Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Plataforma per Catalunya denuncia el esperpento de la morosidad en El Vendrell: 85,3 milions de EUR de deuda y un ratio del 200%

Plataforma per Catalunya denuncia el esperpento de la morosidad en El Vendrell: 85,3 milions de EUR de deuda y un ratio del 200%

14/11/2012 - El Vendrell

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anabel Nieto denuncia que el Ayuntamiento se corta el agua por impago fruto del alto endeudamiento municipal con 85 millones de EUR 

El Vendrell | Redacción.- La regidora del grupo municipal de Plataforma por Cataluña a la capital del Baix Penedès, Anabel Nieto, ha denunciado lo que considera “el esperpento de la morosidad municipal”.

Nieto ha destapado que "el Ayuntamiento se ha cortado el agua a sí mismo por impago". De acuerdo con la regidora “el consistorio ha retirado el contador de agua de una dependencia de titularidad municipal como es el Cine-Teatro Brisamar de Coma-ruga con el cartel contador retirado por falta de pago". 

La candidata número 3 por la demarcación de Tarragona en las próximas elecciones al Parlament de Catalunya ha asegurado que “este hecho es un indicador de la voracidad recaudatoria de un Ayuntamiento que se corta el agua a sí mismo por falta de dinero para pagar y exceso de celo, y por otro lado, de la impotencia de uno de los ayuntamientos más endeudados del país que logró el ratio de endeudamiento más grande de la historia del Ayuntamiento de Vendrell”.

Nieto ha afirmado que “desde este mes de mayo la deuda se incrementó hasta el 200% tras materializarse el préstamo de 23,6 millones de euros para pagar a los proveedores”. Esta inyección económica hizo aumentar la deuda total municipal hasta la cifra récord de 85,3 millones de euros.


Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

RTV EL VENDRELL, 07/11/2012; L'esperpent de la morositat: l'Ajuntament es talla l'aigua a si mateix

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 07/11/2012 L'esperpent de la morositat: l'Ajuntament es talla l'aigua a si mateix

EL VENDRELL.- La regidora Anabel Nieto, del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), ja va denunciar en el Ple extraordinari de les ordenances fiscals del passat 26 d'octubre que "pugen els impostos sense importar-los-hi que cada cop hi ha més famílies que pateixen els talls d’un servei tan bàsic com és l’aigua. Que aquest mes d’octubre 350 famílies patiran aquest tall, i per imports de 16 euros en alguns casos. I per tornar a restablir el servei d’aigua hauran de pagar 70 euros a més a més de l’import del rebut. Aquesta és una manera vergonyosa d’explotar i d’esprémer els vendrellencs més desfavorits. Aquí els qui realment es fan el negoci són l’Ajuntament i la concessionària de les aigües. Vostès ho saben i ho permeten i desprès pregonen que són socialistes i solidaris".

Doncs bé, avui des de PxC han denunciat l'esperpent de la morositat municipal: "l'Ajuntament es talla l'igua a si mateix per falta de pagament". PxC denuncia el comptador d'aigua retirat d'una dependència de titularitat municipal com és el Cinema-Teatre Brisamar de Coma-ruga, situat a l'avinguda Brisamar núm.10, amb el cartell "comptador retirat per falta de pagament".

La qual cosa representa d'una banda la voracitat recaptatòria d'un Ajuntament que es talla l'aigua a si mateix per falta de pagament i d'excés de zel, i d'altra banda, la impotència d'un dels ajuntaments més endeutats del país que va assolir el ràtio d'endeutament més gran de la història de l'Ajuntament del Vendrell amb un 200% des d'aquest mes de maig en materialitzar-se el préstec de 23,6 MEUR per pagar els proveïdors, cosa que va fer augmentar el deute total municipal fins a la xifra rècord de 85,3 MEUR.

EL 3 DE VUIT, 09/11/2012; PxC afirma que l’Ajuntament es talla l’aigua per falta de pagament

EL 3 DE VUIT, 09/11/2012; PÀG.17 PxC afirma que l’Ajuntament es talla l’aigua per falta de pagament 

Crítica – El grup a l’oposició diu que es tracta d’un exemple de “l’esperpent de la morositat municipal”

El Vendrell.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell troba que és un exemple de “l’esperpent de la morositat municipal” el fet que el consistori hagi desmuntat un comptador d’aigua d’un edifici municipal, l’antic Cinema-Teatre Brisamar, de Coma-ruga, literalment “per falta de pagament” en el rebut de l’aigua.

Pel que fa al mateix tema del consum d’aigua, PxC critica el govern quadripartit per pujar la taxa corresponent “sense importar-li” les famílies que pateixen els talls d’un subministrament tan bàsic, però que no poden pagar. Segons PxC, el mes d’octubre passat van ser unes 350 les famílies afectades per aquesta situació. En alguns casos, diu PxC, la interrupció en el subministrament d’aigua es produeix per imports d’únicament 16 euros, però aquestes famílies hauran d’abonar 70 euros més el que van quedar a deure si volen tenir novament restablert el subministrament de l’aigua.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube