Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 27/11/2009; PÀG.5 MENYS DEMAGÒGIA I MÉS SERIOSITAT, SENYORA ARRIBAS

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 27/11/2009; PÀG.5 MENYS DEMAGÒGIA I MÉS SERIOSITAT, SENYORA ARRIBAS

03/12/2009 - El Vendrell

Fragment del vídeo de RTV El Vendrell.

Fragment del vídeo de TRV El Vendrell.

Joan M. Carrasco
Regidor de PxC a l'Ajuntament del Vendrell

Gairebé un 20% dels espanyols viuen per sota del llindar de pobresa relativa en ingressar menys de 5.815 euros l'any, segons recull l'Enquesta de Condicions de Vida de l'any 2008 feta pública per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'altra banda, una de cada tres llars espanyoles no es pot permetre anar de vacances fora de casa almenys una setmana a l'any. Així mateix, el 44,6% de les famílies amb fills no té capacitat per afrontar despeses imprevistes i en un 5,3% de llars no es manté l'habitatge amb una temperatura adequada durant els mesos freds.

En relació amb els problemes en l'habitatge, el 5,9% dels espanyols va patir escassetat de llum natural en el seu habitatge el 2008. Mentre que en funció de la zona on està ubicada, el 13,2% va patir contaminació o altres problemes mediambientals, el 15,4% es va veure afectat per la delinqüència i el vandalisme, aquests problemes que al costat de l'atur i la immigració són els que més afecten als ciutadans, també als del Vendrell, i és el que hauria de preocupar el grup socialista del Vendrell i en especial la regidora Arribas. Però per a la regidora el més important és que el senyor Josep Anglada hagi estat condemnat en primera instància per agredir un menor, cosa que és incerta i per això està recorreguda la sentència. Tots recordem que també el senyor August Armengol va ser condemnat per dir-li moro a un militant del PSC del Vendrell, i després va guanyar el judici en segona instància. Això no fa més que demostrar una vegada més que el PSC, amb la regidora Arribas al capdavant, és un partit caduc i sense idees, que no dubta a utilitzar l'engany i la falsedat per confondre els ciutadans del Vendrell, insinuant que els ciutadans del Vendrell són ximples, i especialment aquells que van votar Plataforma per Catalunya (PxC).

Miri, regidora Arribas, si vostè vol dir la veritat per una vegada a la vida parli dels 260 casos oberts per corrupció a Espanya als dirigents socialistes, molts d'ells a Catalunya. Digui vostè també que gràcies a PxC els diners que paguin de més els ciutadans del Vendrell per a la casa del PELOTAZO aniran destinats a Càritas. Perquè a vostè ja se la coneix com a l'excalcaldessa del pelotazo, i aquest no és el canvi que mereix el Vendrell.

Digui també el que haurem de pagar els ciutadans del Vendrell per la seva mala gestió d'una Escola de Música on mai podran anar molts dels nostres fills, i així seguiria i seguiria, però per acabar li diré que el millor que li ha passat al Vendrell en molt de temps és que vostè i el seu partit estiguin a l'oposició, perquè com ja he dit abans, són moltes coses, i cap de bona per al Vendrell.

I com una imatge val més que mil paraules jutgin per vostès mateixos a http://www.youtube.com/watch?v=mmrLtLpAiVM.RTVEV, 10/11/2009 PxC, EN CONTRA DE LES MOCIONS DE LA CUP I ICV-EUiA
http://www.rtvelvendrell.cat/pxc-en-contra-de-les-mocions-de-la-cup-i-icv-euia.html (video)

EL VENDRELL.- La setmana passada els informàvem de dues formacions que preparen mocions per al proper ple municipal. D'una banda, Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa ha presentat a l'Ajuntament una proposta de per millorar el finançament local. D'altra banda, la CUP proposarà al ple una moció sobre la participació als plens i una altra per una "Ordenança reguladora de les Iniciatives Populars". Les propostes de les dues formacions ja han tingut resposta de Plataforma per Catalunya (PxC). El partit avança que s'hi oposarà i no acceptarà que l'equip de govern reculli aquestes propostes.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 04/12/2009; PÀG.13 LA CUP I ICV-EUiA VOLEN QUE PxC "RECTIFIQUI"

EL VENDRELL.- Iniciativa Verds i Esquerra Unida i Alternativa i la Candidatura d'Unitat Popular han mostrat públicament el seu malestar per les crítiques que han rebut de Plataforma per Catalunya (PxC) i perquè les mocions que van presentar per al darrer ple finalment no van ser incloses a l'ordre del dia.

Les dues formacions no tenen representació al Consistori vendrellenc, però la llei de Bases Locals preveu que les seves mocions es puguin incloure al ple de l'ordre del dia si les presenta un grup polític. En darreres ocasions, ha estat el mateix alcalde del Vendrell qui ha inclòs les mocions a l'ordre del dia per ser debatudes i votades.

Les dues formacions consideren que Plataforma per Catalunya les ha desqualificat posant en dubte el seu tarannà democràtic i que aquest partit ha pressionat l'alcalde perquè no s'incloguin les seves mocions al ple, amb l'amenaça que si entraven a l'ordre del dia els regidors de PxC s'aixecarien del ple.

Per la seva part, la CUP està disposada a portar PxC als tribunals i consideren que tot plegat és una estratègia perquè no arribi al ple la moció que van presentar de retirar tota la simbologia franquista del Vendrell.

Rubén Suan, de la CUP, creu que l'alcalde ha cedit per mantenir el pacte soterrat que té amb PxC.

ICV-EUiA vol una rectificació pública de les acusacions de PxC dubtant de la condició democràtica dels membres de la coalició. Alfredo Valdivielso, portaveu ecosocialista, indica que no acceptem lliçons de democràcia d'un partit que ha nascut a l'ombra d'un franquista i membre de la més rància dreta espanyola.WWW.DELCAMP.CAT, 04/12/2009 CUP DEL VENDRELL DENUNCIA PRESSIONS DE PxC PER BOICOTEJAR LES MOCIONS QUE PRESENTEN

La Candidatura d’Unitat Popular acusa el partit d’Armengol de pressionar a Convergència per evitar que presenti les seves mocions als plens. El líder de PxC al Vendrell apunta que presentar mocions de partits que estan fora de l’Ajuntament és "antidemocràtic".

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) del Vendrell ha acusat al partit Plataforma per Catalunya (PxC) de pressionar a l’equip de govern de Convergència i Unió (CiU) perquè no presenti als plens les mocions del recent creat partit independentista. Les CUP expliquen que van presentar tres mocions a CiU perquè fossin afegides a l’últim ple, "tal com ja havíem fet en anteriors ocasions sense cap problema", explica el seu portaveu, Ruben Suan.

En aquesta ocasió, CiU no va presentar cap de les mocions, després que PxC enviés un comunicat dient que si l’equip de govern presentava mocions de la CUP o ICV "els quatre regidors de Plataforma marxarien del mateix". El líder de PxC al Vendrell, August Armengol, confirma aquest punt, i ho justifica dient que presentar mocions de partits que estan fora de l’Ajuntament és "antidemocràtic". Segons Armengol, l’única opció seria "que CiU acceptés aquestes mocions com a pròpies, si no, no s’han de presentar, tal com mana la llei".

Inquirit per la CUP al respecte, el govern de CiU ha assegurat que la decisió de retirar les mocions va sortir d’Alcaldia, i que no tenen coneixement de cap pressió per part de PxC. La CUP també ha avançat que denunciarà a PxC per les difamacions i insults realitzats en la nota de premsa en què demanava a CiU que no acceptés les mocions. Per la seva part, Armengol ha acusat a aquest partit d’actuar de manera "antidemocràtica i covarda", realitzant manifestacions no autoritzades contra la seva persona a la porta de la seva feina.RTVEV, 11/11/2009 PxC DENUNCIA LA REAPARICIÓ DE VENEDORS TOP MANTA

http://www.rtvelvendrell.cat/pxc-denuncia-la-reaparicio-de-venedors-top-manta.html (video)

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha denunciat aquesta setmana la reaparició dels venedors top manta al passeig de Coma-ruga. Asseguren que aquesta competència deslleial a peu de platja empitjorarà encara més la difícil situació dels comerciants de la zona. D’altra banda, pel que fa al Pla d’Inversió Local, manifesten la seva sorpresa davant el que consideren una falta total d’interès per part del Grup Municipal Socialista.LA FURA, 13/11/2009; PÀG.17 EL TOP MANTA TORNA


COMA-RUGA.- La Plataforma per Catalunya (PxC) denuncia que aquests darrers caps de setmana la venda il·legal del top manta ha tornat a envair massivament el passeig marítim de Coma-ruga, comptabilitzant una setantena de venedors il·legals en les hores punta dels dissabtes i diumenges. Segons la PxC els comerciants de la zona tenen la sensació que l’Ajuntament els ha abandonat ja que la policia només es deixa veure pel passeig cinc minuts escassos sense intenció de procedir a cap detenció.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 13/11/2009; PÀG.12 LA POLICIA RECONEIX UN LLEUGER AUGMENT DELS ROBATORIS A LA VILA

PxC torna a denunciar el top manta

EL VENDRELL.- De principi d'any fins ara, la Policia Local ha atès unes 13.000 incidències i ha tramitat 1.294 denúncies, un 21% més que l'any passat. Per part dels Mossos d'Esquadra s'han atès 5.869 trucades. Pel que fa als delictes, s'ha quantificat un lleuger increment del 2%, sobretot en furts i estafes, fet que es relaciona amb l'actual situació de crisi econòmica.

Per altra banda, Plataforma per Catalunya (PxC) ha posat de manifest que una altra vegada una setantena de venedors il·legals del top manta han tornat a fer presència durant el cap de setmana. Segons PxC, els comerciants es queixen d'una baixada de guàrdia per part de la Policia.DIARI DE TARRAGONA, 12/11/2009; PÀG.13 AUMENTAN LOS PEQUEÑOS ROBOS Y ESTAFAS EN EL VENDRELL POR LA CRISIS

PxC - Preocupación comercial por el rebote del top manta

José M.Baselga/EL VENDRELL.- Los pequeños robos en comercios y las estafas como el irse sin pagar de las gasolineras, simular accidentes para cobrar del seguro o pagar con cheques en blanco se han incrementado este año en el Vendrell. Los responsables de la seguridad en la localidad lo atribuyen a la situación de crisis y cifran el aumento del 2% en el año.

Uno de los problemas que más ha alarmado durante el año a vecinos y comerciantes es la masiva presencia de top manta sobretodo en la zona de las playas. Sobre este tema desde el Ayuntamiento se dijo que en los próximos días los cuerpos policiales celebrarán una reunión monográfica para planificar estrategias de actuación.

Precisamente sobre el top manta Plataforma per Catalunya (PxC) ha denunciado que en los últimos fines de semana la venta ilegal a vuelto a llenar el paseo marítimo de Coma-ruga. Los comerciantes han denunciado que al hacer buen tiempo y acudir numerosos vecinos al paseo, también lo han hecho los manteros en horas punta del sábado y el domingo, cuando se han podido ver a 60 vendedores.

PxC considera que se debe incrementar la presencia policial ya que señalan que las patrullas son escasas. El partido señals que comienza la temporada baja para el comercio como para tener que sufrir la competencia ilegal.LA FURA, 20/11/2009; PÀG.17 ENDERROC D'EDIFICIS

EL VENDRELL.- L’Ajuntament ha realitzat aquesta setmana l’enderroc de tres finques ubicades al carrer Barceloneta Baixa, per tal d’esponjar la zona, dins el projecte de la Llei de Barris. Els treballs d’enderroc es duen a terme a les finques núm. 25 bis, 27 i 29 del carrer, permetent també l’alineació del carrer Escorxador. El propietari dels números 27 i 29 costejarà les obres d’enderroc de la seva propietat, mentre que l’Ajuntament sufragarà el de la casa de la cantonada, ja que n’és propietari. Es tracta de la casa polèmica per la possible especulació urbanística, denunciada per la Plataforma per Catalunya (PxC).DIARI DE TARRAGONA, 16/11/2009; PÀG.12 FALTAN POR COBRAR DEL ESTADO DOS MILLONES DEL FONDO ZP

EL VENDRELL.- La comisión que se constituyó el el Vendrell con todos los partidos para un seguimiento de las obras del Fondo de Inversión Local, dio a conocer en la última reunión que el Estado sólo ha ingresado en las arcas municipales el 70% del coste de las obras. Así todavía faltan por ingresar dos millones de euros. Desde Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición, se teme que de no llegar el dinero a tiempo lo tenga que adelantar el Ayuntamiento o provoque retrasos de cobro a las empresas que han hecho las obras.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube