Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

PxC da voz a los vecinos con el agua al cuello

PxC da voz a los vecinos con el agua al cuello

29/01/2013 - El Vendrell

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya denuncia que Coma-Ruga se sigue inundando después de 19 meses de gobierno cuatripartito

El Vendrell | Redacción.- Después de reiteradas quejas por parte no solamente del grupo municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), sino también de diversas asociaciones de vecinos de Coma-ruga y de numerosos vecinos, Coma-ruga volvía a presentar la estampa de calles anegadas el pasado 20 de enero, 19 meses después de que el gobierno cuatripartito (PSC-CiU-PP-ERC) haya accedido al poder en el Ayuntamiento del Vendrell. 

Durante todo el fin de semana los vecinos de la avenida Brisamar y de las calles Aragón, Ramon Berenguer III y Sant Martí del Canigó, quedaron incomunicados en sus hogares con las calles cerradas por cintadas colocadas por la Policía Municipal. 

De hecho, la ciclogénesis climatológica que sufrió el municipio el anterior fin de semana no provocó grandes aguados ni lluvias torrenciales, sino que las inundaciones de Coma-ruga se produjeron por el temporal de viento y de mala mar, subiendo el agua del mar -que también dejó inundada la playa- por los desagües pluviales en sentido inverso, provocando el ascenso del agua en sentido contrario, desde el mar hasta las calles de Coma-ruga.

Con 19 meses de gobierno y las muchas quejas llegadas desde las playas y desde PxC, el cuatripartito no ha sido capaz ni siquiera de solucionar parcialmente este problema que tan gravemente y tan a menudo afecta a los vecinos de la zona de la playa, que “también pagan sus impuestos”.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 21/01/2013 PxC denuncia les reiterades inundacions a Coma-ruga

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha fet arribar unes imatges en què mostren les inundacions que aquest cap de setmana es produïen a Coma-ruga. Segons aquesta formació política, són també  diverses les associacions de veïns de Coma-ruga les que fa temps que denuncien aquesta situació, i que l’ajuntament no hi posa solució. En concret aquestes fotografies corresponen a l'avinguda Brisamar i carrers Aragó, Ramon Berenguer III i Sant Martí del Canigó, on segons expliquen els veïns han quedat incomunicats a les seves llars amb els carrers tancats per la policia municipal. De fet unes inundacions que no han estat provocades per la pluja que ha caigut, que no ha estat intensa, sinó pel  temporal de vent i mala mar, que ha fet pujar l'aigua de mar, que també ha quedat inundada la platja, pels desaigües pluvials en sentit invers, pujant l'aigua en sentit contrari, des del mar fins als carrers de Coma-ruga. Segons Plataforma per Catalunya, aquest problema es repeteix massa sovint.

EL 3 DE VUIT, 25/01/2013; PÀG.15 Un temporal de mar inunda Coma-ruga

QUEIXA - PxC denuncia que no s’arregli el problema dels desaigües

FOTO: Imatge de diumenge passat a l’avinguda Brisamar (PxC)

R.V./EL VENDRELL.– Diumenge passat hi va tornar a haver inundacions en carrers cèntrics del barri marítim de Coma-ruga del Vendrell, fruit aquesta vegada no d’un episodi de pluja intensa, sinó del fort vent i mala mar que va fer pujar el nivell de l’aigua en sentit contrari de la canalització habitual pels desaigües pluvials, segons ha denunciat, com ja havia fet en altres ocasions similars, el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC). Segons PxC, malgrat les queixes en el mateix sentit que han anat fent aquest grup i “diverses associacions de veïns de Coma-ruga i de nombrosos veïns”, Coma-ruga presenta una imatge “trista” cada vegada que plou de manera important o hi ha un temporal marítim, i malgrat que l’actual govern quadripartit duu al capdavant de la gestió política del municipi del Vendrell 19 mesos, PxC ha critica que “durant tot el cap de setmana” els veïns de l’avinguda Brisamar i dels carrers Aragó, Ramon Berenguer III i Sant Martí del Canigó es quedessin “incomunicats a les seves llars amb els carrers tancats amb cintes col·locades per la policia municipal”. PxC també ha lamentat que “amb 19 mesos de govern i les diverses queixes arribades des de les platges i les de PxC, el quadripartit no ha estat capaç ni tan sols de solucionar parcialment aquest problema que tan greument i tan sovint afecta uns ciutadans” que, per bé que viuen als barris de mar del Vendrell, “també paguen els seus impostos”, afirma PxC.

WWW.LAFURA.CAT, 21/01/2013; 09:55 La pluja de dissabte inunda part de Coma-ruga

COMA-RUGA.- Com quasi cada vegada que plou, el passat cap de setmana Coma-ruga va quedar parcialment inundada. En aquesta ocasió no va ser pel gran aiguat que va caure, ja que les pluges van ser moderades, sinó pel temporal de vent i mar que va inundar la platja i també els carrers que estan per sota del nivell del mar; també va aflorar l’aigua des dels desguassos de pluvials. Els carrers afectats van ser l’avinguda Brisamar, els carrers Aragó, Ramon Berenguer III i Sant Martí del Canigó. El veïnat d’aquest vials ha quedat incomunicat durant força hores, amb els carrers tancats per cintes col·locades per la Policia Local.


La Plataforma per Catalunya (PxC) denuncia que en 19 mesos, el quadripartit (PSC-CiU-PP-ERC) no ha estat capaç de solucionar-ho, com tampoc ho va poder fer cap dels anteriors governs locals del Vendrell.

DIARI DE TARRAGONA, 21/01/2013; PÀG.14 El agua del mar inunda Coma-ruga para la desesperación de los vecinos

COMA-RUGA – Los residentes sufren la situación de forma reiterada

FOTO PxC – La principal avenida de Coma-ruga quedó cubierta de agua, como en tantas otras ocasiones han sufrido los vecinos

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- Vecinos de Coma-ruga en el Vendrell han reiterado sus quejas por las inundaciones que se producen en sus calles de forma sistemática. A pesar de que las lluvias del fin de semana no han sido de intensidad en la zona, algunas calles han quedado anegadas.

Los vecinos apuntan a que la acumulación de agua en sus calles se ha producido por el temporal de viento que ha entrado hasta el núcleo el agua del mar a través de los desagües de pluviales, quedando inundada también la playa.

La asociación de vecinos de Coma-ruga ya ha repetido en diversas ocasiones al Ayuntamiento las inundaciones que sufre la zona y pide que se tomen medidas. Según explican, durante el pasado fin de semana no podían salir de su casa. La acumulación de agua llevó también a la Policía Local a acordonar algunos tramos para impedir la circulación de vehículos.

La situación ha provocado también las quejas del grupo de Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Ayuntamiento, y que critica que el gobierno de la localidad todavía no haya tomado medidas para evitar una situación que es endémica en la zona de Coma-ruga, donde los vecinos “también pagan impuestos”.

LA FURA, 25/01/2013; PÀG.11 Amb l’aigua al coll

COMA-RUGA.- Com és habitual quan plou, el passat cap de semana Coma-ruga va quedar parcialment inundada. En aquesta ocasió no va ser pel gran aiguat que va caure dissabte, ja que les pluges van ser moderades, sinó pel temporal de vent i mar, amb la pressió atmosfèrica més baixa dels darrers 25 anys, que va fer pujar el nivell del mar dos pams i que va inundar la platja i també els carrers que estan per sota del nivell del mar; també va aflorar l’aigua des dels desguassos de pluvials. Els carrers afectats van ser l’avinguda Brisamar, els carrers Aragó, Ramon Berenguer III i Sant Martí del Canigó. El veïnat d’aquests vials ha quedad incomunicat fins diumenge, amb els carrers tancats per cintes col·locades per la Policía Local. 

La Plataforma per Catalunya (PxC) denuncia que en 19 mesos el quatripartit (PSC-CiU-PP-ERC) no ha estat capaç de solucionar-ho, com tampoc ho va poder fer cap dels anteriors governs locals del Vendrell.    

DIARI DE TARRAGONA, 21/01/2013; PÀG14 El alcalde presidirá la Fundació Fenosa

EL VENDRELL.- El alcalde del Vendrell será presidente de la Fundació Fenosa. Tras la muerte de la presidenta, Nicole Fenosa, musa y esposa del escultor Apel·les Fenosa, la Fundació ha acordado que la presidencia recaiga en el alcalde del Vendrell, donde está la sede de la fundación y museo del artista. El grupo de Plataforma per Catalunya (PxC) recriminó por el gasto que ha supuesto, que tres concejales acudiesen al entierro de Nicole en París. El alcalde Benet Jané dijo que era una cuestión de ética y recordó que la colección está en la localidad.

 

LA FURA, 25/01/2013; PÀG.10 Acord de col·laboració entre CUP i EUiA

LA FURA, 25/01/2013; PÀG.10 Acord de col·laboració entre CUP i EUiA

EL VENDRELL.- Les eleccions municipals de 2011 van donar un tracte sever a la CUP i EUiA, ja que cap de les dues va obtenir representació. Tot i així, ja havien començat  a descobrir la coincidencia d’objectius. Que no es va concretar en cap pacte perquè la relació encara era incipient. Un any i mig després, la relació ha madurat i la setmana passada, les respectives assemblees van aprobar un acord estable de col·laboració, que se sustenta sobre set punts bàsics “irrenunciables”. Sobre aquesta base, i estan oberts a incorporar qualsevol partit, entitat o plataforma que accepti els set punts, la CUP-EUiA vol convertir-se en l’alternativa real al quadripartit que governa l’Ajuntament (PSC-CiU-PP-ERC), ja que entenen que la Plataforma per Catalunya (PxC) no és realment cap alternativa (i si ho és, no des de l’Esquerra). 

El decàleg que els ha unit consta de set punts programàtics: el dret a l’autodeterminació de Catalunya; la recerca d’una  alternativa en  l’àmbit local a un sistema capitalista que consideren “esgotat”; la lluita contra l’austeritat i les retallades; el foment  de la mobilització popular; la recerca dels responsables que han  portat l’Ajuntament a una situación económica crítica; l’oposició al pla d’ajust municipal; i l’impuls de la multiculturalitat.

En funció de com evolucioni la relació, es podrien plantejar anar en coalició als comicis de 2015, responent a una demanda que ja va existir al 2011; però això encara queda lluny.

DIARI DE TARRAGONA, 24/01/2013; PÀG.16 La CUP y EUiA del Vendrell se unen para fiscalizar al equipo de gobierno

POLÍTICA – Consideran que el pacto de CiU, PSC, PP y ERC es criticable

El único partido en la oposición en el Ayuntamiento es Plataforma per Catalunya

JMB/EL VENDRELL.- La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) y Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) del Vendrell han llegado a un acuerdo para lo que definen como “marco estable de colaboración” y que pretende ser una oposición a la acción de gobierno de CiU, PSC, PP i ERC.

Para la CUP i EUiA el pacto cuatripartito del Vendrell no ha sido entendido en el sentido de que han desaparecido las críticas que se lanzaban unos y otros, cuando estaban en oposición y gobierno. Se ha creado “un stablishment político poco transparente”, así el acuerdo de CUP y EUiA pretende “ocupar el espacio vacío de control y oposición”.

Ni CUP ni EUiA tienen representación en el Ayuntamiento, lo que puede dificultar el control de la acción de gobierno. El único partido en la oposición es Plataforma per Catalunya (PxC), pero los partidos que firman el acuerdo la consideran incapacitada para realizar una fiscalización de las acciones del gobierno.

Destacan que el gobierno cuatripartito que se formalizó para aislar a PxC, “no ha hecho políticas de impulso de la interculturalidad como expresión natural de convivencia y de lucha contra las ideas de PxC”.

Los representantes de la CUP y de EUiA destacan que el Vendrell es uno de los más endeudados, “fruto de décadas de gestión irresponsable de CiU y PSC y con el apoyo del PP”. La carta  fundacional señala que “trabajaremos para saber en qué y cómo se ha despilfarrado el dinero público para poder pedir responsabilidades”. 

CUP i EUiA dicen que de momento no tienen documentos o indicios de irregularidades y que, llegado el momento lo denunciarán, pero también pondrán en evidencia gastos superfluos pero las necesidades eran otras.

Los dos partidos aplazan la posibilidad  de que puedan concurrir juntos a las municipales, si bien reconocen tener en común una ideología de izquierdas. “Durante las municipales de 2011 se reclamó algún tipo de unión entre organizaciones de izquierdas o independentistas”.

Sobre el pacto dicen que “ese tipo de acciones se han de hacer con tiempo y no sólo por un interés electoral. Las elecciones no son el objetivo en sí, sino una herramienta para lograr unos objetivos”. Los dos partidos coinciden en que han encontrado puntos en común.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube