Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Manlleu, 18/12/2012; PxC fue el único grupo que votó en contra los presupuestos par el año 2013

Manlleu, 18/12/2012; PxC fue el único grupo que votó en contra los presupuestos par el año 2013

20/12/2012 - Manlleu

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Los tres concejales de PxC fueron los únicos de los 21 del consistorio que votaron en contra los presupuestos del Ayuntamiento de Manlleu para el año 2013.

Manlleu  | Redacción.- El pleno del Ayuntamiento de Manlleu aprobó el presupuesto municipal para el ejercicio 2013, que sube 16.166.000,98€, un 0,56% menos que el de 2012 (16.257.078,03 euros). Los números salieron adelante con los votos a favor del equipo de gobierno (ERC e ICV), CIU y los tres concejales no adscritos (antes, PSC). Los tres concejales de PxC fueron los únicos de los 21 del consistorio que votaron en contra, aunque en cuanto al capítulo de personal del Ayuntamiento, que se reduce en dos plazas de escuela cuna, sí que estuvieron de acuerdo y se aprobó por unanimidad.

Antoni Sánchez, portavoz del grupo municipal de PxC en el Ayuntamiento de Manlleu recalcó que “ PxC exigio que la subida del IBI no traspasase la línea roja del IPC; no nos quieren hacer caso y PxC votará NO". Por otro lado Sánchez insinuo que " parece que todo estaba pactado entre el equipo de gobierno de  Pere Prat (ERC-ICV) y los de CiU-exPSC, porqué estos no ponene ninguna pega ni traspies de calado"

El portavoz identitario quiso dejar claro que “El endeudamiento actual del Ayuntamiento de Manlleu es del 112 por ciento, por lo tanto no podemos votar favorablemente mientras haya un endeudamiento tanto grande”.

El pleno también aprobó una moción en que se sumaron todos los grupos municipales de rechazo al anteproyecto de ley orgánica de mejora de la calidad de la educación, que impulsa el gobierno central, de la mano del ministro José Ignacio Wert.

Sánchez, matizó que "Si esta Reforma educativa sale adelante, tal cual, tan solo con el rodaje parlamentario del PP, no tan solo no se conseguira la calidad educativa que persigue, sinó que el idioma catalan sufrira una bajada social de la que no se podria recuperar en varias decadas. Esta Reforma Educativa del PP hace menosprecio al idioma catalan, esgrime con argumentos sentencias del Tribunal Constitucional i del Tribunal Supremo. Todas las Leyes i Sentencias de cualquier Estado se tienen que complir, però tambien hemos de estar de acuerdo a que cualquir Estado ha de protegir sus llenguas minoritarias, como su patrimonio cultural, para que su uso social no desaparezca". Y acabo diciendo que "Con la Constitución Española en la mano, por suerte o per desgracia, el idioma catalan es tant español como el catalan".

 PxC

Manlleu, 18 de diciembre de 2012

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.OSONA.COM, 18/12/2012; Manlleu aprova el pressupost amb el suport de tots els partits menys PxC

Els números de l’Ajuntament per a l’any 2013 pugen 16.166.000 euros, una xifra gairebé idèntica a l’exercici anterior. L’alcalde Pere Prat els qualifica d’”austers i racionals”.

Manlleu.- Redacció.-  El ple de l’Ajuntament de Manlleu va aprovar ahir el pressupost municipal per a l’exercici 2013, que puja 16.166.000,98€, un 0,56% menys que el de 2012 (16.257.078,03 euros). Els números van tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i ICV), CIU i els tres regidors no adscrits (abans, PSC). Els tres regidors de PxC van ser els únics dels 21 del consistori que van votar-hi en contra.

L’alcalde, Pere Prat (ERC), es va mostrar molt satisfet de l’elevat consens aconseguit i va comentar que els pressupostos s’havien treballat tenint en compte quatre criteris molt clars: la contenció, la racionalització de la despesa, el ser conservadors i l’austeritat. L’endeutament de l’Ajuntament a 31 de desembre de 2012 és de 20.466.710,76 euros (112,75%) import que a en la mateixa data de 2013 està previst que sigui de 18.141.916,81 euros (99,95%), segons el nou pressupost aprovat.

En la partida d’ingressos, els impostos indirectes s’han pressupostat a la baixa, degut a la crisi de la construcció (han baixat un 34,4%, de 225.500 euros a 147.000). També s’han disminuït lleugerament (-1,30%) les transferències corrents de la Generalitat. Gairebé la meitat dels ingressos de l’Ajuntament provenen dels impostos directes, que pugen 7.902.400 euros.

Pel que fa a les despeses, la partida més elevada és la dels sous de personal, que puja 6.698.725 euros, seguida de Béns i Serveis, amb 6.027.882. També destaca la d’amortitzacions de préstecs, amb 2.030.016, tot i que els interessos bancaris han caigut un 35,04% (han passat de 538.712 a 349.954 euros).

Un cop aprovats els pressupostos i com sol fer habitualment, l’alcalde ha llegit una cita, en aquest cas de Jesús Rovira. En el breu text, destaca la frase “Tornarem a ser grans quan sortim de la tempesta”.

El ple també va aprovar una moció presentada per ERC i a la que s’hi van sumar tots els grups municipals de rebuig a l'avantprojecte de llei orgànica de millora de la qualitat de l'educació, que impulsa el govern central, de la mà del ministre José Ignacio Wert

 

WWW.EL9:CAT, 18/12/2012; Manlleu aprova el pressupost amb els vots de tots els grups excepte PxC

Redacció.-  El pressupost és de 16 milions d’euros, lleugerament inferior al de l’any passat. Els dos partits a l’equip de govern, ERC i Iniciativa, van aconseguir el suport de CiU i dels ex-regidors del PSC, que després de la seva baixa del partit són regidors no adscrits.

Pere Prat va definir els pressupostos d’austers, conservadors i de contenció. El pressupost no preveu inversions de cara el 2013. Tot i això, s’ha acordat demanar subvencions a la Diputació de Barcelona per poder construir la rotonda del pont de Can Molas, obrir el teatre centre i fer la nova biblioteca.

L’endeutament actual de l’Ajuntament de Manlleu és del 112 per cent i es preveu que a finals de l’any vinent baixi per sota del 100 per cent.

 

WWW.ELTER.NET, 19/12/2012; Manlleu aprova els pressupostos amb vots a favor d'ERC, ICV, CiU i dels tres regidors no adscrits

PxC va ser l'únic grup que hi va votar en contra

Manlleu.-  El ple de Manlleu va aprovar aquest dimarts els pressupostos per al 2013 amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i ICV) i també de CiU, i dels 3 regidors no adscrits. PxC va ser l‘únic grup que va votar-hi en contra, encara que pel que fa al capítol de personal de l’Ajuntament, que es redueix en dues places d’escola bressol, sí que van estar-hi d’acord i es va aprovar per unanimitat.

El pressupost baixa un 0,5% respecte el de l’any passat, no contempla inversions més enllà de les sol·licituds de finançament que es fan a la Diputació de Barcelona i se situa en els 16.160.000 euros. Pere Prat el va qualificar d’auster durant la defensa que en va fer en nom de l’equip de govern.

La bona sintonia amb CiU ja es va fer palesa en tota la sessió, i a diferència del pressupost del 2012, en què els convergents hi van votar en contra i l’equip de govern va haver de demanar un vot de confiança i fer un recés per renegociar, aquesta vegada ERC i ICV no han hagut de patir.

Josep Suriñach des de CiU va dir que hi votaven a favor perquè hi ha hagut un “tarannà negociador, el pressupost és prudent en ingressos i contenció de la despesa i tenim un pla d’inversions consensuat”. El pla d’inversions del pressupost, que només s’executarà si arriben fons de la Diputació, contempla dues rotondes (la del pont de can Molas i la del carrer Cavalleria amb passeig de Sant Joan), el trasllat de la biblioteca i l’acabament del Teatre Centre. De fet, l’alcalde Pere Prat va dir al ple que la negociació per “tornar la biblioteca on havia estat fa anys, a la seu de Caixa Manlleu de la plaça Fra Bernadí va molt bé” i confien que “aquest mandat” pugui ser una realitat. A més, assegura que “el Teatre Centre el complementaríem amb el PUOSC, una subvenció de la Generalitat que s’ha de sol·licitar pel gener.

Igual que l’any passat, els socialistes, aquesta vegada però com a regidors no adscrits, han estat a favor del pressupost. En canvi, PxC, que llavors s’havia abstingut, es va entossudir a demanar que la pujada de l’IBI del ple d’ordenances de l’octubre respecti l’IPC i passi del 3,5 al 3,1, a la qual cosa l’alcalde, Pere Prat, va respondre “que no es pot fer perquè és una diferència mínima per als ciutadans, i és la xocolata del lloro”.

El pressupost d’aquest any se situa uns 90.000 euros per sota respecte el del 2012, que ja havia representat aproximadament un milió menys que el del 2011. L’alcalde de l’Ajuntament de Manlleu, Pere Prat, va tornar a qualificar el pressupost de “molt conservador i auster”. L’objectiu és que l’endeutament actual, que és de més de 20 milions d’euros (un 112%, quan la llei només permet fins al 110%) passi a finals del 2013 als 18 milions, que suposaria el 99,95% dels ingressos ordinaris liquidats.

El ple va aprovar la resta de punts per unanimitat, que incloïen l’adaptació de la normativa dels Estatuts de la Fundació Privada Teatre Centre, la del MIT i la dels Estudis Musicals de Manlleu. Va tirar endavant amb l’acord de tots els grups la moció de rebuig a l’avantprojecte de la LOMCE, coneguda com a “Llei Wert” i el manifest de Somescola 2012, en defensa de la immersió lingüística.

 

El 9 NOU, 21/12/2012; PORTADA i PÀG. 5 Manlleu tira endavant el pressupost amb només el vot en contra de PxC

PxC que hi va votar en contra, també va estar a punt de donar-hi suport.

Manlleu.- Agustí Danés.-  L’Ajuntament de Manlleu va aprovar al ple d’aquest dimarts el pressupost per a l’any que ve. I ho va fer en un escenari, i un clima, diametralment oposat al de fa un any, quan fins i tot es va haver d’interrompre el ple per buscar una majoria que fes possible l’aprovació.

PxC va dir-hi “no” a contracor. Va buscar un gest del govern per sumar-se al consens, però no el va trobar. Antoni Sánchez (PxC) també va mostrar-se disposat a votar-hi a favor amb una condició que l’equip de govern rectifiques la puja de l’IBI (va quedar en un 3,5% quan l’IPC era de 3,1%) i que els diners que deixaria d’ingressar (uns 20.000 euros) els restés de partides com la d’informació, el premi de teatre, el festival de curtmetratge o les activitats a l’entorn de fires. Prat no ho va acceptar. Però Sánchez, que tenia ganes de sumar-se al consens, hi va insistir. Però ni així. Potser per diferenciar-se de Vic, va semblar que a l’equip de govern ja li anava bé que PxC hi votes en contra i que no aparegués a la foto del consens. “Es un no constructiu”, va fer notar Sánchez, satisfet amb les línies generals del pressupost.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube