Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Jordi Casanova: “No contemplamos la idea de una Catalunya en solitario”

Jordi Casanova: “No contemplamos la idea de una Catalunya en solitario”

20/09/2012 - Tortosa

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Casanova defensa la catalanitat dintre del marc espanyol

Tortosa | Redacción.- El portavoz de Plataforma per Catalunya en el Ayuntamiento de Tortosa, Jordi Casanova, ha defendido la continuidad de Catalunya dentro del Estado español.

El portavoz tortosino ha respondido así a una moción presentada en el plenario municipal que buscaba el posicionamiento de los grupos en lo que respecta a las relaciones de Catalunya con el resto de España.

Casanova ha adducido que en el caso de que Catalunya fuera independiente, muchas empresas catalanas con oficinas, sucursales, y puntos de venta en otros puntos del Estado español deberían cerrar, y esta situación también se repetiría con empresas españolas y europeas con oficinas, sucursales, y puntos de venta en Catalunya, con el consiguiente aumento de las cifras de desocupados.

El portavoz identitario ha hecho referencia a los inconvenientes de tipo económico que supondría quedarse fuera de la UE. “¿Dónde venderíamos los excelentes productos catalanes?, ¿dónde operarían nuestras empresas? No contemplamos una Catalunya en solitario, fuera de España y aislada de Europa, que se viera abocada a ser un estado alineado con los países árabes o convertida en un país similar a la República Popular China". 

El dirigente tortosino denunció la utilización interesada de los símbolos de la catalanidad por parte de los independentistas como la figura de Rafael Casanova. “Rafael Casanova, conseller en cap de la ciudad de Barcelona, nunca participó en una guerra de secesión. Participó en una guerra de sucesión a la corona española, entre la casa de los Austria y los Borbones. Nunca dio su apoyo a un proyecto secesionista y siempre defendió la pluralidad de España y el respeto a esta diversidad".

Al hilo de estas manipulaciones, el portavoz de PxC rectificó al portavoz d'ICV - supuesto historiador según su currículum – y expuso que Rafael Casanova, pese a resultar herido en la defensa de Barcelona, murió tranquilamente años después en su casa, y no en el enfrentamiento armado que tuvo lugar en la ciudad condal tal y como dijo el postcomunista.

El regidor tuvo palabras para ilustres catalanes olvidados por su catalanismo de caliz no secesionista que les ha supuesto ser borrados de los libros de nuestra gran historia, una historia que no es la secesión.

El portavoz de Plataforma per Catalunya en el consistori de la localidad tarragonina concluyó que “en el catalanismo y en la búsqueda de una fiscalidad propia, siempre podrán contar con nosotros, pero jamás en aventuras independentistas”.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

EBREDIGITAL.CAT, 18/09/2012; Tortosa demana al Parlament que exercisca el dret a decidir

L'Ajuntament de Tortosa va aprovar dilluns al vespre, amb els vots favorables de CiU, Iniciativa per Catalunya i ERC i els vots en contra del Partit dels Socialistes, el PP i Plataforma per Catalunya, una moció d'Esquerra que demana al Parlament català que vote una declaració "unilateral" de sobirania de Catalunya i, si s'escau, convoque un referèndum sobre la independència del país. A més a més, el preàmbul de la moció aprovada també parla de "declaració d'independència" i declara Tortosa "territori català lliure".

L’Ajuntament de Tortosa va aprovar dilluns al vespre una moció d’Esquerra Republicana on, a més de demanar que el Parlament sotmeta a votació la declaració unilateral de sobirania i convoca, si convé, un referèndum sobre la independència, declara Tortosa “territori català lliure”. Això últim, però, s’inclou al preàmbul del text, com va voler deixar clar la portaveu de Convergència i Unió, Meritxell Roigé. “No estem d’acord amb la totalitat de la moció però podem votar-ho perquè ha acceptat les nostres peticions”, va dir, tot afegint que “avui no estem declarant territori lliure català, sinó que volem que hi haja dret a decidir al propi Parlament de Catalunya”.

La moció, finalment, va prosperar amb els vots a favor de CiU, Iniciativa i Esquerra, després que ERC acceptés la doble petició de CiU i Iniciativa de modificar dos punts de la proposta. Concretament, eliminar la limitació temporal de "dos mesos" per fer la votació al Parlament, i canviar que l'Ajuntament de Tortosa "s'adhereix" a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per "donar suport" en les diferents accions que realitzi per a la llibertat de Catalunya. Un canvi que ERC va acceptar per assolir “un consens ampli” perquè la veu que es va manifestar l'Onze de setembre a Barcelona perquè Catalunya tinga un estat propi dins d'Europa, en paraules del portaveu Josep Felip Monclús.

I Iniciativa Entesa per Tortosa va argumentar el seu suport per la necessitat que es desencalle la situació que pateix Catalunya. “L’única solució és tindre dret a decidir, que es duga a terme una consulta popular on tothom puga votar l'encaix de Catalunya amb Espanya, és la situació més democràtica i la que el nostre grup defensa”, va dir el seu portaveu, Jordi Jordan.

Des del partit dels socialistes, que van votar-hi en contra, van argumentar així el seu vot. “Nosaltres no som independentistes però defensem que Catalunya és una nació, defensem l'autogovern per Catalunya, la unió des de la llibertat, per tant, federalisme”.

Tortosa, juntament amb Vic, són les úniques dues capitals de comarca que han aprovat aquesta moció. Ambdós alcaldes són els màxims representants de l’Associació de Municipis per la Independència.

ARA.CAT, 18/09/2012; Tortosa també reclama al Parlament que voti una declaració unilateral d'independència

CiU i ICV donen suport a la proposta d'ERC, que accepta retirar el límit temporal de dos mesos

El ple de l'Ajuntament de Tortosa, per àmplia majoria, ha aprovat aquest dilluns una moció d'ERC que demana que el Parlament voti una declaració "unilateral" de sobirania nacional de Catalunya i que, si s'escau, es convoqui un referèndum sobre la independència. Tot i que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, havia anunciat inicialment el posicionament contrari de CiU a la proposta perquè reclamava que aquesta votació es fes abans de dos mesos, ERC s'hi avingut a retirar la limitació temporal per facilitar el consens. Bel ha deixat clar que la proposta aprovada reclama el "dret a decidir" sobre la independència de Catalunya. La moció ha obtingut el vot favorable de 16 dels 21 regidors de Tortosa –CiU, ERC i ICV–, mentre que els altres 5 s'hi han posicionat en contra –de PSC, PP i PxC–.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube