Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

REGIÓ7, 22/06/2010; CIU, PSC, ERC I PP ES POSEN D'ACORD I APROVEN UNA MOCIÓ QUE NO PROHIBEIX L'ÚS DEL VEL ISLÀMIC

REGIÓ7, 22/06/2010; CIU, PSC, ERC I PP ES POSEN D'ACORD I APROVEN UNA MOCIÓ QUE NO PROHIBEIX L'ÚS DEL VEL ISLÀMIC

22/06/2010 - Manresa

Anglada conversant amb Pericas un cop acabat el ple.

El dirigent de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, va seguir el ple municipal, ahir, a Manresa

Una norma ´light´ per regular el burca tanca una nit de polèmiques

G. CAMPS/J. MORROSMANRESA.-
Manresa no prohibirà l'ús del vel islàmic integral en els equipaments públics, però sí que regularà els "elements que limitin o privin una correcta identificació personal". L'ús del burca o el nicab va ser un dels darrers punts que es van tractar al tens ple d'ahir a proposta de Plataforma per Catalunya (PxC). La iniciativa va ser rebutjada i substituïda per una esmena signada per CiU, PSC, ERC i PP. Per la seva part, ICV-EUiA i la CUP es van desmarcar de la Plataforma i de l'esmena de substitució.

Albert Pericas durant la seva intervenció.

Albert Pericas, regidor de la PxC a l'Ajuntament de Manresa, va llegir la moció davant l'atenta mirada de Josep Anglada, president del partit xenòfob, que va assistir al ple. PxC va celebrar la postura presa per alguns Ajuntaments de prohibir l'ús del vel integral. Proposava la regulació de la prohibició del vel integral perquè "no té cabuda en un país democràtic com el nostre i en la cultura d'occident" i perquè "aquest tipus de vestidures com el burca, el nicab o el xador no deixa de ser una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona". Pericas va acabar manifestant que si no s'acceptava la seva proposta era per hipocresia.

I no es va acceptar. CiU, PSC, ERC i PP van titllar la proposta d'electoralista i van unir els seus vots per aprovar l'esmentada esmena de substitució. En aquesta també s'assegura que el personal de l'Ajuntament "continuarà exigint la identificació de les persones en el moment de fer gestions o tràmits" en equipaments municipals públics, i que reforçarà les accions de sensibilització per "garantir el respecte a la dignitat de les dones des dels valors de la convivència social, plena i en igualtat de condicions i oportunitats". Així, destaca que quan es detectin usuàries del vel integral es faran accions de mediació "en el sentit d'aconsellar un ús que permeti una comunicació interpersonal directa i fluïda".

El regidor de la CUP va votar en contra de la moció i va acusar CiU, PSC, ERC i PP de fer el joc al discurs xenòfob de la Plataforma, segons va dir el regidor del grup, Adam Majó.

Des d'ICV, Núria Sensat, va rebutjar igualment las proposta i va afirmar que "si hi ha monges de clausura que van tapades de dalt a baix també n'hi poden haver amb burca o nicab". Sensat va advocar per una societat laica on es visqui la religió en privat.REGIÓ7, 23/06/2010; NOMÉS PxC VOTA EN CONTRA DELS AJUTS D’ESCOLARITZACIÓ I DE MENJADOR

El Líder de PxC Josep Anglada, va ser dilluns al ple de Manresa. Com a bon xenòfob, li interessava el tema del burca.

Redacció.- Manresa.- PxC
va ser l’únic partit que va votar en contra del dictamen d’aprovació de les bases reguladores de la concessió d’ajuts per a l’escolarització i ajuts individualitzats de menjador de les llars d’infants municipals. El regidor Albert Pericas va dir que “hi votarem desfavorablement perquè creiem que aquestes concessions es concedeixen de manera bastant arbitrària i amb un tracte força preferent pel col•lectiu immigrant”. La regidora d’Educació, Sònia Díaz, va atribuir la valoració de Pericas a una “manca d’informació” i va afegir que “aquestes ajudes les demanen les famílies que realment tenen alguna situació econòmica de dificultat” i que “no es donen seguint cap mena de criteri ni procedència ni ideologia”.

FIL PER RANDA

A ANGLADA SE’L SALUDA


El ple de dilluns a l’Ajuntament de Manresa va tenir la presència del president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada. No va fer cap a la capital del Bages per la retallada de sous dels funcionaris sinó perquè es debatia la regulació del burca. Anglada va arribar en cotxe a la plaça Major i a l’entrada del consistori cinc policies van saludar-lo marcialment... tal com prescriuen les formalitats dels càrrecs electes. Curiós. tot un senyal de respecte per a algú que, del respecte, precisament, no n’ha fet bandera.REGIÓ7, 24/06/2010; LA VICTÒRIA DE LA PLATAFORMA

Sabem que hi ha un problema real de desencaix, d'incomoditat ciutadana davant de coses que ens causen un intens malestar, diríem que afortunadament. Però això no justifica que forces de govern es resignin a ballar al so que els toquen des de posicions extremes.

| ARTICLE D’OPINIÓ |

XAVIER DOMÈNECH


Dilluns al vespre va haver-hi ple municipal a Manresa, i va tenir la inusual presència de les càmeres de TV3. No sé si el motiu de la curiositat informativa era l'anunciada protesta de la plantilla municipal contra les retallades de sous i de llocs de treball, o la moció de Plataforma per Catalunya que demanava la prohibició del burca i el nicab, vestits que oculten tot el cos (fins i tot el rostre) i que porten algunes dones musulmanes, però el resultat de la visita televisiva va ser una crònica en què les imatges parlaven gairebé soles. En primer lloc, es va mostrar la sala plena de gom a gom mentre es debatia i votava la retallada laboral. I, tot seguit, es va mostrar la mateixa sala pràcticament buida mentre es discutia i votava la moció sobre el burca. Tan buida que es notava ostentosament la presència d'un personatge significatiu: Josep Anglada, líder nacional de la Plataforma per Catalunya. El locutor televisiu es limitava a fer notar el contrast: "així de plena estava la sala quan..." "i així de buida va quedar quan...". Però la juxtaposició de les dues premisses condueix sense gaire esforç a una conclusió: això del burca, de veritat veritat, només interessa a l'Anglada i a la seva gent, que no són gaires. Però l'Anglada, tot i la seva posició marginal en el global del país, està fent ballar el paraigua a tothom. Ha aconseguit que dretes i esquerres democràtics es posessin d'acord per convertir en un problema el que fins ara no ho era i per discutir amb entusiasme sobre quelcom que la majoria de catalans només ha vist a les notícies sobre l'Orient Mitjà. I ara, sí; ara la cassola ja fa xup xup damunt de totes les taules i no ens la podem treure del damunt. Caldrà dir-li: enhorabona, senyor Josep Anglada. Sí, sí, ja sabem que hi ha un problema real de desencaix, d'incomoditat ciutadana davant de certes coses que ens causen un intens malestar, diríem que afortunadament. Ja sabem que és inútil fer veure que no existeix. I que els de la Plataforma no haurien tret petroli com n'estan traient si no hi hagués un territori adobat. Però això no justifica que forces que governen les ciutats i el país sencer, i forces que aspiren a fer-ho, es resignin a ballar al so que els toquen des de posicions extremes que de cap manera no poden compartir. S'estan cobrint de glòria. I si es pensen que així distreuen el personal i el tenen entretingut mentre retallen prestacions i apugen impostos, val més que tornin a mirar els moviments de públic al ple municipal de dilluns a Manresa.WWW.NACIÓDIGITAL.CAT, 22/06/2010; MANRESA ESQUIVA LA PROHIBICIÓ DEL BURCA

Manresa.- Info.Cat.-
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat, aquest dilluns al vespre, una esmena de substitució a la moció presentada per Plataforma per Catalunya (PxC) en què s'acorden mesures de mediació, sensibilització i regulació per a les persones que utilitzen el vel integral. D'aquesta manera, el consistori ha evitat pronunciar-se sobre la prohibició del burca o nicab en espais públics que és el què presentava el grup de PxC. L'esmena ha estat aprovada per 21 vots a favor dels regidors de CiU, PSC, ERC i PP i Plataforma per Catalunya i tres vots en contra de la CUP i ICV. Tot i que PxC ha votat a favor de l'esmena ha expressat que seguiran "demanant la regulació del burca i el nicab en espais públics".

El regidor de PxC, Albert Pericas, ha expressat que la voluntat del seu partit era presentar una moció que prohibís l'ús del burca o nicab a "tots els àmbits públics però les lleis vigents ho impedeixen". Segons Pericas, "una vestimenta que tapi el rostre pot crear desconfiança entre els ciutadans no musulmans" i "vulnera els drets de la dona".

D'altra banda, el regidor d'ERC, Ignasi Perramon, ha expressat que la moció que ha presentat PxC està "moguda per l'aprofitament electoralista que fa aquest partit en els temes d'immigració".EL PERIODICO, 22/06/2010; MANRESA APROVA REGULAR EL BURCA ALS EQUIPAMENTS MUNICIPALS

La proposta ha sortit finalment aprovada amb 20 vots a favor de CiU, el PSC, ERC, el PP i Plataforma per Catalunya


Redacció.- El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat avui regular l'ús del burca i el nicab als equipaments municipals amb una moció transaccionada per CiU, el PSC, ERC i el PP, i que en substituïa una de presentada per Plataforma per Catalunya (PxC).

La proposta ha sortit finalment aprovada amb 20 vots a favor de CiU, el PSC, ERC, el PP i Plataforma per Catalunya i tres vots en contra d'ICV i Candidatura d'Unitat Popular de Manresa (CUP). Els tres regidors d'ICV i CUP han argumentat que amb les mesures contemplades en el text no se soluciona el problema, així que han rebutjat la moció.
Incidència reduïda

Segons el text de la moció, l'ajuntament revisarà els reglaments dels equipaments municipals per regular l'ús d'elements que limitin o privin una correcta identificació de la persona. El text ressalta que els últims anys "s'han detectat alguns casos" de l'ús del burca i el nicab, encara que constata que tenen "una incidència reduïda entre la població". Afegeix que, tot i ser minoritari, l'ús del vel integral no encaixa amb els valors en què s'ha de basar la societat, com el respecte a la diversitat, la pluralitat i la plena igualtat de gènere. La moció de PxC instava a limitar l'accés i l'ús de "qualsevol mena de vestimenta o accessori que tapi totalment la cara i que impedeixi la identificació i la comunicació visual als edificis i equipaments municipals".El PAÍS, 22/06/2010; CORBACHO TEME QUE HAYA MÁS MOCIONES QUE MUJERES CON “BURKA” Y PIDE CALMA

Redacción.- Europa Press.-
El debate sobre la prohibición del burka y el niqab sigue extendiéndose. Los plenos de los ayuntamientos de Manresa y Terrassa, en Barcelona, votarán hoy si se vetan ambas prendas en los espacios públicos, como ya lo ha hecho el Ayuntamiento de Lleida y de Barcelona.

En el caso de Manresa, la moción llega al consistorio mediante una proposición de Plataforma per Catalunya (PxC).WWW.ECODIARIO.COM, 22/06/2010; MANRESA VOTA HOY PROHIBIR EL “BURKA”

Europa Press.- Barcelona.-
El pleno del Ayuntamiento de Manresa (Barcelona) votará hoy si deben prohibirse el 'burka' y el 'niqab',esta cuestión llega al consistorio mediante una proposición que presentará Plataforma per Catalunya (PxC).

El texto insta a limitar el acceso y el uso de "cualquier tipo de vestimenta o accesorio que cubra totalmente la cara y que impida la identificación y la comunicación visual en los edificios y equipamientos municipales".

El equipo de gobierno del Ayuntamiento está liderado por el alcalde Josep Camprubí, del PSC. El pleno lo forman siete concejales del PSC, ocho del CiU, tres de ERC, dos de ICV-EUiA, uno de la CUP y otro de PxC.WWW.RTVE.ES, 21/06/2010; MANRESA APRUEBA REGULAR EL USO DEL BURKA EN LOS EQUIPAMIENTOS MUNICIPALES

Europa Press.- Barcelona.-
El pleno del Ayuntamiento de Manresa (Barcelona) ha aprobado regular el uso del burka y el niqab en los equipamientos municipales con una moción transaccionada por CiU, PSC, ERC y PP, y que sustituía a una presentada por Plataforma per Catalunya (PxC).

La propuesta ha sido finalmente aprobada con 20 votos a favor de CiU, PSC, ERC, PP y Plataforma per Catalunya y tres votos en contra de ICV y Candidatura d'Unitat Popular de Manresa (CUP), que han argumentado que con las medidas contempladas en el texto no se solucionaba el problema, según fuentes municipales.

La moción de PxC instaba a limitar el acceso y el uso de "cualquier tipo de vestimenta o accesorio que cubra totalmente la cara y que impida la identificación y la comunicación visual en los edificios y equipamientos municipales”.EL MUNDO, 21/06/2010; MANRESA Y TERRASSA VOTAN HOY PROHIBIR EL “BURKA” Y EL “NIQAB”

Deciden si vetar el uso de ambas prendas de vestir en los espacios públicos

Europa Press.- Barcelona.-
El debate sobre la prohibición del 'burka' y el 'niqab' sigue extendiéndose. Los plenos de los ayuntamientos de Manresa y Terrassa, en Barcelona, votarán hoy si se vetan ambas prendas de vestir en los espacios públicos.

En el caso de Manresa, la moción llega al consistorio mediante una proposición de Plataforma per Catalunya (PxC), y en Terrassa del PP. En los dos casos los textos instan a limitar el acceso y el uso de cualquier tipo de vestimenta o accesorio que cubra totalmente la cara y que impida la identificación y la comunicación visual en los edificios y equipamientos municipales.

El equipo de gobierno del Ayuntamiento de Manresa está liderado por el alcalde Josep Camprubí, del PSC. El pleno lo forman siete concejales del PSC, ocho del CiU, tres de ERC, dos de ICV-EUiA, uno de la CUP y otro de PxC; mientras que el de Terrassa está liderado por Pere Navarro, del PSC, y el pleno está compuesto por doce regidores del PSC, seis de CiU, tres de ICV-EUiA, tres del PP y dos de ERC.

Las dos ciudades se suman así a los entes locales en cuyos plenos se ha decidido prohibir los velos integrales islámicos en espacios públicos, siguiendo los pasos de Lleida, Tarragona y El Vendrell (Tarragona). En Barcelona, también se acordó esta semana impulsar una prohibición de este tipo.WWW.LACOPE.ES, 21/06/2010; MANRESA APRUEBA REGULAR EL “BURKA” EN LOS EQUIPAMIENTOS MUNICIPALES

NO ENCAJA CON LOS VALORES EN QUE DEBE BASARSE LA SOCIEDAD

Redacción.-
El pleno del Ayuntamiento de Manresa (Barcelona) ha aprobado regular el uso del 'burka' y el 'niqab' en los equipamientos municipales con una moción transaccionada por CiU, PSC, ERC y PP, y que sustituía a una presentada por Plataforma per Catalunya (PxC).

La propuesta salió finalmente aprobada con 20 votos a favor de CiU, PSC, ERC, PP y Plataforma per Catalunya y tres votos en contra de ICV y Candidatura d'Unitat Popular de Manresa (CUP), según fuentes municipales.

Los tres ediles de ICV y CUP argumentaron que con las medidas contempladas en el texto no se solucionaba el problema, por lo que rechazaron la moción.

Según el texto de la moción, el Ayuntamiento revisará los reglamentos de los equipamientos municipales para regular el uso de elementos que limiten o priven una correcta identificación de la persona.

El texto resalta que en los últimos años "se han detectado algunos casos" del uso del 'burka' y el 'niqab', aunque constata que tienen "una incidencia reducida entre la población".

Añade que, pese a ser minoritario, el uso del velo integral no encaja con los valores en que debe basarse la sociedad, como el respeto a la diversidad, la pluralidad y la plena igualdad de género.

La moción de PxC instaba a limitar el acceso y el uso de "cualquier tipo de vestimenta o accesorio que cubra totalmente la cara y que impida la identificación y la comunicación visual en los edificios y equipamientos municipales".LA VANGUARDIA, 21/06/2010; MANRESA VOTA LA PROHIBICIÓN EL BURKA Y EL NIQAP EN EQUIPAMENTOS PÚBLICOS

Barcelona.- EUROPA PRESS.-
El pleno del Ayuntamiento de Manresa (Barcelona) votará hoy si deben prohibirse el burka y el niqab, cuestión llega al consistorio mediante una proposición que presentará Plataforma per Catalunya (PxC).

El texto, al que ha tenido acceso Europa Press, insta a limitar el acceso y el uso de "cualquier tipo de vestimenta o accesorio que cubra totalmente la cara y que impida la identificación y la comunicación visual en los edificios y equipamientos municipales".

El equipo de gobierno del Ayuntamiento está liderado por el alcalde Josep Camprubí, del PSC. El pleno lo forman siete concejales del PSC, ocho del CiU, tres de ERC, dos de ICV-EUiA, uno de la CUP y otro de PxC.
Manresa se suma así a los entes locales en cuyos plenos se ha planteado prohibir los velos integrales islámicos en espacios públicos, siguiendo los pasos de Lleida, Tarragona y El Vendrell (Tarragona), las dos primeras ciudades catalanas en vetar estas prendas.REGIÓ7, 21/06/2010; MANRESA DEBAT EN EL PLE D’AVUI LÚS DEL BURCA I EL NICAB

ACN.-
Manresa posa a debat al ple d'aquest dilluns l'ús del burca, recentment prohibit als equipaments públics de les quatre capitals de província de Catalunya, menys Girona. El grup que presentarà una proposta de resolució és PxC. Tot i això, segons fonts de l'Ajuntament, hi ha diversos grups preparant diverses mocions alternatives a la de Plataforma.

Després que totes les capitals catalanes menys Girona hagin aprovat prohibir l'ús del burca i el nicab als equipaments públics de la ciutat, la discussió d'aquesta polèmica s'estén a d'altres municipis. És el cas de Terrassa i Manresa, on els grups de l'oposició, el PP i Plataforma per Catalunya (PxC), respectivament, presentaran en els plens municipals d'aquest dilluns una proposta de resolució per demanar que es prohibeixi l'ús del nicab i el bruca en els edificis i equipaments públics al•legant que aquestes vestimentes que tapen la cara impedeixen 'la identificació i comunicació' de la persones que els vesteix.

Una cosa semblant segurament és el que passarà a Manresa. Malgrat que la resta de grups municipals, a banda de PxC, no han especificat la seva postura sobre la qüestió, fonts del consistori han confirmat que la resta de formacions, entre ells l'equip de govern, estan preparant una o varies mocions alternatives a la presentada per PxC.WWW.MANRESAINFO.CAT, 21/06/2010; EL “DEBAT DEL BURCA” ARRIBA AL PLE DE MANRESA

Redacció.- Manresa.-
La moció de PxC parla de qualsevol tipus de "vestimenta o accessoris que cobreixi totalment la cara" .

El "debat del burca" que en realitat sempre s'ha presentat com una proposta de limitació de l'accés a dependències públiques amb la cara tapada i no només amb nicab o burca arriba al ple de Manresa aquest mateix dilluns de la mà de PxC que, segurament, no es contentarà en oferir una explicació més generalista de la moció sinó que centrarà la seva intervenció en la vestimenta d'algunes dones musulmanes.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube