Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL PUNT, 29/05/2010; PÀG.2 INCERTESA AL CAPDAVANT DE CiU I EL PSC, I A L'EXPECTATIVA DE PxC

EL PUNT, 29/05/2010; PÀG.2 INCERTESA AL CAPDAVANT DE CiU I EL PSC, I A L'EXPECTATIVA DE PxC

28/05/2010 - El Vendrell

A.P. / EL VENDRELL.- Després dels ajustats resultats del 2007, l'Ajuntament del Vendrell ha viscut un mandat relativament tranquil, malgrat haver estat sota un govern en minoria liderat pel convergent Benet Jané, que molt sovint ha rebut el suport del PP i, sobretot, dels quatre edils de Plataforma per Catalunya (PxC). Mentre que Jané no ha volgut encara confirmar si repetirà o no com a cap de llista l'any vinent (ja fa diversos mandats que és al capdavant del partit, però no es dibuixa cap candidat clar per substituir-lo), qui sí que ha confirmat ja la seva baixa és la seva principal contrincant política, la socialista Helena Arribas, que ara fa tres anys es va quedar a menys de 300 vots de repetir victòria. El PSC, però, encara no ha fet públic qui serà el seu nou líder la primavera del 2011.Tot i això, el futur panorama polític de la capital del Baix Penedès dependrà segurament en gran proporció de l'evolució electoral de PxC, que el 2007 va ser la gran sorpresa en passar a convertir-se en tercera força. Amb August Armengol de nou al capdavant caldrà veure si el seu ascens va ser flor d'un dia o no.DIARI DE TARRAGONA, 27/05/2010; PÀG.18 LOS CONCEJALES SE BAJARÁN EL SUELDO, PERO POCO PARA PxC

EL VENDRELL.- El gobierno del Vendrell estudia que concejales y cargos de confianza se bajen el sueldo un 15%. La rebaja queda lejos de la propuesta que Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición, presentarà en el pleno. PxC pide que el recorte se extienda a asesores y a las asignaciones a grupos políticos.

Los sueldos, costes laborales e indemnizaciones a cargos electos, eventuales, de asesoramiento o confianza política y aportaciones a partidos suponen 1,2 millones de euros. PxC pedirá que el recorte en los cargos electos sea de un 30% y, que el de los cargos eventuales y de confianza, así como las aportaciones a grupos políticos, sea del 50%. La medida que permitiría ahorrar al año 466.720 euros.

PxC señala que la deuda del Ayuntamiento es de 64,2 millones de euros y que la media por ciudadano es de 1.793 euros, cuando la de Catalunya es de 776.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 28/05/2010; PÀG.10 EL GOVERN MUNICIPAL ESTUDIA ABAIXAR ELS SOUS DE POLÍTICS UN 15%

PxC ja ha proposat abaixar-los un 30%

EL VENDRELL.- L'equip de govern municipal de CiU està valorant el real decret de llei amb mesures d'ajustament per als ajuntaments aprovades dijous passat pel Consell de Ministres. Aquest manament obliga als ajuntaments a limitar el seu deute a llarg termini i els crèdits de curt termini a quedar cancel·lats en un any. Per altra banda, també fixa una retallada de sous pels funcionaris que va del 5 al 15%.

L'equip de govern està estudiant una rebaixa de sous de càrrecs polítics del 15%.

Per altra banda, Plataforma per Catalunya (PxC), presentarà una moció al proper ple que proposa una retallada del 30% dels càrrecs electes, en un 50% els càrrecs eventuals d'assessorament i confiança política i en un 50% les aportacions als grups polítics municipals. Per a PxC, la mesura suposaria un estalvi de 466.720,31 euros.LA FURA, 28/05/2010; PÀG.28 LA IMMIGRACIÓ COM A PROBLEMA

Article d'opinió també publicat al Diari de Tarragona, delCamp.cat i l'Espígol del Baix Penedès

August Armengol
Regidor de PxC a l'Ajuntament del Vendrell
Vicepresident de PxC


Dimecres de la setmana passada el president del Govern de l'Estat va anunciar un conjunt de mesures qualificades d'urgents i extraordinàries davant la greu crisi econòmica que patim. Des de Plataforma per Catalunya (PxC) afirmem que les mesures per reduir el dèficit no aconseguiran el seu objectiu mentre no es reconegui a la immigració com un dels principals focus de despesa de l'Estat i s'actuï en conseqüència.

Des de PxC advertim que entre les mesures destinades a sanejar els comptes públics no en figura cap que abordi la reducció d'una de les principals càrregues de l'Estat: la immigració, que avui és el principal grup social subvencionat i genera una despesa molt superior als beneficis que reporta a l'erari públic. La immigració ni tant sols ha servit per assegurar les pensions, ja que amb set milions d'immigrants a l'Estat, ara ens volen baixar les pensions i augmentar l'edat de jubilació als 67 anys.

Des de PxC acusem al govern Zapatero de reduir els sous als funcionaris, congelar les pensions, augmentar els impostos, eliminar l'únic estímul a la natalitat i a la maternitat, i deixar en suspens la Llei de Dependència, en lloc d'afrontar la repatriació dels excedents d'immigració que han arribat en els últims anys i que es configuren com una de les principals fonts de la despesa pública en sanitat, educació, justícia, interior, presons, benestar social, etc.

Des de PxC sostenim que solament la repatriació dels excedents d'immigració resoldrà el problema del mercat de treball i disminuirà dràsticament els 5 milions de desocupats, disminuirà la despesa de l'Estat, sense necessitat d'afrontar mesures que lesionin els interessos de les classes mitjanes i els treballadors autòctons.

Des de PxC proposem la repatriació immediata d'immigrants il·legals, la repatriació d'immigrants aturats de llarga durada, el cessament de les regularitzacions per arrelament i del reagrupament familiar, l'eliminació de totes les ajudes, beques i subvencions i en general de tots els serveis excepte aquells que tinguin el caràcter d'emergència sanitària, a aquells immigrants que no acreditin disposar de targeta de residència en vigor, així com l'anul·lació total de totes les ajudes i subvencions que reben les organitzacions polítiques, sindicals i no governamentals, fundacions i altres entitats depenents directa o indirectament dels anteriors. Són mesures ineludibles per reduir el dèficit de l'Estat mentre subsisteixi l'actual crisi econòmica i les actuals taxes d'atur.

Des de PxC denunciem que amb les mesures proposades per Zapatero per disminuir el dèficit, la crisi econòmica es transformarà definitivament en crisi social i, de persistir aquesta, acabarà sent una crisi política d'envergadura que posarà en perill el sistema polític espanyol.WWW.MINUTODIGITAL.COM, 23/05/2010 LA INMIGRACIÓN COMO PROBLEMA

August Armengol
Concejal de PxC en el Ayuntamiento del Vendrell
Vicepresidente de Plataforma per Catalunya


El miércoles de la semana pasada el presidente del Gobierno anunció un conjunto de medidas calificadas de urgentes y extraordinarias ante la grave crisis económica que padecemos. Desde Plataforma per Catalunya (PxC) afirmamos que las medidas para reducir el déficit no conseguirán su objetivo mientras no se reconozca a la inmigración como uno de los principales focos de gasto del Estado y actúe en consecuencia.

Desde PxC advertimos que entre las medidas destinadas a sanear las cuentas públicas no figura ninguna que aborde la reducción de una de las principales cargas del Estado: la inmigración, que hoy es el principal grupo social subvencionado y genera un gasto muy superior a los beneficios que reporta al erario público. La inmigración ni siquiera ha servido para asegurar las pensiones, ya que con siete millones de inmigrantes, ahora nos quieren bajar las pensiones y aumentar la edad de jubilación a los 67 años.

Desde PxC acusamos al gobierno Zapatero de reducir los sueldos a los funcionarios, congelar las pensiones, aumentar los impuestos, eliminar el único estímulo a la natalidad y a la maternidad, y dejar en suspenso la Ley de Dependencia, en lugar de afrontar la repatriación de los excedentes de inmigración que han llegado en los últimos años y que se configuran como una de las principales fuentes del gasto público en sanidad, educación, justicia, interior, prisiones, bienestar social, etc.

Desde PxC sostenemos que sólo la repatriación de los excedentes de inmigración resolverá el problema del mercado de trabajo y disminuirá drásticamente los 5 millones de desempleados, disminuirá el gasto del Estado, sin necesidad de afrontar medidas que lesionen los intereses de las clases medias y los trabajadores autóctonos.

Desde PxC proponemos la repatriación inmediata de inmigrantes ilegales, la repatriación de inmigrantes parados de larga duración, el cese de las regularizaciones por arraigo y del reagrupamiento familiar, la eliminación de todas las ayudas, becas y subvenciones y en general de todos los servicios excepto aquellos que tengan el carácter de emergencia sanitaria, a aquellos inmigrantes que no acrediten disponer de tarjeta de residencia en vigor, así como la anulación total de todas las ayudas y subvenciones que reciben las organizaciones políticas, sindicales y no gubernamentales, fundaciones y otras entidades dependientes directa o indirectamente de los anteriores. Son medidas ineludibles para reducir el déficit del Estado mientras subsista la actual crisis económica y las actuales tasas de paro.

Desde PxC denunciamos que con las medidas propuestas por Zapatero para disminuir el déficit, la crisis económica se transformará definitivamente en crisis social y, de persistir esta, acabará siendo una crisis política de envergadura que pondrá en peligro el sistema político español.WWW.DELCAMP.CAT, 22/05/2010 ANALISTAS POLÍTICS ES MOSTREN PREOCUPATS PER L'AUGE DE LA ULTRADRETA

Sergi ZC - El Vendrell (Baix Penedès)

Els partits d'extrema dreta o identitaris (nom amb el qual s'autodenominen) segueixen sent minoritaris arreu d'Europa tot i que actualment estan adquirint certa volada. Catalunya no n'és una excepció. Plataforma per Catalunya, partit 'identitari' que lidera el vigatà Josep Anglada, ja disposa d'alguns regidors a ajuntaments importants de Catalunya com el de Vic i, en concret, del Camp de Tarragona, com el del Vendrell, ambdós amb 4 regidors. Els analistes polítics alerten dels perills que comporta el fet que hagin escalat posicions en els darrers anys. Falses percepcions sobre la immigració i un context econòmic convuls són, segons els experts, les principals causes del fenomen. I és que 65 anys després de la fi de la Segona Guerra Mundial, els partits d'Alemanya i Àustria que qüestionen la veracitat de l'holocaust guanyen adeptes i la ultradretana Lliga Nord té responsabilitats al govern de Berlusconi. De la seva banda i Jean Marie Le Pen ha millorat resultats a França.

El punt en comú que enllaça a tots els partits ultradretants, inclòs Plataforma per Catalunya (PxC), és el sentiment xenòfob. El British National Party (BNP) és el partit d'extrema dreta al Regne Unit i a la seva web parla dels blancs com "els britànics indígenes del Regne Unit" i assegura que "un tsunami d'immigració inexorablement supera i extingeix la identitat britànica". En les últimes eleccions europees, el BNP va aconseguir un 6% dels vots.

A Itàlia, el partit Lliga del Nord, l'aliat xenòfob de Silvio Berlusconi en el govern, es va convertir en la gran vencedora dels comicis regionals del 29 de març en ser l'única formació que va millorar els resultats. La Lliga del Nord, que propugna la independència del nord d'Itàlia, va assolir la xifra rècord del 12,7% dels vots a nivell estatal, tot i que només es va presentar a les regions del nord del país. En algunes ciutats de les regions del Venedeto i Llombarda va aconseguir pics de fins al 40%.

"Fem política social a través d'allò nacional", aquest és el lema amb que s'excusa l'NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands) per defensar polítiques d'extrema dreta. Amb un discurs en contra del "multiculturalisme" i assenyalant als immigrants com els culpables de tot, aquest partit neo-nazi compta amb diputats als parlaments dels Länder de Saxònia i Mecklemburg-Pomerània, zones que havien format part de l'Alemanya de l'est.

L'ambició d'aconseguir un Flandes independent, la defensa dels valors tradicionals, i la lluita per unes polítiques estrictes d'immigració són els pilars del Vlams Belang, el partit nacionalista flamenc, al qual el seu portaveu, Joris van Hauthem, defineix com ‘de dreta radical'. Hereu del partit Vlams Blok, il·legalitzat el 2004 per promoure el racisme i la xenofòbia, el nou Vlams Belang conserva els representants polítics, el programa, els colors –el groc i el negre, que són els de la bandera de Flandes–, i fins i tot les inicials (VB) de l'antic partit d'ultradreta.

Catalunya no queda aïllat d'aquest moviment

El moviment ultradretà també ha arribat a casa nostra. L'any 2003 es va fundar Plataforma per Catalunya (PxC), partit liderat pel vigatà Josep Anglada i que va agafar la crítica a l'actual política d'immigració com a bandera principal. El partit d'Anglada s'oposa frontalment a la immigració islàmica, la qual la considera com una amenaça als principis democràtics de la societat catalana. Pel líder de Plataforma, "els sense papers no haurien de tenir cap dret".

L'any 2003, PxC va aconseguir uns resultats força modestos amb quatre regidors als ajuntaments de Vic, Manlleu, Cervera i el Vendrell. Aquell mateix any també es van presentar al Parlament de Catalunya i tot i que no va aconseguir entrar, va acabar sent la força extraparlamentària més votada. Fou aleshores quan es van encendre alguns llums d'alerta.

En les següents eleccions municipals del 2007, PxC es va consolidar en alguns municipis importants i capitals de comarca. Va acabar sent la segona força al consistori vigatà amb 4 regidors i a Cervera en va obtenir dos arravatant la segona plaça al PSC. Al Vendrell, el partit d'Anglada va col·locar fins a 4 regidors convertint-se en la tercera força i van aconseguir guanyar un regidor a Manresa, Sant Martí de Riucorb, Tàrrega i Olot.

Enguany, PxC es torna a presentar a les eleccions catalanes, però aquest cop, amb un partit amb molta més presència que l'any 2003. I és que l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), que coneix d'aprop el partit 'identitari', ha opinat que aquest cop PxC sí que aconseguirà entrar al Parlament. De fet, la majoria de partits tradicionals es mostren preocupats davant d'aquesta probable realitat. Els partits tradicionals han col·locat la immigració en el punt de mira dels seus endurits discursos i això és quelcom que beneficia directament al discurs de PxC. Ahir mateix, per exemple, Alícia Sánchez Camacho anunciava a Tarragona que inclouria en el seu programa electoral la prohibició del vel islàmic en espais públics.

El suport a partits d'ultradreta es basa en "percepcions"

L'acadèmic de la Universitat de Manchester Matthew Goodwin, que acaba de publicar el llibre 'El nou extremisme a la Gran Bretanya del segle XXI', assegura que el suport per partits d'ultradreta no sempre es basa en experiències "directes i reals" amb la immigració, sinó en "percepcions". "Aquests partits són molt bons a l'hora de difondre una percepció de que el país està amenaçat per la immigració", afirma Goodwin, que destaca especialment el rol que tenen a nivell local. "El que realment porta la gent a donar suport a aquests moviments és una sensació molt local. Una idea de que una comunitat rep més diners que la 'meva' comunitat", argumenta Goodwin.

En aquest sentit, Goodwin destaca que diversos estudis indiquen que molts dels votants d'ultradreta estan "profundament insatisfets" amb la resposta dels partits majoritaris als reptes que planteja la immigració. Per Goodwin, els ciutadans reclamen "un debat sensible sobre la immigració" que els grans partits haurien de plantejar amb cautela si volen fer front a l'increment de suport dels grups extremistes i racistes.

Goodwin alerta dels perills de la cooperació internacional entre els partits d'extrema dreta, ja que poden "intercanviar tàctiques, experiències i idees". Plataforma per Catalunya, per exemple, ja ha firmat un acord d'amistat amb el Partit de la Llibertat d'Àustria, el partit ultradretà del país centreeuropeu.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/05/2010; PÀG.9 POLÍTICS CONTRA EL SEU PROPI POBLE

ARTICLE D'OPINIÓ

August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell


Sorprenent l’article de la setmana passada del regidor socialista Albert Solé, on fa una apologia de l’acció política en contra del propi poble que el va votar. Quina baixesa moral! Quina llàstima fa el senyor Solé… Plataforma per Catalunya (PxC) va proposar al darrer Ple que fossin denunciats a la Policia Nacional els immigrants empadronats que no acreditessin papers per residir legalment al nostre país. Ho vam proposar perquè és el que vol el poble; en una enquesta d'Els Matins de TV3 el 95% estaven d’acord amb aquesta mesura. I a més, perquè és sabut que un immigrant d’aquestes característiques, pel fet de no tenir papers no pot ser contractat per cap empresari, de què ha de viure? I a més, perquè Europa ens dóna la raó, no en va la comissària d’Interior, Cecília Malström, va dir en el Parlament europeu que "no és tolerable la inscripció d'immigrants irregulars al cens dels ajuntaments, perquè el que s'ha de fer és expulsar-los", i va afegir que "un cop les autoritats tinguin coneixement de la presència d'un immigrant que es trobi en situació irregular ja no poden tolerar aquesta situació sense iniciar el procediment d'expulsió".

Els dirigents de CiU s'hi van mostrar a favor; Artur Mas va avalar aquestes paraules l'11 d'abril i Felip Puig va revelar el dia 13 que alguns municipis ja ho feien. Malgrat tot, CiU del Vendrell s’arronsa i fa marxa enrera a la tramesa dels immigrants en situació il·legal empadronats per a la seva expulsió, i en canvi el que proposa és demanar més diners per ajudar en la integració dels immigrants, mesura recolzada pel PP, que a més renega de la seva pròpia proposta original -idèntica a la de PxC- vota el contrari.

El fet de demanar més diners per ajudar a integrar els immigrants, i més encara en plena crisi, provoca una gran susceptibilitat en els segments socials més exposats a la precarietat, i, que per tant, pateixen en pròpia carn el malestar que els hi provoquen els ajuts que reben aquestes poblacions amb cultures, religions i costums diferents. Per això el nostre missatge té una gran receptivitat en aquests sectors socials més sensibles. Nosaltres considerem que defensar els nostres drets, no és ser racista.

Com fan sempre els socialistes quan se'ls acaben els arguments, Albert Solé recorre al pretès tarannà racista de PxC, quan des de PxC només parlem de persones, de papers i de situacions administratives, i no pas de races. PxC representa el 18% de l’electorat amb 2.253 votants al Vendrell, i culpabilitzant els votants, no s’avança, senyor Solé. Les actituds de racisme i de rebuig a la immigració no les crea PxC, sinó la seva demagògia prefabricada i l’acumulació de problemes concrets que ningú soluciona i que acaben creant un malestar real que no pot ser ignorat pels partits de sempre.

També afirma el senyor Solé que l’única manera de contribuir al creixement net de la població europea és mitjançant la immigració.

Des de PxC discrepem diametralment i el que proposem és incentivar la nostra natalitat amb polítiques reals de protecció a la família. Ens volien enganyar fent-nos creure que els immigrants assegurarien les nostres pensions, i ara que hi ha més de set milions d’immigrants a l’Estat ens diuen que ens abaixaran les pensions i que pujaran l’edat de jubilació als 67 anys; "se pilla antes a un mentiroso que a un cojo"...

Solé qualifica de bestiesa la nostra expressió de "guerra ètnica", referent als recents aldarulls dels Pisos Planas. El fet que estiguem immersos en aquest debat fa palès el més estrepitós fracàs de les polítiques d'integració dels immigrants. La societat multicultural és una societat multiconflictiva i la situació esdevindrà un conflicte permanent.

Perquè els diferents grups ètnics i culturals col·lidiran necessàriament entre ells en la legítima defensa dels seus interessos, principis i aspiracions, i es veuran en la necessitat d'afirmar la seva pròpia identitat cada cop amb més força, per fugir del suicidi col·lectiu que representa l'assimilació o integració forçosa.

A un any de les eleccions municipals hi ha molts nervis al PSC, perquè segons es pot desprendre dels aires que es respiren pels carrers del Vendrell, ells baixen en intenció de vot i PxC puja, i puja, i puja... que vagin fent polítiques en contra del propi poble que els va votar.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube