Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL9NOU, 23/12/2011; PÀG. 6 I 7 PxC,  S’ABSTÉ EN ELS PRESSUPOSTOS DE L'AJUNTAMENT DE VIC, PER PRIMERA VEGADA DES QUE VILA D’ABADAL ÉS ALCALDE

EL9NOU, 23/12/2011; PÀG. 6 I 7 PxC, S’ABSTÉ EN ELS PRESSUPOSTOS DE L'AJUNTAMENT DE VIC, PER PRIMERA VEGADA DES QUE VILA D’ABADAL ÉS ALCALDE

23/12/2011 - Vic

Per primera vegada des que Vila d’Abadal és alcalde, PxC s’absté en els pressupostos de l'Ajuntament de vic. També s’aprova una moció presentada per PxC a Vic, Roda de ter i al Consell Comarcal de suport a les reivindicacions dels ciclistes d’Osona, el Ripollès i la Garrotxa.          

Vic.- Josep Comajoan.- El PSC va incloure en un mateix paquet la negociació del pressupost de Vic i la venda de Casa Comella, tal com avançava EL 9 NOU de divendres i dilluns. Pel pressupost l’equip de govern de CiU i ERC ja tenia gairebé lligat el suport de SI, a canvi de delegar-los la responsabilitat d’elaborar un reglament perquè el pressupost de 2013s’aprovi en una part a través de la participació ciutadana. Faltava, però, el suport d’algun grup per aprovar l’espinós punt de Casa Comella,per la desafectació de la qual feia falta el vot com a mínim d’un grup de l’oposició. El PSC va posar un preu alt al seu vot: la rebaixa del15% del sou dels regidors de l’equip de govern i d’un 10%del dels càrrecs de confiança de més nivell. CiU i ERC, de grat o desgrat, van acceptar.

En ple mercadeig, Josep Anglada (PxC), que va mostrar la seva cara més suau en el ple de dilluns, excepte en alguns retrets precisament al PSC, va dir que si es retallava en 1.000 euros la subvenció de 5.000 al CITE i l’AMIC, els dos organismes de CCOO i UGT d’assessorament a la immigració, podia passar del vot en contra a l’abstenció. També se li va acceptar, en una actitud que Xavier Tornafoch(ICV) va qualificar de“populista” davant l’exasperació de l’alcalde, Vila d’Abadal. Aquest, després d’acceptar-la proposta socialista de rebaixa de sous, va voler deixar constància expressa del’“esforç molt important” que fan els regidors renunciant al15% del sou.

PxC es va abstenir, i CUP i ICV hi van votar en contra. PxC, que va destacar que és un pressupost més realista que els anteriors, s’absté per primera vegada des que Vila d’Abadal és alcalde.

CONSTI EN ACTA

LA RENÚNCIA DE JOSEP MARIA PARÉ.

El ple va aprovar la renúncia com a regidor de Josep M. Paré (PxC). El substituirà Joan Carles Fuentes, que ja va ser regidor la legislatura passada.


PONTS EN MAL ESTAT

Josep Anglada portaveu de PxC
va demanar si pensava fer-se alguna reparació als ponts de Queralt i del Remei, que presenten certa degradació. El regidor d’Urbanisme, Josep Rafús (CiU), va respondre que estan a l’espera de firmar un conveni amb la Diputació per arranjar aquests punts i a més els del Bruguer i el de Ferro.

CAIGUDES AL CARRER BARÓ DE SAVASSONA

Cristina Gayoso regidora de PxC
també va demanar pel mal estat del carrer Baró de Savassona, on ja s’ha produït més d’una caiguda. El regidor de Serveis, Toni Serrat (CiU), va respondre que no està entre les prioritats d’obres d’arranjament de carrers. “Si una persona ja hi ha caigut dos cops, que s’ho faci mirar”, va ironitzar.

L’Ajuntament de Vic haurà de pagar 57.713 euros

L’Ajuntament de Vic haurà de pagar 57.713 euros a l’empresa Axiacom CR, SL, que va llogar les naus del carrer Perot Rocaguinarda on es van fer activitats esportives escolars i d’entrenament mentre van durar les obres del pavelló nou.

Josep Anglada (PxC) va qualificar l’operació de “més aviat fosca i poc transparent” i de “sospitós” que es reclamin els diners al cap de tant temps. Georgina Rieradevall (CUP), tot i admetre la legalitat del pagament en haver-hi hagut el compromís verbal de Duran, va qualificar de “mala praxi” l’actitud d’aquest. Jacint Raurell (PSC) va parlar d’“insuficiència administrativa”, tot i admetre que pagar segons el preu de mercat hauria estat encara més car, i Iban Lapeira (SI) va criticar que hi haguessin acords verbals quan es parla de diners públics. PxC, CUP, PSC i SI es van abstenir.WWW.OSONA.COM, 19/12/2011; PLE: VIC APROVA UN PRESSUPOST AUSTER, A LA BAIXA I FORÇA CONSENSUAT

El PSC treu les castanyes del foc a l'equip de govern de Vic

Vic.- Redacció.-
L’Ajuntament de Vic ha aprovat en el ple celebrat aquest migdia el pressupost municipal per al 2011, que puja 39.075.481 euros, 144.196 menys que a l’anterior exercici (-0.37%). Aquest és el tercer any consecutiu que el consistori aprova el pressupost a la baixa. David Sala (CiU), regidor d’Economia, l’ha qualificat d’auster i realista amb la situació econòmica actual. També ha destacat que no s’incrementava la pressió fiscal dels ciutadans, que es posava l’accent en l’atenció a les persones i que es mantenien els llocs de treball.

Per aprovar els pressupostos, l’equip de govern (ERC i CiU) ha comptat amb el suport del PSC i SI, amb qui ha tancat acords puntuals. PxC ha valorat positivament l’oferta de diàleg i s’ha abstingut, després que s’acceptés una proposta seva simbòlica d’última hora. La CUP i ICV-EUiA hi han votat en contra.

Al ple també s’ha aprovat la renúncia de Josep M. Paré, regidor de PxC El substituirà Joan Carles Fuentes, que anava el següent a la llista de PxC i que ja havia estat regidor a la passada legislatura.

BON PREU, UN COMPRADOR ‘IDONI’ PER A CASA COMELLA

Tots els altres partits s’han mantingut en les mateixes posicions que en l’anterior ple. CiU i ERC han defensat l’operació per una qüestió de tresoreria i reducció de costos, i per les dificultats d’oferir un bon servei públic a l’equipament. L’oposició ha criticat el procés, del qual fins i tot s’ha dubtat de la seva legalitat, i s’ha demanat una mica més de “rigurositat” a l’equip de govern. “Avui és un dia trist per a la ciutat”, ha lamentat Josep Anglada (PxC), en relació a la venda de patrimoni.

Finalment, la proposta ha tirat endavant amb els 12 vots dels regidors de CiU, ERC i PSC. La resta de grups, nou regidors, s’han mantingut en el seu vot negatiu.

UN PRESSUPOST DE ‘CONTENCIÓ’

Amb el suport del PSC, CiU i ERC en tenien suficient per aprovar els pressupostos, marcats per la “contenció”, tal com ha apuntat Sala. L’equip de govern, però, també ha obtingut el suport de SI, de qui s’han acceptat algunes propostes, com l’elaboració d’un pressupost participatiu en determinades partides com les de les associacions de veïns, les festes de barri i les de joventut. A més, s’ha aconseguit l’abstenció de PxC a l’introduir una rebaixa del 20% en l’aportació que fa l’Ajuntament de Vic a AMIC i CITE, associacions vinculades als sindicats UGT i CCOO. La CUP i ICV-EUiA hi han votat en contra.

Josep Anglada creu que els pressupostos “no tenen ànima i són poc eficaços per un moment com l’actual”. Tot i això, ha valorat la transparència amb la qual s’han realitzat i el seu “realisme”.

Les esmenes del PSC tampoc han estat suficients perquè la CUP donés el seu suport als comptes. Georgina Rieradevall, la portaveu de la formació, considera excessives les retallades en l’àmbit social. També creu que els regidors s’haurien de reduir el sou fins a un topall de 2.000 euros.
EN BREU

L’Ajuntament pagarà 57.300 euros pel lloguer (44.000 euros) i pel rescabalament dels danys i perjudicis (13.300 euros) d’una nau industrial del carrer Perot de Rocaguinarda. La nau va ser utlitzada durant 22 mesos per les escoles i els equips de bàsquet, mentre hi havia obres al pavelló. El contracte amb l’empresa va ser verbal, no hi ha cap document escrit. L’oposició ha criticat les formes i la manca de transparència de l’operació. L’equip de govern considera que hi va haver una “ineficiència administrativa” però que el preu és “raonable” i l’Ajuntament n’ha sortit beneficiat.

S’ha aprovat una moció de PxC de suport a les reivindicacions dels ciclistes d’Osona, el Ripollès i la Garrotxa, que demanen poder circular per la C-17. Feia molt temps que el ple de Vic no aprovava una moció de PxC. La proposta ha tirat endavant amb els vots de SI, PxC, CiU i ERC.WWW.ELNOU9.CAT, 19/12/2011; EL PSC FORÇA ALS REGIDORS DE L'EQUIP DE GOVERN DE VIC A ABAIXAR-SE UN 15% EL SOU PER DONAR EL 'SÍ' A CASA COMELLA

Vic.- Redacció.-
Els regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vic s'abaixaran un 15% el sou. Era una de les condicions del PSC per donar el 'sí' a la desafectació de Casa Comella. Els càrrecs de confiança de més nivell se l'abaixaran un 10%.

El pressupost ha estat aprovat amb els vots dels dos grups de govern, CiU i ERC, i de PSC i SI. Aquest grup ha votat a favor a canvi d'obtenir una delegació per dissenyar un reglament perquè una part del pressupost de 2013 es faci de forma participativa amb ciutadans i entitats.

PxC s'ha abstingut, en el que és la primera votació de pressupostos amb Vila d'Abadal d'alcalde que la formació de Josep Anglada no hi vota en contra, i CUP i ICV-EUiA hi han votat en contra. Tots dos consideren que no s'han acceptat les seves propostes.

El pressupost aprovat és de 39.075.481 euros, un 0,37% menys que el de l'exercici anterior. No preveu cap gran inversió, que s'aniran incorporant al pressupost a mesura que s'obtingui finançament per les mateixes. És el tercer pressupost consecutiu que l'Ajuntament de Vic aprova a la baixa respecte l'any anterior.

La Casa Comella, endavant, gràcies al PSC La resta de grups de l'oposició s'han mantingut amb el seu vot en contra.WWW.ELTER.NET, 19/12/2011; VIC APROVA UNS PRESSUPOSTOS LLEUGERAMENT A LA BAIXA AMB EL SUPORT DE PSC I SI

Vic.- ACN.-
L’equip de govern de l’Ajuntament de Vic (CiU i ERC) ha aprovat aquest dilluns els pressupostos pel 2012 amb el suport del PSC i SI.El principal partit a l’oposició, Plataforma per Catalunya, s’ha abstingut mentre que la CUP i ICV han votat en contra del pressupost que es xifra per l’any que ve en 39 MEUR, un 0’37% menys que en l’exercici anterior.

El govern municipal ha hagut de negociar i incorporar algunes de les propostes dels socialistes i de SI per aconseguir el vot favorable necessari per poder aprovar els comptes. Amb PxC també s’ha negociat l’abstenció. Segons el regidor d’Hisenda, David Sala, “es tracta d’un pressupost auster, consensuat i realista d’acord a la conjuntura actual i global”.

CiU i ERC també ha negociat l’abstenció de PxC amb qui ha pactat una rebaixa de l’ajuda que aporta l’ajuntament als sindicats per qüestions d’assessorament. La CUP ha votat en contra perquè, entre d’altres propostes, no s’ha acceptat un topall de 2.000 euros en la retribució als regidors i perquè, segons ha explicat la seva portaveu, Georgina Rieradevall, les aportacions a Banc d’Aliments, al VicJove, al Centre de Dia o al fons de cooperació han disminuït “notablement”. El portaveu d’ICV, Xavier Tornafoch, qui també ha votat en contra ha assenyalat que el pressupost és “molt optimista” pel què fa als ingressos, “sobretot amb els que provenen de les administracions superiors” i, més endavant, durant el torn de preguntes, s’ha interessat pel deute pendent de la Generalitat amb el consistori que es xifra en 9’2 MEUR.

Ple de Roda

EL9NOU, 23/12/2011; PÀG. 10 UNANIMITAT EN LA MOCIÓ DE LA PXC

Roda de Ter.- A. D.- La moció presentada per Sebastià Povedano, portaveu de la PxC, per fer costat a les reivindicacions dels ciclistes d’Osona i el Ripollès, que demanen poder circular per la C-17 entre Sant Quirze i Ripoll, va ser aprovada per unanimitat.


L’Ajuntament de Roda funcionarà amb el pressupost d’aquest any prorrogat. El motiu és que, al ple d’aquest dimarts, IPR-PSC i CiU van votar en contra del pressupost de 5,2 milions proposat per l’equip de govern d’ERC, que tot i obtenir el suport de la PxC va haver-se d’agenollar davant els altres dos grups de l’oposició.

El vot de Sebastià Povedano, de la PxC, que va demanar un aclariment sobre les càmeres, no va salvar ERC.WWW.ELTER.NET, 20/12/2011; IPR-PSC I CIU TOMBEN EL PRESSUPOST DE RODA DE TER PER L’ANY VINENT

Roda de Ter.- Redacció.-
Les dues formacions van votar en contra de la proposta d’ERC al ple celebrat aquest dimarts. ERC, en minoria, només va comptar amb el suport de l‘únic regidor de PxC però no va ser suficient per tenir majoria. ERC va presentar un pressupost de 5.233.753,62 d’euros, entorn un 20% més baix que el de l’anterior exercici.

Altres punts destacats del ple van ser l’aprovació definitiva de la modificació del reglament de participació ciutadana que permetrà als ciutadans poder fer preguntes al finalitzar les sessions plenàries. També es va aprovar una moció presentada per PxC a favor de que els ciclistes puguis circular per la C-17.

Ple Consell Comarcal

EL9NOU, 23/12/2011; PÀG. 24 EL GOVERN DEL CONSELL D’OSONA TIRA DE MAJORIA PER APROVAR EL PRESSUPOST

El Consell d’Osona va donar llum verda, dimecres al vespre, a un pressupost de 22,25 milions d’euros per al proper exercici.

Vic.- Agustí.- Danés.-
Aquesta xifra, que suposa una disminució del 18% respecte a l’actual, es va aprovar amb els únics vots de l’equip de govern (CiU, ERC i PSC). PxC es va abstenir, mentre que els Independents, ICV i la CUP hi van votar en contra.

Anglada (PxC), que va parlar d’un “pressupost sense ànima”, va comparar el del 2008 (50 milions) amb el del 2012 (22 milions) per concloure que “no podem donar suport a un pressupost que no els convenç ni a vostès”.

Carles Baronet, dels Independents, va demanar que es retirés el pressupost per considerar que estava mal plantejat: la caiguda de només un 1% dels ingressos o l’increment d’un 1% de les despeses donaria un resultat d’explotació deficitari. I això, va dir, és fàcil que passi. L’equip de govern, per boca del president, Joan Roca, va destacar que no es tanca cap servei i que es potencia l’assistència als municipis, prioritat del Consell.

UN RUMB INESPERAT

La moció de la PxC perquè deixin passar els ciclistes per la C-17 apuntava a una àmplia majoria frustrada pel moviment d’ERC, PSC i CiU com a censura a les expressions de Josep Anglada

La moció de la PxC per demanar que es deixi passar els ciclistes per la C-17 entre Sant Quirze i Ripoll apuntava a una àmplia majoria, però va acabar com el rosari de l’aurora.

L’equip de govern (CiU, ERC i PSC), que s’havia avingut a presentar-la conjuntament afegint-hi que també s’hi deixessin passar els tractors, es va veure desbordat pels esdeveniments i a última hora es va arronsar.

Es va posar a votació, i es va aprovar només amb els vots de la PxC i de dos dels tres independents, Carles Baronet i Anna Magem, el text original de la PxC. La seqüència cronològica va ser la següent. Abans de votar, Liliana Vilanova, que va assistir al ple amb al seu nadó al cotxet, ja va dir que la CUP, per sistema, no votaria les mocions que presentés la PxC. I, per això, va abandonar la sala. Roser Mas (ICV) va seguir-la. “Sap greu l’espectacle: partits antisistema i violents que marxin de la sala. Celebro, però, haver arribat a un acord amb els grups de govern”, va dir Anglada. Que fos tan explícit l’acord entre PxC i l’equip de govern va sembrar incomoditat. Jordi Casals (ERC) ho va verbalitzar: va demanar al portaveu de la PxC que retirés l’al•lusió a la violència. Anglada, inicialment, s’hi va negar, però ja s’havia obert una esquerda a la bancada del govern. Miquel Arisa, vicepresident tercer, fins i tot es va aixecar per parlar amb Sergi Vilamala i Jacint Raurell. Vilamala va prendre la paraula: tot i estar d’acord amb el que demana la moció, vistes les expressions, el PSC s’abstindria. El president, Joan Roca, conscient que el debat s’enverinava, va voler-ho corregir recordant que el que es votava era el que hi havia escrit a la moció però, per si de cas, va apel•lar a la llibertat de vot.

Era com posar la bena abans de la ferida: a les files de CiU també hi havia murmuris de desaprovació. I Josep M. Masramon (CiU) va expressar-ho en veu alta: “Jo votaré que sí, però els termes polítics que s’han utilitzat són inacceptables”. En aquest punt, Anglada va provar de fer marxa enrere: retirar l’expressió, però fer constar que la PxC al Consell s’havia sentit tractada amb respecte fins l’arribada de la CUP. Però va ser massa tard. Per evitar la fragmentació del govern es va posar a votació la moció inicial de la PxC, sense la referència als tractors; al pròxim ple, el govern en presentarà una altra. PxC va guanyar la moció, però va perdre l’opció de veure com la resta de grups li votaven propostes quan, com era el cas, són sensates.WWW.OSONA.COM, 21/12/2011; EL CONSELL COMARCAL RETALLA UN 18% EL PRESSUPOST PER AL 2012

El ple osonenc també aprova l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència.

Vic.- Redacció.-
El passat dimecres, dia 21 de desembre, es va celebrar el ple comarcal on es va aprovar el pressupost per al 2012.

El pressupost, bases d’execució i plantilla de personal per a l’exercici 2012 es va aprovar amb els vots a favor dels membres del govern del Consell Comarcal, CiU, ERC-Am i PSC-PM, els vots en contra del Grup d’Independents (IDO), ICV i CUP, i l’abstenció de PxC.

Moció d’adhesió a l’Associació de municipis per la independència: va ser aprovada per 28 vots a favor, de CiU, ERC, IDO, ICV, CUP i 3 vots del PSC, ja que dos consellers d’aquest mateix grup es van abstenir. La PxC hi va votar en contra.

Moció presentada per la CUP: “No a les retallades, per un compromís amb la justícia social”: que es va desestimar ja que només va obtenir els vots a favor de la CUP i ICV, i 27 vots en contra, CiU, ERC i PSC i PxC, i 3 abstencions, del grup IDO. Els grups del govern van argumentar el seu vot en contra en discrepància a algunes afirmacions incloses en el text.

Moció de PxC en defensa de les reivindicacions dels ciclistes d’Osona i el Ripollès. El Govern del Consell va arribar a un acord amb PxC per presentar aquesta moció afegint-hi la reivindicació del sector agrícola que demana que es deixin circular vehicles agrícoles en els trams de la C-17en què actualment està prohibit. En aquest punt hi va haver una certa polèmica entre la CUP i PxC i després de diverses intervencions dels portaveus de tots els grups en relació al llenguatge utilitzat pel portaveu de PxC, el resultat final va ser de quatre vots a favor, corresponents als membres presents de PxC i dos consellers del grup IDO, i 26 abstencions, CiU, ERC, PSC, i un conseller del grup IDO.WWW.EL TER.NET, 21/12/2011; EL CONSELL COMARCAL D'OSONA APROVA UN PRESSUPOST UN 18% MÉS BAIX

Osona.- Redacció.-
El ple del Consell Comarcal d’Osona va aprovar aquest dimecres un pressupost a la baixa, que ronda els 22 milions d’euros, la qual cosa suposa una rebaixa del 18% respecte el de l’any en curs, en xifres absolutes. El pressupost va tirar endavant amb els vots de l’ampli equip de govern de CiU, PSC i ERC.

Els grups de l’oposició, Independents, ICV i CUP van votar-hi en contra i PxC es va abstenir. Segons l’equip de govern, el pressupost és “auster però alhora realista” i s’hi prioritzen els serveis socials, com l’assistència domiciliària, que eviten les retallades.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube