Catalán - Castellano
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

El Vendrell, 13/01/2014; PxC vota contra contra el presupuesto del cuatripartito por su ruinosa gestión

El Vendrell, 13/01/2014; PxC vota contra contra el presupuesto del cuatripartito por su ruinosa gestión

13/01/2014 - El Vendrell

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

PxC vota contra el presupuesto de 2014, que se basa en la subida acumulada de impuestos y el endeudamiento municipal más altos de la historia, inversiones cero y la financiación de la inmigración.
 
El Vendrell | Redacción.-
El grupo municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) votó en contra del presupuesto de 2014. La concejala de PxC, Araceli Bundó, explicó que "no se puede votar a favor de un presupuesto basado en la subida acumulada de impuestos, tasas y precios públicos más alta jamás vista en la historia de nuestra villa". Este año el gobierno cuatripartito (PSC,CiU, PP, ERC) ha aplicado una subida general de más de un 3,5%, 17,5 veces más que el IPC interanual a 30 de noviembre, que fue del 0,2 %. Pero además, el 12 % en el caso de la basura, que ya acumula un alza del 110% desde el inicio del actual mandato; un 4% un bien básico como es el agua, o; del impuesto más importante para los contribuyentes como el IBI, también muy por encima del IPC .
 
Araceli Bundó ha declarado que desde que gobierna el cuatripartito "en el Vendrell, se ha pasado de 60 millones de euros de deuda a más de 83 en poco más de dos años", dejando en evidencia la ruinosa gestión de la hacienda pública por parte del gobierno cuatripartito, que sólo intentan arreglar su chapuza ahogando a los contribuyente. "Pràcticamente ni un solo euro para inversiones ni para reactivar la economía de nuestra villa. Esto es intolerable. Cómo queremos que el Vendrell tenga futuro si no empezamos a dar facilidades para los empresarios y los emprendedores. Además, nos quieren engañar diciendo que reducen deuda y en realidad no lo cumplen. En la presentación del presupuesto de 2013 dijeron que a finales de año bajarían la deuda hasta los 80 millones de euros, a día de hoy tenemos más de 83 y siguen batiendo récords de endeudamiento con un ratio de endeudamiento del 173 % muy lejos del 110 % legal. Este gobierno no es fiable en absoluto".
 
"De todo ello sacamos la conclusión de que a este gobierno cuatripartito encabezado por el PSC no le importa el Vendrell. Ni siquiera han querido escuchar las sugerencias que ha aportado PxC para poder terminar la planta baja del edificio del Esplai d’Avis del Tancat. No tienen 1.000 euros para hacer la Rostada Popular de este año, ni para poner el Mercado de Navidad. En cuanto a la financiación de la inmigración, sí hay casi 50.000 euros para ‘otros gastos' de Convivencia, o los 359.000 del Plan de Barrios para los programas 'de acogida y Bienvenida' y ‘Puentes entre Nosotros' . Es indignante , volvemos a decir 'PRIMERO LOS DE CASA '. Están acabando con nuestra cultura popular -también han eliminado la fiesta de los Tres Tombs - y con lo poco que le queda ya al Vendrell para ocio. Con estas políticas están matando el Vendrell " remachó la concejala identitaria.

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

EL 3 DE VUIT, 03/01/2014; PÀG.5 Govern i oposició discrepen sobre el pressupost

EL DEBAT – L’Alcalde diu que ajudaran a sortir de la crisi i PxC afirma que es basen en una pujada d’impostos

R.V./EL VENDRELL.- L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va iniciar el debat dels pressupostos municipals amb l’explicació dels comptes apuntada en la informació principal d’aquesta pàgina. Tot seguit, la portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC), Araceli Bundó, va argumentar que el grup de l’oposició no podia votar a favor d’un pressupost “basat en la pujada d’impostos, taxes i preus pùblics més alta mai vista en la història de la nostra vila”. Bundó va recordar l’increment mitjà del 3,5% dels tributs municipals, amb excepcions com del 12% de la taxa d’escombraries, ”que ja acumula una alça del 110% desde l’inici de l’actual mandat”, o d’un 4% en la taxa de l’aigua. Bundó també va remarcar que el deute de l’ajuntament vendrellenc ha passat aquesta legislatura dels 60 milions d’euros als 83 milions; i que és “intolerable” no destinar ”gairebé ni un euro per inversions ni per reactivar l’economia” del Vendrell. La portaveu de PxC va afegir que el consistori preveu un augment de contenciosos judicials per la polèmica taxa de guals, en haver incrementat la dotació pressupostària per a la defensa jurídica, i va concloure que el govern local “segueix batent rècords d’endeutament (...) i no és fiable de cap manera”.

En el torn de rèpliques i contrarèpliques, l’alcalde va destacar que la formalització d’un préstec de 3 milions d’euros el 2013 haestat per pagar proveïdors d’acord amb una directiva de l’Estat, però que, tot i així, l’endeutament s’ha reduït en un any en més de 3 milions d’euros. També va reiterar l’”optimisme” per poder situar l’ajuntament en una ràtio d’endeutament del 110% abans de quatre anys, va afegir que “no es pot dir que el govern és immobilista, perquè sense els canvis que hem fet, no seríem on som: amb uns pressupostos que ens permeten ser una mica optimistes de cara a la sortida de la crisi; i va concloure que “tenir contenciosos no vol dir haver fet les coses malament. Els ciutadans tenen dret a presentar-ne i l’ajuntament ha de poder defensar-se”. “No pateixi, que no anem malament pel que fa a percentatge entre contenciosos a favor o en contra”, va replicar Carnicer a la portaveu de PxC.

D’altra banda, Araceli Bundó i Jaume Domingo, regidor de Serveis, van discutir sobre l’efectivitat d’un canvi en el servei de recollida d’escombraries i neteja viària. Domingo va dir que aquest suposarà una notable millora, segons dades que va aventurar que es podran donar en uns pocs mesos; a més de destacar que l’ajuntament  ha pogut recuperar la desena de treballadors que  havien estat afectats per un expedient de regulació d’ocupació (ERO).  

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 02/01/2014 S'aproven els nous pressupostos locals

http://rtvelvendrell.cat/noticies/saproven-els-nous-pressupostos-locals

EL VENDRELL.- El nou pressupost de l'Ajuntament s’aprovava dilluns al matí en la que va ser la darrera sessió plenària del 2013.

 

WWW.BAIXPENEDESDIARI.CAT, 30/12/2013; 12:50 El Vendrell presenta un pressupost continuista per amortitzar deute

http://www.naciodigital.cat/delcamp/baixpenedesdiari/noticia/577/vendrell/presenta/pressupost/continuista/amortitzar/deute

Els comptes pel 2014 són calcats a l’any anterior, generant un estalvi de 7’6 MEUR que es destina a amortitzar deute

Un any més no es preveuen inversions al municipi

Es recuperen els treballadors de la neteja afectats per l'ERO

Marc Guitart/EL VENDRELL.- L’ajuntament del Vendrell ha presentat aquest dilluns 30 de desembre el pressupost de la corporació per l’any 2014, que puja a 49 MEUR i que és pràcticament calcat que el del 2013. Eliminant els ingressos i les despeses financeres, els comptes presenten uns ingressos de 48’9 milions i una despesa de 42’5 milions, generant un estalvi de 7’6 milions que es destina a amortitzar deute.
 
Es segueix complint així el Pla d’ajust fixat fa dos anys, que preveu rebaixar la enorme càrrega del deute que té l’ajuntament, amb una ràtio ara del 173%, i que a finals del 2014 es preveu que baixi fins el 156%. L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha apuntat que mantenint aquesta línia, el deute del consistori es pot situar per sota el 110% marcat per la llei «dintre de quatre anys», la qual cosa permetria tornar a demanar crèdit per a fer inversions.
 
Unes inversions que segueixen brillant per la seva absència al pressupost del 2014, tal com ja ha passat als últims. Tal com han apuntat l’alcalde, Martí Carnicer, i també el primer tinent d’alcalde, Benet Jané, la línia dels comptes actuals pot permetre que en algun dels cursos posteriors es puguin començar a fer ja algunes inversions, «que són ben necessàries per la ciutat».
 
En línies generals, els comptes – que per primer cop en forces anys s’han pogut presentar abans d’acabar el curs – mantenen les pautes d’austeritat i estalvi que han dominat els últims anys. Només s’incrementen les partides per a Serveis Socials (un 10%) i per a la recollida d’escombraries (un 5%). Aquesta última ha de permetre millorar el servei recuperant els treballadors afectats per l’ERO. També s’unifiquen els diferents contractes de neteja, manteniment d’edificis i telefonia que tenien les diferents entitats, per tenir una major eficiència.
 
Liquidació del 'Vendrell Esports i Lleure'
 
Tal com ja es va fer amb DUSAM, l’ajuntament dissol aquest any una altra entitat vinculada, en aquest cas ‘El Vendrell Esports i Lleure’, que passa a dependre del Patronat Municipal d’Esports (la part relativa als pavellons) i de l’ajuntament (la part relativa a les piscines). Martí Carnicer ha assegurat que això no suposarà cap canvi pels ciutadans a l’hora de pagar per l’ús de les diferents instal·lacions.
 
El ple celebrat aquest matí ha aprovat inicialment el pressupost amb els vots a favor dels quatre partits de govern, i el vot en contra de Plataforma per Catalunya (PxC). El partit de l’oposició ha criticat que un any més no hi hagi inversions a la ciutat. Araceli Bundó ha afirmat que no poden votar a favor d’uns comptes que es basen «en la pujada acumulada d’impostos, taxes i preus públics més alta mai vista al Vendrell».    

 

WWW.DIARIBAIXPENEDES.CAT, 30/12/2013 L’Ajuntament del Vendrell aprova un pressupost més auster que el de l’any passat per seguir eixugant deute

http://www.diaribaixpenedes.cat/lajuntament-del-vendrell-aprova-un-pressupost-mes-auster-que-el-de-lany-passat-per-seguir-eixugant-deute/

EL VENDRELL.- El pressupost consolidat del 2014 és de 49,16 milions d’euros, un import lleugerament inferior al del 2013, que va ser de 49,40 milions d’euros. L’aprovació inicial s’ha fet avui en una sessió extraordinària de ple i ha comptat amb 14 vots a favor (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 en contra de Plataforma per Catalunya (PxC).

Segons l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, es tracta d’un pressupost equilibrat que, d’una banda, permet continuar la tasca iniciada amb l’elaboració del Pla d’Ajust, amb unes polítiques d’estalvi que estan funcionant correctament, que permeten mantenir serveis i fer front a les necessitats socials, i que, d’altra banda, permet avançar en la recuperació econòmica de l’Ajuntament.

Com a novetats més importants en el contingut del pressupost en destaca la consolidació dels pressupostos de les societats El Vendrell Esports i Lleure i DUSAM dins dels pressupostos generals i del Patronat d’Esports. Així mateix, s’hi veu reflectit l’increment de les dotacions del contracte de recollida d’escombraries (+5%) per millorar la neteja dels carrers i del pressupost de Serveis Socials (+10%) per atendre necessitats creixents. En el pressupost del 2014 també destaca la unificació dels contractes de neteja, manteniment d’edificis i telefonia de tot l’Ajuntament, que busca assolir una millor eficiència en les despeses i un millor resultat. Així mateix, el pressupost per l’any vinent preveu les millores derivades d’un proper concurs del contracte d’enllumenat, que es convocarà durant el primer trimestre de l’any vinent, i que permetrà un estalvi important del consum d’energia elèctrica.

Segons l’alcalde, Martí Carnicer, en el pressupost del 2014 continuen les principals línies fixades des de l’inici de l’actual legislatura en matèria d’hisenda municipal. D’una banda, la reducció de la despesa corrent, que baixa 700.000 euros en relació a l’any passat. L’esforç en aquest sentit també es posa de relleu quan es constata que les despeses no financeres en relació al 2010 s’han reduït en un 23%. D’altra banda, l’altra gran criteri financer bàsic que manté el pressupost del 2014 és la reducció del deute. Sobre aquest segon objectiu, cal puntualitzar que, des del principi del mandat fins ara, s’ha multiplicat per quatre la capacitat de retorn del deute, amb la qual cosa aquest ha anat baixant considerablement. Així, el deute viu a inici de l’exercici 2014 és de 85,1 milions d’euros, amb la previsió que a final de l’exercici sigui de 78,2 milions d’euros, 6,9 milions menys del deute viu al final del 2013. D’aquesta manera, es compleixen les mesures fixades en aquest sentit en el Pla d’Ajust.
L’alcalde ha ressaltat que seguint aquest ritme d’amortització en menys de quatre anys l’Ajuntament es podria situar per sota de la ràtio legal del deute viu, que l’Estat fixa en el 110%. Una dada, que segons Carnicer, és important perquè la llei obliga als ajuntaments a situar-se per sota d’aquest límit en el termini màxim de 5 anys i l’Ajuntament del Vendrell ho podrà fer abans, podent tornar a programar inversions també abans del previst.

Pel que fa a l’estalvi net del pressupost del 2014, resultant de la diferència entre l’ingrés i la despesa corrent, se situa en 7,64 milions d’euros, quan al 2013 la xifra va ser de 6,96 milions d’euros. Aquests gairebé 7 milions d’estalvi net es destinen, únicament, a amortitzar deute financer i a finançar algunes inversions de continuïtat.

S’ha de ressaltar també que el del 2014 és un pressupost més auster que el de l’any 2013 i això es veu reflectit en la reducció de la despesa de tots els departaments de l’Ajuntament, excepte en el de Serveis Socials, que per fer front a les conseqüències de la crisi que pateixen moltes famílies del Vendrell, s’augmenta en un 10% respecte al pressupost del 2013.

L’alcalde ha excusat les absències al ple dels regidors Joan Maria Diu i Sergi Teruel (CiU).

 

PxC a Youtube