt important que les dades sempre estiguin actualitzades.

 

DIARI DE TARRAGONA, 23/07/12; PÀG.13 Alertan del peligro de un edificio a medio construir

PxC dice que acceden niños

JMB / ELVENDRELL.- La construcción iba a ser un centro para jubilados que financiaba el Ayuntamiento de El Vendrell, pero tras invertir 640.000 euros para levantar la estructura del edificio, la obra se ha paralizado por falta de presupuesto.

 Ahora Plataforma por Catalunya (PxC), en la oposición en el Ayuntamiento de El Vendrell ha denunciado que “grupos de niños entran a jugar en la estructura, lo que puede suponer un peligro”. Concejales de PxC señalan que incluso por la noches e ven linternas en el interior de la estructura.

Sin embargo parece complicado poder entrar en lo construido ya que grandes planchas de metal que colocó el Consistorio cierran los accesos. Desde la Policía Local de El Vendrell se ha explicado que no se han recibido denuncias sobre la presencia de niños que pudiesen entrar en la obra inacabada.

La estructura, en la zona del Tancat del Galán queda en terrenos sin viviendas próximas y junto a las escuelas. Durante el curso escolar ya se tuvo control para evitar que los niños pudiesen entrar en la obra.

 Adecuados

El Ayuntamiento de El Vendrell considera que los cierres son adecuados para evitar que pueda accederse a la construcción. Pero desde PxC se apunta que “se puede acceder y de hecho se han visto niños. Si hay algún accidente habrá un problema”.La estructura levantada ha costado 640.000 euros ya que se adjudicó la obra en concurso un 32% por debajo de la cantidad inicial de950.000 euros. Pero queda el cierre de todo el edificio, presupuestado en unos 850.000 euros, y las instalaciones y equipamientos, que costarían otros 900.000euros, pero no hay dinero para afrontarlo.

NOTÍCIESTGN, 18/07/2012; PÀG.17 Les restes del Brisamar, al descobert

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- Els integrants de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell denuncien la “mala imatge” que donen els contenidors plens de butaques que formaven part del cinema-teatre Brisamar al barri marítim, a causa de les obres d’enderrocament d’aquest teatre de la ciutat.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube