Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Torelló, 04/05/2013; PxC pide en el pleno de Torelló la creación de un comedor social

Torelló, 04/05/2013; PxC pide en el pleno de Torelló la creación de un comedor social

04/05/2013 - Torelló

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA  (PxC)

Josep Maria Soldevila acusa al resto de grupos del consistorio de no preocuparse por las personas y no querer ver la realidad.

Torelló | Redacción.- El grupo municipal de Plataforma per Catalunya en el Ayuntamiento de Torelló,  presentó en el pleno del lunes una moción para la creación de un comedor social que fue tumbada por el resto de grupos.

El portavoz de PxC en el Ayuntamiento de Torelló Josep Maria Soldevila afirmó que “estamos sufriendo una crisis sin precedentes y estamos viendo como la Comarca de Osona cada mes 50 familias han sido desahuciadas” y ha acusado al resto de grupos del consistorio PSC, CiU, ERC e ICV de “no preocuparse por las personas y no querer ver la realidad”.

El pleno de Torelló también debatió un convenio con el Consejo Comarcal para iniciar la llegada de aguas en Osona Norte.

En el turno de ruegos y preguntas los tres regidores de Plataforma per Catalunya al Ayuntamiento de Torelló hicieron reconocer al alcalde Santi Vivet que tiene demandas sobre la construcción del Mercadona en Torelló, por lo cual el concejal identitario Soldevila manifestó que “era obvio que el alcalde esconde información a los grupos de la oposición”.

PxC

Torelló, 4 de mayo de 2013

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.RADIOONA.CAT, 02/05/2013; PxC demana en el ple de Torelló la creació d'un menjador social

Torelló Redacció.- PXC va presentar en el ple de dilluns una moció per a la creació d'un menjador social que va ser tombada per la resta de grups. La regidora de Benestar Social, Carme Francolí, va justificar el vot en contra de l'equip de govern perquè "actualment ja es donen ajuts econòmics per a l'alimentació". En aquest sentit va explicar que l'any passat es van atendre 51 famílies, que enguany 8 infants de cinc famílies diferents es beneficien dels ajuts econòmics pels menjadors socials i que el Rebost Solidari va atendre 870 persones el 2012. Alhora va assenyalar que des de Càritas Inter parroquial també es donen ajudes per a l'alimentació. Un dels punts de la moció demanava que s'establís un contacte entre el departament de serveis socials i les entitats col·laboradores quan "ja hi és" i la regidora va informar que també es fan reunions "constants" entre les associacions, els voluntaris i el departament de benestar social. Francolí va dir que "es té en compte la dignitat de les persones i que aquests recursos siguin socialitzadors" i que es treballa perquè les persones "puguin menjar a casa seva i no hagin d'anar a parar el plat, perquè és una imatge que no volem donar". 

La regidora va afegir que els recursos econòmics es valoren anualment, així com també "la situació social del moment". Actualment s'ha acordat, entre totes les parts implicades, donar continuïtat "als recursos existents" i "no s'ha vist la necessitat de crear un menjador social". Carme Francolí va voler deixar clar que a Torelló "ningú es quedarà sense menjar, ni sense un sostre on dormir" i que de situacions crítiques al municipi "no n'hi ha hagut gaires". 
Per la seva banda, la regidora d'ICV-EuiA, Roser Mas, va votar en contra de la moció perquè "són els tècnics especialistes qui han de valorar la necessitat de crear un menjador social, el seu model i en quin moment cal posar-lo en marxa". I des del PSC, el seu portaveu, Marc Fontserè, va dir a PXC que no pot frivolitzar "amb les dades de l'atur" i que enlloc de portar aquest tema al ple, l'haguessin hagut de presentar "al Consell de Benestar Social". 

 

 

 

Revista Torelló, 03/05/2013; PÀG. 3 El ple rebutja la creació d’un menjador social

Torelló.- E.M. .-  El ple va desestimar un moció que havia presentat PxC per a la creació d’un menjador social per atendre els ciutadans que es troben “en situació d’emergencia social”. La titular de benestar Social, Carme Francolí, va recordar que l’any 2012 la regidoria va atendre 51 famílies per un import de 7.800 euros; va donar ajuts de menjador escolar a vuit infants i va aportar 54.555 euros al Rebost Solidari. A més, va apuntar que Torelló aposta per “potenciar els recursos destinats a persones i famílies que necessiten ajuda” i no per “crear un espai específic”. Per Roser mas (ICV) “qui ha de valorar-ne la necessitat i el model són els tècnics” mentre que Marc Fontseré, del PSC, va acusar PxC de “frivolitzar” amb les dades de l’atur.

 

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube