Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

El Vendrell, 19/06/2013; Joan Carrasco denuncia los intentos del cuatripartito para silenciar a PxC

El Vendrell, 19/06/2013; Joan Carrasco denuncia los intentos del cuatripartito para silenciar a PxC

23/06/2013 - El Vendrell

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

El nuevo alcalde socialista Martí Carnicer dice querer frenar a PxC en los plenos y Joan Carrasco denuncia los intentos del cuatripartito para silenciar a PxC y a la Plataforma de los Afectados por los Vados.

El Vendrell | Redacción.-
El concejal de Plataforma per Catalunya (PxC) Joan Carrasco en rueda de prensa dijo que “los hechos producidos en el Vendrell el viernes 31 de mayo son muy graves impidiendo a la plataforma de los vados a manifestarse libremente vulnerando el artículo 21 de la Constitución Española por impedir a unos ciudadanos reunirse y manifestarse libremente en el Vendrell”.

Carrasco añadió que “en PxC no nos sorprenden estos hechos, puesto que es lo que viene haciendo el gobierno cuatripartito del Vendrell formado por CiU, PSC, PP y ERC durante toda la legislatura y lo seguirán haciendo pues así lo dejó bien claro el señor Carnicer en su primera aparición en RTV El Vendrell: Silenciar a PxC, el único partido de la oposición y a todo aquél que no piense como ellos, utilizando todo tipo de estratagemas y medios a su alcance. Lo que demuestra el talante de este gobierno sectario, totalitario y antidemocrático que nos retrotrae a otros tiempos anteriores a la democracia que creíamos ya superados”.

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 28/05/2013 Martí Carnicer diu voler frenar PxC als plens

http://rtvelvendrell.cat/noticies/mart%C3%AD-carnicer-diu-voler-frenar-pxc-als-plens

EL VENDRELL.- L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, diu que farà tot el possible perquè no es repeteixi la crispació i tensió que Plataforma per Catalunya (PxC) va provocar al ple d’investidura. És una de les reflexions del batlle al programa Per Què. Aquest dimarts entrevistem el polític socialista, que dimecres passat substituïa Benet Jané a l’alcaldia complint amb el pacte de govern.

 

EL 3 DE VUIT, 07/06/201313; PÀG.12 Plataforma per Catalunya diu que el nou alcalde del Vendrell vol

EL VENDRELL.- El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell Joan Carrasco va acusar dimarts l'alcalde, Martí Carnicer, de voler "silenciar l'únic partit a l'oposició i a tot aquell que no pensi com els partits del govern quadripartit, utilitzant tot tipus d'estratagemes i mtijans al seu abast". Per Carrasco, el comportament inicial del nou alcalde és "totalitari i antidemocràtic".

 

 

 

WWW.REVISTAESPIGOL.COM, 07/06/2013; 16:01 PxC diu que l’Ajuntament del Vendrell vulnera la Constitució Espanyola

http://www.revistaespigol.com/?p=29795

EL VENDRELL.- El dimarts dia 4 de juny el regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) Joan Carrasco en roda de premsa va dir que “els fets produïts al Vendrell el divendres 31 de maig són molt greus impedint a la plataforma dels guals a manifestar-se lliurement vulnerant l’article 21 de la Constitució Espanyola a l’impedir a uns ciutadans reunir-se i manifestar-se lliurement al Vendrell”.

Carrasco va afegir que “a PxC no ens sorprenen aquests fets, ja que és el que ve fent el govern quadripartit del Vendrell format per CiU, PSC, PP i ERC durant tota la legislatura i ho seguiran fent doncs així ho va deixar ben clar el senyor Carnicer en la seva primera aparició a RTV El Vendrell: Silenciar a PxC, l’únic partit a l’oposició i a tot aquell que no pensi com ells, utilitzant tot tipus d’estratagemes i mitjans al seu abast. El que demostra el tarannà d’aquest govern sectari, totalitari i antidemocràtic que ens retrotrau a altres temps anteriors a la democràcia que crèiem ja superats”.

 

EL 3 DE VUIT, 07/06/2013; PÀG.12 Polèmica per les protestes contra els guals del Vendrell

INCIDENT - El col·lectiu que es manifesta cada divendres afirma que la Policia Local els ha prohibit emprar megafonia en les concentracions

RICARD VINYALS / EL VENDRELL.- Un grup d’una desena de ciutadans que des del mes de gener es manifesta cada divendres al matí a la plaça Vella del Vendrell en contra de la pujada d’impostos i taxes i, sobretot, de la implantació per part de l’Ajuntament d’una taxa de guals amb efectes retroactius de quatre anys enrere, ha denunciat públicament que la Policia Local els impedís divendres de seguir utilitzant algun tipus de megafonia perquè es sentís millor la seva queixa. Segons els veïns, aplegats en el que anomenen Plataforma d’afectats per la taxa de guals del Vendrell, però que reconeixen que no tenen res a veure amb el col·lectiu ciutadà conegut com a tal i que ha acudit a la justícia per defensar els propietaris de guals que han de pagar una taxa que creuen en molts casos injusta, amb l’actitud policial es vulnera l’article 21 de la Constitució Espanyola que preveu el dret de reunió i manifestació lliures. El mateix grup, que té el suport del grup de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició consistorial, diu que sempre s’ha manifestat de forma pacífica i que, per tant, espera que el govern que ara encapçala Martí Carnicer permeti les manifestacions i, finalment, també derogui la polèmica taxa. Pedro Arias i Jesús Baños, portaveus veïnals, diuen que no es deixaran intimidar i que continuaran amb les protestes.

 

WWW.DELCAMP.CAT, 04/06/2013; 17:30 Demanen poder manifestar-se amb megafonia al Vendrell

http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/27887/demanen/poder/manifestar-se/amb/megafonia/al/vendrell

La plataforma d'afectats per la taxa dels guals denuncia que amb l'anterior govern la Policia Local els permetia exercir els seus drets

EL VENDRELL.- La plataforma d'afectats per la taxa dels guals del Vendrell denuncien un canvi de tracte amb el canvi d'alcalde del municipi. Expliquen que, el divendres 31 de maig a les 11 h mentre es manifestaven davant de la porta de l'Ajuntament, com han fet tots els divendres des de fa ja alguns mesos, en contra la taxa de guals, la Policia local els va instar a no usar cap tipus de megafonia perquè si ho feien incomplirien l'article 82.2 de l'ordenança de convivència ciutadana.

Des de la plataforma dels guals consideren aquest incident com «un fet inacceptable i amb l'única fi d'intimidar-nos vulnerant un dret tan sagrat com és l'Article 21 de la Constitució Espanyola en impedir a uns Ciutadans a reunir-se i manifestar-se lliurement al Vendrell».

 

La plataforma d'afectats per la taxa dels guals del Vendrell explica que sempre s'ha manifestat «de forma pacífica. Per això esperem que el nou govern recapaciti i segueixi el camí marcat per l'Ajuntament de Roda de Barà i deroguin aquesta injusta taxa».

 

 

 

WWW.EIXDIARI.CAT, 05/06/2013; 10:48 Protestes que generen queixes

http://eixdiari.cat/societat/doc/41809/protestes-que-generen-queixes.html

L'afer dels guals

Alguns comerciants es mostren disconformes amb les protestes que cada divendres organitza un grup de ciutadans a la plaça Vella del Vendrell

La policia municipal els impedeix usar megafonia en les seves protestes

EL VENDRELL/Marc Guitart.- Molts vendrellencs els han vist els divendres al matí pels carrers més cèntrics. Des de mitjans de gener, un grup de 7 o 8 persones es concentra en diverses zones del nucli antic per protestar contra la política recaptatòria de l'ajuntament, ja sigui per l'apujada de la taxa d'escombraries o, especialment, per la nova taxa de guals i el seu caràcter retroactiu. Usen un megàfon, són sorollosos i insten a la gent a unir-se a ells. Amb poc èxit.

DIARI DE TARRAGONA, 12/06/2013; PÀG.17 Preocupación por el crecimiento

Reflexión

EL VENDRELL.- El juicio de faltas de ayer en el Vendrell puede servir de preámbulo a la marcha que hay convocada en la localidad para el 29 de junio contra el racismo y el fascismo y para la que ya han dado apoyo unas sesenta entidades, asociaciones y partidos del país.

La marcha es de hecho contra Plataforma per Catalunya (PxC). En la localidad el partido tiene cinco concejales, en la oposición en el Ayuntamiento.

La presencia de PxC obliga a una reflexión de los partidos mayoritarios de por qué las fuerzas con un discurso populista logran ese apoyo en las urnas.

En el Vendrell los cinco concejales de PxC fue el principal motivo del pacto entre PSC, CiU, PP y ERC.

La presencia del partido ha motivado que colectivos y el propio Ayuntamiento haya realizado campañas para desmontar las mentiras que PxC vierte sobre los inmigrantes como que son los principales beneficiarios de las ayudas públicas.

LA FURA, 14/06/2013; PORTADA I PÀG.18 Martí Carnicer, alcalde del Vendrell

Entrevista

“Històricament, en moments de crisi, sempre hi ha la temptació populista dels que s’aprofiten de la situació complicada per treure un rèdit polític”

EL VENDRELL.- El 22 de maig el socialista Martí Carnicer va agafar el relleu de Benet Jané (CiU) al capdavant de l’Ajuntament, tal com van pactar en l’acord de govern de 2011, al qual s’hi van afegir el PP i ERC. Carnicer, doncs, torna a l’alcaldia del Vendrell 19 anys després d’abandonar-la. Va ser alcalde de1979 a 1994, diputat al Parlament de1984 a 2006, i núm.2 del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat durant els set anys de tripartit.

Segons els resultats electorals de l’última dècada, molta gent del Vendrell no ho veu igual.

Amb els resultats electorals dels últims anys tothom pot pensar que hi ha un sector de la població que es pot haver situat en un cert nivell d’autisme en aquesta qüestió, però la nostra feina com administració és explicar el que fem, perquè ens escolti tothom, fins i tot aquell que no ens vol escoltar, i demostrar-ho. No hi ha alternativa.

Quina responsabilitat tenen els successius governs de l’última dècada perquè la composició del Consistori sigui tan diferent a la de la majoria de municipis de Catalunya?

Històricament, en moments de crisi sempre hi ha la temptació populista, d’aquell grup de persones que aprofiten la situació complicada per intentar treure rèdit polític. És un fenomen social.

La irrupció de la PxC al Vendrell és anterior a la crisi.

Sí, però això de vegades passa perquè pugui galvanitzar al voltant d’un fet concret, d’una persona concreta. És cert que al Vendrell s’han donat aquestes circumstàncies, però també s’han donat a Vic de forma paral·lela. I on són els símils entre uns i altres? Doncs, no acabes de trobar denominador comú que permeti explicar-ho, i per què no s’ha donat, per exemple a Vilanova, que té un percentatge d’immigració relativament important. Hi ha fenòmens que cristal·litzen i que hi ha algú que sap interpretar-los. No voldria fer una revisió del que s’ha fet els últims deu anys, però són fenòmens que sobrepassen determinada dinàmica.

Secundarà l’alcalde la manifestació antifeixista del 29 de juny?

Hem de donar-hi suport a nivell de grups polítics, i ja s’ha fet, i hem de separar les institucions dels partits polítics. Com a institucions jo crec que no ens hem de manifestar.

En el ple d’investidura, no és gens habitual que li robin el protagonisme a l’alcalde?

Jo lamento el que va passar, perquè es pot discrepar en el fons, amb tota la radicalitat que sigui necessària, però no es poden perdre les formes, i en democràcia, la forma és part del contingut. Intentaré que coses així no es repeteixin.

 

DIARI MÉS, 05/06/2013; PÀG.12 “Un govern fort passava pel quadripartit, no hi havia més opcions”

L’alcalde del Vendrell creu que “la política està en un momento de desprestigi i PxC ho aprofita per treure’n rèdit polític”

EL VENDRELL/Vicente M. Izquierdo.- Després de dos anys com a segon cap visible del quadripartit al Vendrell, Martí Carnicer assoleix l’alcaldia amb la que ha estat una transició completament normal.

- Com s’ha comportat l’oposició durant aquests dos anys?

- És impossible acollir en el pacte a Plataforma per Catalunya (PxC) perquè no s’ajustaven al projecte de govern. La construcció del Vendrell no passa per determinades actituds que ells han tingut. A més, les formes de comportament que, de vegades, han tingut a l’Ajuntament no són les més adequades.

- Té por que PxC continuï creixent al Vendrell?

- No és un problema de por, sinó de fer les polítiques que corresponen. Amb aquestes, el vendrellenc sap que treballem per a ells. La política està en un moment de desprestigi i alguns d’aquests grups ho aprofiten per treure rèdit polític.

- Creu que el quadripartit pot tenir continuïtat?

- No ho sé. Estem treballant prou bé, i ja veurem. Dependrà de com ho valorin els ciutadans. Aquesta està sent una experiència que requereix un municipi com el nostre.

- Tot això, enmig del gran èxit del Moritz CE Vendrell.

- Aquesta temporada ens hem sortit. La base de l’hockei patins al Vendrell compta amb uns 200 nois. Ells són la garantia que l’esport pugui seguir funcionant, tot i que resultats com els d’aquest any seran difícils de repetir.

EL 3 DE VUIT, 31/05/2013; PORTADA Benet Jané: “Signar ara fa dos anys el pacte de govern va ser una decisió bona i adequada”

Entrevista a l'Alcalde sortint de l'Ajuntament del Vendrell

FINANCES.- “Prendre mesures per pal·liar la caiguda d'ingressos requeria disposar d'una majoria ampla” // OPOSICIÓ.- “Plataforma per Catalunya (PxC) utilitza d'una manera brutal el populisme”. EL VENDRELL - Pàg. 3 i 6

 

EL VENDRELL.- Arran del recent canvi d'alcalde a l'Ajuntament del Vendrell, el 3d8 ha aprofitat l'avinentesa per entrevistar l'alcalde sortint, el convergent Benet Jané, per tal de fer un balanç del mandat a l'equador de la legislatura, Jané ha estat substituït pel socialista Martí Carnicer, com preveia el pacte de govern subscrit arran dels resultats de les eleccions municipals del mes de maig del 2011 per quatre de les cinc formacions polítiques amb representació al consistori de la capital del Baix Penedès: PSC, CiU, PP i ERC.

En l'entrevista que es pot llegir a la pàgina 6, Benet Jané reitera la validesa del pacte de legislatura subscrit fa un parell d'anys, diu que per afrontar la delicada situació econòmica i donats els resultats sense una majoria clara calia formar un acord polític el més ample possible, i s'ofereix a CiU per continuar liderant el projecte de la federació nacionalista al Vendrell més enllà del 2015. Amés, Jané critica el discurs populista de Plataforma per Catalunya (PxC), l'únic grup a l'oposició i de qui diu que mantindria aquest discurs encara que no s'hagués constituït el govern quadripartit. Finalment, entre d'altres qüestions, l'exalcalde vendrellenc justifica l'augment dels impostos i taxes per intentar redreçar la delicada situació de les finances de l'Ajuntament del Vendrell.

En l'actual conjuntura política i econòmica, sembla que efectivament el més necessari al Vendrell és deixar de banda els interessos partidistes i que tots els grups polítics es posin a treballar en la mateixa direcció per intentar sortir de la profunda crisi econòmica.

 

 

 

EL 3 DE VUIT, 31/05/2013; PÀG.6 Benet Jané: “Penso que la formalització del pacte de govern va ser una decisió bona i adequada”

L’ENTREVISTA – Benet Jané, l’exalcalde del Vendrell

EL VENDRELL.- Benet Jané, nascut fa 70 anys al Papiolet (Sant Jaume dels Domenys), però resident sempre al Vendrell, ha estat alcalde de la capital del Baix Penedès per Convergència i Unió (CiU) entre els anys 1995 i 2003 i, posteriorment, ho ha estat des del 2007 fins dimecres de la setmana passada, quan segons preveu el pacte de legislatura subscrit pel PSC, CiU, PP i ERC va ser rellevat per l'alcalde socialista Martí Carnicer. Jané també és diputat provincial i ha estat president del Consell Comarcal del Baix Penedès i puntualment també va ser diputat a Madrid. Aprofitant que deixava el càrrec d'alcalde, el 3d8 va fer-li aquesta entrevista fa uns dies.

Hi ha qui pensa que Plataforma per Catalunya (PxC) s'aprofita del fet que és a l'oposició municipal en solitari. Què hi diu a això?

Crec que Platafoma per Catalunya s'aprofitaria d'estar a l'oposició de totes totes, encara que no hi estigués sola. Faria el mateix perquè PxC utilitza d'una manera brutal el populisme i s'ha trobat amb una conjuntura que en aquest aspecte li és favorable i continuaria fent el mateix. Potser si tingués algú fent-li la competència a l'oposició hi hauria alguna andanada contra que li fes aquesta competència, però estaríem igual pel que fa a PxC.

Parlant del fenomen de la immigració, com està al Vendrell?

La situació no empitjora, però ja tenim immigants que sabem que es quedaran, perquè per molt malament que estiguin aquí estan més bé que als seus països d'origen. Hem de treballar perquè tota aquesta immigració encaixi com més millor. Al Vendrell, fins ara, no hem tingut problemes greus amb els immigrants; una altra cosa és el que es vulgui fer veure des de la intencionalitat de PxC. Quan es parla de seguretat, integració i convivència, ja s'han fet passos correctes, encara que modestos, per aquesta integració, que és difícil per les diferències, sobretot, de cultures i religions. Ara bé, els problemes grossos en seguretat, tot i no tenir-ne de gravíssims, vénen provocats per gent autòctona. Per una simple qüestió que, com que hi ha més gent d'aquí, també és lògic que siguin els que en generen més, de problemes.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube