Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL 3 DE VUIT, 07/12/2012; PÀG.8 PxC presenta al•legacions a l’augment de les ordenances fiscals

EL 3 DE VUIT, 07/12/2012; PÀG.8 PxC presenta al•legacions a l’augment de les ordenances fiscals

13/12/2012 - El Vendrell

PxC da una oportunidad para retractarse el gobierno cuadripartito PSC-CiU-PP-ERC a presentar alegaciones contra la subida abusiva de las ordenanzas fiscales de hasta el 100% en algunos casos

Petició – El grup a l’oposició demana, entre d’altres mesures, congelar la majoria d’impostos i taxes.

El Vendrell – Ordenances fiscals 2013.

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell ha presentat una sèrie d’al·legacions per intentar deixar sense efecte les ordenances fiscals del municipi per a l’any que ve, aprovades inicialment el 26 d’octubre i les quals s’apugen una mitjana del 3,4%, segons l’equip de govern quadripartit, i de manera “exorbitant i desmesurada, inassolible per a la majoria de les llars vendrellenques, amb el que es provocarà un augment de la morositat ciutadana”, segons diversos exemples aportats per PxC. El grup polític a l’oposició municipal vendrellenca creu que “cal donar un gir social a l’actitud actual del consistori envers els problemes dels vilatans”, i per tant, demana, entre d’altres peticions, no apujar taxes com la d’escombraries d’una llar tipus un 11%, i fins un 39% per a habitatges unifamiliars, “ja que moltes d’elles no tenen ni jardí ni creen restes de poda, i això crea un greuge a les famílies que tenen aquest tipus de llar”, diu PxC. A més, el grup liderat per August Armengol, tampoc creu que sigui el moment d’apujar l’IBI un 14%, quan l’any passat ja es van apujar un 40% les escombraries –recorda PxC- i un 21% l’IBI.

Petició de PxC

Després d’anar detallant altres augments en els impostos i taxes de l’Ajuntament del Vendrell per al proper exercici del 2013, PxC demana a les seves al·legacions diverses qüestions. Totes elles hauran de ser debatudes al proper ple municipal que es convoqui. Així les coses, en un total de 8 qüestions, PxC demana al ple vendrellenc –textualment, segons el text de les al·legacions presentades- l’adopció dels següents acords en comptes de la pujada de les ordenances fiscals aprovades inicialment:

1. Aplicar una rebaixa del 80% en l’IBI per als aturats que els seus ingressos no arribin al salari mínim interprofessional.

2. Exempció de pagament de l’impost de Plusvàlua per a les famílies en procés de desnonament.

3. Exempció del pagament de l’impost de Vehicles de Tracció Mecànica (impost de circulació) per als aturats que els seus ingressos no arribin al salari mínim interprofessional.

4. Baixar l’IBI recalculant a la baixa el coeficient de càlcul d’aquest impost en consonància amb el valor real dels immobles en aquest moment.

5. Que la taxa d’escombraries sigui igual per a tothom, ja que discriminen els milers de famílies amb vivendes unifamiliars.

6. Exempció del pagament de la taxa d’obertura d’un nou negoci si aquest crea nous llocs de treball.

7. Rebaixa d’un 30% de l’import de la taxa d’ocupació d’espais públics per a terrasses de bars i restaurants.

I 8. Congelar la resta d’impostos, taxes i preus públics

 

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 05/12/2012 PxC presenta al•legacions a les ordenances fiscals del 2013

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-presenta-al%C2%B7legacions-les-ordenances-fiscals-del-2013

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat al·legacions a les ordenances fiscals del 2013. Consideren que la pujada de les taxes és desmesurada i que el govern no ha parlat clar quan ha anunciat augments del 3,4% quan en realitat es faran efectius increments que en alguns casos superaran, fins i tot, el 70%. És per això que demanen una baixada generalitzada de les taxes que més han crescut.

 

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 07/12/2012; PÀG.9 PxC demana congelar les ordenances fiscals per al 2013

El partit considera que l’any passat ja es van apujar prou les taxes i tributs.

PxC alerta que hi ha moltes famílies que se’ls ha tallat serveis per no pagar.

EL VENDRELL. – La regidora de Plataforma per Catalunya (PxC), Araceli Bundó, va presentar dimarts públicament el document de les al·legacions de PxC a les Ordenances Fiscals, que es debatrà en el proper Ple de l’Ajuntament.

La regidora va fer èmfasi en l’especial situació de crisi econòmica que pateix el Vendrell amb gairebé cinc mil aturats registrats i moltes llars que han vist tallats els subministres de serveis per falta de pagament.

En aquest context, des de PxC “trobem escandalosa l’alça desmesurada d’impostos, taxes i preus públics per al 2013, que no és pas del 3,4% com ens volia fer creure el govern quadripartit”, tal com es demostra en el document adjunt “amb nombrosos exemples i amb increments de fins el 100% en algun capítol”. Per això, i tenint en compte també les alces de l’any passat, entre altres propostes que conté el mateix document, PxC demana la congelació de les Ordenances Fiscals i l’exempció de la Plusvàlua per als desnonats.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube