Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

El Vendrell, 29/05/2013; Durísimo discurso de August Armengol en el Pleno de Investidura de Martí Carnicer

El Vendrell, 29/05/2013; Durísimo discurso de August Armengol en el Pleno de Investidura de Martí Carnicer

29/05/2013 - El Vendrell

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Martí Carnicer (PSC) es investido alcalde con los votos de CiU y August Armengol le desea no ser recordado como el capo de aquel cártel cuatripartito que un día malgovernó el Vendrell.

El Vendrell | Redacción.- August Armengol
, como presidente del grupo municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) intervino en términos muy duros y muy críticos en el Pleno de Investidura del nuevo alcalde socialista Martí Carnicer.

August Armengol comenzó su discurso diciendo que no se entiende esta investidura sin el apoyo del “cuatripartito multicolor” y repasó los cuatro partidos uno por uno. El PP y ERC son meros “comparsas” que ni siquiera cuentan aritméticamente y ambos han traicionado a sus respectivos electorados, ideológicamente en las antípodas, el uno y el otro “por un plato de lentejas podridas cada final de mes”. No perdió mucho tiempo con CiU, puesto que con su triste papel de monaguillos de Martí Carnicer y del PSC “del campo de CiU no quedará ni la hierba tras las municipales de 2015” y por eso vaticinó que entonces “la alcaldía de Vendrell se jugará entre el PSC y PxC”. En cuanto al PSC les reprochó que hayan perdido los papeles participando en la manifestación contra PxC del 29 de junio convocada “por los col·lectivos incívicos de La Trinxera, Arran, y la CUP, los amigos de Bildu, Sortu y Batasuna”.

Posteriormente el concejal identitario demostró punto por punto que en dos años de mandato el cuatripartito ha incumplido el programa de gobierno de junio de 2011 porque lo único que les interesa es “conservar la poltrona”. Destacó que “en 34 años de democracia nunca se habían subido tanto los impuestos, tasas y precios públicos en tan corto espacio de tiempo” cosa que no ha impedido que “en estos dos años se haya logrado la cifra récord de endeudamiento de toda la historia del Ayuntamiento, 86 millones de euros, bordeando el ratio de endeudamiento del 200%”. Pero dados los antecedentes de Martí Carnicer, “esto ya lo esperábamos puesto que cuando fue nº 2 de la consejería de Economía y Finanzas del tripartito cuadriplicó la deuda de la Generalitat entre los años 2003 y 2010, para lograr la cifra récord anual de déficit de 8.500 millones de euros en 2010”.

Y para acabar, Armengol le deseó muchos aciertos al nuevo alcalde porque “el Vendrell lo necesita”, a la vez que le deseó que no fuera recordado como “el capo de aquel cártel cuatripartito que un día malgovernó el Vendrell”.

 

 

 

 

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

EL 3 DE VUIT, 24/05/2013; PÀG.4 Carnicer es fixa treballar per una millora económica i social

EL VENDRELL – Relleu a l’Alcaldia en compliment del pacte de govern

CONTINUÏTAT – El polític socialista substitueix Benet Jané (CiU) com a alcalde i afirma que manté el compromís estipulat pel govern quadripartit

TENSIÓ – Armengol (PxC) fa una intervenció força crítica

Ricard Vinyals/El Vendrell.- Martí Carnicer, del PSC i cap de llista de la força política més votada a les eleccions municipals del 2011, és des de d’aquest dimecres a la tarda el nou alcalde del Vendrell, en substitució de Benet Jané (CiU) i en compliment del pacte de govern que, el mes de juny d’ara fa dos anys, van subscriure els dos grans partits de la capital del Baix Penedès, PSC i CiU, i al qual s’hi van afegir PP i ERC. Carnicer va ser elegit amb els vots dels 16 regidors del govern quadripartit, mentre que els 5 regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) van votar pel seu candidat alternatiu, August Armengol.

Les intervencions

Pel que fa als parlaments previs dels diferents portaveus polítics, d’entrada Jaume Piñol (ERC) i Elisabet Rodríguez (PP) van agrair la tasca desenvolupada per Benet Jané i es posaven a disposició de Martí Carnicer per continuar en la mateixa línea del govern quadripartit.

Tot seguit va arrivar la intervenció d’August Armengol (PxC), molt llarga i crítica amb el govern vendrellenc. Armengol va destacar, però, que havia millorat força la transparència municipal “arran d’una petició de PxC” amb el suport de qui ara és el nou alcalde, però va continuar per dir que “amb això no n’hi ha prou” i el pacte de govern quadripartit està injustificat. Armengol va criticar ERC i CiU per no voler a Catalunya acords amb el PP i, en canvi, cohabitar amb els populars en el govern vendrellenc; i va atacar el PSC perquè dóna suport a la manifestació contra el racisme que la CUP i la Trinxera han convocat pel 29 de juny al Vendrell. El portaveu de PxC va lamentar que el govern no hagi fet moltes de les coses anunciades fa dos anys i va desitjar a l’alcalde que “sigui recordat com a demócrata”.

Benet Jané es va pronunciar en el mateix sentit que ja havia parlat en renunciar com a alcalde i Kenneth Martínez (PSC) va defensar la necessitat de continuar treballant per millorar l’economia i la cohesió social al Vendrell. Hi va haver molta polémica quan Martínez va recordar unes paraules de PxC en el sentit que “tots els immigrants són uns delinqüents”. Els regidors de PxC, molt enfadats, van negar haver dit això al ple de dimarts i, en tot cas, el nou alcalde va emplaçar-los a debatre la qüestió en un ple ordinari.

Valoració d’August Armengol (PxC)

Pel que fa al relleu a l’alcaldia del Vendrell “els dos grans partits han enganyat els electors i m’atreveixo a dir que el 2015 l’Alcaldia no es disputarà entre el PSC i CiU, com haurà passat en 36 anys, sinó entre el PSC i els seus satèl·lits de CiU d’una banda i Plataforma per Catalunya, de l’altra”.

LA FURA, 24/05/2013; PÀG.10 Martí Carnicer (PSC) torna a ser alcalde del Vendrell, 19 anys després

Dimecres a la tarda es va fer efectiu el canvi d’alcalde al Vendrell, en virtut del pacte de govern a què van arribar fa dos anys CiU i el PSC, amb el suport de PP i ERC. Benet Jané (CiU) ha cedit la batuta de l’Ajuntament a Martí Carnicer (PSC), que ja havia estat alcalde de 1979 a 1994.

EL VENDRELL.- El pacte de govern signat fa dos anys pel PSC i CIU, amb l’afegitó del PP i JpV (és a dir, tots excepte la PxC), establia que les dues forces majoritàries es repartirien l’alcaldia a parts iguals, dos anys cadascun. Ara estem a meitat de legislatura i tocava canvi, i dimecres es va fer efectiu amb un doble ple, el primer de renúncia al càrrec de Benet Jané, i el segon per elegir el nou batlle, Martí Carnicer. En aquesta segona sessió, August Armengol (PxC) també presentà candidatura.

Es dóna la circumstància que el nou batlle ja va ser alcalde del Vendrell de1979 a1994, és a dir, des de la recuperació de la democràcia local fins que es va ser elegit diputat al Parlament. En 35 anys, aquest polític de raça ha passat per tots els papers de l’auca; va ser el núm. 2 del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat durant el tripartit, i ara torna a l’Ajuntament i recupera l’alcaldia, establint acord amb el seu gran rival dels anys79 a94.

En les seves primeres paraules, Carnicer va parlar “d’acte de normalitat democràtica” i va demanar que per valorar l’acció de govern es tingués en compte la situació de crisi global; al seu parer, el pacte és un mandat de la ciutadania, que en les eleccions “ens van assenyalar que calia un treball en equip” defugint partidismes. I de fet, els quatre grups de govern van dir que el pacte funcionava bé.

En el seu primer ple amb la batuta de director, amb la sala plena de polítics (principalment de CiU i el PSC), va  haver de lidiar amb els crits dels regidors de la Plataforma per Catalunya (PxC), que van acusar insistentment el portaveu socialista Kenneth Martínez de mentir quan recordava que en el ple de la vigília el portaveu de la PxC havia dit que “la majoria d’immigrants són delinqüents”. Van ser minuts tensos, d’acusacions creuades i vergonya aliena per part del públic, que es va resoldre sense l’expulsió de ningú.

Prèviament, Armengol havia fet un discurs llarg, en què va dir que Carnicer “sempre ha estat l’alcalde a l’ombra del Vendrell”, va dir que el pacte passava “per la renúncia absoluta de tots els seus principis, d’uns i altres, per fer-se amb aquesta cadira”, i va augurar que en les eleccions de 2015 la disputa de l’alcaldia estaria entre el PSC (amb el suport d’una afeblida CiU) i la PxC. També va fer un repàs a la llarga llista de punts de l’acord de govern que s’estaven incomplint; va vaticinar que Carnicer endeutaria encara més l’Ajuntament del Vendrell i va acabar la diatriba amb l’esperança que “sigui un alcalde democràtic i que no se’l recordi com el capo del càrtel quadripartit que va governar”.

Prèviament, Benet Jané havia recordat que els dos reptes que s’havia plantejat l’equip de govern eren la “millora de la situació econòmica de ciutadans, empreses i Ajuntament del Vendrell, i enfortir la cohesió social i la convivència”. També va reconèixer que la “lleialtat” al pacte havia permès superar les discrepàncies que havien anat sorgint entre els partits de govern.

 

 

 

 

WWW.ELECONOMISTA.ES, 22/05/2013; 19:22 Benet Jané (CiU) cede la alcaldía del Vendrell a Martí Carnicer (PSC)

http://ecodiario.eleconomista.es/interstitial/volver/edarlingmayo/politica/noticias/4846823/05/13/Benet-Jane-CiU-cede-la-alcaldia-de-El-Vendrell-a-Marti-Carnicer-PSC.html

EFE/El Vendrell (Tarragona).- Benet Jané (CiU) ha cedido la alcaldía del Vendrell a Martí Carnicer (PSC) en la segunda mitad del mandato, tal como marcaba el pacto de gobierno, mediante dos plenos extraordinarios consecutivos, uno de renuncia y otro de investidura.

El pacto de Gobierno del Vendrell está formado por CiU, PSC, PP y ERC, que acordaron formar un gobierno de unidad con la alcaldía repartida entre los dos partidos mayoritarios (CiU y PSC) para aislar a la formación xenófoba Plataforma per Catalunya (PxC).

Los vecinos han llenado a rebosar la sala de plenos y la primera sesión extraordinaria, de renuncia de Benet Jané, ha sido rápida y solemne, en la que el alcalde saliente ha recordado el acuerdo de gobierno y ha elogiado el consenso y los acuerdos alcanzados.

"Esto no es un punto y aparte, sino un punto y seguido", ha dicho en su discurso y ha asegurado que tendrá la "máxima dedicación" para superar la crisis porque está convencido de que "si remamos juntos, saldremos juntos".

Cinco minutos antes de la hora de la convocatoria, se ha iniciado el segundo pleno, el de investidura del socialista Martí Carnicer, si bien también PxC, con cinco concejales, ha presentado como candidato a su portavoz, August Armengol.

A las cinco y cuatro minutos de esta tarde, el secretario municipal ha anunciado "Martí Carnicer resulta elegido alcalde", en medio de una gran ovación, por 16 votos a favor y cinco a favor de Armengol.

En el turno de explicación de voto, ERC ha agradecido la "comprensión del alcalde" y el PP ha señalado que no esperan "menos de lo recibido hasta ahora", ya que Jané "ha sabido conducir el barco hacia la calma, muchas veces relativa, pero priorizando el pacto de unidad".

En la intervención de Armengol se han vivido momentos de tensión por lo extenso de su discurso y sus críticas por la manifestación convocada para el próximo 29 de junio contra el racismo y la xenofobia en el Vendrell y por desear que el nuevo alcalde "sea democrático".

Por su parte, CiU ha felicitado al nuevo alcalde y ha revalidado el pacto de Gobierno de unidad y ERC también ha elogiado la labor de consenso y entendimiento lograda durante la primera mitad del mandato.

 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 23/05/2013 Martí Carnicer, escollit nou alcalde del Vendrell

http://rtvelvendrell.cat/noticies/mart%C3%AD-carnicer-escollit-nou-alcalde-del-vendrell

EL VENDRELL.- El traspàs de l’alcaldia es feia en dues sessions de ple extraordinàries que van omplir la sala municipal. Va ser una hora que va donar molt de sí. Des del suport dels regidors dels quatre partits que formen el govern, posant èmfasi en la lleialtat política i el treball per la cohesió social, fins els retrets de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició. En la següent crònica els detallem el més destacat

WWW.REVISTAESPIGOL.COM, 22/05/2013; 22:35 Martí Carnicer, elegit nou alcalde del Vendrell

http://www.revistaespigol.com/?p=29400

Benet Jané (CiU) ha presentat la seva renúncia en compliment del pacte signat a principi de legislatura pels grups del govern
 
EL VENDRELL.- Martí Carnicer (PSC) és des d’aquesta tarda el nou alcalde del Vendrell. Carnicer ha estat escollit alcalde per 16 vots a favor (7 PSC, 6 CiU, 2 PP i 1 ERC) en un ple extraordinari celebrat en una Sala de Plens plena de gom a gom, i que ha comptat amb l’assistència de diverses autoritats com el Delegat del Govern, Quim Nin; el President de la Diputació, Josep Poblet; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; a més de diversos ex alcaldes del municipi, ex regidors, alcaldes de la comarca, i representants d’entitats i nombrosos ciutadans.

El cap de llista de Plataforma per Catalunya (PxC), August Armengol, també ha presentat candidatura a l’alcaldia, obtenint els vots dels cinc regidors del seu grup.

Prèviament, s’ha celebrat un altre ple extraordinari en què Benet Jané (CiU) ha presentat la seva renúncia al càrrec per donar compliment al pacte de govern signat el 9 de juny del 2011 i que establia un repartiment de l’alcaldia entre les dues forces majoritàries.

Després de les votacions, els diferents grups polítics han fet les seves valoracions dels dos anys de mandat, així com del funcionament del pacte de govern. Per ordre d’intervenció, Jaume Piñol, d’ERC, ha explicat que malgrat les diferents ideologies dels quatre grups polítics que formen govern, en aquest temps la seva formació ha pogut seguir el full de ruta fixat. Piñol també ha tingut paraules d’agraïment per a l’acalde sortint, Benet Jané, de qui n’ha valorat el suport i la comprensió rebudes.

En el seu torn, la portaveu del PP, Elisabet Rodríguez, també ha fet una valoració positiva de la gestió dels dos anys de govern i ha reiterat la voluntat que l’esperit de col·laboració dels 4 grups ha de continuar en el futur per millorar la qualitat de vida del Vendrell i els seus ciutadans. Rodríguez també ha fet un agraïment públic al tarannà de consens impulsat per Benet Jané i s’ha posat a disposició del nou alcalde per fer, entre tots, que el Vendrell sigui un municipi de referència des del punt de vista de l’estabilitat econòmica i de la convivència.

El cap de llista de PxC, August Armengol, ha felicitat el nou alcalde i ha ofert la col·laboració del seu grups en els temes que considerin beneficiosos pel municipi i la seva oposició en aquells que considerin perjudicials. Armengol també ha fet un repàs crític a la gestió del govern feta en aquests dos anys i, en aquest sentit, ha denunciat que molts dels objectius fixats en el pacte de govern no s’han dut a terme. Des de PxC s’ha posat èmfasi especial en la crítica a la gestió econòmica del govern.

Benet Jané, en nom de CiU, i com a alcalde sortint, ha destacat que el ple d’avui responia al compliment del pacte signat pels quatre grups polítics ara el govern el 9 de juny de 2011 i ha ressaltat l’esperit de col·laboració i la lleialtat institucional que han demostrat les quatre forces polítiques en aquests dos primers anys de govern. Benet Jané també ha agraït la responsabilitat institucional i la lleialtat demostrada per Martí Carnicer en aquesta primera etapa de mandat i s’ha compromès a seguir treballant pel Vendrell amb aquest mateix tarannà. Benet Jané ha remarcat que el govern ha de continuar unint esforços per arribar a acords que permetin afrontar en millors condicions els dos reptes decisius dels propers anys: millorar la situació econòmica del Vendrell i la convivència.

En la seva intervenció, Kenneth Martínez, en nom del PSC, ha destacat la normalitat democràtica que es posa de manifest en la celebració d’aquest ple i en nom del grup municipal socialista ha agraït a Benet Jané el seu tracte personal i la feina feta en aquests dos anys de legislatura. També ha posat sobre la taula la necessitat que en aquests dos anys restants de mandat es pugui avançar encara més en assolir els dos objectius fixats pels membres del govern: aconseguir la reactivació econòmica de la vila i enfortir la cohesió social. Una cohesió que, segons Martínez, arribarà en la mesura que la situació econòmica millori. El portaveu socialista també ha tingut paraules crítiques pel partit PxC, ja que considera que la seva acció política es basa en inventar-se elements que generen conflicte entre els ciutadans del Vendrell.

Ha tancat la sessió de ple el nou alcalde, Martí Carnicer, amb un parlament en què també ha apostat per la necessitat del Vendrell de tenir un govern fort i cohesionat per afrontar els reptes majúsculs dels propers anys.

 

 

 

DIARI MÉS, 23/05/2013; PORTADA I PÀG.8 Carnicer relleva Jané a l’alcaldia i aposta per la contiunïtat per acabar el mandat

Benet Jané deixa pas a Martí Carnicer a l’alcaldia del Vendrell

Després del pacte assolit en finalitzar les eleccions municipals, el convergent deixa el comandament al socialista amb total normalitat

El convergent va renunciar al càrrec per perpetre la pressa de possessió del socialista, tal com van acordar a principis de mandat.Vicente M.Izquierdo/El Vendrell.- Fa dos anys que es va acordar i ahir es va convertir en una realitat. Tal com estava escrit i signat, Martí Carnicer (PSC) serà l’alcalde del Vendrell en la segona meitat de la legislatura rellevant el convergent Benet Jané.

En una sala de plens a vessar, el traspàs es va realitzar ahir a la tarda amb total normalitat i amb aplaudiments del públic assistent. “Potser no podem complir amb tot el qu vam prometre”, es lamentava Carnicer. Jané: “ens vam posar d’acord per fer un esforç i el meu compromís queda intacte”. Sota l’atenta mirada de diverses personalitats com el president de la Diputació, Josep Poblet; el diputat i alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros; i regidors d’altres municipis, com Albert VAllvé –Tarragona- o Antoni Brull –Salou-, o el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, entre d’altres.

Qui no va rebre aplaudiments va ser Plataforma per Catalunya (PxC), que va ser l’única formación que no va votar Carnicer com a alcalde, sinó que va apostar pel seu número 1, August Armengol, de forma que la votación va acabar 16-5. El socialista Kenneth Martínez va assegurar que Armengol va assegurar en un ple anterior “segons PxC, gairebé tots els immigrants són delinqüents”, a què el grup de l’oposició va exigir una rctificació que no es va acabar produint. Armengol i el seu equip, llavors, van entrar en còlera.

 

 

 

 

WWW.DELCAMP.CAT, 22/05/2013; 12:28 Carnicer (PSC) relleva Jané (CiU) com a alcalde del Vendrell

http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/27609/carnicer/psc/relleva/jan/ciu/alcalde/vendrell

L’acord de legislatura signat el 2011 ja preveia el canvi de batlle a l’equador del mandat

EL VENDRELL.- El socialista Martí Carnicer substituirà aquest dimecres, 22 de maig, el convergent Benet Jané com a alcalde del Vendrell seguint el pacte de legislatura signat el 2011, pel qual s’establia dos anys d’alcaldia per a cadascun. En les últimes eleccions municipals, el PSC va obtenir 7 regidors i CiU en va obtenir 6. Al pacte de govern també s’hi van afegir els dos regidors del PP i el regidor de la coalició d’ERC-Reagrupament, formant un quadripartit, del qual van quedar fora els 5 regidors de Plataforma per Catalunya (PxC). El relleu a l’alcaldia es materialitzarà avui amb un ple de renúncia i un altre d’investidura del nou batlle. El canvi podria comportar novetats en el cartipàs municipal, que es determinaran properament.

L’alcalde del Vendrell durant els últims 14 anys, Benet Jané, deixarà de ser-ho aquest dimecres a la tarda per donar pas a un nou batlle socialista. Jané assumirà el càrrec de primer tinent d’alcalde que ha ocupat, durant els dos primers anys de mandat, el socialista Martí Carnicer. Benet Jané, que es posa a disposició del partit de cara a les pròximes eleccions municipals, desitja tots els «èxits» al nou batlle.

L’alcalde sortint ha fet una valoració positiva del pacte. Jané ha destacat que l’acord ha sigut «bo i positiu» i n’ha destacat «l’entesa amb tots els grups municipals» que van establir el pacte. «Hi ha hagut un treball molt intensiu, era una legislatura difícil per la caiguda d’ingressos i hem hagut d’impulsar mesures d’austeritat i apujar alguns impostos. No era fens fàcil, però celebro, sobretot, l’entesa que hi ha hagut i la lleialtat per part de tots», ha conclòs.

 

DIARI DE TARRAGONA, 21/05/2013; PÀG.15 El miércoles Carnicer relevará a Jané como alcalde

EL VENDRELL.- El pleno municipal del Vendrell de mañana miércoles será en el que Benet Jané (CiU) dejará el cargo de alcalde. Lo asumirá Martí Carnicer (PSC). El traspaso es fruto del pacto de gobierno de principio de legislatura en el que se acordó compartir la alcaldía. En la localidad el PP y ERC también están en el gobierno. En la oposición sólo está Plataforma per Catalunya (PxC) con cinco concejales.

 

 

DIARI DE TARRAGONA, 23/05/2013; PORTADA I PÀG.18 Martí Carnicer toma el relevo de Jané en la alcaldía del Vendrell

Ayuntamiento – El socialista sustituye al convergente en aplicación del acuerdo de gobierno

 El nuevo alcalde reconoce que muchas propuestas del pacto de legislatura siguen pendientes y será difícil realizarlas todas

Benet Jané ha estado dos años en el cargo y seguirá liderando el grupo municipal de CiU

EL VENDRELL.- El socialista Martí Carnicer volvió ayer a ser alcalde del Vendrell, como hace más de una década, cuando dejó la alcaldía. Ayer recibió el relevo de Benet Jané (CiU) en cumplimiento del pacto de gobierno que a principio de legislatura estableció un reparto al frente del Ayuntamiento entre CiU y PSC.

Al pacto se unieron el PP, con dos concejales y ERC, con uno. Quedaba fuera Plataforma per Catalunya (PxC) con cinco concejales, que siguen en la oposición. Tras dos años con el planteamiento, Benet Jané destacó que “se ha demostrado que por encima de las discrepancias, hay voluntad de colaboración” para, apuntó, los objetivos principales: superar la crisis y la cohesión social.

Benet Jané cedió la alcaldía a Martí Carnicer, pero puntualizó que no es un punto final. No dejará el Ayuntamiento, ni la vida política. Y se puso a disposición  del nuevo alcalde. Además del cambio como máximo representante municipal , la cartera de Hacienda también pasará a estar gestionada por el PSC.

Valorar

Martí Carnicer también valoró el pacto de las cuatro fuerzas políticas como elemento de cohesión social. No lo dijo explícitamente, pero destacó como a principio de legislatura había la necesidad de poner una barrera al discurso de Plataforma per Catalunya. Y ello exigía una unión del resto de fuerzas políticas.

Acudieron al pleno autoridades como el delegado del Govern, Joaquim Nin, el presidente de la Diputació, Josep Poblet, y el alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, además de alcaldes de diferentes municipios.

Tensión

No faltó la tensión entre el PSC y PxC. El socialista Kenet Martínez dijo que los concejales de Plataforma per Catalunya habían manifestado que los inmigrantes son delincuentes. Los representantes de Plataforma per Catalunya le acusaron a gritos de mentiroso.

Sobre los próximos años el nuevo alcalde reconoció que “buena parte de las propuestas del pacto de gobierno están pendientes de ejecutar. No sé si finalmente las podremos llevar a cabo todas”.

Reiteró generar empleo y actividad y la cohesión social.

 

 

 

WWW.EIXDIARI.CAT, 23/05/2013; 12:34 Martí Carnicer, elegit nou alcalde del Vendrell

http://eixdiari.cat/politica/doc/41513/marti-carnicer-elegit-nou-alcalde-del-vendrell.html

Benet Jané (CiU) ha presentat la seva renúncia en compliment del pacte signat a principi de legislatura pels grups del govern

EL VENDRELL.- Martí Carnicer (PSC) és des d'aquesta tarda el nou alcalde del Vendrell. Carnicer ha estat escollit alcalde per 16 vots a favor (7 PSC, 6 CiU, 2 PP i 1 ERC) en un ple extraordinari celebrat en una Sala de Plens plena de gom a gom, i que ha comptat amb l'assistència de diverses autoritats com el Delegat del Govern, Quim Nin; el President de la Diputació, Josep Poblet; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; a més de diversos ex alcaldes del municipi, ex regidors, alcaldes de la comarca, i representants d'entitats i nombrosos ciutadans.

El cap de llista de Plataforma per Catalunya (PxC), August Armengol, també ha presentat candidatura a l'alcaldia, obtenint els vots dels cinc regidors del seu grup.

Prèviament, s'ha celebrat un altre ple extraordinari en què Benet Jané (CiU) ha presentat la seva renúncia al càrrec per donar compliment al pacte de govern signat el 9 de juny del 2011 i que establia un repartiment de l'alcaldia entre les dues forces majoritàries.

Després de les votacions, els diferents grups polítics han fet les seves valoracions dels dos anys de mandat, així com del funcionament del pacte de govern. Per ordre d'intervenció, Jaume Piñol, d’ERC, ha explicat que malgrat les diferents ideologies dels quatre grups polítics que formen govern, en aquest temps la seva formació ha pogut seguir el full de ruta fixat. Piñol també ha tingut paraules d'agraïment per a l'acalde sortint, Benet Jané, de qui n'ha valorat el suport i la comprensió rebudes.

En el seu torn, la portaveu del PP, Elisabet Rodríguez, també ha fet una valoració positiva de la gestió dels dos anys de govern i ha reiterat la voluntat que l'esperit de col·laboració dels 4 grups ha de continuar en el futur per millorar la qualitat de vida del Vendrell i els seus ciutadans. Rodríguez també ha fet un agraïment públic al tarannà de consens impulsat per Benet Jané i s'ha posat a disposició del nou alcalde per fer, entre tots, que el Vendrell sigui un municipi de referència des del punt de vista de l'estabilitat econòmica i de la convivència.

El cap de llista de PxC, August Armengol, ha felicitat el nou alcalde i ha ofert la col·laboració del seu grup en els temes que considerin beneficiosos pel municipi i la seva oposició en aquells que considerin perjudicials. Armengol també ha fet un repàs crític a la gestió del govern feta en aquests dos anys i, en aquest sentit, ha denunciat que molts dels objectius fixats en el pacte de govern no s'han dut a terme. Des de PxC s'ha posat èmfasi especial en la crítica a la gestió econòmica del govern.

Benet Jané, en nom de CiU, i com a alcalde sortint, ha destacat que el ple d'avui responia al compliment del pacte signat pels quatre grups polítics ara el govern el 9 de juny de 2011 i ha ressaltat l'esperit de col·laboració i la lleialtat institucional que han demostrat les quatre forces polítiques en aquests dos primers anys de govern. Benet Jané també ha agraït la responsabilitat institucional i la lleialtat demostrada per Martí Carnicer en aquesta primera etapa de mandat i s'ha compromès a seguir treballant pel Vendrell amb aquest mateix tarannà. Benet Jané ha remarcat que el govern ha de continuar unint esforços per arribar a acords que permetin afrontar en millors condicions els dos reptes decisius dels propers anys: millorar la situació econòmica del Vendrell i la convivència.

En la seva intervenció, Kenneth Martínez, en nom del PSC, ha destacat la normalitat democràtica que es posa de manifest en la celebració d'aquest ple i en nom del grup municipal socialista ha agraït a Benet Jané el seu tracte personal i la feina feta en aquests dos anys de legislatura. També ha posat sobre la taula la necessitat que en aquests dos anys restants de mandat es pugui avançar encara més en assolir els dos objectius fixats pels membres del govern: aconseguir la reactivació econòmica de la vila i enfortir la cohesió social. Una cohesió que, segons Martínez, arribarà en la mesura que la situació econòmica millori. El portaveu socialista també ha tingut paraules crítiques pel partit PxC, ja que considera que la seva acció política es basa en inventar-se elements que generen conflicte entre els ciutadans del Vendrell.Ha tancat la sessió de ple el nou alcalde, Martí Carnicer, amb un parlament en què també ha apostat per la necessitat del Vendrell de tenir un govern fort i cohesionat per afrontar els reptes majúsculs dels propers anys.

 

 

WWW.LAFURA.CAT, 22/05/2013; 20:13 Martí Carnicer (PSC) torna a ser alcalde del Vendrell, 19 anys després

http://lafura.cat/noticies/marti-carnicer-psc-torna-alcalde-del-vendrell-19-anys-despres

EL VENDRELL.- Dimecres a la tarda s'ha fet efectiu el canvi d’alcalde al Vendrell, en virtut del pacte de govern a què van arribar fa dos anys CiU i el PSC, amb el suport de PP i ERC. Benet Jané (CiU) ha cedit la batuta de l’Ajuntament a Martí Carnicer (PSC), que ja havia estat alcalde de 1979 a 1994.
El pacte de govern signat fa dos anys pel PSC i CIU, amb l’afegitó del PP i JpV (és a dir, tots excepte la PxC), establia que les dues forces majoritàries es repartirien l’alcaldia a parts iguals, dos anys cadascun. Ara estem a meitat de legislatura i tocava canvi, i dimecres es va fer efectiu amb un doble ple, el primer de renúncia al càrrec de Benet Jané, i el segon per elegir el nou batlle, Martí Carnicer. En aquesta segona sessió, August Armengol (PxC) també presentà candidatura.

Es dóna la circumstància que el nou batlle ja va ser alcalde del Vendrell de 1979 a 1994, és a dir, des de la recuperació de la democràcia local fins que es va ser elegit diputat al Parlament. En 35 anys, aquest polític de raça ha passat per tots els papers de l’auca; va ser el núm. 2 del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat durant el tripartit, i ara torna a l’Ajuntament i recupera l’alcaldia, establint acord amb el seu gran rival dels anys 79 a 94.

En les seves primeres paraules, Carnicer va parlar “d’acte de normalitat democràtica” i va demanar que per valorar l’acció de govern es tingués en compte la situació de crisi global; al seu parer, el pacte és un mandat de la ciutadania, que en les eleccions “ens van assenyalar que calia un treball en equip” defugint partidismes. I de fet, els quatre grups de govern van dir que el pacte funcionava bé.

En el seu primer ple amb la batuta de director, amb la sala plena de polítics (principalment de CiU i el PSC), va  haver de lidiar amb els crits dels regidors de la Plataforma per Catalunya (PxC), que van acusar insistentment el portaveu socialista Kenneth Martínez de mentir quan recordava que en el ple de la vigília el portaveu de la PxC havia dit que “la majoria d’immigrants són delinqüents”. Van ser minuts tensos, d’acusacions creuades i vergonya aliena per part del públic, que es va resoldre sense l’expulsió de ningú.

Prèviament, Armengol havia fet un discurs llarg, en què va dir que Carnicer “sempre ha estat l’alcalde a l’ombra del Vendrell”, va dir que el pacte passava “per la renúncia absoluta de tots els seus principis, d’uns i altres, per fer-se amb aquesta cadira”, i va augurar que en les eleccions de 2015 la disputa de l’alcaldia estaria entre el PSC (amb el suport d’una afeblida CiU) i la PxC. També va fer un repàs a la llarga llista de punts de l’acord de govern que s’estaven incomplint; va vaticinar que Carnicer endeutaria encara més l’Ajuntament del Vendrell i va acabar la diatriba amb l’esperança que “sigui un alcalde democràtic i que no se’l recordi com el capo del càrtel quadripartit que va governar”.

Prèviament, Benet Jané havia recordat que els dos reptes que s’havia plantejat l’equip de govern eren la “millora de la situació econòmica de ciutadans, empreses i Ajuntament del Vendrell, i enfortir la cohesió social i la convivència”. També va reconèixer que la “lleialtat” al pacte havia permès superar les discrepàncies que havien anat sorgint entre els partits de govern.

WWW.ELPUNTAVUI.CAT, 22/05/2013; 11:02 Martí Carnicer (PSC) relleva Benet Jané (CiU) com a alcalde del Vendrell

L'acord de legislatura signat el 2011 ja preveia el canvi de batlle a l'equador del mandat

El canvi podria comportar novetats en el cartipàs municipal, que es determinaran properament

El Vendrell – ACN.- El socialista Martí Carnicer substituirà aquest dimecres el convergent Benet Jané com a alcalde del Vendrell seguint el pacte de legislatura signat el 2011 que establia dos anys d'alcaldia per a cadascun. En les últimes eleccions municipals, el PSC va obtenir 7 regidors i, CiU, en va obtenir 6. Al pacte de govern també s'hi van afegir els dos regidors del PP i el regidor de la coalició d'ERC-Reagrupament, formant un quadripartit, del qual en van quedar fora els 5 regidors de Plataforma per Catalunya (PxC). El relleu a l'alcaldia es materialitzarà avui amb un ple de renúncia i un d'investidura del nou batlle. El canvi podria comportar novetats en el cartipàs municipal, que es determinaran properament.

L'alcalde del Vendrell durant els últims 14 anys, Benet Jané, deixarà de ser-ho aquest dimecres a la tarda per donar pas a un nou batlle socialista. Jané assumirà el càrrec de primer tinent d'alcalde que ha ostentat, durant els dos primers anys de mandat, el socialista Martí Carnicer. Benet Jané, que es posa a disposició del partit de cara a les pròximes eleccions municipals, desitja tots els “èxits” al nou batlle.

L'alcalde sortint ha fet una valoració positiva del pacte. Jané ha destacat que l'acord ha estat “bo i positiu” i n'ha destacat “l'entesa amb tots els grups municipals” que van establir el pacte. “Hi ha hagut un treball molt intensiu, era una legislatura difícil per la caiguda d'ingressos i hem hagut d'impulsar mesures d'austeritat i apujar alguns impostos. No era gens fàcil, però celebro, sobretot, l'entesa que hi ha hagut i la lleialtat per part de tots”, ha conclòs.

 

EL PUNT AVUI, 23/05/2013; PÀG.8 Martí Carnicer (PSC) torna a ser alcalde del Vendrell

CiU va cedir-li ahir el càrrec en virtut del pacte local amb què aïllen PxC a l'oposició

el vendrell - Azahara Palomares.- email protegit Martí Carnicer (PSC), exsecretari general d'Economia i Finances de la Generalitat i primer batlle de la democràcia del Vendrell, va tornar a ser escollit ahir alcalde de la capital del Baix Penedès en virtut del pacte de govern que hi mantenen el PSC, CiU, el PP i Junts pel Vendrell. El convergent Benet Jané va cedir el càrrec a Carnicer tal com s'havia fixat en els acords assolits el 2011, que van aïllar a l'oposició Plataforma per Catalunya (PxC), amb cinc regidors.

“Em trobo en una situació molt diferent de la del 1979. Ara patim la reducció d'uns recursos que llavors sí que teníem”, va detallar Carnicer, que va celebrar especialment el bon funcionament de l'atípic govern a quatre bandes del Vendrell. “En situacions difícils, cal deixar de banda els interessos partidistes”, hi va afegir Jané. El ple de relleu va estar marcat per l'enfrontament entre el PSC i PxC. El portaveu de la darrera, August Armengol, va retreure a Carnicer la gestió econòmica feta al govern català amb el tripartit.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube