Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

REGIO7,23/12/2009; PÀG. 7 DENEGADA UNA MOCIÓ DE PxC PER NO OBRIR MÉS BARS AL CENTRE

REGIO7,23/12/2009; PÀG. 7 DENEGADA UNA MOCIÓ DE PxC PER NO OBRIR MÉS BARS AL CENTRE

23/12/2009 - Manresa

La moció només va tenir el vot a favor del regidor de la PxC, Albert Pericas. CiU es va abstenir.

REDACCIÓ | MANRESA.- La Plataforma per Catalunya va presentar una proposició al ple de dilluns a la nit per tal que “l'Ajuntament de Manresa no concedeixi més llicències d'obertura a locals d'oci nocturn al nucli urbà de Manresa”. La moció només va tenir el vot a favor del regidor de la PxC, Albert Pericas. CiU es va abstenir. La resta de forces polítiques van argumentar que la principal causa de mort entre persones joves i de mitjana edat són els accidents de trànsit i que s'apostava per un model d'oci que no comporti ni fer servir el cotxe ni destorbar el descans dels veïns.

L´AJUNTAMENT REFINANÇA EL DEUTE I PAGARÀ 3,5 MILIONS DE MÉS EN 16 ANYS PER TENIR DINERS ARA

L'oposició en bloc vota en contra del nou pressupost de l'Ajuntament, que qualifica de "pa per a avui i gana per a demà"

Amb el vot contrari de tota l'oposició, l'equip de govern del PSC, ERC i ICV-EUiA ha aprovat el pressupost del 2010 de l'Ajuntament de Manresa, que puja a 87 milions d'euros, 10 menys que l'actual, dels quals 13,5 milions es destinaran a inversió, mentre que en el pressupost actual han estat 22,6. El govern l'ha defensat com una previsió encertada, mentre que l'oposició el veu ple de dèficits

FRANCESC GALINDO/MANRESA El govern del PSC, ERC i ICV-EUiA ha decidit realitzar una operació de refinançament de la meitat del seu endeutament, que ronda els 75 milions d'euros, per ajornar el pagament de deu préstecs contractats amb quatre entitats d'estalvi, que pugen un total de 37,5 milions. El cost addicional serà de 3,5 milions d'euros.

Tal com va explicar el regidor d'Hisenda, Alain Jordà (PSC), en el ple municipal de dilluns a la nit, "es tracta d'una operació relacionada directament amb el pressupost com una de les accions per reduir les despeses ordinàries durant l'any que ve". O sigui, que diners que s'haurien de dedicar a retornar préstecs es faran servir per cobrir altres necessitats. De fet, aquesta operació va ser un dels aspectes més criticats per l'oposició, que va votar en bloc contra el pressupost.

Ja en ple debat de pressupost, el conjunt de forces d'oposició va reiterar la protesta per la falta de temps amb què se'ls havia lliurat la documentació del pressupost. Una queixa que va ser resposta amb disculpes per part del tripartit.

El president del grup municipal convergent, Alexis Serra, va assegurar que no es tractava d'un pressupost marcat per la crisi, com havia dit l'equip de govern, sinó "d'un govern en crisi"

Pel PP, Xavier Javaloyes va exposar que l'Ajuntament té un problema estructural, que és haver de dedicar el 48% del seu pressupost ordinari a pagar el personal.

Per PxC, el regidor Albert Pericas es va interessar per la retallada general de recursos del pressupost, que, com ja va informar aquest diari, té un volum global de 87,6 milions d'euros, dels quals 13,6 es dediquen a inversió.MANRESAINFO.CAT, 23/12/2009; ALBERT PERICAS DESBARRA PERÒ NINGÚ LI SEGUEIX EL JOC

"Algun sàtrapa del Marroc els ha promès terres?" va emetre guturalment Albert Pericas, el representant del partit xenòfob PxC, després de comprovar que la despesa en gairebé tots els camps es reduïa menys en els ajuts socials i en una partida per formació de català de la secretaria d'immigració. "Em poden respondre quants ajuts pel menjador de l'escola s'ofereixen a autòctons i quants a immigrants?" va concloure. La resposta, quan uns minuts després va tornar la paraula a Jordà, rasa i curta: "Si llegeix el pressupost" a debat comprovarà la utilitat de les partides i el seu mètode de distribució d'una banda, i en el tema d'ajuts pel menjador l'ajuntament va poder cobrir el 100% de les sol•licituds presentades durant l'any de manera que "no té sentit" distingir entre autòctons i immigrants.REGIO7, 18/11/2009; NOMÉS ELS 8 REGIDORS DEL PSC I EL REGIDOR DE LA PxC VAN VOTAR EN CONTRA DE LA PROPOSICIÓ PRESENTADA PER CIU

El text de la moció que va ser aprovat afirma que la decisió del Govern de l'estat perjudicarà no només les famílies i les empreses

REDACCIÓ | MANRESA.- Només els 8 regidors del PSC i el regidor de la PxC van votar en contra de la proposició presentada per CiU per demanar al Govern de l'Estat que no faci efectiu l’augment de l'IVA perquè perjudicaria greument famílies, empreses i institucions locals.

A l'Ajuntament, la proposta en contra de la pujada de l'IVA va unir regidors de l'oposició, CiU, PP i CUP, i del govern: ERC i ICV-EUiA. La PxC hi va votar en contra perquè considera que el lloc per debatre temes com aquest no era el saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa, perquè les decisions que es prenien en aquest àmbit eren irrellevants. Tots els grups municipals excepte PSC i PxC opinen que una decisió d’aquest tipus provocarà, de ben segur, una disminució del consum, fet que pot agreujar la molt delicada situació de l’economia en general.REGIO7,18/11/2009; LA PROPOSTA DE LA PxC DE CREAR UNA UNITAT D'ANTIAVALOTS A LA POLICIA LOCAL DESFERMA UNA PICABARALLA DIALÈCTICA D’ALTA INTENSITAT EN EL PLE

REDACCIÓ-MANRESA.- El regidor de Participació Ciutadana i de Seguretat Ciutadana, José Luis Buenache (PSC), va aprofitar el debat obert a l’entorn de la proposta de PxC de constituir una unitat antiavalots a la Policia Local per retreure-li al cap de l'oposició, Alexis Serra (CiU), que afavoreixi la participació dintre del seu propi grup municipal.

La proposició de PxC va ser criticada tant pel govern com per la resta de grups d’oposició però va donar peu a un debat en el qual l’alcalde Josep Camprubí (PSC) va haver d’intervenir dues vegades per demanar que les rèpliques i contrarèpliques se centressin en la moció que era objecte de debat i no en temes aliens. Malgrat els requeriments de Camprubí el debat es va mantenir i, un cop finalitzat i desestimada la moció, l’alcalde va afirmar, adreçant-se a Albert Pericas, que havia aconseguit "esvalotar el galliner". Pericas va afirmar que els socialistes manresans eren diferents dels de Terrassa i Sabadell, ja que en ambdues poblacions també tenien el govern i existien unitats antiavalots dintre dels seus cossos de policia local. La resposta del regidor de Seguretat Ciutadana va ser que els socialistes de Manresa, Terrassa i Sabadell comparteixen una mateixa ideologia, però viuen en poblacions que tenen característiques diferents i mentre en unes pot ser apropiat crear unitats antiavalots en altres no.

La PxC també va denunciar durant el ple de dilluns que des de fa temps, poc després d’acabar la urbanització de les rampes d’accés del sector nord-est del Puigberenguer, a causa d’un moviment de terres S’ha obert una esquerda d’uns 11 metres de llarg, arribant a tenir 10 centímetres d’amplada en alguns trams, per la qual cosa l’accés al Puigberenguer per les escales de la plaça de la Democràcia està tallat. La regidora d'Urbanisme, Àngels Mas (PSC), va explicar que es tracta d'una actuació d’iniciativa privada i l’ajuntament ha demanat el seu arranjament.
Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube