Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Opacidad en el relevo en la alcaldía de Sant Adrià

Opacidad en el relevo en la alcaldía de Sant Adrià

05/06/2013 - Sant Adrià de Besòs

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya denuncia la falta de transparencia en la dimisión del alcalde Sito Canga y su sustitución por el vecino de Badalona i cuarto teniente de alcalde Joan Callau

Sant Adrià de Besòs | Redacción.- El grupo municipal de Plataforma per Catalunya denuncia la forma irregular en que el PSC ha llevado a cabo la sustitución del ya exalcalde Sito Canga por Joan Callau.

El grupo municipal socialista de la ciudad ha hecho el relevo de manera totalmente irregular y opaca, sin dar cuenta a los portavoces de los grupos municipales de la oposició como representantes de una parte de la voluntad popular de la ciudad.

Esta constituye una muestra más de su naturaleza autoritaria y dictatorial, al creer que una administración pública, en este caso el Ayuntamiento de Sant Adrià, es su cortijo particular y no de la ciudadanía.

Antes que cumplir con la ley, las normativas y los reglamentos vigentes, que establecen que en caso de dimisión lo primero es dar cuenta a los regidores, el PSC lo ha notificado primero a la prensa, sin ningún tipo de respeto hacia los grupos municipales.

El grupo municipal de Plataforma per Catalunya aún no ha recibido ninguna comunicación oficial del grupo político mayoritario del gobierno municipal. Exigimos que se explique a los adrianenses los motivos reales y el trasfondo de esta repentina dimisión que ha dejadp la gestión del municipio a la deriva durante días.

Es vergonzoso que los intereses partidistas, particulares y económicos de los dirigentes del PSC local se antepongan a la acción de gobierno y el interés común.

Con la elección del nuevo alcalde, el sr. Joan Calláis, que es vecino de Badalona y cuarto teniente de alcalde, el PSC ha demostrado no respetar la paridad con la que tanto se llena la boca, visto que ha pasado por delante de dos tenientes de alcalde mujeres.

Está por ver si el nuevo alcalde, que es el hombre fuerte del PSC en el Barcelonès Norte, compaginará su nuevo sueldo con las dietas que recibe actualmente como consejero del Área Metorpolitana de Barcelona y como consejero del Instituto Metropolitano del Taxi; un ejemplo de pluriocupación que constituye una desconsideración hacia los vecinos de una ciudad con 4.228 trabajadores sin empleo.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

AREABESOS.COM, 5//6/2013; L'alcalde Sito deixarà el càrrec definitivament el proper 14 de juny

Definitivament plega. L'alcalde adrianenc, Jesús María Canga, que havia decidit continuar al càrrec fins a final de legislatura per les tensions que vivia el seu partit per la seva successió, va anunciar ahir a la nit que se'n va després de 17 anys al càrrec. El proper divendres, 14 de juny, en un ple extraordinari, deixarà de ser alcalde de la ciutat. Isabel Marcuello, número dos del PSC a les passades eleccions, es convertirà en alcaldessa accidental, però no serà la seva successora. Joan Callau, regidor d'Urbanisme, va ser escollit per 14 vots a 10, davant Marcuello, en una executiva local celebrada pocs dies enrere, i ocuparà el càrrec d'alcalde. Això sí, encara no se sap quan es convertirà en batlle, perquè la votació podria ser impugnada.

En una carta dirigida als veïns, Canga afirma que és una decisió "meditada i compartiva amb la meva família" i que la decisió la va pendre després "d'una profunda reflexió". En l'escrit, reconeix que les seves obligacions l'han pres temps a la seva vida personal i familiar i que ara és el moment "de deixar pas a una altra persona amb més energia, que agafi el relleu i que sigui capaç de liderar i donar resposta als reptes pendents i als nous que es puguin presentar". Sito Canga demana als ciutadans que no interpretin la seva renúncia com una "traïció" sinó com un "acte de responsabilitat basat (...) en la creença que l'exercici de la política no és etern i en la convicció que un alcalde ha d'estar en disposició de la ciutadania les 24 hores del dia. (...).  La meva forma de ser, d'implicar-me en els temes i intentar evitar per tots els mitjans els conflictes, potser ha fet de mi un alcalde atípic. Per això, només de pensar que no puc continuar donant la mateixa força i dedicació en l'exercici de les meves responsabilitats i en conseqüència que la ciutadania pugui perdre la confiança en mi, em fa dir: fins aquí hem arribat". L'alcalde adrianenc afirma que se'n va amb el cap ben alt perquè he fet tot el que estava en les meves mans per millor Sant Adrià", i demana que els adrianencs i adrianenques estiguin més que mai al seu costat.

L'oposició ja ha dit la seva.  Menchu Martí, de Plataforma per Catalunya, denuncia que el grup socialista "ha fet el relleu de manera totalment irregular i opaca, sense donar comptes als portaveus dels grups municipals de l'oposició (...).  Abans que complir amb la Llei, les normatives i els reglaments vigents, que estableixen que en cas de dimissió el primer es donar compte als regidors, el PSC ho ha notificat  primer a la premsa, sense cap tipus de respecte envers els grups municipals". Martí també parla del successor de Canga: "

El futur nou alcalde de Sant Adrià de Besòs, Sr. Joan Callau, veì de Badalona i quart tinent d'alcalde (què ha passat amb les altres dos tinents d'alcalde que anaven abans que ell en les llistes, dos dones? Aquesta es la paritat del PSC) es l'home fort del PSC al Barcelonés Nord i compaginarà segur el seu nou sou amb les dietes que rep actualment com a conseller de l'Àrea Metorpolitana de Barcelona i com conseller de l'Institut Metropolità del Taxi.Tot un exemple de "pluriempleo"per als veins d' una ciutat amb 4228 treballadors a l'atur".
 
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube