Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL 3 DE VUIT, 14/09/2012; PÀG.12 Picabaralla entre PxC i La Trinxera per una moció contra l’entitat

EL 3 DE VUIT, 14/09/2012; PÀG.12 Picabaralla entre PxC i La Trinxera per una moció contra l’entitat

17/09/2012 - El Vendrell

Tres dels cinc regidors de PxC a la roda de premsa d’aquest dimecres

Polèmica - El grup polític demanarà al ple que l’Ajuntament anul·li el seu conveni amb el col·lectiu

RICARD VINYALS / EL VENDRELL.- La decisió del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament del Vendrell deportar al ple municipal de dimarts que ve, a 2/4 de 5 de la tarda, una moció per “denunciar i anul·lar el conveni administratiu de l’Ajuntament amb el Col·lectiu La Trinxera”, inclosa la subvenció atorgada a l’entitat independentista, “així com la imposició de noves i més dures sancions al col·lectiu”, ha suscitat una reacció airada de La Trinxera. Val a dir que recentment La Trinxera ha estat multada pel consistori, amb 150 euros, per penjar cartells a la via pública en contra de PxC. La Trinxera no entén com se la multa per una suposada manca de permís per penjar cartells quan “no tenim constància que mai no s’hagi demanat aquest suposat permís a cap entitat ni, per suposat, a nosaltres, per tal d’encartellar pel poble”. La Trinxera afegeix que els cartells contra PxC els va penjar en llocs on habitualment hi ha cartells.

Mocions i propostes de resolució de PxC

Plataforma per Catalunya, a través de tres dels seus cinc regidors al consistori vendrellenc – August Armengol, Joan Carrasco i Josep Mitjans – han presentat les dues propostes de resolució, les dues mocions i les tres al·legacions que aniran al ple que celebrarà dimarts l’Ajuntament del Vendrell. Entre les propostes hi ha l’esmentada contra La Trinxera, a més d’una altra “per millorar els equipaments i la seguretat vial de la Policia Local”.

Com a mocions, PxC presenta textos “per suprimir la taxa de l’euro per recepta mèdica” i “per a la supressió del Senat”.

I quant a les 3 al·legacions presentades per l’únic grup a l’oposició del consistori vendrellenc, es refereixen a deixar sense efecte l’aprovació inicial del “Reglament Orgànic Municipal (ROM)”, de la “Normativa de Publicitat en els Vehicles de Servei Urbà de Taxi” i de les “Bases Reguladores de les Subvencions de Llicències d’Obertura de Nous Establiments Comercials al Vendrell”.

Pel que fa a la proposta per demanar més mà dura contra La Trinxera, August Armengol ha declarat que es fa necessària la denúncia i anul·lació del conveni entre l’Ajuntament i La Trinxera perquè “l’Ajuntament no concedeix subvencions ni cessions de locals a partits polítics, ni a joventuts dels partits, ni a organitzacions de caire polític, ni a col·lectius incívics documentats i sancionats com aquest”; i per això ha demanat “el desallotjament del col·lectiu d’aquest local municipal, la devolució a l’Ajuntament dels 500 euros de subvenció que se li han concedit aquest any i que se li augmentin les sancions a 750 euros, tal com marca l’Ordenança del Civisme i la Convivència per a casos de reincidència i d’insubmissió declarada a les ordenances municipals com aquest”. El regidor de PxC ha manifestat també que “aquesta és una bona oportunitat perquè el govern municipal quadripartit de 16 regidors demostri que és un govern fort, tal com ells diuen”.

 

 

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

DIARI DE TARRAGONA, 12/09/2012; PÀG.20 PxC reclama anular el convenio con La Trinxera

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell presentará dos propuestas de resolución, dos mociones y tres alegaciones en el pleno del Ayuntamiento del próximo martes. PxC propone “denunciar y anular tanto el convenio administrativo del Ayuntamiento con el colectivo La Trinxera como la subvención otorgada, así como el desalojo de esta entidad del local cedido por el consistorio”. Las mociones son “para suprimir la tasa del euro por receta médica y para suprimir el Senado”.

Las tres alegaciones se refieren a dejar sin efecto la aprobación inicial del Reglament Orgànic Municipal (ROM), la Normativa de Publicitat en els Vehicles de Servei Urbà de Taxi y las Bases Reguladores de les Subvencions de Llicències d’Obertura de Nous Establiments Comercials.

“Un punto de encuentro”

Por su parte, La Trinxera señala que “el Ateneu es un espacio que, antes de ser sede de nuestro colectivo, no tenía casi ninguna utilidad, se trataba de una nave en mal estado que se ha convertido, gracias al trabajo realizado durante los últimos años, en un punto de encuentro para muchas personas y asociaciones”.

 

 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 12/09/2012 Plataforma per Catalunya presenta les dues mocions que presentarà al ple de setembre

http://rtvelvendrell.cat/noticies/plataforma-catalunya-presenta-les-dues-mocions-que-presentar%C3%A0-al-ple-de-setembre

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) demana a l’Ajuntament del Vendrell que retiri la subvenció i la cessió del local als joves del col·lectiu La Trinxera. La vinculació de l’Ateneu Popular amb la CUP és, segons PxC, el principal argument per no fer concessions a La Trinxera, ja que les formacions polítiques no es poden beneficiar de locals de propietat municipal ni ajudes econòmiques.

 

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/09/2012; PORTADA, PÀG.7 i PÀG.9 PxC i La Trinxera, en plena pugna

La Trinxera i PxC intercanvien acusacions públicament

El cartell de la polèmica – La Trinxera

PxC demana augmentar la sanció al col·lectiu per la polèmica dels cartells

EL VENDRELL.- Mentre Plataforma per Catalunya (PxC) demanarà al proper ple de l’Ajuntament, dimarts vinent, anul·lar tant el conveni administratiu de l’Ajuntament amb el col·lectiu La Trinxera com la subvenció atorgada, i també la imposició de noves i més dures sancions a l’entitat, La Trinxera ha reiterat l’impuls a la seva campanya contra el feixisme i el racisme.

Aquesta situació arrenca quan l’Ajuntament del Vendrell va multar a mitjan juny La Trinxera amb 150 euros per penjar cartells contra Plataforma per Catalunya amb l’argument que no tenia permís per fer-ho. La propaganda motiu de la polèmica mostrava diferents dirigents de PxC que han estat imputats judicialment. La Trinxera acusa de marcat caràcter feixista i racista els membres de Plataforma per Catalunya i diu que ho vol posar de manifest.

Posteriorment, La Trinxera va demanar el permís pertinent, però va ser denegat per part de l’Ajuntament al considerar que no es tracta de cap activitat publicitària de cap esdeveniment o associació, sinó que carrega contra un tercer, un argument que, segons l’Ajuntament, recull l’Ordenança de Convivència i Civisme. La Trinxera considera que la decisió consistorial té caràcter polític ja que els cartells no comercials, i segons La Trinxera n’és el cas, es regeixen per una altra normativa. Aquests anuncien que es negaran a pagar la sanció, que empraran tots els recursos jurídics i administratius per aturar el procés sancionador i demanaran explicacions al consistori.

La Trinxera ha mostrat la seva indignació per la proposta de PxC, però a més no entén com des d’aquest partit s’insisteix amb la vinculació entre la Candidatura d’Unitat Popular i La Trinxera. És un fet que la CUP del Vendrell realitza les seves trobades a la sala de reunions de l’ateneu; cal dir, però, que a més de la CUP hi realitzen part de la seva activitat fins a tres associacions més (La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Cooperativa de Consum del Vendrell i l’Orgull Roig i Negre) explica La Trinxera a través d’un comunicat.

Plataforma per Catalunya vol que s’augmenti la sanció fins a 750 euros, que es retiri la subvenció de 500 euros a l’entitat i aquesta deixi d’utilitzar el local que tenen a la carretera de Santa Oliva.

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/09/2012; PÀG.9 En contra de l’euro per recepta i en favor de la supressió del Senat

Altres mocions de PxC

EL VENDRELL.- L’altra proposta que Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al ple és la de millorar els equipaments i la seguretat vial de la Policia Local. Com a mocions, suprimir la taxa de l’euro per recepta mèdica i per la supressió del Senat. Les tres al·legacions es refereixen a deixar sense efecte l’aprovació inicial del Reglament Orgànic Municipal, de la Normativa de Publicitat en els Vehicles de Servei Urbà de Taxi i de les Bases Reguladores de les Subvencions de Llicències d’Obertura de Nous Establiments Comercials al Vendrell.

Davant del local municipal cedit per l’Ajuntament a La Trinxera, August Armengol va declarar dilluns que es fa necessària la denúncia i anulació del Conveni entre l’Ajuntament i La Trinxera perquè “l’Ajuntament no concedeix subvencions ni cessions de locals a partits polítics, ni a les joventuts dels partits, ni a organitzacions de caire polític, ni a col·lectius incívics documentats i sancionats com aquest”. Per això, el president del grup municipal de PxC ha demanat “el desallotjament del col·lectiu d’aquest local municipal, la devolució a l’Ajuntament dels 500 euros de subvenció que se li han concedit aquest any i que se li augmentin les sancions a 750 euros, tal com marca l’Ordenança del Civisme i la Convivència per a casos de reincidència i d’insubmissió”.

 

 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 05/12/2012 PxC contra el ROM

http://lafura.cat/noticies/pxc-del-vendrell-presenta-al-legacions-al-rom

EL VENDRELL. – El Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat una esmena a la totalitat del nou Reglament Orgànic Municipal, un document que regula el funcionament intern de l’Ajuntament i que va ser aprovat de forma inicial el passat 17 de juliol. L’esmena sol·licita que es deixi el document sobre la taula a l’espera de l’aprovació definitiva de l’àmplia modificació de la legislació d’àmbit local per part del Govern central i que previsiblement estarà enllestida a la tardor.

Si aquest punt no s’accepta, la PxC planteja diverses esmenes parcials en contra dels diferents articles que limiten el dret d’intervenció dels diferents grups municipals.

Aquests són l’article 17.3, que limita a tres el nombre de propostes de resolució o mocions que pot presentar cada grup municipal;els articles 18.1 i 18.2, que limiten el nombre de precs i preguntes, respectivament, seguint la fórmula de “tants precs i preguntes per grup com nombre de regidors”; l’article 18.3, que en els dos casos anteriors limita el temps d’intervenció a dos minuts en comptes de ser l’alcalde qui moderi els debats; l’article 21.3, que limita el temps dels debats a dotze minuts per ponent, a sis minuts per resposta i a tres minuts per rèplica; i l’article 21.4, que atorga vuit minuts per a l’explicació del vot alhora que s’hi afirma que la intervenció hauria de ser limitada i concreta.

La PxC denúncia que el govern quadripartit “limiti la intervenció dels diferents grups ara que la PxC és l’únic grup a l’oposició” i recorda que “en 33 anys de democràcia mai s’havia aplicat un control tan exhaustiu dels debats i del funcionament del ple”.

La PxC també demana que un cop transcorreguts sis mesos de l’aprovació final del ROM, els grups municipals puguin fer una avaluació de l’aplicació del mateix.

 

 

DIARI DE TARRAGONA, 09/09/2012; PÀG.19 La “guerra de carteles” carga contra el equipo de gobierno

Los nuevos carteles han aparecido junto a los que se colgaron contra PxC

EL VENDRELL.- La guerra de carteles que se ha abierto en el Vendrell después de que el Ayuntamiento haya multado al colectivo La Trinxera por colgar papeles en contra del grupo Plataforma per Catalunya (PxC) se incrementa. En las últimas horas han aparecido más carteles, con la misma tipografía y estilo de los que critican a PxC, pero ahora cargan contra el equipo de gobierno. Los carteles se han colocado junto a los que cargan contra PxC. El Ayuntamiento dijo que vulneran la ordenanza publicitaria.

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 17/09/2012 La Trinxera ha concentrat un bon grapat de gent a la plaça Vella en defensa de l’Ateneu Popular del Vendrell

http://rtvelvendrell.cat/noticies/la-trinxera-ha-concentrat-un-bon-grapat-de-gent-la-pla%C3%A7-vella-en-defensa-de-l%E2%80%99ateneu

EL VENDRELL.- La Trinxera concentrava aquest dissabte un bon grapat de gent a la plaça Vella en defensa de l’Ateneu Popular del Vendrell i contra les agressions feixistes. L’entitat responia d’aquesta manera a Plataforma perCatalunya (PxC), que presentarà en el ple d’aquest dimarts a la tarda una moció per què l’Ajuntament tanqui el local de l’ateneu, situat a la carretera de Santa Oliva. El col·lectiu La Trinxera buscava aquest dissabte la complicitat ciutadana davant l’atac de Plataforma per Catalunya. Segons l’entitat, amb aquesta acció es volia silenciar les seves crítiques, defensar l’Ateneu Popular i mostrar-se en contra de les agressions feixistes. Afirmen, a més, que l’activitat que duen a terme és molt més àmplia del que es vol donar a entendre, treballant, per exemple amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca entre d’altres. Plataforma també ha demanat que es retiri la subvenció que es dóna a La Trinxera, però els seus membres afirmen que no en reben cap, ja que els 500 euros que perceben del consistori són per organitzar el Correllengua.

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT,14/09/2012; La Trinxera convoca una concentració aquest dissabte en defensa de l'Ateneu popular del Vendrell

http://rtvelvendrell.cat/noticies/la-trinxera-convoca-una-concentraci%C3%B3-aquest-dissabte-en-defensa-de-l%E2%80%99ateneu-popular-del

VENDRELL.- La Trinxera convoca una concentració aquest dissabte en defensa de l’Ateneu Popular del Vendrell i contra les agressions feixistes. L’entitat respon així a Plataforma per Catalunya (PxC), que ha anunciat que al proper ple municipal demanarà, entre altres qüestions, que l’Ajuntament tanqui el local de La Trinxera. A més, el col·lectiu explica que no té cap subvenció per les seves activitats, sinó que els 500 euros que ha rebut del consistori són per l’organització del Correllengua.

DIARI DE TARRAGONA, 17/09/2012; PÀG.13 La Trinxera se manifiesta contra la propuesta de resolución de PxC

El partido xenófobo pedirá en el pleno del Ayuntamiento de mañana que se desaloje al colectivo del Ateneu popular.

EL VENDRELL.- Unas 100 personas se manifestaron el sábado en la plaza Vella del Vendrell para dar su apoyo al Col·lectiu La Trinxera y mostrar su disconformidad sobre la propuesta de resolución que el partido xenófoboPlataforma per Catalunya (PxC) presentará en el próximo pleno municipal de mañana. PxC pide “la anulación del convenio administrativo del ayuntamiento con el colectivo”, así como su “desalojo” del Ateneu popular y la “devolución de 500 euros de subvención que se le han concedido este año”.

La manifestación se desarrolló de forma pacífica y contó con la participación de los 10 miembros del colectivo, vecinos vendrellenses, representantes del sindicato CGT y de la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme, una entidad que en Catalunya aglutina a más de 300 entidades.

Origen

La Trinxera considera totalmente desproporcionada e injustificada esta petición y por eso quiso protestar públicamente, incluso antes que la propuesta de resolución se haya votado.

Joan Urpí, uno de los miembros del colectivo, explica que “todavía no hemos cobrado los 500 euros”, y que “ese dinero no era para el funcionamiento del colectivo, sino que era para la organización del Correllengua”. Una actividad que ha suscitado las quejas de PxC, que pide que además de retirar la subvención, se multe a La Trinxera con 750 euros como consecuencia de unos carteles que la asociación colgó en diferentes puntos de la ciudad como reclamo del Correllengua sin el consentimiento municipal.

Convenio

Además, PxC afirman que el convenio entre el colectivo se tiene que anular, ya que “el Ayuntamiento no concede subvenciones ni cesiones de locales a partidos políticos ni a las juventudes de los partidos, ni a colectivos incívicos documentados y sancionados como éste”.

WWW.E-NOTICIES.CAT, 17/09/2012; 12:31 Joves del Vendrell es manifesten contra els

http://mes-edicions.e-noticies.cat/baix-penedes/joves-del-vendrell-es-manifesten-contra-els-racistes-danglada-67988.html

PxC vol tancar l'Ateneu Popular, que depèn de l'Ajuntament

Concentració a favor de l'Ateneu Popular, dissabte passat.

EL VENDRELL.- L’escalada de tensió entre Plataforma per Catalunya (PxC) i el col·lectiu de joves La Trinxera del Vendrell no s’atura. Després que l’ajuntament multés amb 150 euros el col·lectiu per penjar cartells contra el partit d’Anglada sense permís, ara des de PxC s’ha presentat una moció en el proper ple municipal demanant que el consistori clausuri l’Ateneu Popular on els joves es reuneixen.

L’Ateneu és de propietat municipal, i el fa servir el col·lectiu jove gràcies a un conveni amb l’ajuntament que data del 2007. La raó per la qual PxC demana que es tanqui és perquè la CUP hi ha celebrat alguns actes quan, segons el partit 'ultra', cap partit polític no es pot beneficiar de locals de propietat municipal. PxC també demana que es retiri la subvenció de 500 euros anuals que l’ajuntament els dóna per organitzar el Correllengua.

Des de La Trinxera han respost explicant que el local s’ha cedit a diversos grups que ho han sol·licitat, com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o la Cooperativa de Consum, a banda de la CUP. El dissabte passat es va realitzar una concentració de rebuig al tancament del local davant l’ajuntament, en el qual hi van prendre part un centenar de persones. Tot plegat forma part de l’estira i arronsa en què es troben La Trinxera i PxC pel penjament de cartells en el qual surten diversos polítics de PxC que han estat imputats per la justícia. 

Plataforma per Catalunya, a l'oposició, té cinc regidors al Vendrell mentre que el PSC en té set, CiU 6, el PP 2 i Esquerra un. L'alcalde és de CiU els dos primers anys (Benet Jané) i del PSC després (Martí Carnicer).

EL 3 DE VUIT, 21/09/2012; PÀG.4 Concentració de la Trinxera

EL VENDRELL.- Dissabte al vespre, a les 8 i a la plaça Vella del Vendrell, hi va haver una concentració en contra del tancament de l’Ateneu de la Trinxera que va demanar el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC). Hi van assistir unes 70 persones. Des del col·lectiu independentista s’ha valorat molt positivament la resposta que va tenir l’acte, que va comptar també amb la CUP del Vendrell, la CGT i EUiA, a més dels col·lectius i associacions que formen part de l’Ateneu.

WWW.XARXAPENEDES.CAT, 17/09/2012 70 persones a la concentració del Vendrell contra Plataforma per Catalun


http://xarxapenedes.cat/70-persones-a-la-concentracio-del-vendrell-contra-plataforma-x-catalunya/
 
EL VENDRELL.- Unes 70 persones van concentrar-se dissabte passat, 15 de setembre, a les portes de l’Ajuntament del Vendrell, a la Plaça Vella, per mostrar la seva indignació amb la proposta de Plataforma per Catalunya (PxC) de tancar l’Ateneu popular del Vendrell.
 
La polèmica va arrencar fa unes setmanes amb la publicació per part del col·lectiu La trinxera d’un cartell on es denunciaven els delictes comesos i jutjats de tres dirigents de la formació ultradretana Plataforma per Catalunya, que a la capital del Baix Penedès compta amb 5 regidors. La formació racista va denunciar el col·lectiu, que va rebre una multa de 150 euros per part de l’Ajuntament, a més de cartes individuals als membres identificats en l’encartellada.
 
Ara PxC va un pas més enllà i demana augmentar la multa a 750 euros, tancar l’Ateneu i retirar la subvenció de 500 euros al Correllengua, iniciativa cultural que és impulsada pel propi col·lectiu La Trinxera.
 
La concentració va comptar amb el supot explícit i la participació de la CUP del Vendrell, la CGT i EUiA, a més dels col·lectius i associacions que formen part de l’Ateneu. Cap regidor del govern, format per una àmplia coalició de CiU, PSC, ERC i PP, va fer acte de presència. Demà dimarts 17, en horari de matí, se celebrarà la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament del Vendrell on se sotmetrà a votació la moció presentada per PxC en aquest sentit.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube