Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

WWW.DELCAMP.CAT, 09/12/2009 SOROLL DE MINARETS

WWW.DELCAMP.CAT, 09/12/2009 SOROLL DE MINARETS

20/12/2009 - El Vendrell

Fragment del video d'RTV El Vendrell sobre el Ple municipal.

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=4671

| Opinió |

August Armengol és regidor de PxC a l'Ajuntament del Vendrell

En una exquisida lliçó de democràcia, els suïssos han decidit lliurement, a les urnes i de forma absolutament transparent i democràtica, frenar l'avanç de l'islam en el seu territori. Gairebé el 58% dels suïssos van rebutjar recentment, en referèndum, la construcció de minarets a les mesquites. La iniciativa a Suïssa, guanyada per majoria, forma part de la lluita contra la islamització d'aquest petit país que ja compta amb 400.000 musulmans.

En plena ona expansiva del no suís i en ple debat sobre la identitat nacional, a França, la qüestió dels minarets, segons les enquestes, han revelat que un 45% estarien a favor de prohibir-los, el 41% s'oposarien fins i tot a la construcció de mesquites, i en definitiva, el 44% dels francesos jutgen "inquietant" la religió musulmana. Arran d'aquesta discusió La Vanguardia, a casa nostra, també ha fet una enquesta en els següents termes "Considera que ha de prohibir-se la construcció de mesquites?" amb el resultat afirmatiu del 82%, cosa que demostra que la societat catalana està més preocupada i sensibilitzada per la invasió de l'islam que la societat europea.

La convivència entre cristianisme i islam no pot evolucionar mitjançant la tolerància ni el diàleg interreligiós, perquè el cristianisme és la religió de la pau i de l'amor al pròxim, mentre que l'islam és totalitari i no respecta la democràcia. En les societats islàmiques, la dona està totalment sotmesa a l'home, que, gairebé al seu criteri, pot disposar d'ella i dels seus precaris béns. En més de 60 països del món islàmic les dones no poden estudiar ni poden ser examinades per metges homes; en no poder estudiar, no hi poden haver consegüentment dones metgesses, i per tant, si contreuen una malaltia greu, és probable que morin. És aquest el futur que volem per a nosaltres?

La intolerància religiosa, el burca, les lapidacions, la negació dels drets de la dona, o la xaria o llei islàmica que regula el conjunt d'activitats públiques i privades de tot fidel musulmà, no són coses llunyanes que només passen a Nigèria o l'Afganistan. Ja són a casa nostra. El passat cap de setmana els Mossos d'Esquadra van detenir nou homes d'ètnia magribí que s'havien constituït en tribunal islàmic i havien jutjat una dona a la qual van comdemnar a mort per haver comès un suposat adulteri. La dona -embarassada- es trobava retinguda en una masia de Valls (Alt Camp) a l'espera de la seva execució.

Des de Plataforma per Catalunya (PxC) volem felicitar el poble suís perquè sense cap tipus de complex van votar contra un dels símbols d'aquest totalitarisme antidemocràtic que vol acabar amb nostres llibertats.WWW.DELCAMP.CAT, 25/11/2009 PxC DEMANA L'EXPULSIÓ DE 611 "IMMIGRANTS IL·LEGALS CENSATS AL VENDRELL"

Armengol apunta que cal seguir l’exemple de poblacions com Calafell o Cornellà

El partit presentarà una sol·licitud en el proper ple perquè la brigada nacional d’estangeria del Cos Nacional de Policia intervingui i realitzi una batuda a la ciutat. Segons Armengol, aquests immigrants s’han censat utilitzant documents d’identificació del seu país

Marc Guitart - El Vendrell (Baix Penedès).- Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell ha anunciat que en el proper ple de la corporació presentarà una proposta de resolució perquè la brigada nacional d’estrangeria del Cos Nacional de Policia "desplegui una operació per expulsar 611 immigrants il·legals que estan censats a la ciutat". Segons August Armengol, a les dades del padró municipal del 6 de novembre "hi figura aquesta xifra d’immigrants sense papers que estan censats", el que representa un 13% dels immigrants extracomunitaris de la vila.

El regidor de Plataforma apunta que aquesta situació és causada per la Llei d’Estrangeria, que permet als immigrants il·legals "censar-se al padró utilitzant només algun document del seu país, com el passaport". D’aquesta manera, "gent que no té papers ni pot treballar, poden empadronar-se a la vila gràcies a una llei que si nosaltres manéssim no existiria". Armengol agafa l’exemple de poblacions "com Calafell o Cornellà, que els últims mesos han realitzat batudes d’aquest tipus" per demanar que es faci una operació similar al Vendrell.

El líder de PxC al Vendrell també destaca que en l’anterior legislatura "eren més de 1.200 els immigrants il·legals censats", però que la Llei d’Estrangeria els ha permès anar-se regularitzant quan han estat tres anys vivint al Vendrell i han trobat una feina. Armengol ha posat com exemple l’existència d’aquests 611 immigrants il·legals per rebatre les acusacions del PSC d’haver-hi un pacte sota mà entre CiU i PxC al consistori vendrellenc. "Si fóssim al govern no hi hauria cap immigrant il·legal", ha conclòs Armengol.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 27/11/2009; PÀG.10 PxC DEMANA L'EXPULSIÓ DE 611 IMMIGRANTS EN SITUACIÓ IRREGULAR

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) proposarà al proper ple ordinari de dilluns l'expulsió dels 611 immigrants en situació il·legal que el partit considera que hi ha al Vendrell.

PxC extreu aquesta xifra del padró municipal al comprovar que aquestes 611 persones s'han inscrit al padró registrant-se amb el passaport, la qual cosa indica que no disposen del Document d'Identificació d'Estrangeria. Al no tenir aquest document de residència, significa que no poden estar contractats, i per tant estan en situació il·legal, indica August Armengol, portaveu de PxC.

Aquesta xifra d'immigració il·legal ha disminuït des de fa dos anys. Però no perquè hagin marxat, sinó que fa dos anys n'hi havia 1.200 perquè la meitat s'han beneficiat del procediment de regularització d'arrelament que al nostre país es pot fer després de tres anys si demostren que tenen feina, explica Armengol.

Per tant, a la proposta presentada per PxC s'insta el govern municipal a traslladar el requeriment a la brigada provincial d'estrangeria de la Comissaria de la Policia Nacional de Tarragona, o a la Subdelegació del Govern, que realitzi i coordini el control que calgui per obrir expedient d'expulsió a tots els immigrants en situació irregular. PxC es basa en el precedent de Calafell on un dispositiu conjunt de Policia Local, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional va arrestar 21 immigrants en situació irregular.LA FURA, 27/11/2009 611 IMMIGRANTS

EL VENDRELL.- La Plataforma per Catalunya (PxC) demanarà en el proper ple municipal que l’Ajuntament insti la Policia Nacional a desplegar un operatiu de control de la immigració al Vendrell, per tal que s’expulsin les persones d’origen estranger que no tinguin la paperassa en regla. El partit de l’oposició afirma que segons dades del padró municipal, hi ha al Vendrell 611 immigrants no regularitzats, xifra que representa el 13% dels estrangers no comunitaris (a banda dels no empadronats). El partit xenòfob que lidera August Armengol reclama a l’alcalde Benet Jané que intensifiqui la pressió sobre la immigració.DIARI DE TARRAGONA, 25/11/2009; PÀG.12 PxC PIDE DESFIBRILADORES EN LOS EDIFICIOS PÚBLICOS

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell, presentará en el próximo pleno una propuesta de resolución para equipar los principales edificios municipales y pabellones deportivos con desfibriladores semiautomáticos "para evitar muertes y hacer del Vendrell una ciudad cardioprotegida".

Los estudios presentados en el Congreso de la Sociedad Europea de Cardiología señalan que la instalación de estos aparatos que emiten descargas al corazón en caso de necesidad, podría evitar un 30% las muertes repentinas que se producen en centros de pública concurrencia o en los que se practica deporte. El precio de un desfibrilador es de 1.600 euros.EL 3 DE VUIT, 04/12/2009; PÀG.10 DEMANDA PER COMBATRE LA IMMIGRACIÓ IRREGULAR

El ple reclama accions policials contra els sense papers

Ricard Vinyals/El Vendrell.- Amb l'única oposició del PSC, el ple vendrellenc va aprovar dilluns una petició a la brigada provincial de extrangeria de la comissaria de la Policia Nacional de Tarragona, amb competències d'immigració, o a la Subdelegació del Govern a Tarragona, perquè coordini al municipi del Vendrell "tots aquells operatius policials de control que calguin perquè es pugui obrir expedient d'expulsió" de l'Estat a tots aquells immigrants indocumentats i que, per tant, es troben en situació irregular a Espanya. Segons el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), grup que va presentar una moció al respecte, al Vendrell hi ha uns 611 immigrants no regulartizats, tot i estar empadronats al municipi. Representen el 13% dels immigrants extracomunitaris al Vendrell, dels quals "un de cada 7" no tenen els papers en regla. A més, sempre segons el que va apuntar dilluns PxC, és impossible saber el nombre d'immigrants sense papers que ni tan sols estan empadronats al Vendrell.

Detencions a Calafell

D'altra banda, PxC, en l'argumentació per presentar l'esmentada moció, també va explicar un suposat desplegament policial contra la immigració irregular a Calafell, el 29 d'octubre, i la qual, diu PxC, va acabar amb la detenció d'una vintena de persones d'origen extranger que no van poder acreditar la seva residència legal a l'Estat. En tots els casos, afirma PxC, es va encetar un tràmit d'expulsió per a les persones implicades i, així les coses, PxC va decidir presentar la moció per reclamar actuacions policials semblants al Vendrell.

En aquest punt del ple i a instàncies d'ERC, aquest grup, CiU -al govern- i la mateixa PxC van polemitzar sobre com era possible que el grup que presentava la ponència tingués xifres, ni que fossin estadístiques, del nombre d'immigrants indocumentats que hi ha al Vendrell.

D'altra banda, des de CiU, Jaume Domingo va argumentar el vot favorable a la petició de PxC perquè l'Ajuntament del Vendrell no té perquè assumir més competències de las quals li corresponen i tampoc no s'entenen actuacions de la Policia Nacional com la descrita per PxC a Calafell i, en canvi, no es dóna el mateix a la capital del Baix Penedès.

El PSC va justificar el seu vot contrari a la proposta perquè "les forces de seguretat ja actuen en temes d'immigració i darrerament hem vist amb preocupació com ha anat creixent el sentiment de culpabilitzar els immigrants de rebre més ajuts i facilitats que la resta de persones. Es criminalitza el fet de ser immigrant". Atesa una darrera afirmació de PxC sobre crítiques a la política d'immigració de l'anterior govern del PSC, entre les quals la ja reiterada existència de suposats "pisos pastera", el PSC va demanar que l'acusació constés en acta per poder emprendre accions legals.EL 3 DE VUIT, 04/12/2009; PÀG.10 NOVA BATERIA DE MOCIONS APROVADES AL PLE DEL VENDRELL

Ricard Vinyals/El Vendrell.- A més de la moció per millorar la freqüència i rapidesa dels trens entre el Vendrell i Barcelona per la línia interior del servei Rodalies de Renfe, una altra per reclamar una actuació policial per combatre la immigració irregular al municipi i la proposta d'aprovació definitiva de les ordenances fiscals per l'any 2010, es va donar llum verda a altres temes.

Una altra moció aprovada al ple de dilluns va ser per a la instal·lació d'aparells desfibril·ladors semiautomàtics en alguns edificis municipals. L'objectiu, segons Plataforma per Catalunya (PxC), és mirar d'evitar la trentena de "morts sobtades" que es produeixen cada any al Vendrell per problemes coronaris.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 04/12/2009; PÀG.12 EL PLE APROVA DESTINAR EL 20% DE FONS ESTATAL A AJUDA DIRECTA

EL VENDRELL.- El ple ordinari de dilluns passat va comptar amb l'aprovació definitiva de les ordenances fiscals municipals amb el vot a favor de CiU, PxC i PP. El punt també va comptar amb la resolució desfavorable de les al·legacions presentades pel PSC.

En canvi hi va haver unanimitat en la moció que preveu que el 20% del Fons Estatal que es pot destinar a despesa corrent sigui utilitzat per crear un programa especial de subvencions i ajudes a aquelles famílies més necessitades a causa de la crisi, amb especial atenció a les aturades.

Amb unanimitat es va aprovar la proposta de Plataforma per Catalunya (PxC) per equipar els principals edificis municipals i pavellons esportius amb desfibril·ladors semiautomàtics per evitar morts sobtades per atacs cardíacs.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube