Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Casanova:

Casanova: "espero que ni alcalde, ni concejales, ni el público asistente al pleno ni los televidentes tengan que pasar por lo que han sufrido las víctimas del terrorismo y sus familiares"

08/11/2013 - Tortosa

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

El pleno rechaza una moción de Plataforma per Catalunya de condena al terrorismo

Tortosa | Redacción.- Toda las casta política miserable de Tortosa votó en contra de la moción presentada por PxC para condenar el terrorismo de ETA y en recuerdo de las víctimas. Así mismo, toda esa misma casta, a excepción de la abstención del grupo municipal de ICV (el regidor del PP no asistió al pleno por enfermedad), votó en contra de nuestra moción para la promoción de los productos y del comercio de proximidad. El portavoz de PxC, Jordi P. Casanova, totalmente sorprendido ante tanta poca vergüenza, respondió al voto negativo preguntando: "Tienen argumentos para defender su voto negativo ante los productores y comerciantes locales?". No hubo respuesta.
 
El pleno rechazó las 3 mociones presentadas por el PSC. Mociones muy sectarias y que demostraban el total desconocimiento de ese grupo municipal con respecto al funcionamiento interno del Ayuntamiento. Una de ellas, contra la violencia doméstica, totalmente politizada y falseada. Jordi P. Casanova argumentó su abstención: "nosotros queremos de hablar de violencia en el domicilio, una violencia que ha aumentado de forma alarmante, como recoge la prensa cada día, violencia de hombres contra mujeres, mujeres contra hombres, hijos contra padres, padres contra hijos, nietos contra abuelos e incluso entre parejas del mismo sexo. Condenamos con toda contundencia toda violencia y pensamos que hay que perseguirla con todos los medios y con condenas ejemplares. Queremos recordar que la violencia contra las mujeres, que en nuestro ámbito sociocultural debería haber descendido de forma muy significativa, se ha visto multiplicada por  llegada de otras culturas, culturas donde la mujer es un cero a la izquierda y la violencia es su pan de cada día. Solamente en lo que llevamos del año 2013, más del 30% de las mujeres agredidas eran inmigrantes. Pueden leer esos datos en la web del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad", concluyó el portavoz de PxC
.
El pleno aprobó por unanimidad una moción solicitando el cierre definitivo del proyecto "Castor" y su posterior desmantelamiento.
 
PxC votó en contra de la moción presentada por ERC en apoyo a la querella presentada contra el estado español, en un juzgado de Argentina,  por crímenes contra la humanidad por el fusilamiento del Presidente Companys y del alcalde republicano de Tortosa, Josep Rodríguez, después de la guerra civil española. El portavoz de PxC, Jordi P. Casanova, argumentó el voto negativo: "vaya por delante nuestro más absoluto respeto por todos los tortosinos, tengan la ideología que tengan. La moción presentada no tiene en cuenta a los fusilados por el bando republicano, 316 personas (el 62% de la Diócesis de Tortosa) por el simple hecho de ser religiosos y otros muchos, empresarios, industriales, médicos, labradores, carpinteros, etc...por el simple hecho de pensar diferente. En el año 1977, con la ley de amnistía, era el momento de cerrar las viejas heridas y así lo demostró el pueblo español aprobando por abrumadora mayoría la Constitución de 1978. Nosotros no seremos cómplices de reabrir unas heridas cerradas hace 35 años y no seremos cómplices de hacer daño a muchas familias por querer reabrir heridas de hace 75 años".

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

EBREDIGITAL.CAT, 5/11/2013; L'Ajuntament de Tortosa demana la clausura i el desmantellament del magatzem de gas Castor

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat una moció conjunta d'ERC i ICV-ET per reclamar l'aturada definitiva i el desmantellament de la plataforma Castor, ubicada a la costa de Vinaròs. La proposta, que ha comptat amb el suport de CiU, PSC i PxC, demana l'aturada definitiva i permanent del magatzem de gas submarí i el seu desmantellament, així com que tant l'empresa promotora del Castor com el govern espanyol reconeguin com a part afectada els municipis catalans pròxims a la plataforma.

Tot i que a priori s'havien registrat dos mocions, una d'ERC i una d'ICV, reclamant el desmantellament de la plataforma Castor, finalment, el grup ecosocialista ha decidit retirar la seva proposta i presentar-ne una de conjunta. El portaveu d'ICV-ET a l'Ajuntament de Tortosa, Jordi Jordan, ha assegurat que el Castor és un projecte "perillós" per al territori, i ha criticat també el model econòmic que hi ha al darrere. "És un pelotasso energètic per al negoci d'uns quants", ha afegit.

La moció ha rebut el suport de tots els grups municipals presents al ple -el representant del PP estava absent- i durant el debat també s'ha demanat que el desmantellament del magatzem no suposi cap cost pel ciutadà. En aquest sentit, la portaveu de CiU i del govern municipal, Meritxell Roigé, ha assegurat que Tortosa, com a capital del territori, i en solidaritat amb els municipis afectats demana l'aturada definitiva i que això no repercuteixi al ciutadà, amb, per exemple, la pujada del rebut de la llum.

Homenatge a l'exalcalde Josep Rodríguez
El ple de l'Ajuntament de Tortosa també ha aprovat, amb l'únic vot en contra de PxC, una moció d'ERC de suport a la querella contra l'Estat per crims contra la humanitat per l'afusellament del president de la Generlaitat Lluís Companys, i l'alcalde de Tortosa, Josep Rodríguez i Martínez, i 46 representants polítics catalans més. En el debat, el govern municipal ha aprofitat per anunciar que durant l'any vinent, amb motiu del 75 aniversari de l'execució de l'exalcalde republicà, l'Ajuntament farà un homenatge a la seva figura.

Durant la sessió plenària d'aquest dilluns s'han tombat tres mocions del PSC sobre el copagament farmacèutic, sobre la violència masclista, i sobre la creació d'una reglamentació per regir les proves de selecció per al personal temporal de l'Ajuntament contractat mitjançant els plans d'ocupació, plans de barris, escoles taller, i tallers d'ocupació.

LAMARFANTA.COM, 4/11/2013; Unanimitat política a Tortosa per reclamar l'aturada i el desmantellament del projecte Castor

Publicat per Gustau Moreno Pérez el dia 4 de novembre de 2013 | 4.11.13
 
TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al vespre, per unanimitat, una moció conjunta dels grups d'ERC i Iniciativa-Entesa per Tortosa per reclamar l'aturada definitiva i el desmantellament de la plataforma Castor, ubicada a la costa de Vinaròs. La proposta, que ha comptat amb el suport de CiU, PSC i PxC, demana l'aturada definitiva i permanent del magatzem de gas submarí i el seu desmantellament. Per la seua banda, el regidor del PP no ha assistit al ple perquè es troba convalescent d'una operació. A més, la moció també reclama que tant l'empresa promotora del Castor com el govern espanyol reconeguin com a part afectada els municipis catalans pròxims a la plataforma marina. La moció també demana a la Generalitat l'empara i defensa dels municipis afectats, tot utilitzant els mecanismes que calgui davant les institucions espanyoles i europees.
 
 
D'altra banda, el ple de l'Ajuntament ha donat suport a la moció d'ERC que reclamava el suport municipal a la querella contra l'Estat espanyol, per afusellament de l'alcalde de Tortosa durant la Guerra Civil, Josep Rodríguez. Només el regidor de PxC ha votat en contra d'adherir-se a la causa oberta per la justícia argentina sobre l'afusellament del president Lluís Companys i desenes de càrrecs electes republicans, tres dels quals eren alcaldes ebrencs. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha anunciat per al 2014 un acte d'homenatge a l'alcalde Josep Rodríguez, amb motiu dels 75 anys de la seua execució. Rodríguez va ser executat el 8 d'agost de 1939.  La proposta reclama, així mateix, a l'Estat espanyol l'anul·lació de tots els judicis sumaríssims duts a terme durant el període de la dictadura per restituir la dignitat de les víctimes del franquisme.

En canvi, la majoria absoluta de CiU ha tombat les mocions que havia presentat el PSC. Una era per reglament els processos de selecció de personal, mentre que l'altra era sobre la violència masclista. En els dos casos, CiU ha al·legat que a Tortosa ja s'estan prenent les mesures o destinant-hi els recursos necessaris. Els socialistes també havien presentat una altra moció per crear una subvenció destinada al copagament dels medicaments hospitalaris, que ha estat rebutjada per CiU i ERC.

Finalment, el ple de Tortosa ha rebutjat dues mocions de PxC, una per promoure el consum de productes de proximitat i una altra de suport a les víctimes del terrorisme d'ETA.

D'altra banda, en l'àmbit de Serveis al Territori, el ple ha fet l'aprovació provisional de la modificació puntual del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de les condicions d'ús de zones industrials, que ha de permetre l'ampliació d'usos per a equipaments. Aquest punt ja es va aprovar inicialment i ara, una vegada aprovat pel ple, anirà a la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre per a la seua aprovació definitiva. En el mateix apartat, s'ha votat favorablement l'aprovació provisional de la modificació puntual del POUM dels terrenys de l'empresa Celulosa de Levante. A més, en l'àmbit de Serveis Centrals, el ple ha aprovat la modificació de l'ordenança que regula l'aprofitament del domini públic municipal, amb l'objectiu de regular la presència d'expositors de determinats comerços, que podran ocupar l'espai de la façana del negoci en determinades condicions.

LAMARFANTA.COM, 5/11/2013; Tortosa honorarà la memòria de l’alcalde republicà Josep Rodríguez

Publicat per Gustau Moreno Pérez el dia 5 de novembre de 2013 | 5.11.13
 
TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament va donar suport, aquest dilluns al vespre, a la moció d'ERC que reclamava el suport municipal a la querella contra l'Estat espanyol, per afusellament de l'alcalde de Tortosa durant la Guerra Civil, Josep Rodríguez. Només el regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) va votar en contra d'adherir-se a la causa oberta per la justícia argentina sobre l'afusellament del president Lluís Companys i desenes de càrrecs electes republicans, tres dels quals eren alcaldes ebrencs.

 
En concret, l'Ajuntament de Tortosa se sumarà a la querella presentada a l'Argentina contra l'Estat espanyol per crims contra la humanitat per l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, de l'alcalde republicà de Tortosa, i de 44 alcaldes catalans més i dos diputats del Parlament de Catalunya. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Josep Felip Monclús, va aprofitar el ple per glossar la importància de la figura de Rodríguez, l’alcalde màrtir que es va refiar de la propaganda franquista quan es va entregar després de la caiguda de Tortosa en mans dels nacionals.

El regidor de PXC va ser l’únic que va rebutjar la moció presentada per Esquerra, tot al·legant que reobria les ferides provocades fa 75 anys, i que el text dels republicans no recordava les víctimes de la repressió religiosa o els morts del bàndol nacional durant la Guerra Civil a Tortosa. Siga com siga, en acabar el debat de la moció, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel va anunciar per al 2014 un acte d'homenatge a l'alcalde Josep Rodríguez, amb motiu dels 75 anys de la seua execució.

L’alcalde republicà Josep Rodríguez té des de fa uns anys un carrer dedicat a la seua memòria, al Grup del Temple de Tortosa, però fins ara l’Ajuntament encara no ha col·locat la placa corresponent. Segons Bel, aquesta qüestió també està en vies de solució, i ja li han comunicat a la família de Rodríguez.
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube