Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL9NOU, 16/09/2011; PORTADA i PÀG. 10 CIU DE VIC VOTA DIVIDIDA UNA MOCIÓ DE PxC SOBRE EL VOT DELS MARROQUINS

EL9NOU, 16/09/2011; PORTADA i PÀG. 10 CIU DE VIC VOTA DIVIDIDA UNA MOCIÓ DE PxC SOBRE EL VOT DELS MARROQUINS

17/09/2011 - VicVídeo del ple de Vic del 9 TV.


Vídeo del ple de Vic del 9 TV.

EL9NOU, 16/09/2011; PORTADA i PÀG. 10 CIU DE VIC VOTA DIVIDIDA UNA MOCIÓ DE PxC SOBRE EL VOT DELS MARROQUINS

L’alcalde i dos regidors més, Xavier Farrés i David Sala, van votar amb Josep Anglada

Vic.- Josep Comajoan.-
Sorpresa majúscula al ple de Vic de dilluns. CiU va votar dividida una moció de la PxC de Josep Anglada referida a immigració. En concret, instant el govern español que no firmi el conveni amb el del Marroc que permetrà als immigrants marroquins votar a les eleccions municipals. Tres regidors de CiU –entre ells, l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal– van donar suport a la moció d’Anglada, mentre que tres més hi van votar en contra i dos es van abstenir. La votació seguia el guió habitual de les mocions de PxC.

Els quatre grups de l’oposició (SI, ICV-EUiA, PSC i CUP) i també ERC, soci de govern de CiU, van anunciar el seu vot en contra. Arribat el torn de CiU, la seva portaveu, Anna Erra, va negociar amb Anglada la supressió d’algun punt de la moció i la modificació d’algun altre, però se’n mantenia l’esperit. Si Anglada hi accedia, com així va fer, CiU donava llibertat de vot als seus regidors. Abans de la votació, l’alcalde ja va anunciar el seu vot a favor, fonamentat, entre altres coses, en el seu desacord amb el fet que es deixés votar els immigrants a les eleccions municipals però no a les estatals i autonòmiques.

Al final, la moció no va prosperar, ja que només va tenir vuit vots: els cinc de la PxC i els de Vila d’Abadal, David Sala i Xavier Farrés, de CiU.

En contra hi van votar la resta de grups, a més d’Antoni Serrat, Josep Rafús i Montse Rovira, de CiU. Els altres dos regidors de CiU, Anna Erra i Josep Arimany, es van abstenir.

El conveni entre l’Estat espanyol i el Marroc és possible des de l’1 de juliol, quan es va aprovar una nova Constitució al país magribí, que permet votar als estrangers residents en aquell país. En aquests casos, quan hi ha reciprocitat, l’Estat español sol autoritzar el vot dels nacional d’aquell país a les eleccions municipals. Sempre, però, amb uns requisits previs, entre ells un mínim d’anys de residència, que sol ser d’uns cinc anys, segons va explicar Joan Ballana (ERC) al ple. Ballana també va insistir en el fet que, en contra del que es desprenia de la moció de PxC, no podría votar qualsevol marroquí que no estigués suficientment arrelat a la ciutat de Vic. Els arguments de Ballana i l’oposició, però, no van convèncer Anglada ni Vila d’Abadal.

EL PLE VA APROVAR LA CONSTITUCIÓ DE L’ASSOCIACIÓ AMB EL VOT EN CONTRA DE PXC I L’ABSTENCIÓ DEL PSC

Vic lidera una associació de municipis per la independència

El ple de Vic de dilluns va aprovar la constitució d’una associació de municipis que treballaran per la independència. Així es van expressar l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal (CiU), i el portaveu d’ERC, Joan López, tot i que en l’enunciat del punt diu que té per objecte “defensar l’assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure l’exercici del dret a decidir”. La constitució de l’associació es va aprovar amb els vots de CiU, ERC, CUP, ICV-EUiA i SI. PxC hi va votar en contra i el PSC es va abstenir. Vila d’Abadal i López van negar les insinuacions de l’oposició que l’associació tingués com un dels objectius el “lluïment personal” de l’alcalde. “Al contrari, assumeixo la responsabilitat, la càrrega important que porta implícita l’associació i que em pot fer difícil la meva vida política, i més en el meu partit”, va dir Vila d’Abadal. Joan López va destacar que després del pas donat fa uns anys per alcaldes i regidors independentistes agrupats en associacions com Decidim. cat, ara era el moment de començar “una segona transició” i treballar per la independència també des de les institucions. Des d’ICV es va votar a favor, tot i advertir del perill de dividir el país en “bons i dolents”. Josep Anglada va qualificar de “brindis al sol” la iniciativa.

CONSTI EN ACTA

MERCAT MUNICIPAL. Arran d’una pregunta de Josep Anglada. El regidor de Serveis, Antoni Serrat (CiU), va dir que “en unes setmanes” estarà llest el nou projecte del mercat municipal, consistent a rebaixar l’actual a planta baixa. Serrat va dir que no hi havia perill de perdre la subvenció de 200.000 euros de Madrid.

EL PREU DE L’ESTELADA PxC va preguntar pel preu de l’estelada que es va penjar per la Diada i per què s’havia anat a comprar a Barcelona i no a Vic. Joan López (ERC) els va respondre que havia valgut 86 euros i que s’havia comprat a Barcelona perquè a Vic no hi cap botiga especialitzada que en venguin.

ESCOLES I PIRMI El ple va aprovar per unanimitat una moció conjunta de tots els grups reclamant a la Generalitat que no apliqui les retallades anunciades a les escoles bressol i de música, i sobretot que no ho faci amb efecte retroactiu. També es va aprovar una moció d’ICV crítica amb els canvis al PIRMI, tot i que CiU i PxC van demanar que se’n rebaixés el to per poder-li donar suport.

CIRC MEDIÀTIC Com han fet altres ajuntaments, el de Vic va aprovar una moció de suport al sistema d’immersió lingüística. A Vic, però, no hi va haver unanimitat. PxC es va abstenir. Josep Anglada, tot i dir que estava d’acord amb la immersió, va qualificar de “circ mediàtic” la moguda dels últims dies arran de la sentència contra la immersió. Va afegir que els partits han aprofitat el tema com a “cortina de fum” per tapar els autèntics problemes, “que no són la llengua, sinó la invasió migratòria, la corrupció, la crisi i la inseguretat ciutadana”.WWW.EL9NOU.CAT, 12/09/2011; CIU DE VIC VOTA DIVIDIDA UNA MOCIÓ DE PxC SOBRE EL VOT DELS MARROQUINS A LES MUNICIPALS

Vic.- Josep Comajoan.-
La moció ha rebut els vots a favor dels cinc regidors de PxC, de l'alcalde Josep M. Vila d'Abadal, i de dos companys més de CiU, David Sala i Xavier Farrés. Hi han votat en contra CUP, PSC, ERC, ICV i SI, i els regidors de CiU Antoni Serrat, Josep Rafús i Montse Rovira. Anna Erra i Josep Arimany s'han abstingut.

La moció demanava a l'Estat espanyol que es replantegés la seva decisió de firmar un conveni de reciprocitat amb el Marroc que permetria als marroquins votar a les eleccions municipals. El conveni és possible des que l'1 de juliol es va aprovar la nova Constitució marroquina que permet als estrangers residents al Marroc votar en aquell país.

La discussió de la moció seguia el curs de la majoria de les que presenta PxC. Tots els grups anaven justificant el seu vot en contra. Fins que ha tocat el torn, l'últim, de CiU, que a canvi de modificar alguns punts de la moció, s'ha compromès a donar llibertat de vot als seus regidors.

Josep Anglada (PxC) ha acceptat, en considerar que no es canviava el sentit de la moció. Abans de la votació, l'alcalde Josep M. Vila d'Abadal ha anunciat que ell votaria a favor de la moció. Entre altres motius, pel desacord que el conveni de reciprocitat amb alguns països que permet votar als estrangers residents a l'Estat espanyol només afecta a les eleccions municipals.

El ple també ha aprovat, entre altres temes, la constitució d'una associació de municipis que treballaran, com a institucions, per assolir la independència de Catalunya. L'alcalde, Josep M. Vila d'Abadal, ha destacat la transcendència d'aquest punt, que ha rebut el vot a favor de CiU, ERC, CUP, ICV-EUiA i SI; el vot en contra de PxC, i l'abstenció del PSC.

Crònica del ple de l'ACN

El ple de l'Ajuntament de Vic aprova una moció en defensa de l'ensenyament en català

El consistori vota en contra la moció de PxC que rebutja el vot dels marroquins a les eleccions municipals

Vic.- Mar Martí.- Tots els grups de l'Ajuntament de Vic, a excepció de han votat a favor d'una moció per defensar l'ensenyament en català a les escoles. La moció ha estat presentada conjuntament per tots els grups que hi han votat a favor i, a banda de mostrar el rebuig a la interlocutòria del TSJC i donar suport al model d'escola catalana, també insten al Govern a "assumir responsabilitats polítiques i, si s'escau a prendre mesures penals que eventualment se'n derivin per mantenir la llengua catalana com a única llengua vehicular". D'altra banda, la moció de PxC que insta el govern espanyol a no signar el conveni bilateral amb el Marroc perquè els marroquins puguin votar a les municipals, ha estat rebutjada.

Tots els grups amb representació a l'Ajuntament de Vic (CiU, CUP, PSC, ERC, ICV i SI) han votat favorablement a la moció que defensa l'ensenyament en català. Per la seva banda, Plataforma per Catalunya s'ha abstingut. Des de l'equip de govern, la regidora de CiU, Anna Erra, ha manifestat que amb el català "no s'hi juga" i ha afirmat que el treball a les escoles "és molt bo". Per aquest motiu, Erra ha dit que donen el "màxim suport a les escoles catalanes perquè el que estan treballant és inqüestionable".

Per la seva banda, Josep Anglada, el líder de l'únic partit que s'ha abstingut PxC, ha afirmat que la sentència del TSJC ha estat "artificialment aprofitada" pels partits polítics per "llançar una cortina de fum sobre els greus problemes que afecten avui dia a Catalunya". Per Anglada, Catalunya "té problemes molt més greus com són la invasió migratòria o la corrupció política". A més, segons el líder de PxC, el que ens hauria de preocupar referent a l'ensenyament és "la caiguda del nivell educatiu" i s'hauria de "fer una reforma total del model perquè es basi en criteris d'esforç, rigor i exigència".

La moció manifesta el rebuig a la interlocutòria del TSJC que "posa en perill el sistema d'immersió lingüística" als centres educatius catalans. A més, també dóna suport al model d'escola catalana en llengua i continguts així com també a tota la comunitat educativa. La moció també insta al Govern a "recórrer les decisions judicials espanyoles que suposin un atemptat a la llengua catalana" com també a "assumir les responsabilitats polítiques i, si s'escau, prengui les mesures penals que se'n derivin per mantenir la llengua catalana com a única llengua vehicular a l'ensenyament".

Rebuig a la moció de PxC en contra del vot dels marroquins

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Vic ha rebutjat una moció presentada per Plataforma per Catalunya per instar al govern espanyol no signar el conveni bilateral amb el Marroc perquè els marroquins puguin votar a les municipals. La moció ha estat rebutjada per onze vots en contra, vuit a favor i dues abstencions.

El grup municipal de CiU ha donat llibertat de vot als seus regidors i alguns d'ells han votat favorablement a la proposta com el mateix alcalde del municipi Josep Maria Vila d'Abadal. L'alcalde ha manifestat que a la ciutat "no li convé que voti qualsevol persona que no estigui identificada a la ciutat" perquè "la gent de Vic de votar sent vigatans i coneixent la ciutat". A més, Vila d'Abadal ha mostrat el seu desacord en què l'acord bilateral del govern espanyol amb el marroquí només a les eleccions municipals i no pas a les generals.

Per la seva banda, el líder de PxC ha afirmat que diferents enquestes sorgides als mitjans de comunicació han demostrat que "els catalans estan en contra aquesta mesura" i ha afegit que seria unaWWW.EL9 NOU.CAT, 12/09/2011; VIC PROMOU UNA ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA

Vic.- Redacció.-
Es va aprovar en el ple d'aquest dilluns amb els vots de CiU, la CUP, ERC, Solidaritat i ICV, l'abstenció del PSC i el vot en contra de PxC. Segons l'alcalde, Josep M. Vila d'Abadal, la nova associació compromet institucionalment els ajuntaments que s'hi adhereixen, i no només a nivell personal.WWW.CATALUNYAPRESS.CAT, 12/09/2011; PLATAFORMA DIVIDE A CIU EN VIC

Vila d'Abadal apoya una moción de PxC contra el voto de los marroquíes
Redacción.- El alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, y otros dos concejales de CiU en el municipio han apoyado una moción de Plataforma per Catalunya para pedir al Gobierno que se replantee la firma de un convenio de reciprocidad con Marruecos para que los inmigrantes de ambos países puedan votar en las municipales.


Este convenio entró en vigor el 1 de julio y ahora desde Vic se pide su retirada. La moción fue presentada por Plataforma per Catalunya (PxC) y recibió el rechazo de las otras formaciones políticas municipales, excepto Convergencia.

Según el9nou, los últimos en votar la estuvieron los del partido de Gobierno, CiU, que dio libertad de voto a sus concejales después de que PxC aceptara introducir alguna modificación en la moción. Cuando les llegó el turno, el alcalde de Vic sorprendió al votar a favor de la moción y dos concejales más de su partido le secundaron. Por su parte, otros dos concejales de CiU se han abstenido, y otros tres votaron en contra.WWW.OSONA.COM, 12/09/2011; PLE: VIC IMPULSA UNA ASSOCIACIÓ D'AJUNTAMENTS PER LA INDEPENDÈNCIA

La constitució de l'associació s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV, la CUP i SI. El PSC s’absté i PxC vota en contra. El consistori es posiciona a favor del model lingüístic vigent. Una moció de PxC sobre els marroquins trenca la disciplina de vot de CiU.

Vic.- Redacció.-
El ple de Vic ha aprovat aquest migdia la constitució d’una associació d’ajuntaments amb l’objecte de “defensar l'assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure l'exercici del dret a decidir”, o sigui, per treballar de manera conjunta per la independència. La iniciativa s’ha tirat endavant amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV, la CUP i SI. El PSC s’ha abstingut i hi ha votat en contra. En total, 14 regidors a favor, cinc en contra i dues abstencions. L'Ajuntament de Vic és qui crea l'associació i convida els altres ens municipals adherir-s'hi. Es tracta de la primera etapa d'una idea proposada el passat mes de juny pel propi alcalde, Josep M. Vila d'Abadal.

L’alcalde ha rebutjat les crítiques de PSC i PxC, que veuen en la proposta les ànsies de prendre “protagonisme”. “És per compromís amb el meu país, no per protagonisme”, s’ha defensat Vila d’Abadal. ““I més en el meu partit”, ha recordat en clara referència a UDC i Duran i Lleida.

Joan López (ERC), segon tinent d'alcalde, ha explicat que Vic pren la iniciativa en aquest aspecte "de la mateixa manera que va prendre la iniciativa en la creació de la primera entitat municipalista, l'Associació Catalana de Municipis”. Segons López Catalunya es troba en una segona transició que ha d'anar "de la democràcia a la plena sobirania". El regidor republicà ha assegurat que la iniciativa està tenint moltes adhesions i que en els propers dies es faran públiques.

El PSC ha decidit abstenir-se en la seva votació perquè, segons ha explicat el seu regidor, Jacint Raurell, la prioritat de l'Ajuntament en aquests moments és "la cohesió social i mantenir i lluitar pels aspectes socials i econòmics" i aqueta proposta "no acaba de tenir aquest encaix". A més, Raurell ha retret a CiU que aquesta iniciativa té un aspecte "instrumental" i que "no es trobava dins del programa de govern dels convergents".

Els cinc regidors de PxC de l'Ajuntament de Vic han votat en contra de la proposta. El líder del partit, Josep Anglada, ha defensat que en un país democràtic "no tothom vol la mateixa Catalunya" i ha afirmat que PxC "està a favor de l'autogovern però no volem fer demagògia". Anglada ha dit que "respecta" la proposta però que serà un "brindis al sol perquè no arribarà a cap port".

En defensa del model lingüístic vigent

Tots els grups de l'Ajuntament de Vic, a excepció de PxC, han votat a favor d'una moció per defensar l’actual model lingüístic català a les escoles de Catalunya. La moció ha estat presentada conjuntament per tots els grups que hi han votat a favor.

La moció manifesta el rebuig a la interlocutòria del TSJC que "posa en perill el sistema d'immersió lingüística" als centres educatius catalans. A més, també dóna suport al model d'escola catalana en llengua i continguts així com també a tota la comunitat educativa. El document insta el Govern a "recórrer les decisions judicials espanyoles que suposin un atemptat a la llengua catalana" com també a "assumir les responsabilitats polítiques i, si s'escau, prengui les mesures penals que se'n derivin per mantenir la llengua catalana com a única llengua vehicular a l'ensenyament".

Des de l'equip de govern, la regidora de CiU, Anna Erra, ha manifestat que amb el català "no s'hi juga" i ha afirmat que el treball a les escoles "és molt bo". Per aquest motiu, Erra ha dit que donen el "màxim suport a les escoles catalanes".

Georgina Rieradevall (CUP) ha anat més enllà i ha fet una crida a la “desobediència” de la interlocutòria del TSJC. La formació també ha instat els ciutadans a concentrar-se avui davant els ajuntaments.
Xavier Tornafoch (ICV-EUiA) ha dit diu que negar la llengua a la gent que ve de fora és una “injustícia”.

Jacint Raurell (PSC), per la seva banda, ha qualificat la sentència del TSJC de “separadora”.

Finalment, Josep Anglada ha afirmat que la interlocutòria del TSJC ha estat "artificialment aprofitada" pels partits polítics per "llançar una cortina de fum sobre els greus problemes que afecten avui dia a Catalunya".

Per Anglada, Catalunya "té problemes molt més greus com són la invasió migratòria o la corrupció política". A més, segons el líder de PxC, el que ens hauria de preocupar referent a l'ensenyament és "la caiguda del nivell educatiu" i s'hauria de "fer una reforma total del model perquè es basi en criteris d'esforç, rigor i exigència".


Una moció de PxC sobre els marroquins trenca la disciplina de vot de CiU

El ple ha rebutjat una moció presentada per PxC on es demanava al govern espanyol que no signés el conveni bilateral amb el Marroc perquè els marroquins residents a Espanya poguessin votar a les eleccions municipals. De manera sorprenent, i després que PxC acceptés unes petites esmenes, el grup municipal de CiU ha donat llibertat de vot als seus regidors i la moció ha estat a punt de ser aprovada. Alguns dels regidors de CiU han votat diferent de l’alcalde, que hi ha donat suport.

Finalment, la moció ha estat rebutjada per 11 vots en contra: un de SI, un d’ICV-EUiA, dos del PSC, dos d’ERC, dos de la CUP i tres de CiU (Josep Rafús, Montse Rovira i Antoni Serrat). Hi han votat a favor vuit regidors: els cinc de PxC i tres de CiU (Josep M. Vila d’Abadal, David Sala i Xavier Farrés). Els altres dos regidors de CiU, Josep M. Arimany i Anna Erra, s’han abstingut.

Anna Erra ha manifestat que, segons ella, el conveni amb el Marroc s’havia fet “massa ràpid” i que calia obrir un debat. Vila d’Abadal ha manifestat que a Vic "no li convé que voti qualsevol persona que no estigui identificada a la ciutat". A més, Vila d'Abadal ha mostrat el seu desacord en què l'acord bilateral del govern espanyol amb el marroquí només a les eleccions municipals i no pas a les generals.

Per la seva banda, el líder de PxC ha afirmat que diferents enquestes sorgides als mitjans de comunicació han demostrat que "els catalans estan en contra aquesta mesura" i ha afegit que seria una "imprudència, un disbarat, una irresponsabilitat i un atac a la democràcia" si els marroquins poguessin votar a les eleccions municipals.

EN BREU

El ple ha aprovat per unanimitat una moció on es demana a la Generalitat el compliment dels compromisos amb els alumnes de les escoles de música i les escoles bressol, on s’ha tirat pel dret una retallada important: entre 460-600 euros a les escoles de música per alumne, i 1.600-1.800 per a les escoles bressol. Joan Ballana diu que es tracta d’un tema de “retroactivitat de la norma” i, per tant, la Generalitat haurà de tenir en compte la demanada.

Després d’algunes petites esmenes, el ple també ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ICV-EUiA, en referència al suport a la renda mínima d’inserció. La moció mostra el malestar del consistori envers la Generalitat degut a les darreres decisions en relació al PIRMI i demana que es faci un millor control dels beneficiaris i que s’obri un debat obert al voltant del tema. La majoria de grups han coincidit en que s’havia de fer revisió “profunda” del PIRMI.

Aquest setembre quedarà definit el projecte del nou mercat municipal, segons Antoni Serrat (CiU). La pregunta la formulada el líder de PxC Josep Anglada


Vila d’Abadal ha estirat les orelles a
Josep Anglada PxC, ha preguntat els motius del perquè L’Ajuntament va fer retirar les flors que van estar uns dos mesos a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil perquè ho van demanar els veïns. A més, abans ho va comentar a representants de la Guàrdia Civil, que hi van estar d’acord.

Cristina Gayoso PxC ha preguntat per el desti de La Vicki. No funciona, no ha tingut un gran seguiment. L’Ajuntament de Vic s’està plantejant cedir les bicis a un altre consistori.WWW.ELTER.NET, 12/09/2011; VIC IMPULSA LA CREACIÓ D'UNA ASSOCIACIÓ D'ENS LOCALS PER TREBALLAR A FAVOR DE LA INDEPENDÈNCIA

Vic.- ACN.- i els vots en contra de PxC.


Segons ha explicat l’alcalde del municipi, Josep Maria Vila d’Abadal, l’ajuntament impulsa aquest projecte perquè un cop constituïda la societat “el consistori treballarà perquè el poble català pugui ser independent algun dia”. Vila d’Abadal ha avançat que altres municipis ja s’han interessant per la proposta i que les adhesions “s’aniran fent públiques aviat”.

La proposta, impulsada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Vic, pretén crear una associació d’ens locals que treballin per aconseguir la “sobirania plena del país”. Segons ha explicat Vila d’Abadal, “mai cap institució ha treballat directament per la independència” i es treballarà “dins de la legalitat perquè el poble català pugui manifestar lliurement el seu futur”.
Per la seva banda, Joan López, segon tinent d’alcalde (ERC), ha explicat que Vic pren la iniciativa en aquest aspecte “de la mateixa manera que va prendre la iniciativa en la creació de la primera entitat municipalista, l’Associació Catalana de Municipis. Segons López Catalunya es troba en una segona transició que ha d’anar “de la democràcia a la plena sobirania”. López ha explicat que fins a dia d’avui l’alcalde “ha tingut moltes manifestacions d’adhesió que s’aniran fent públiques aquests dies” i, per tant, “no és un caprici”.

El PSC ha decidit abstenir-se en la seva votació perquè, segons ha explicat el seu regidor, Jacint Raurell, la prioritat de l’Ajuntament en aquests moments és “la cohesió social i mantenir i lluitar pels aspectes socials i econòmics” i aqueta proposta “no acaba de tenir aquest encaix”. A més, Raurell ha retret a CiU que aquesta iniciativa té un aspecte “instrumental” i que “no es trobava dins del programa de govern dels convergents”.

Els cinc regidors de PxC de l’Ajuntament de Vic han votat en contra de la proposta. El líder del partit, Josep Anglada, ha defensat que en un país democràtic “no tothom vol la mateixa Catalunya” i ha afirmat que PxC “està a favor de l’autogovern però no volem fer demagògia”. Anglada ha dit que “respecta” la proposta però que serà un “brindis al sol perquè no arribarà a cap port”.WWW.CANALTARONJA.CAT, 12/09/2011; VIC IMPULSA LA CREACIÓ D'UNA ASSOCIACIÓ D'ENS LOCALS PER TREBALLAR A FAVOR DE LA INDEPENDÈNCIA

La proposta ha estat acceptada pels vots de CiU, ERC, ICV, SI i la CUP

Vic (ACN).-
El ple de l'Ajuntament de Vic ha aprovat aquest dilluns la creació d'una associació d'ens locals amb l'objectiu de defensar l'assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure l'exercici del dret a decidir. La iniciativa ha estat aprovada per 14 vots a favor (CiU, ERC, ICV, SI i la CUP), l'abstenció del PSC i els vots en contra de PxC. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Josep Maria Vila d'Abadal, l'ajuntament impulsa aquest projecte perquè un cop constituïda la societat "el consistori treballarà perquè el poble català pugui ser independent algun dia". Vila d'Abadal ha avançat que altres municipis ja s'han interessant per la proposta i que les adhesions "s'aniran fent públiques aviat".

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube