Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

VIC; CiU se alía con PxC para suprimir el registro de parejas de hecho en el Ayuntamiento de Vic

VIC; CiU se alía con PxC para suprimir el registro de parejas de hecho en el Ayuntamiento de Vic

12/02/2012 - Vic

Vídeo 9 TV Ple Ajuntament de Vic.

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

VIC, 06/02/2012; CIU SE ALÍA CON PxC PARA SUPRIMIR EL REGISTRA DE PAREJAS DE HECHO EN EL AYUNTAMIENTO DE VIC.

Josep Anglada ha defendido una moción en el Ayuntamiento de Vic para suprimir el registro de parejas de hecho para considerar que “tan sólo tiene afectividad para regularizar más inmigrantes en nuestra ciudad”. CiU la ha apoyado.

Vic | Redacción.-
El grupo municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) en el Ayuntamiento de Vic ha presentado este lunes en el pleno ordinario una moción para suprimir el registro de parejas de hecho. El presidente de PxC y portavoz de su grupo en el Ayuntamiento de Vic ha defendido que ”por suerte los tiempos han cambiado y la legislación ha avanzado y ha habido cambios importantes en este sentido que hacen que ahora no tenga ningún sentido la existencia de este registro”. El cabeza de la oposición en el Ayuntamiento de Vic también ha dicho que “otro de los motivos que hace la necesidad de suprimir este registro es para impedir uniones fraudulentas de extranjeros”, en este sentido Anglada ha asegurado que “actualmente este registro tan sólo tiene afectividad para regularizar más inmigrantes a nuestra ciudad”.

La moción ha esta aprobada por los cinco regidor de PxC y los ocho de CiU. ERC si ha abstenido y la CUP, PSC, ICV y Si han votado en contra.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.E-NOTICIES.CAT, 07/02/2012; Vic suprimeix el registre de parelles de fet

Per impedir presumptes fraus d'immigrants

Redacció.- El ple de l'Ajuntament de Vic ha decidit suprimir el registre de parelles de fet per impedir presumptes fraus d'immigrants després que la moció que ha presentat el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) hagi estat aprovada pels seus cinc regidors i els vuit de CiU. ERC s'ha abstingut i la CUP, PSC, ICV i SI hi han votat en contra.

El líder de la formació ultradretana, Josep Anglada, ha defensat la supressió del registre perquè “tan sols té afectivitat per tal de regularitzar més immigrants a la nostra ciutat”.

En aquest sentit ha defensat que ”per sort els temps han canviat i la legislació ha avançat i hi ha hagut canvis importants en aquest sentit que fan que ara no tingui cap sentit l’existència d’aquest registre”.

Anglada també ha dit que “un altre dels motius que fa la necessitat de suprimir aquest registre és per impedir unions fraudulentes d’estrangers” i ha assegurat que “actualment aquest registre tan sols té afectivitat per tal de regularitzar més immigrants a la nostra ciutat”.

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 07/02/2012; CiU se alía con PxC para suprimir el registro de parejas de hecho en Vic

Redacción.- El grupo municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) en el Ayuntamiento de Vic ha presentado este lunes en el pleno ordinario una moción para suprimir el registro de parejas de hecho. El presidente de PxC y portavoz de su grupo en el Ayuntamiento de Vic, Josep Anglada, señaló que “por suerte los tiempos han cambiado y la legislación ha avanzado y ha habido cambios importantes en este sentido”, por lo que a su juicio carece de sentido “la existencia de este registro”.

El líder de la oposición en el Ayuntamiento de Vic también dijo que otro de los motivos que hace necesaria la supresión de este registro es el de impedir “uniones fraudulentas de extranjeros”. Anglada aseguró en este sentido que, en la actualidad, este registro sólo contribuye a regularizar la situación de los inmigrantes en Vic.

La moción fue aprobada gracias a los cinco votos de PxC y los ocho de CiU. ERC se abstuvo y la CUP, PSC, ICV y Si votaron en contra.

WWW.ELTRIANGLE.EU, 07/02/2012; CiU permet a PxC suprimir el registre de parelles de fet a Vic

Plataforma per Catalunya va presentar una moció a l’Ajuntament de Vic per eliminar el registre ja que entén que només és efectiu per “regularitzar més immigrants”

Redacció.- El grup municipal a l’Ajuntament de Vic de Plataforma per Catalunya (PxC) va presentar dilluns una moció per suprimir el registre de parelles de fet de la localitat, com ja han fet municipis com Banyoles, Salt o Barcelona. Segons diverses formacions polítiques, el registre queda obsolet amb la nova legislació que determina que s’acredita la convivència en tres supòsits: si hi ha convivència durant 2 anys, si hi ha un fill en comú i si hi ha una escriptura pública.

Independentment de la obsolescència o no del registre, els vuit regidors de CiU van votar a favor de la supressió, juntament amb els cinc de PxC, que argumentaven l’eliminació del registre per evitar “unions fraudulentes d’estrangers” i recordaven que el registre actualment només servia per “regularitzar més immigrants a la nostra ciutat”, en paraules de Josep Anglada, president de PxC. CiU li fa el joc a l’argumentari de la xenofòbia. Els regidors d’ERC van abstenir-se i els de PSC, ICV, la CUP i SI van votar-hi en contra.

WWW.EL9NOU.CAT, 01/02/2012, PxC proposarà suprimir el registre municipal de parelles de fet a Vic

Segons Josep Anglada, han detectat que "alguns immigrants utilitzen aquest tipus d'unions de forma fraudulenta per iniciar els tràmits per regularitzar la situació al país”.

Nota de premsa de PxC

PLATAFORMA PER CATALUNYA DEMANARÀ AL PLE SUPRIMIR EL REGISTRE MUNICIPAL D'UNIONS DE FET

Vic | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament de Vic, presentarà en el ple del proper dilluns una proposta per tal de suprimir el Registre Municipal d’Unions de Fet que està vigents des del 23 de novembre de 2003.

El portaveu del grup municipal de PxC, Josep Anglada, considera que “la legislació ha avançat i hi ha hagut canvis importants en aquest sentit que fan que ara no tingui cap sentit l’existència d’aquest registre a l’Ajuntament”.

Un altre dels motius per els quals Anglada creu necessari la suspensió d’aquest registre és pel fet que “s’ha detectat que alguns immigrants utilitzin aquest tipus d'unions de forma fraudulenta per iniciar els tràmits per regularitzar la situació al país”.


WWW.EL9NOU.CAT, 08/02/2012; CiU aprova una moció de PxC per suprimir el registre municipal d'unions de fet de Vic

Vic.- Redacció.- El registre s'havia creat l'any 2003 a proposta d'ERC, el PSC i ICV, i havia obtingut el suport de la PxC. CiU, llavors únic partit de govern, no hi va estar d'acord. A l'argument de l'avanç de la llei en el reconeixement de la convivència estable entre persones que no estan casades, Anglada hi afegia una presumpta picaresca relacionada amb els nouvinguts.

La resta de grups de l’oposició hi van votar en contra, fins i tot ERC, soci de govern de CiU.

La moció ha estat aprovada amb els vots de PxC i CiU; l’abstenció d’ERC i els vots en contra de PSC, ICV i SI. Segons han apuntat diverses formacions polítiques, aquest registre queda obsolet amb la nova legislació que determina que s’acredita la convivència en tres supòsits: si hi ha convivència durant 2 anys, si hi ha un fill en comú i si hi ha una escriptura pública. Segons Josep Anglada, portaveu de PxC, també es demana la seva supressió ‘per evitar unions fraudulentes’. Segons ha argumentat la portaveu de CiU Anna Erra, ‘amb la nova legislació estem fent una duplicitat de serveis’ i la convivència és pot acreditar ‘a partir del padró’. En els darrers mesos han estat molts els ajuntaments catalans que han suprimit el Registre de parelles de fet com Barcelona, Banyoles, Salt i molts d’altres. La supressió va acompanyada també de la derogació del Reglament.


WWW.OSONA.COM, 06/02/2012; Només s'aprova una moció de PxC

Vic.- Redacció.- De les cinc mocions aprovades, només ha tirat endavant la de PxC, que proposava suprimir el registre municipal d’unions de fet. Una altra de la CUP també s’ha aprovat, un cop ha estat retocada de dalt a baix. Com a curiositat, apuntar que, a quatre propostes, PxC i CiU han votat el mateix.

La moció de PxC proposava suprimir el registre municipal d’unions de fet i el reglament d’organització i funcionament del registre municipal d’unions estables de parella. Ha rebut el suport de CiU i PxC. ERC s’ha abstingut i SI, ICV i PSC hi han votat en contra.

Entre d’altres raons, PxC basava la moció en les possibles accions fraudulentes dels estrangers. Ha rebut un cop de mà de CiU que considera que la normativa i els serveis estan duplicats, i ja n’hi ha prou amb l’empadronament. ERC veu la supressió com una mesura “precipitada”, tot i que considera que s’hauria d’actuar per evitar la picaresca.WWW.EL9NOU.CAT, 09/02/2012; ICV presentarà al·legacions contra la supressió del registre de parelles de fet de Vic

ICV-EUiA lamenta que CiU subscrigui els arguments de PxC per suprimir el registre de parelles de fet

Els ecosocialistes presentaran al•legacions a una moció que consideren pot atemptar contra els drets dels ciutadans de Vic

Vic.- Redacció.- El grup municipal d'ICV-EUiA de Vic presenterà al•legacions a la supressió del registre de parelles de fet que van aprovar CiU i PxC, el passat dia 6 de febrer. Els ecosocialistes entenen que la desaparició d'aquest registre pot vulnerar els drets d'alguns ciutadans en el reconeixement de la seva pensió de viudetat i en la seva regularització.

Pel grup municipal d'ICV-EUiA, "no pot ser que els possibles casos de frau, serveixin per suprimir els avenços dels drets civils dels ciutadans" en aquest sentit considera que "estan pagant justos per pecadors". El regidor ecosocialista, Xavier Tornafoch, recorda que l'aprovació del registre l'any 2003 va ser un "avenç progressista" gràcies a la iniciativa de PSC-ERC-ICV, i que deu anys més tard, "estem assitint a una autèntica contrarreforma de la mà de CiU i PxC."

El regidor ecosocialista considera que “en aquest mandat observem que CiU es troba més còmode pactant amb PxC" i alerta que "CiU demostra amb aquesta actitud la seva incapacitat política per a governar la ciutat" i alhora afegeix que "no comprenem que ERC es mantingui de convidat de pedra davant d'aquesta situació".

Les al•legacions que presenteran els ecosocialistes, es faran en la mateixa línia de les al•legacions que ha realitzat el Col•legi d'Advocats de Barcelona per la supressió del registre a l'Ajuntament de Barcelona. La desaparició d'aquest, pot vulnerar un dels objectius per a la seva creació que va ser procurar la no discriminació social de les unions de fet, i pot atemptar a la tasca d'emparament i protecció a la família. En aquest sentit, suposarà un impediment per a què els ciutadans espanyols i de la Unió Europea puguin constituir una parella estable amb un ciutadà d'un tercer país, ja que la inexistència del registre impediria l‘obtenció de l'autorització de residència. A la vegada pot significar un impediment pels processos de regularització per arrelament social i podria afectar alguns col•lecgtius al dret de la pensió de viduetat, ja que dificultaria a les parelles de fet l'acreditació via els registre municipal.

El grup municipal d'ICV-EUiA reclama que es mantingui el registre ja que aquest significa un "cost zero" per la ciutat.

WWW.OSONA.COM, 09/02/2012; ICV-EUIA de Vic presentarà al·legacions a una moció aprovada per PxC i CiU

Els ecosocialistes consideren que la supressió del registre municipal d’unions de fet pot vulnerar els drets d’alguns ciutadans.

Vic.- Redacció.- El grup municipal d'ICV-EUiA de Vic presentaràs al•legacions a la supressió del registre de parelles de fet que van aprovar CiU i PxC, en una moció del passat ple, celebrat el 6 de febrer. Els ecosocialistes entenen que la desaparició d'aquest registre pot vulnerar els drets d'alguns ciutadans en el reconeixement de la seva pensió de viudetat i en la seva regularització.

La moció, que va presentar PxC, proposava suprimir el registre municipal d’unions de fet i el reglament d’organització i funcionament del registre municipal d’unions estables de parella. Entre d’altres raons, PxC argumentava que la situació donava peu a possibles accions fraudulentes dels estrangers. Va rebre un cop de mà de CiU, que va considerar que la normativa i els serveis estaven duplicats, i ja n’hi havia prou amb l’empadronament. ERC, per la seva banda, va veure la supressió com una mesura “precipitada”, tot i que considera que s’hauria d’actuar per evitar la picaresca. Finalment, la moció va rebre el suport de CiU i PxC. ERC es va abstenir i SI, ICV i PSC hi van votar en contra.

Pel grup municipal d'ICV-EUiA, "no pot ser que els possibles casos de frau, serveixin per suprimir els avenços dels drets civils dels ciutadans". En aquest sentit considera que "estan pagant justos per pecadors"

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube