Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL VENDRELL, 05/01/2009 PxC VOTA CONTRA ELS PRESSUPOSTOS DEL CCBP PER CONSIDERAR QUE "SÓN UNA TÒMBOLA ON LA RIFA NOMÉS TOCA ALS IMMIGRANTS"

EL VENDRELL, 05/01/2009 PxC VOTA CONTRA ELS PRESSUPOSTOS DEL CCBP PER CONSIDERAR QUE "SÓN UNA TÒMBOLA ON LA RIFA NOMÉS TOCA ALS IMMIGRANTS"

19/12/2008 - El Vendrell

EL VENDRELL-BAIX PENEDÈS.- Plataforma per Catalunya (PxC), va votar en el Ple contra els pressupostos del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) per a l'any 2009 per considerar que aquests "són una tòmbola on la rifa només toca als immigrants", segons va expressar el conseller comarcal i regidor del Vendrell, August Armengol. Els pressupostos es van aprovar amb els vots a favor del govern (PSC, ERC, ICV i ADMC) i el PP, i els vots en contra de CiU i PxC.

Des del punt de vista general, Armengol va retreure a l'equip de govern que en aquests moments de crisi és inadmissible que la despesa corrent s'enfili fins al 22% respecte a l'actual exercici. També va criticar la falta de valentia d'aquest govern però també dels anteriors, en no actualitzar les deficitàries taxes que el CCBP imposa als Ajuntaments de la comarca, ja que mentre les taxes representen només el 0,38% dels ingressos del CCBP, en la mitjana dels consells comarcals de Catalunya representen l'11%. Armengol va desvetllar també que dels 23 serveis que el CCBP ofereix als comarcans, 14 en són deficitaris.

Malbaratament de fons públics

D'entre els serveis deficitaris, el que més va cridar l'atenció del portaveu de PxC va ser Promoció Econòmica i Turisme; mentre la transferència finalista de la Generalitat és de 13.010,00 euros, es produeix un dèficit de 56.545,76 euros en aquesta partida pressupostària, que si s'analitza amb la distribució de despesa no finalista el dèficit real és de 73.598,18 euros . El motiu -kafkià-, és que per administrar un pressupost de 13 mil euros, es fa "necessari" un conseller (d'ERC) a dedicació completa i cobrant 35 mil euros l'any, més un "assessor" de turisme o càrrec de confiança (també d'ERC) que li costa al CCBP 26 mil euros més. Armengol li va retreure al President -socialista- del CCBP que aquesta és la quota política que ha de pagar a aquest soci minoritari per mantenir la seva cadira.

La tòmbola dels immigrants

Pel que fa a la immigració, Armengol va denunciar que 164 mil euros es dediquen exclusivament per afavorir els immigrants; 115 mil procedents d'una partida finalista de la Generalitat més 49 mil afegits pel propi CCBP. A més, es contempla un Pla d'Ocupació de 6 mesos de durada a jornada completa i remunerat amb 11 mil euros per a una dona amb la condició que aquesta sigui immigrant, lloc de treball, doncs, inaccessible per a qualsevol que tingui la nacionalitat espanyola. Armengol també va manifestar que aquest govern s'avergonyeix de la seva pròpia gestió, perquè no ha facilitat les dades que PxC li va sol·licitar fa un mes i mig respecte al percentatge de nens immigrants que han rebut beca escolar de menjador en comparació als nens de nacionalitat espanyola, ja que la primera remesa d'unes 200 beques ja va estar concedida en iniciar el curs escolar, a falta d'altres remeses pendents per al mes de març.

Per acabar, August Armengol va afirmar que votaria a favor dels pressupostos si es retiraven els 164 mil euros dedicats exclusivament a la immigració, si es retirava el Pla d'Ocupació exclusiu per a immigrants, i si se suprimia el càrrec de confiança de Turisme, ja que el seu cost duplica el pressupost inicial per a aquest servei. Però el govern s'hi va negar i PxC va votar en contra, en considerar Armengol que el CCBP "és una tòmbola on la rifa només toca als immigrants".

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube