Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Torelló, 30 de / 10/ 2013; PxC no vota a favor de las Ordenanzas Fiscales para que no ayuda ni beneficia a Torellónenses

Torelló, 30 de / 10/ 2013; PxC no vota a favor de las Ordenanzas Fiscales para que no ayuda ni beneficia a Torellónenses

04/11/2013 - Torelló

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Soldevila: "Con la bajada de pantalones del PSC esto se ha convertido en un tripartito encubierto y muy malo para los Torelló”.

Torelló | Redacción. - El grupo municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) en el ayuntamiento de Torelló vota en contra de las Ordenanzas Fiscales para que éstas no ayudan ni benefician a los Torellonenses.

El concejal identitario y portavoz del grupo José María Soldevila así lo justificó durante el pleno del pasado lunes. Soldevila continuó diciendo que "no podemos apoyar la subida de tarifas del agua 1,5% en la subida de un 3% en los desechos o por ejemplo la subida de las tarifas funerarias también de un 3%”.
 
Por otro lado el portavoz de Plataforma per Catalunya manifestó que "no entendemos el voto favorable de PSC, por lo que esto es una total bajada de pantalones por su parte" y añadió " esto se ha convertido en un tripartito encubierto y muy malo para los Torellonenses ya que no les ayuda ni beneficia en nada”.

El Ayuntamiento de Torelló también se adhirió, en el pleno de este lunes, y por unanimidad, el manifiesto institucional del Día Internacional para la eliminación de la violencia hacia las mujeres, del próximo 25 de noviembre.

PxC

Torelló, 30 de octubre de 2013

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.RADIOONA.CAT, 29/10/2013; Torelló congela gran part de les ordenances fiscals

Redacció.-  El ple d'aquest dilluns al vespre a l'Ajuntament de Torelló va servir per conèixer i aprovar les ordenances fiscals per a l'any 2014. L'equip de govern (CiU + ERC), amb el suport dels quatre regidors del PSC, van tirar endavant les ordenances marcades per "el no augment de la pressió fiscal al ciutadà", segons va explicar l'alcalde Santi Vivet. El regidor d'Hisenda, Albert Portús, va comentar que "seguim amb el criteri de l'any passat, es manté la mateixa recaptació tot i davallar els ingressos". 

En destaca la congelació de l'IBI que només augmenta el coeficient d'un 0,2%. Entre les novetats destaca que també es redueix el 20% totes les unitats cadastrals gràcies a que Torelló s'ha acollit a la reducció cadastral. La resta de modificacions "són les proposades per la Diputació" i les que s'augmenten, com la de les escombraries "s'ajusten a les concessions". La taxa per a la prestació del servei de Teleassistència també es modifica i s'aplicarà segons la renda disponible. 

Des d'ICV-EUiA, Roser Mas, va votar-hi en contra perquè "s'ha eliminat patronats, no funcionen els Consells de Participació i falten campanyes de sensibilització, com per exemple, en el cas de les escombraries". Josep Maria Soldevila, de PxC, va justificar el seu vot en contra "perquè no ajuda ni beneficia als torellonencs". Per altra banda, Marc Fontserè, del PSC, va agraïr la voluntat de l'equip de govern d'acceptar les propostes que el seu grup els hi ha fet arribar i va assenyalar que "tot i que el pressupost del 2014 serà menor, s'ha de veure el nou Torelló del futur". Des del PSC també van estendre la mà per a col·laborar en l'elaboració dels pressupostos. 

 

WWW.RADIONA.CAT, 29/10/2013; L'Ajuntament de Torelló s'adhereix al manifesta del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència de gènere envers les dones

Redacció.-  L'ajuntament de Torelló es va adherir, en el ple d'aquest dilluns, i per unanimitat, al manifest institucional del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, del proper 25 de novembre. Carme Francolí, regidora d'Igualtat al consistori torellonenc, va assenyalar que enguany el manifest és "unitari" entre Generalitat i les quatre Diputacions: Lleida, Barcelona, Tarragona i Girona i també l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Francolí va afegir que "tant de bo arribi el dia que no ens hi hàgim d'adherir". 

Encara que tots els grups municipals hi van votar a favor, Roser Mas d'ICV-EUiA, va demanar afegir diverses puntualitzacions al manifest, que finalment van constar en acte però no en el manifest "ja que a tot arreu és el mateix", va assenyalar l'alcalde Santi Vivet "i no l'hem fet nosaltres". Les puntualitzacions de Roser Mas eren afegir en el manifest tota aquella violència ambiental i social, que el manifest no sigui tant governamental i un punt on s'expliqués la xarxa real d'ajuts a les dones que han patit violència de gènere i volen començar una nova vida. 

 

 

 

 

 

WWW.EL9NOU.CAT, 30/10/2013; Torelló aprova les ordenances fiscals per al 2014

Ho va fer amb els vots a favor de l'equip de govern, que formen CiU i ERC, i del PSC, i en contra de la PxC i Iniciativa.

Redacció.-  L'objectiu del govern és contenir la càrrega fiscal pels ciutadans, i alhora, poder mantenir els serveis. L'Impost sobre Béns Immobles, el més important, quedarà congelat a la pràctica, després que l'ajuntament hagi sol·licitat la reducció del 20% del valor cadastral. En el debat es va fer evident l'acostament entre CiU i ERC i el grup del PSC, que va agrair que li haguessin acceptat les propostes.

Tot i la bona sintonia entre l'equip de govern i el PSC en les ordenances i el futur pressupost, els socialistes, com també Iniciativa, van votar en contra de les modificacions que s'introdueixen al pla de barris del nucli antic en la pròrroga aprovada ahir per als anys 2014 i 2015. Una de les novetats que aquests grups de l'oposició no comparteixen és que a través del pla de barris es financi la renovació d'una part de la xarxa d'aigua de Torelló, la del dipòsit del Pla de l'Aire, en el marc del projecte de la portada d'aigües a Osona nord.

Al ple també es va anunciar l'acord en el conveni col·lectiu del personal laboral i les condicions de treball del personal funcionarial de l'ajuntament de Torelló. Després de dos anys de negociacions, el nou conveni es va signar ahir. El regidor de Recursos Humans, Manel Romans, defensava que el document intenta minimitzar l'impacte dels decrets del govern central.

L'allargament de la jornada laboral del personal municipal es traduirà en l'obertura de les oficines una tarda a la setmana, els dilluns, a partir de l'1 de gener.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube