Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Casanova:

Casanova: "nunca aceptaremos una ruptura con más de veintiún siglos de Historia"

06/02/2013 - Tortosa

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya apuesta porque Catalunya continúe ligada al resto de pueblos que conforman la comunidad nacional hispánica

Tortosa | Redacción.- El grupo municipal de Plataforma per Catalunya se ha posicionado a favor de la integridad de Catalunya dentro de España en la moción debatida en el plenario municipal sobre una posible secesión.

El portavoz identitario, Jordi Pere Casanova, ha reiterado su defensa incondicional del catalán, del catalanismo y las instituciones catalanas, sin que ello deba implicar una ruptura con el resto de España.

Casanova ha apostado por mantener el diálogo y la estabilidad para facilitar la recuperación económica y tender puentes de entendimiento para buscar una financiación que permita explotar todo el potencial que atesora Catalunya, pero lejos de posturas rupturistas.

El regidor tortosino ha manifestado el deseo de que Catalunya continúe de la mano del resto de pueblos que conforman la comunidad nacional hispánica. “Nunca aceptaremos una ruptura con más de veintinún siglos de Historia, anteriores a la actual Constitución, a la monarquía borbónica y a toda la casta política con las cúpulas llenas de corrupción" –ha matizado.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

EBREDIGITAL.CAT, 05/02/2012; El ple de Tortosa dóna suport a la declaració de sobirania amb el rebuig de PSC, PP i PxC

A diferència del que han fet els regidors socialistes de molts altres municipis del territori, els tres de Tortosa van seguir la disciplina del partit i van votar, dilluns al vespre, en contra de la moció presentada finalment de forma conjunta entre CiU, ERC i ICV de suport a la declaració de sobirania del Parlament. Els socialistes van presentar la seua pròpia moció, tot assenyalant que estan "a favor del dret a decidir en el marc de la legalitat i sense prefigurar cap posició".

El Ple de Tortosa va donar, ahir a la nit, suport a la declaració de sobirania del Parlament. Ho va fer amb els vots a favor de Convergència i Unió, Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya, que finalment van acordar presentar una sola moció conjunta. El partit dels socialistes, que es va alinear amb el Partit Popular i Plataforma per Catalunya, van pronunciar-se encontra del text aprovat, malgrat els precs dels portaveus dels tres partits que presentaven el document perquè seguissen l'exemple d'edils socialistes a altres municipis. Així els ho va dir la portaveu de CiU, Meritxell Roigé: "Els demanem que facen el que han fet molts regidors del territori i del païs i que voten amb nosaltres a favor del dret a decidir", va dir. "La democràcia no va contra ningú", va cloure. També des d'ICV, Jordi Jordan, va lamentar "l'actitud del grup socialista, ens agradaria que se sumessen".

Els socialistes, que van portar la seua pròpia proposta de moció reclament una consulta "dins del marc de la legalitat" que va se rebutjada, van defensar-se dels atacs. "Som federalistes i estem a favor del dret a decidir, però volem que Catalunya decidisca sense prefigurar res", va defensar el portaveu socialista, Antoni Sabaté, tot lamentant: "Com es pot dir que els socialistes estem en contra del dret a decidir, dir això és tenir un interés per unir el PP amb el PSC i som la nit i el dia".

On sí que va haver-hi unanimitat va ser en la moció que reclama la millora dels serveis ferroviaris a les Terres de l'Ebre, especialment pel que fa a la qualitat i preu dels combois de mitja distància i l'aturada de l'Euromed. Finalment, els quatre grups que portaven un text a debat, CiU, ERC, PSC i ICV, van posar-se d’acord per defensar un únic document.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube