Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Inocentada en El Vendrell

Inocentada en El Vendrell

28/12/2012 - El Vendrell

EL 3 DE VUIT, 28/12/2012; PÀG.12 August Armengol (PxC) serà el nou alcalde del Vendrell, per unanimitat

EL VENDRELL – Relleu a l’alcaldia del Vendrell

PLE – Avui es farà la sessió d’investidura, però el govern quadripatrtit avisa que podria presentar una moció de censura d’aquí a cent dies

EL VENDRELL.- Pocs minuts abans de tancar aquesta edició, ahir dijous al vespre, aquest setmanari va poder conèixer la important notícia d’un relleu inesperat al govern de l’Ajuntament del Vendrell, que farà que August Armengol, cap de l’únic partit a l’oposició municipal, Plataforma per Catalunya (PxC), sigui elegit alcalde de la capital del Baix Penedès, en principi, fins a final d’aquesta legislatura, el maig de l’any 2015. Afirmen que serà en principi perquè, en una mena de pacte encobert del mateix partit PxC amb el govern quadripartit que ha gestionat l’Ajuntament vendrellenc des de l’inici d’aquest mandat, el juny del 2011, els quatre partits polítics que l’integren –PSC, CiU, PP i ERC- accepten que Armengol comenci a ser el nou alcalde, però si no els convenç en el càrrec “presentarem una moció de censura immediatament després dels cent dies de marge de què tot govern ha de disposar per demostrar la seva vàlua”, ha explicat l’alcalde actual, Benet Jané, de CiU, i que en principi ho havia de ser encara fins el mes d’abril d’aquest proper any 2013. Recordem que a principi de legislatura i en virtut del pacte de govern que aquells quatre partits van subscriure, precisament per aïllar el màxim possible PxC de la gestió política de l’Ajuntament del Vendrell, es va establir que Benet Jané seria alcalde fins l’abril d’aquest any que ve i que aleshores seria rellevat pel cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Martí Carnicer, guanyador de les eleccions municipals celebrades el mes de maig del 2011.

El relleu, avui mateix

Si sorprenent va ser conèixer la notícia del relleu a l’alcaldia de l’Ajuntament del Vendrell per posar-hi al capdavant August Armengol, més encara ho ha estat el fet de la data i hora triada per a la convocatòria del ple municipal de caire extraordinari que ha d’investir el líder de PxC. Així, aquest ple, lògicament per la via de la màxima urgència i “per no perdre més temps del necessari”, segons remarca Benet Jané, ha estat convocat per avui divendres, a les 7 del vespre. Tothom que hi estigui en contra, però, està cridat a expressar el seu rebuig davant mateix del Consistori vendrellenc.

Arguments del canvi 

Entre els motius que han portat el govern quadripartit a acceptar una petició de PxC per agafar les regnes de l’Ajuntament vendrellenc hi ha les discussions polítiques continuades que han portat, sovint, encesos debats entre el govern i l’oposició a la capital del Baix Penedès. “Si diuen que ho farien tan bé, ara és el moment de demostrar-ho”, han reconegut fonts del govern que fins avui mateix ha encapçalat Benet Jané. Això sí, el govern quadripartit, que “en senyal de bona voluntat en plenes festes nadalenques”  votarà unànimement a favor de la investidura d’August Armengol, també es reserva l’esmentat dret de presentar una moció de censura per treure Armengol del càrrec d’alcalde si no respon a les expectatives. Com sigui que el socialista Martí Carnicer havia de rellevar Benet Jané en el primer tram del nou any 2013, aleshores és més que probable que, donat l’hipotètic cas d’una moció de censura contra PxC, l’alcalde que substituïs Armengol seria Carnicer i no pas novament Jané

El nou cartipàs

En consonància amb la premura amb què ha estat convocat el ple d’investidura d’Armengol, aquesta tarda, també s’ha fixat molt ràpidament el nou cartipàs municipal. Un cartipàs que portarà òbviament molta més feina als cinc regidors de PxC, que s’hauran de desdoblar al màxim per arribar a gestionar totes les carteres del nou govern municipal. El 3d8 ha pogut saber que l’alcalde es reservarà les principals àrees, com són les d’Urbanisme (ara en mans de la regidora socialista Laia Gomis), Policia Municipal i Hisenda (que gestiona Joan Maria Diu) i Promoció Econòmica, Protecció Civil i Enllumenat i Aigües (actualment a càrrec de Jaume Escarré). El regidor Joan Carrasco serà amb tota probabilitat el nou regidor de Cultura (ara en mans d’Albert Solé), Educació i Ocupació (que porta Kenneth Martínez). De la seva banda, Josep Mitjans s’encarregarà de les àrees de Relacions Institucionals i Sanitat, les carteres que duu Martí Carnicer, a més de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme i Platges (àrees d’Àngels Turdiu). Finalment, les dues regidores de PxCAraceli Bundó i Anabel Nieto, es repartiran la resta de carteres, tot i que encara no estan del tot definides. Una qüestió especialment sensible serà qui duu Serveis Socials, una àrea al voltant de la qual s’ha creat molta polèmica pel tracte que dispensa a la població d’origen estranger.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

EL 3 DE VUIT, 04/01/2013; PÀG.28 Ni Armengol és alcalde del Vendrell ni Vilafranca busca administradors

ALT I BAIX PENEDÈS - Innocentades

INNOCENTADES - El 3d8 de divendres passat, 28 de desembre, va publicar dues notícies que eren falses

VILAFRANCA/ELVENDRELL.- Amb motiu d’escaure’s, el mateix divendres passat, el dia 28 de desembre, jornada dels Sants Innocents, aquest setmanari va continuar la tradición de publicar alguna notícia que en realitat es tractava d’una innocentada. En concret, el 3d8 va informar de dues notícies que, com apuntem, eren falses.

Armengol no és alcalde

La primera, que apareixia a la portada de l’edició del setmanari per a la comarca del Baix Penedès i en una información a quatre columnas a la pàgina 12, deia que August Armengol, cap de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell, seria nomenat el mateix divendres nou alcalde de la capital del Baix Penedès, en substitución de Benet Jané. La notícia estava farcida de dades falses i, per tant, ni divendres es va celebrar cap ple extraordinari per elegir el nou alcalde del Vendrell ni tampoc el govern quadripartit s’haurà de plantejar fer cap moció de censura per treure Armengol de l’alcaldia si no exerceix prou bé el càrrec.

Vilafranca no busca futurs administradors

I tampoc no és cert que el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, tingui pensat obrir una llista perquè tothom que vulgui ser administrador de la festa major de la capital de l’Alt Penedès s’hi pugui apuntar. Enmig de tota la información publicada a la pàgina 26 també s’avançava la possibilitat de fer una llista per portar Sant Fèlix a les processons.

EL 3 DE VUIT, 28/12/2012; PORTADA August Armengol (PxC) serà nomenat avui alcalde del Vendrell // P.12

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube