Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/08/2009; PÀG.11 PxC DENUNCIA MANCA DE VOLUNTAT POLÍTICA PER ACABAR EL "TOP MANTA"

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/08/2009; PÀG.11 PxC DENUNCIA MANCA DE VOLUNTAT POLÍTICA PER ACABAR EL "TOP MANTA"

16/08/2009 - El Vendrell

E.P./El Vendrell.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha acusat l'equip de govern de manca de voluntat política per acabar amb la venda il·legal del top manta que hi ha especialment a les platges del municipi. Segons el regidor de PxC Juan Carrasco, "aquestes màfies han arrelat al Vendrell".

Carrasco assegura que abans hi havia uns 120 venedors il·legals, "però ara ja són uns 300 que formen tres fileres al passeig Marítim molestant els propietaris de bars i restaurants, i els veïns que, molts cops, no poden ni entrar ni sortir de casa seva".

A parer del regidor de PxC, la prova que aquests venedors formen part d'una màfia és que ja no només venen CD o DVD, sinó que també venen roba, complements o bosses i, fins i tot, fan tatuatges. Segons Carrasco, aquests venedors guanyarien uns 5.000 euros cadascun en un mes.

L'objectiu d'aquestes suposades màfies seria el de "pressionar els comerciants del passeig Marítim perquè tanquin, i controlar així la zona per després imposar-nos els seus costums", segons Carrasco. "I això passa davant els nassos dels polítics", conclou el regidor.

La situació ha encrespat tant als comerciants, sempre segons Carrasco, que molts s'estan plantejant no pagar les llicències per haver de posar les seves parades en els mercadals de les zones marítimes. Això faria que no hi haguessin ingressos a l'Ajuntament, per tant, "que els regidors vegin perillar els sou. Després sí que correran", ha auspiciat el regidor de PxC.

Carrasco ha assegurat que una prova d'aquesta suposada manca de voluntat política de l'equip de govern és que la seva formació va presentar una moció per sancionar els compradors del top manta, una moció aprovada pel ple, "però que no s'aplica", ha dit el regidor.DIARI DE TARRAGONA, 13/08/2009; PÁG.10 TOP MANTA. PxC: "NO HAY VOLUNTAD"

José M. Baselga/EL VENDRELL.- El grupo de Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Ayuntamiento del Vendrell, ha denunciado que "no hay voluntad política para solucionar la situación". El concejal Manuel Carrasco apuntó que "ya hay tres hileras de vendedores en el paseo. Hay bares y restaurantes que no pueden sacar sus sillas al paseo. También hay vecinos que han denunciado que no pueden salir de casa porque en la entrada se han extendido las mantas".

El concejal de PxC apunta que "las mafias del top manta se están instalando en el Vendrell. Antes había unos 120 vendedores y ahora es fácil ver a 300", señala Carrasco. El concejal de PxC ve incluso una estrategia. "Son mafias que presionan a los comerciantes para que acaben cerrando y así controlar ellos el mercado cuando no haya comercios".

Cinco policías locales heridos en enfrentamientos con los manteros

En lo que va de verano cinco policías locales del Vendrell han resultado con heridas cuando han intentado detener a manteros que llenan el paseo marítimo y han requerido de asistencia. Los agentes locales han detectado un aumento de la agresividad de los vendedores ilegales cuando son detenidos. Golpes, arañazos o mordiscos reciben los policías, los manteros se envalentonan.

Los comerciantes de Coma-ruga ya no saben qué hacer. Caminar por el paseo marítimo hay veces que resulta difícil por la gran cantidad de manteros. En lo que va de verano la Policía Local del Vendrell ha decomisado 16.000 productos de todo tipo que guarda en naves y que destruirá después del verano.

Competencia desleal

Pedro Arias tiene una parada de ropa en un mercadillo ambulante. "Muchos paradistas nos planteamos dejar de pagar impuestos y tributos porque los manteros no pagan y se ganan la vida", señala Arias. A pocos metros hay quien vende ropa de marcas falsificadas sin pagar ni un solo impuesto a Hacienda ni al Ayuntamiento. "Hace mucho daño a los que vivimos de la venta ambulante legal". La situación también la sufren los comercios que ven como frente a ellos se extienden las mantas con los mismos productos que ellos tienen en sus tiendas.

¿Y las multas a los compradores?

El Ayuntamiento del Vendrell dio los primeros pasos para redactar una ordenanza que sancionase a los compradores de top manta a instancias de PxC. Quizá pueda aprobarse en el pleno del próximo mes de septiembre, por tanto, este verano no se aplicará.

Si bien antes los manteros compraban el material a la mafia y después ellos lo vendían quedándose los beneficios, las investigaciones policiales señalan que ahora el material es propiedad de la mafia y al vendedor se le da una pequeña cantidad para que lo coloque en el mercado.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/08/2009; PÀG.11 NORMA PER TANCAR LOCUTORIS

EL VENDRELL.- La regidora de Plataforma per Catalunya (PxC), Teresa Montserrat, ha anunciat que la seva formació presentarà el mes vinent una proposta per crear una normativa que permeti "tancar els locutoris que no compleixin les ordenances", es tractaria, segons Montserrat, d'un text amb pautes ben marcades per regular aquests establiments on, al seu parer, "només poden donar el servei de telefonia, però fan de tot: canvien diners, venen aliments i, fins i tot, ens consta que alguns no tenen ni lavabo". Per aquest motiu, la proposta de PxC contemplarà la creació d'un inspector "que faci complir les lleis", segons Montserrat, "perquè alguns locutoris han estat denunciats fins a vuit vegades. Ja estem cansats d'aquesta presa de pèl", ha sentenciat.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/08/2009; PÀG.10 MONTILLA FA BALANÇ POLÍTIC POSITIU A CAN CORBELLA

El Vendrell.- Josep Montilla, en la seva responsabilitat de primer secretari del PSC va ser el principal protagonista del tradicional sopar de Can Corbella, una convocatòria del PSC del Vendrell i del Baix Penedès que cada any adquireix més notorietat.

A l'acte de divendres passat, també va prendre la paraula Helena Arribas, presidenta del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament del Vendrell. Arribas va criticar el govern de Benet Jané (CiU) dient que "aquest és un executiu municipal que es caracteritza pel malbaratament dels recursos públics i per la seva submissió als plantejaments de Plataforma per Catalunya (PxC)".

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube