Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Torelló, 04/08/2013, Rifirrafe en el pleno de Torelló entre PxC y el resto de grupos

Torelló, 04/08/2013, Rifirrafe en el pleno de Torelló entre PxC y el resto de grupos

04/08/2013 - Torelló

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Josep Maria Soldevila manifestó su malestar con el resto de grupos y les aseguró que se verán obligados a subir el nivel de agresividad política en este consistorio.

Torelló | Redacción.- El grupo municipal de Plataforma per Catalunya en el Ayuntamiento de Torelló, tuvo un pleno movidito  hacia las constantes muestras antidemocráticas que vienen manteniendo durante la legislatura el resto de grupos políticos hacia PxC.

Josep Maria Soldevila aseguró que “nos veremos obligados a subir el nivel de agresividad política verso este consistorio”. Incluso los regidores identitarios Joan Manel Castillo y Josep Maria Soldevila se abstuvieron con la moción y David Olivares para mostrar su malestar se negó a votar la moción.

El pleno también aprobó con los mismos grupos a favor y con la abstención de dos regidores de PxC (David Olivares se negó a votar) una moción en defensa de las entidades deportivas ante las actuaciones inspectoras de la Inspección de Trabajo y la Seguridad Social del Estado. En este sentido, Concepció Villena, regidora de deportes explicó que se ha convocado a todas las entidades deportivas el cercano 4 de septiembre para explicar qué camino se tiene que seguir.

Por lo que hace al turno de la moción por el derecho a decidir presentada conjuntamente por CiU, ERC-JpT, PSC e ICV-EUiA, que votaron a favor mientras que PxC votó en contra Soldevila pidió que era para ellos el derecho a decidir “para nosotros hay muchos derechos a decidir como si queremos una Cataluña sin servicios a las personas, recortadas en educación, sanidad o recortes laborales”.

En el turno de ruegos y preguntas David Olivares pidió la información de todas las propiedades del ayuntamiento que se han vendido con los últimos doce años cosa que propicio el nerviosismo de Pere Galobardes del PSC y posterior enfrentamiento verbal con PxC.

PxC

Torelló, 4 de agosto de 2013

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.RADIOONA.CAT, 30/07/2013; Torelló s'adhereix al Pacte Nacional pel dret a decidir

Torelló .- Redacció.- El ple de l'Ajuntament de Torelló, celebrat aquest dilluns al vespre, va aprovar adherir-se al Pacte Nacional pel dret a decidir. La moció la van presentar de forma conjunta, CiU, ERC-JpT, PSC i ICV-EUiA, que hi van votar a favor mentre que PxC hi va votar en contra. El text aprovat expressa la voluntat d'adherir-se al pacte constituït el 26 de juny al Parlament per facilitar la participació de la societat civil en el procés cap a la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya. Manel Romans, portaveu de CiU, va destacar que "tots els ciutadans d'aquest país som lliures però hem d'estar units perquè Catalunya pugui expressar la seva llibertat". 

Per la seva banda, Roser Mas, d'ICV-EUiA, va votar a favor de la moció però va demanar a l'equip de govern que "no s'aprovin coses que després no es puguin portar a terme o que es posposin", referint-se a la moció de pagar els tributs a l'Agència Catalana. Des del PSC, Marc Fontserè, va comentar que "els catalans tenim ganes de votar i exercir aquest dret" i va afegir que des del PSC de Torelló "es donarà recolzament a totes aquelles entitats i institucions que treballin pel dret a decidir sigui per un signe o altre. Jordi Casals, portaveu d'ERC, es va afegir a les mostres de suport a la moció "per un procés d'alliberament nacional". Mentre que Josep Maria Soldevila, de PxC, va justificar el seu vot en contra posant en dubte el "què vol dir, o el què és el dret a decidir". 

El ple va aprovar amb els mateixos grups a favor i amb l'abstenció de dos regidors del PxC (David Olivares es va negar a votar) una moció en defensa de les entitats esportives davant les actuacions inspectores de la Inspecció de Treball i la Seguretat Social de l'Estat. En aquest sentit, Concepció Villena, regidora d'esports va explicar que s'ha convocat a totes les entitats esportives el proper 4 de setembre per explicar quin camí s'ha de seguir.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube