Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Araceli Bundó:

Araceli Bundó: "el gobierno municipal tiene miedo de los bancos"

31/12/2012 - El Vendrell

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya pide dejar de operar con entidades financieras que practiquen desahucios

El Vendrell | Redacción.- El grupo municipal de Plataforma per Catalunya en el consistorio vendrellense ha puesto en evidencia la complicidad del equipo de gobierno de la ciudad con las entidades financieras culpables del drama de los desahucios.

La formación identitaria ha presentado una moción en la que pedía que el Ayuntamiento de la localidad tarraconense retirara de las entidades bancarias que practiquen desahucios de la residencia habitual a las personas empadronadas en el municipio, así como el cese de las operaciones financieras con ellas.

Plataforma per Catalunya ha querido impulsar un compromiso unitario firme por parte del grueso de fuerzas con representación en el consistorio para luchar contra la situación de emergencia habitacional que sufre Catalunya. Un compromiso que vaya más allá de una simple declaración de voluntades y buenas palabras. 

En este sentido ha pedido también al Ayuntamiento que dé la orden a la Policía Local del Vendrell de que deje de prestar apoyo a la comitiva judicial en los desahucios. La nula voluntad por parte del equipo de gobierno para frenar el drama de los desahucios se ha puesto de manifiesto al rechazar ambas propuestas.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

EL 3 DE VUIT, 21/12/2012; PÀG.8 Declaració unànime com a vila activa antidesnonamens

El ple aprova contactar amb els bancs perquè posin els pisos buits a un preu de lloguer social per als afectats

Rebuig a retirar els diners dels bancs i que la Policia no actuï en els processos

FOTO: Un moment del ple celebrat aquest dimarts al Vendrell

EL VENDRELL.– Tal i com es preveia i la possibilitat ja anunciada en aquest setmanari en la seva anterior edició, el ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar dimarts declarar el municipi com a vila activa en la prevenció dels desnonaments d’habitatges per motius econòmics; més concretament, el Vendrell passa a ser una “vila activa en la prevenció dels desallotjaments i en l’atenció després de la seva realització”. La moció presentada per l’equip de govern a partir del text íntegre que li havia fet arribar la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Penedès, que pensa portar el mateix document als 14 consistoris de la comarca, va ser aprovada per unanimitat. Abans, l’únic grup municipal a l’oposició vendrellenca, Plataforma per Catalunya (PxC), va demanar d’afegir-se a la presentació de la moció, per acabar de votar-la, com dèiem, favorablement.

Tanmateix, minuts desprès es va debatre, i rebutjar, una moció que PxC va presentar per declarar el Vendrell “municipi lliure de desnonaments”, perquè introduïen un parell de peticions “impossibles de complir”, en paraules del primer tinent d’alcalde, Martí Carnicer.

La moció rebutjada

Tanmateix, com apuntàvem, el govern vendrellenc no va acceptar la petició de PxC que, a més de reclamar que el Vendrell fos “municipi lliure de desnonaments” i dels aspectes que sí que es van aprovar minuts abans –en una moció molt similar-, reclamava un parell de qüestions més: que l’Ajuntament del Vendrell retirés els seus diners de les entitats financeres que practiquin desnonaments de la residència habitual a persones empadronades al municipi i que s’instés la Policia Local del Vendrell que deixi de prestar suport a la comitiva judicial en els desnonaments.

Ordenances fiscals i altres acords

El ple vendrellenc d’aquest dimarts també va rebutjar les al·legacions de PxC presentades per la modificació de les ordenances fiscals del 2013, que van ser aprovades definitivament; va aprovar una moció presentada per tres dels grups del govern (PSC, CiU i ERC) –el PP s’hi va desmarcar- crítica amb el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, i en defensa del model d’immersió lingüística a l’escola catalana.

Pel que fa al debat de les ordenances fiscals, les quals s’apugen de mitjana l’IPC del mes de setembre passat (3,4%) segons el govern local, i molt per sobre d’acord amb el parer de PxC, es va reproduir dimarts el que ja s’havia debatut amb motiu de l’aprovació inicial de les ordenances, el mes d’octubre. 

Finalment, el ple va rebutjar una moció de PxC que reclamava la continuïtat d’un Registre Civil de gestió totalment pública i gratuïta i per defensar les competències municipals en la celebració de matrimonis civils.

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 19/12/2012 El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat una moció contra els desnonaments

EL VENDRELL.- La Plataforma d’Afectats per les Hipoteques havia fet arribar la proposta perquè es debatés en aquesta sessió de dimarts. Això suposarà l’aplicació de diverses mesures que frenaran el desallotjament de famílies que no puguin fer front a la seva hipoteca.

El ple contenia altres punts destacables com ara l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals, després d’haver desestimat les al·legacions de Plataforma per Catalunya (PxC), l’aprovació d’un mapa de capacitat acústica pel municipi, i finalment una moció en defensa del model d’immersió lingüística a l’escola, amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP. 

DIARI DE TARRAGONA, 19/12/2012; PÀG.16 El Vendrell se suma a las localidades que quieren frenar los desahucios

Pide a los bancos que pongan en alquiler social los pisos que tienen cerrados para las familias que pierden su casa

Acepta gran parte de las reivindicaciones de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca

Se descarta retirar el dinero de los bancos que quiten viviendas, “porque no se tiene”. 

EL VENDRELL.– El Ayuntamiento del Vendrell pedirá a los responsables de las oficinas bancarias de la localidad que trasladen a sus superiores la necesidad de poner en el mercado las viviendas que tienen cerradas en sus carteras de propiedades para evitar que las familias se vean en la calle por un embargo.

El Ayuntamiento del Vendrell recoge así gran parte de la moción de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH). Sin embargo descarta aplicar medidas como la de retirar el dinero municipal de bancos que ejecuten desahucio, como han hecho los ayuntamientos de Tarragona y Altafulla.

El teniente de alcalde Martí Carnicer explicó que esa medida no la puede tomar el Ayuntamiento del Vendrell, porque no tiene dinero ni fondos en las entidades bancarias. Ese punto lo había solicitado el grupo de Plataforma per Catalunya (PxC) en la oposición.

Desobediencia 

Tampoco acepta el Ayuntamiento del Vendrell el no poner a disposición de la autoridad judicial a la Policía Local cuando lo solicite ésta para dar apoyo en una situación de desahucio como pedía PxC. Carnicer apuntó que no se puede pedir a un agente municipal que cometa un delito penal como puede ser el desoír un mandato judicial. Y, apuntó, en un cuerpo policial, no cabe la desobediencia por objeción de conciencia.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube