Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

REGIÓ 7 Dijous, 27/11/2008; PÀG. 5 ELS TEMES DE L’AJUNTAMENT QUE NO TRACTEN SOBRE IMMIGRACIÓ ENCARA ME’LS HE DE MIRAR

REGIÓ 7 Dijous, 27/11/2008; PÀG. 5 ELS TEMES DE L’AJUNTAMENT QUE NO TRACTEN SOBRE IMMIGRACIÓ ENCARA ME’LS HE DE MIRAR

27/11/2008 - Manresa

Francesc Galindo- Manresa.- Albert Pericas Riu, transportista de 40 anys nascut a Castellbell i el Vilar i empadronat a Manresa, és el nou regidor de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament. Pericas va estudiar a la Politècnica i va ser un dels skinhead més coneguts de Manresa. Ara, seu al costat d’un antic rival de batusses, Adam Majó (CUP), al saló de sessions. La seva arribada a la política municipal s’ha produït pels 1.500 vots que la PxC va obtenir en les eleccions municipals del maig del 2007 i després que hagin renunciat a l’escó els cinc primers de la llista. La seva germana, Maria Clara, va morir fa 15 anys fent barranquisme a la Garrotxa.

Per què entra en política?

Ho he considerat necessari. Vaig conèixer la Plataforma per Catalunya i el que defensava i vaig pensar que calia fer alguna cosa. I aquí estic.

Per què considera que és necessària la seva intervenció i la de Plataforma per Catalunya?

Pel xou amb la immigració que hi ha muntat actualment i que no entenc. És incomprensible. Van com volen, fan el que volen i protegits per l’Ajuntament, evidentment. Jo no ho veig clar. Les coses han de canviar.

D’immigració sempre n’hi ha hagut. La nostra societat és fruit d’aquest procés. Per què aquesta oposició frontal.

Perquè és un xou. Aquí tothom entra sense control. Si entren amb papers no hi ha problema. Però entra tothom i no saps què ve a fer ni d’on ve.

Què caldria fer, des del seu punt de vista?

Tal com pinta la cosa, ja ni que vinguin amb contracte de treball. El problema és com dir-los adéu perquè les arques públiques no podran mantenir tota aquesta gent.

El control si els immigrants tenen o no papers o si marxen o es queden és responsabilitat de les forces de seguretat i de l’Administració, no de PxC.

«L’odi sempre ha estat present. En mi no però per a molt agent sí. I sense problemes». «Quan de PxC em van trucar i em van dir que em tocava ser regidor municipal vaig dir que sí»

Per sort tenim unes bones forces de seguretat. El que no es fa és repatriar els immigrants, perquè aquí hi ha els mateixos i encara que els diguis que se’n poden anar jo no he vist que se’n vagin, la veritat. El govern va dir que podien cobrar de cop tot l’atur si se’n tornaven als seus països i no, i ara. Aquí es viu massa bé i no se’n volen anar.

Sí hagués de fer un programa polític propi, quins aspectes de ciutat creu que s’haurien de millorar, quines propostes tindria? Quines altres propostes polítiques té, a banda del control de la immigració?

Hi ha temes que estan força bé. Ara començo i encara estic força descol•locat. Com a tots els llocs, a Manresa s’ha construït més del compte. Jo, tot això que no és sobre immigració, encara m’ho he de mirar. Acabo de començar.

Anem a parar, doncs, al tema de la immigració. Què és el que creu que s’hauria de fer?

La situació és de descontrol. Si vénen amb papers cap problema, però ve gent que no sap ni el castellà ni el català, que no du cap paper, que no sabem si s’escapa del seu país o vénen per treballar. Hi ha un descontrol que no acabarà bé. Molta gent no ho veu clar.

Què vol dir amb això que no acabarà bé?

Doncs que fins ara als empresaris els anava molt bé la immigració, mà d’obra barata, els pagaven el que volien i els feien fer les hores que volien. Però, ara s’ha acabat.

Creu que hi ha una diferència entre la forma com tracten la immigració
la resta de partits polítics?


No sé per què la defensen tant, sobretot els que són catalanistes. La nostra és una societat que no es reprodueix gaire i els musulmans, a banda de tenir diverses dones, tenen 5 o 6 fills amb cadascuna. Si els hem de mantenir a tots aquí, d’aquí a un temps la barretina i l’espardenya de set vetes s’han acabat i tindrem gel•labes i xadors, això està claríssim.

Està parlant de persones.

Parlo del fet que quan hi ha problemes econòmics la cosa es va inflant, inflant i, després, passa el que passa. Hi ha un dèficit entre el que aporta un immigrant i el que ens costa a nosaltres. Mentre hi havia feina això s’anava tapant, però
ara ja no.

O sigui, que a vostè li sembla que la política d’immigració del PP i del PSOE és la mateixa?

Quan vénen eleccions tothom diu moltes coses. Després ja no se’n recorden. Tot aquest xou de la immigració va començar amb l’Aznar, que és qui va obrir les portes, i els socialistes les han deixat que és qui va obrir les portes, i els socialistes les han deixat obertes o encara més.

Com s’ho farà per posar-se al dia en temes d’urbanisme, hisenda, serveis socials, cultura i els múltiples fronts que implica la política municipal? La Plataforma per Catalunya centra el seu discurs en la immigració, però l’Ajuntament té moltes tecles per tocar.

Ja ho anirem veient.

Quin és el programa de treball que té per posar-se al dia.

Tinc el suport del partit i de membres de la llista. Ho anirem fent.

Vostè era un dels skinheads més coneguts de Manresa fa anys.

També havia estat ‘punk’ de jove.

Tenia un malnom que era Animal.

Això és de quan era ‘punk’

Com va ara això de seure al costat del regidor independentista Adam Majó al ple de l’Ajuntament?

No hi ha problema.

Serà el candidat a les pròximes municipals?

No ho sé. No sóc endeví.

Ho dic perquè podria tornar a passar que es presentés com a cap de cartell una persona que no fos la que acaba fent de regidor, com ha passat amb Xavier Arcas i vostè.

D’aquí a 2 anys ja ho veurem. No ho sé. Repeteixo que no sóc endeví per saber què passarà.

«TAL COM VAN LES COSES CATALUNYA DESAPAREIXERÀ EN CINQUANTA ANYS»

Era el número 6 de la llista electoral i, ara, és regidor. Primer va deixar el càrrec Xavier Arcas, després Emili Utgés, Aaron Argudo Palacios, Marga Santaló i Águeda Maeso. Molts canvis.

Jo inicialment no estava afiliat a la Plataforma. Havia sentit coses, em vaig informar per Internet, m’hi vaig afiliar i em van posar a la llista electoral. Va ser iniciativa meva. Quan em van trucar i em van dir que em tocava ser regidor vaig dir que sí. Per això m’hi havia posat.

El contacte el fa el cap de llista, Xavier Arcas, o directament el president del partit, Josep Anglada?

L’Anglada. A l’Arcas l’he vist dues o tres vegades. Em vaig assabentar pel Regió7 que feia mig any que no anava a l’ajuntament. Després també m’ho van dir, que no s’hi presentava gaire, per allà. És de Barcelona i tenia problemes de mobilitat, jo ho entenc. El que ens va deixar sorpresos va ser el Palacios, que va trucar i va dir que no es presentava i no n’he sabut res més. Pel que fa a Santaló i Maeso, també entenc que, si havien de treballar i tenen família, i a més a més havien d’anar cap a l’Ajuntament, pot ser complicat.

Creu que la seva arribada a l’Ajuntament canviarà alguna cosa?

Crec que les matemàtiques no fallen i tal com van les coses Catalunya desapareixerà en cinquanta anys. Ens superen de 6 a 1 i això comptant que tenen una dona aquí i una altra allà i allà tenen set fills i aquí tres o quatre més.

A vostè no li sembla que afirmacions d’aquest tipus només generen odi?

L’odi sempre ha estat present. En mi no, però per a molta gent sí. I sense problemes.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube