Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Vic, 11/05/2012; PxC se suma al manifiesto contra la violencia del Ayuntamiento de Vic y obliga la CUP a salirse

Vic, 11/05/2012; PxC se suma al manifiesto contra la violencia del Ayuntamiento de Vic y obliga la CUP a salirse

11/05/2012 - Vic

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Con la aprobación de la moción de PxC de condena a la persecución, los insultos y presunto intento de agresión que sufrió la regidora de PxC Marta Riera, PxC se suma al manifiesto contra la violencia y obliga la CUP a salirse.

Vic | Redacción.- El Ayuntamiento de Vic aprobó al pleno de este lunes una moción presentada por Plataforma per Catalunya (PxC) en que se instaba a cambiar el preámbulo del manifiesto contra la violencia que firmaron hace quince días todos los grupos municipales excepto PxC. Según el portavoz de la formación, Josep Anglada, "por dignidad no podíamos firmar un documento que el preámbulo obviaba las amenazas e insultos que sufrió una de las regidoras", en relación al que ellos califican de intento de agresión que sufrieron Anglada pero también Marta Riera (PxC) y que no se contemplaba en el texto. Con la firma de PxC, la CUP ha rechazado formar parte del documento y ha retirado la firma.

En este sentido el portavoz del grupo municipal de PxC, Josep Anglada, señaló que “desde el primer día hemos dicho que compartíamos el manifiesto porque creemos a diferencia de grupos antisistemas como la CUP, que el diálogo y la orden tienen que ser los pilar fundamentales en una sociedad democrática en el segla XXI”, añadiendo que “por encima  de todo tenemos que defender el interés de la ciudad  ante los intereses políticos y no como pretende hacer el partido antisitema de la CUP en representación en este consistorio”.

Anglada agradeció la insistencia tanto por par del alcalde como del regidor Joan Ballana la voluntad de que PxC se sumase al manifiesto.

Anglada que cargó contra los dos regidor de la CUP les recordó que “no están legitimados para repartir etiquetas de democracia, cuando ustedes no creen en la democracia, sino con la dictadura de los que solamente opinan como ustedes”, y añadió “nos estraña que un grupo antisitema como la CUP firmara un documento contra la violencia, cuando ustedes la practicante constantemente”.

Para acabar Anglada y después de hacer una disertación de todos los miembros detenidos de la CUP y que la mayoría están en espera de sentencia condenatoria les invito a que “retiraran su firma del manifiesto en contra de la violencia, puesto que ustedes la practicante constantemente”.

Plataforma por Cataluña también se sumó a la propuesta de denominar Josep Maria Solà y Sala cronista de la ciudad y a la iniciación de trámites para proclamar vicense ilustre Joan Riera y Ríus.

Sobre Solà y Sala Anglada manifestó que “se trata de un hombre que más allá de sus virtudes cívicas y personales que lo han acompañado a lo largo de su vida, no ha podido vivir ni un momento sin prodigarse al favorecer y dar a conocer la historia y los rincones más entrañables de su ciudad”. En cuando Joan Riera señaló que “estamos hablando de un vicense de pura cepa, con una gran implicación en nuestra ciudad, un hombre que su gran pasión estuvo siempre ayudar a las personas más desfavorecidas, y con una total implicación en los ámbitos social, cultural y deportivo de nuestra ciudad”.

En el turno de preguntas de control al equipo de gobierno, el grupo municipal de Plataforma por Cataluña hizo un total de nuevo,

PxC

Vic, 11 de mayo de 2012

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.ELTER.NET, 08/05/2012; PxC se suma al manifest contra la violència de l'Ajuntament de Vic mentre que la CUP en surt

Vic, | ACN – L’Ajuntament de Vic ha aprovat al ple d’aquest dilluns una moció presentada per Plataforma per Catalunya en què s’instava a canviar el preàmbul del manifest contra la violència que van signar fa quinze dies tots els grups municipals excepte PxC.

Segons el portaveu de la formació, Josep Anglada, “per dignitat no podíem signar un document que el preàmbul obviava les amenaces i insults que va partir una de les regidores”, en relació a l’intent d’agressió que van patir Anglada però també Marta Riera (PxC) i que no es contemplava en el text. Amb la signatura de PxC, la CUP ha rebutjat formar part del document i ha retirat la signatura. L’alcalde de la ciutat ha lamentat la sortida de la CUP.

Fa quinze dies Vic va viure una protesta contra Josep Anglada per haver agredit, presumptament, dos joves que van necessitar assistència mèdica. Durant la manifestació, es van produir uns incidents que van motivar que els grups polítics de l’Ajuntament de Vic decidissin elaborar i signar un manifest que condemnava la violència i es posicionava a favor de la convivència, el diàleg i l’ordre com a “pilars fonamentals“del model de ciutat. CiU, ERC, CUP, PSC, ICV i SI van signar el text amb l’excepció de PxC ja que segons ha explicat Josep Anglada, ell no hi va poder assistir per un compromís amb un mitjà de comunicació.

Durant el ple d’aquest dilluns, Anglada ha explicat que “el seu grup comparteix el manifest, raó per la qual l’ha volgut signar”, i ha afegit que “per davant de tot s’ha de defensar l’interès de la ciutat davant els interessos dels partits”.

Anglada ha assenyalat no estar d’acord amb el preàmbul del manifest amb la introducción. El motiu és que no es feia referència als insults i presumptes amenaces a una altra regidora de PxC, Marta Riera.

Anglada ha agraït la voluntat tant de l’alcalde com del regidor de Seguretat, Joan Ballana (ERC) perquè PxC signés el manifest i ha carregat contra la CUP acusant els seus membres de “practicar constantment la violència”.

Per la seva banda, SI ha argumentat el vot en contra perquè, segons el seu portaveu, Iban Lapeira, “ja varem deixar tancada aquesta qüestió amb la signatura en primera instància del manifest el qual donem per bo i no volem tornar a parlar sobre l’incident ja que només serveix per fer-ne més caldo de cultiu”. ICV s’ha abstingut i Xavier Tornafoc, el seu portaveu, ha dit que el moment de la signatura era “quan ens varem reunir tots després dels fets i tampoc volem tornar a treure una qüestió que és redundant”. Amb tot, Tornafoch ha condemnat els insults i presumpte intent d’agressió a la regidora de PxC.

El portaveu del PSC al consistori, Jacint Raurell, ha lamentat si Riera va ser víctima d’insults i ha condemnat els fets amb violència “vinguin d’on vinguin”. Però ha assenyalat que la reunió “era prou important per ser-hi” i ha afegit que “ara el tren ja ha passat de llarg”. El grup del PSC ha votat en contra la moció de PxC.

La portaveu de CiU al consistori, Anna Erra, ha assenyalat que “és important que PxC signi el manifest” i ha afegit que “com a equip de govern responsable volem la pau social, objectiu principal de la ciutat”. A més, la regidora ha anunciat que “a partir d’ara fem punt i ratlla als episodis de violència que de cap manera volem que es repeteixin a la ciutat”.

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha lamentat l’anunci de la CUP de sortir de l’acord signat si hi entrava la PxC i, en aquest sentit, ha assenyalat que “ningú té dret a excloure els altres grups sobre la seva acció i la seva representació”. Per Vila d’Abadal, també calia quela CUP fos al manifest.

WWW.EL9NOU.CAT, 07/05/2012; PxC se suma al manifest contra la violència de l'Ajuntament de Vic i obliga la CUP a sortir-se'n

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC i PxC; ICV s'ha abstingut i SI, PSC i CUP hi han votat en contra.

Laura Busquets / ACN.-  Plataforma per Catalunya ha acabat firmant el manifest en contra de la violència i la CUP ha respost retirant la seva firma del document. Ho va fer al ple d’aquest dilluns a través d'una moció amb la que se sumava al manifest que el passat 25 d'abril van signar la resta de grups municipals, després de dos lamentables episodis ocorreguts a la ciutat amb els regidors de PxC com a protagonistes. La suma de Plataforma al manifest de condemna, però, ha provocat que la CUP se'n desdigui.

Malgrat que la resta de grups de l'oposició van insistir a dir que el posicionament de Plataforma arribava tard, l'equip de govern es va mostrar conciliador amb el grup d'Anglada.

La moció de Plataforma per Catalunya va ser una de les quatre que l'alcalde va decidir incloure a l'ordre del dia, entre les nou que s'havien presentat. No es va incloure, en canvi, la de la CUP que es referia als mateixos fets i que demanava que l'Ajuntament es presentés com a acusació popular en la causa contra Josep Anglada per la presumpta agressió. El grup independentista va intentar presentar-la per la via d'urgència, però ni l'equip de govern, de CiU i Esquerra, ni Solidaritat, que vol donar l'afer per tancat, els van donat suport. El debat va acabar amb l'alcalde cridant a l'ordre quan des del públic es va desplegar una pancarta que deia: PxC, democràcia a cops de puny’.

L’alcalde renya Raurell i Anglada pels retrets continus al ple

Josep Maria Vila d’Abadal va fer aquest toc d’atenció, perquè, segons va dir, els últims plens Anglada s’havia moderat. Ahir, però, va fer saltar el socialista Jacint Raurell per les constants referències a l’anterior govern tripartit de la Generalitat. L’origen de l’enganxada van ser dues mocions, que es van acabar aprovant, per suspendre cautelarment la liquidació de les plusvàlues als desnonats i en favor de la dació en pagament.

Nomenen Josep Maria Solà i Sala cronista de la ciutat i inicien el tràmits per proclamar vigatà il·lustre Joan Riera i Rius

Riera, que va morir l’any 1992, era un constructor de la ciutat a qui se li atribuiexen els primers habitatges socials de Vic, les conegudes com les cases d’en Riera, de l’Estadi. També va ser un activista social, formant part de múltiples entitats.

El nomenament de Solà i Sala, periodista, historiador i narrador de la cavalcada de reis, com a cronista, tampoc va estar exempt de polèmica. Solidaritat es va abstenir pels dubtes que té sobre el passat de Solà durant el franquisme. Les proclamacions es van fer amb els fills de Riera i el mateix Solà i Sala al públic.


WWW.OSONA.COM, 07/05/2012; PxC s'adhereix al manifest de Vic contra la violència,la CUP se'n surt

Un petit matís en el document, a instàncies del partit de Josep Anglada, permet la incorporació de PxC, que no deixa de tenir tocs rocambolescs. El ple de Vic, marcat per un acalorat debat a les mocions.

Redacció.- L’Ajuntament de Vic, en la sessió del ple celebrada aquest migdia, ha acceptat una moció de PxC, on s’insta a canviar un apunt del  manifest contra la violència, que fa uns dies van signar tots els grups municipals a excepció de PxC.  El matís és simple, treure “regidor” i posar “regidors”, en relació als presumptes intents d’agressió que van patir Josep Anglada i Marta Riera, que van denunciar els dos regidors de PxC (inicialment no es contemplava el de la regidora).

Amb aquest petit canvi, PxC ha anunciat que signarà el manifest (que Anglada no va signar en un primer moment perquè tenia un compromís amb una televisió). Automàticament, la CUP ha rebutjat formar part del document i ha dit que retirava la seva signatura.

La intenció política de l’equip de govern en acceptar la presència de PxC és clara: es vol que tots els partits es comprometin en la pau social i si algú se’n desentén se li passaran comptes a posteriori. Per això, des d’ERC i CiU es lamenta la sortida dela CUP.

El ple ha tingut altres punts importants, com l’aprovació per iniciar l’expedient per nomenar vigatà il·lustre Joan Riera i Rius, i el nomenament de Josep M. Solà i Sala, que estava presenta a la sala, com a cronista oficial de la ciutat. La decisió no ha tingut la unanimitat de tots els partits, la qual cosa ha criticat l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal.

Anglada defensa la pau social

La moció de PxC demanava que també s’introduís al manifest contra la violència, com així s’ha fet, la persecució i el presumpte intent d’agressió de Marta Riera, regidora d’aquesta formació, que va denunciar ella mateixa. Amb aquest afegitó, PxC s’ha adherit al manifest, la qual cosa ha provocat la retirada immediata de la signatura de la CUP al document. “El diàleg i l’ordre han de ser els pilars de la nostra societat”, ha defensat Anglada.

Els altres partits de l’oposició (PSC, ICV-EUiA i SI) han vist sense massa alegria com es tornava a portar al ple un debat que ells ja havien donat per tancat amb la signatura del manifest. Malgrat aquest matís, els tres partits no hi han votat en contra i han optat per l’abstenció. Tampoc han pres una mesura dràstica com la CUPi han seguit adherits al manifest, tot i la incòmode incorporació de PxC.

La moció ha tirat endavant gràcies als vots de PxC i l’equip de govern, que ha vist amb bons ulls la incorporació de la formació de Josep Anglada a una declaració institucional contra qualsevol tipus de violència. “Volem pau social i això és el que importa”, ha dit Anna Erra (CiU), que ha demanat als partits “una reflexió”. “A partir d’ara, punt i ratlla. Tots ens hi comprometem”, ha afegit.

Vila d’Abadal, per la seva banda, ha donat la benvinguda a PxC en el manifest i ha lamentat que la CUP es retirés del mateix. “Ningú té dret a excloure els altres. Em sap greu”, ha apuntat l’alcalde.

EL PLE, EN BREU

La voluntat de Vic passa per no impulsar cap referèndum sobre la possibilitat que el barri de Quatre Estacions de Sant Llàtzer passi a Calldetenes, tal com havia informat algun mitjà. Tot i això, l’alcalde ha reconegut a Anglada que n’havia parlat amb el seu homònim de Calldetenes.

PxC troba massa cars els pantalons de la Guàrdia Urbana , que costen uns 100 euros. El regidor de Seguretat, Joan Ballana, diu que a tot Europa només hi ha un proveïdor i que la majoria d’agents de l’Estat utilitzen els mateixos pantalons, que són especials.

Anglada ha preguntat  si s’ha procedit a fer cap identificació de les persones que van intentar agredir Marta Riera.

WWW.OSONA.COM, Vic nomena Josep M. Solà i Sala cronista oficial de la ciutat

El ple també ha aprovat l’inici de l’expedient per atorgar a Joan Riera i Rius el títol de vigatà il·lustre.

Redacció.- El ple de l’Ajuntament ha nomenat avui, en el ple celebrat aquest migdia, nomenar Josep M. Solà i Sala cronista oficial de la ciutat. L’equip de govern ha defensat la tasca de Solà en els seus escrits, cròniques i columnes al llarg de anys i anys sobre els fets, la gent i els costums de la ciutat.

El nomenament s’ha aprovat amb els vots de tots els partits, exceptela CUPi SI, que s’han abstingut, per raons diverses. La manca d’unanimitat ha irritat a l’alcalde, que ha criticat la posició dels dos partits. Tot i això, Solà i Sala, que estava presenta a la sala en cadira de rodes, ha rebut un fort aplaudiment del consistori i la majoria d’assistents al ple, quan s’ha fet efectiu el seu nomenament.

“Ningú pot posar en dubte el vigatanisme i l’amor a la ciutat de Solà i Sala. Un home valorat i estimat”, ha dit Josep Anglada (PxC). El portaveu de PxC ha anat més enllà i ha lamentat que “no se li atorgués la medalla d’or de la ciutat, tal com s’havia previst en un principi”.

Joan Riera, un vigatà ‘compromès’

Menys polèmic ha estat el segon nomenament. El ple ha decidit iniciar l’expedient per nomenar Joan Riera i Rius (1919-1992) vigatà il·lustre. A la sala hi eren present els seus fills i altres familiars.

EL 9 NOU, 11/05/2012; Pàg. 8, 23 i 24 Anglada acaba firmant el manifest contra

 

CiU i ERC s’alineen amb la PxC en les dues votacions referides als incidents dels últims dies

J.C. Josep Anglada ha sortit victoriós del seu pols amb la CUP. El grup independentista d’esquerres, el tercer del consistori vigatà, pretenia fer un front comú per aïllar Anglada i la intolerància de l’Ajuntament.En poc més d’una setmana, Anglada ha donat la volta a la situació. Després de ser l’únic que no firmés el manifest contra la violència de fa dues setmanes, després dels incidents que va protagonitzar ell el 22 d’abril a la plaça Major, al ple de dilluns va aconseguir el suport de CiU i ERC perquè li votessin una moció perquè es modifiqués el text. Tres dels grups de l’oposició –CUP, PSC i SI– hi van votar en contra, i ICV es va abstenir. Amb la modificació del text –que consistia a afegir una referència als insults a Marta Riera que PxC vesteix d’intent d’agressió–, Anglada s’afegia al manifest, tot convidant-ne la CUP a sortir-ne. Georgina Rieradevall, portaveu de la CUP, va confirmar que en sortien, en entendre que ja no era el text consensuat el 25 d’abril i que, en firmar-lo el principal al·ludit pel manifest, aquest perdia tot el valor i era “paper mullat”.

De fet, sense arribar a desmarcar-se’n com va fer la CUP, PSC, ICV i SI van retreure també a PxC i l’equip de govern que s’aprovés la moció. “Nosaltres donem el tema amb la firma del manifest i el donem per bo amb el text inicial”, va dir Iban Lapeira (SI). “El tren els va passar de llarg el dia 25 i no van venir a la junta de portaveus”, va retreure Jacint Raurell (PSC) a Anglada, que va preferir anar a un xou televisiu que a la reunió. Ni ell ni cap dels altres Quatre regidors que, segons Anglada, o tenien feina o estaven malalts. Xavier Tornafoch es va pronunciar de forma similar: “El moment de discutirho era el dia25”.

La CUPva intentar entrar per via d’urgència la moció on demanava que l’Ajuntament es presentés com a acusación popular per l’agressió d’Anglada a dos joves el dia 22. Altre cop els vots de CiU, ERC i PxC, aquesta vegada amb SI, els va impedir que ni tan sols s’entrés a debatre la moció. Només PSC i ICV van donar suport a la intenció dela CUPde discutir la moció.

Consti en acta Els pantalons de la Guàrdia Urbana

PxC va demanar si no es podien trobar en el mercat uns pantalons per ala GuàrdiaUrbanamés barats que els 109 euros que es paguen actualment.

Vic no està disposat a fer cap referèndum a les 4 estacions L’alcalde de Vic, va desmentir en el ple de dilluns que l’Ajuntament que ell presideix estigui disposat a fer cap referèndum al barri de les 4 Estacions. Ho va respondre a una pregunta de PxC, després que l’alcalde de Calldetenes anuncies fa uns dies que els dos ajuntaments havien arribat a un principi d’acord per fer el referèndum i que aquest fos vinculant.

UNA DETENCIÓ QUE CAUSA ESTRANYESA. EDITORIAL EL9NOU

La detenció d’un jove vigatà acusat de trencar un retrovisor del cotxe de Josep Anglada, de PxC, causa estranyesa, perquè és poc habitual que per acusacions d’aquest tipus els acusats hagin de passar la nit detinguts a la comissaria. En casos així, els acusats han d’anar a declarar a la comissaria i al jutjat que tramita el cas i, finalment, anar a judici.

Detencions com la que es va produir abans-d’ahir són excepcionals i més encara si fa dies que han passat els fets. Josep Anglada ha aconseguit ser el centre de la informació des del diumenge que va celebrar la festa del seu partit a la Bassa dels Hermanos de Vic.

La setmana següent hi va haver dues manifestacions en contra d’Anglada. Una d’espontània el dia de Sant Jordi, l’endemà de la presumpta agressió. I la segona, el dia següent, que va finalitzar davant del domicili d’Anglada. Va ser en aquesta segona manifestació que alguns dels que hi participaven van veure Anglada i van perseguir-lo. Va poder fugir amb cotxe, però, segons va denunciar, un dels joves que l’empaitaven va trencar-li el retrovisor.

Precisament el presumpte autor és el noi detingut, que va passar la nit de dimarts a dimecres a les dependències policials. Tots els grups de l’Ajuntament

de Vic, tret de PxC, van signar un document en què rebutjaven la violència i actes com els que havien passat el diumenge de l’agressió dels dos joves.

Posteriorment, Anglada va demanar que s’afegís al document la condemna per l’intent d’agressió que, segons ell, va patir la seva número dos, Marta Riera, i que segons testimonis presencials no es va tractar de cap agressió, sinó que un grup de persones la va insultar. Amb aquest afegitó, PxC es va sumar al document, però la CUP se’n va desentendre, perquè va considerar inadmissible la concessió que s’havia fet a PxC. Finalment, Anglada va presentar una denúncia contra dos joves vigatans per amenaces contra ell fetes des de les xarxes socials.

Josep Comajoan  La rialla d’orella a orella d’Anglada

Dilluns, 7. La imatge del ple de Vic és la de la cara de rialla d’orella a orella de Josep  Anglada després que CiU i ERC li votessin la seva moció per modificar el text del manifest contra la violència. Amb el beneplàcit de CiU i ERC a la moció d’Anglada, aquest afegia la seva firma al manifest i convidava la CUP a sortir- se’n. Ni falta que feia. La CUP anunciava que no jugava en aquest joc i considerava el manifest com a paper mullat. Qui havia fet una setmana abans un primer pas per aïllar la intolerància de l’Ajuntament, quedaven ells aïllats. I és que, com deia la setmana passada, és força més fàcil aïllar la discrepància i la dissidència que no pas la intolerància

Dimarts, 8. Intercanvi d’uns quants correus electrònics amb Josep Anglada.

Li reitero el meu pronòstic que si la PxC decau algun dia no serà per falta de suport al seu missatge populista i fàcil ni probablement perquè l’enganxin en algun dels múltiples judicis pels quals ha passat, passa i passarà. L’enemic, per dir-ho d’una manera entenedora, el té a casa. Li adjunto el vídeo d’un reportatge a TV3 on el seu candidat a les últimes municipals a Cornellà es proclamava ferm partidari de Hitler i el nazisme. Ja el va expulsar, em respon. Bé, vaja. També li enllaço l’escrit de dilluns al bloc d’Enric Ravello, que firma com a secretari de relacions internacionals de PxC un article entusiasta amb el bons resultats de la neonazi Alba Daurada a les eleccions gregues de diumenge. La premsa, hi diu entre altres coses, “n’hauria de prendre nota”. Doncs això, que en prenem nota. Aquí, també.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIARI DE VIC, 09/05/2012; PÀG. 3 Plataforma per Catalunya se suma al manifest contra la violència de l'Ajuntament de Vic mentre que la CUPen surt

La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC i PxC; ICV s’ha abstingut i SI, PSC i CUP hi han votat en contra.

Vic.- ACN.- L’Ajuntament de Vic ha aprovat al Ple d’aquest dilluns una moció presentada per Plataforma per Catalunya en què s’instava a canviar el prèambul del manifest contra la violència que van signar fa quinze dies tots els grups muinicipals excepte PxC.

Segons el portaveu de la formació, Josep Anglada, "per dignitat no podíem signar un document que el preàmbul obviava les amenaces i insults que va partir una de les regidores", en relació al que ells qualifiquen d'intent d'agressió que van patir Anglada però també Marta Riera (PxC) i que no es contemplava en el text. Amb la signatura de PxC,la CUP ha rebutjat formar part del document i ha retirat la signatura. L'alcalde de la ciutat ha lamentat la sortida dela CUP.

Fa quinze dies Vic va viure una protesta contra Josep Anglada per haver agredit, presumptament, dos joves que van necessitar assistència mèdica. Durant la manifestació, es van produir uns incidents que van motivar que els grups polítics de l'Ajuntament de Vic decidissin elaborar i signar un manifest que condemnava la violència i es posicionava a favor de la convivència, el diàleg i l'ordre com a "pilars fonamentals"del model de ciutat. CiU, ERC, CUP, PSC, ICV i SI van signar el text amb l'excepció de PxC ja que segons ha explicat Josep Anglada, ell no hi va poder assistir per un compromís amb un mitjà de comunicació.

Durant el ple d'aquest dilluns, Anglada ha explicat que el seu grup comparteix el manifest, raó per la qual l'ha volgut signar, i ha afegit que "per davant de tot s'ha de defensar l'interès de la ciutat davant els interessos dels partits".

Anglada
ha assenyalat no estar d'acord amb el preàmbul del manifest amb la introducció: "després dels greus fets ocorreguts diumenge passat, 22 d'abril, protagonitzats per un regidor de la ciutat qui presumptament va agredir dos joves i, després de la persecució i presumpte intent d'agressió al mateix regidor, dimarts passat, 24 d'abril, en el decurs d'una concentració no comunicada convocada en contra del racisme i la xenofòbia, els grups polítics de l'Ajuntament de Vic manifesten que...". El motiu és que no es feia referència als insults i presumptes amenaces a una altra regidora de PxC, Marta Riera.

Anglada ha agraït la voluntat tant de l'alcalde com del regidor de Seguretat, Joan Ballana (ERC) perquè PxC signés el manifest i ha carregat contra la CUP acusant els seus membres de "practicar constantment la violència".

Per la seva banda, SI ha argumentat el vot en contra perquè, segons el seu portaveu, Iban Lapeira, "ja varem deixar tancada aquesta qüestió amb la signatura en primera instància del manifest el qual donem per bo i no volem

tornar a parlar sobre l'incident ja que només serveix per fer-ne més caldo de cultiu". ICV s'ha abstingut i Xavier Tornafoc, el seu portaveu, ha dit que el moment de la signatura era "quan ens varem reunir tots després dels fets i tampoc volem tornar a treure una qüestió que és redundant". Amb tot, Tornafoch ha condemnat els insults i presumpte intent d'agressió a la regidora de PxC.

El portaveu del PSC al consistori, Jacint Raurell, ha lamentat si Riera va ser víctima d'insults i ha condemnat els fets amb violència "vinguin d'on vinguin". Però ha assenyalat que la reunió "era prou important per ser-hi" i ha afegit que "ara el tren ja ha passat de llarg". El grup del PSC ha votat en contra la moció de PxC.

La portaveu de CiU al consistori, Anna Erra, ha assenyalat que "és important que PxC signi el manifest" i ha afegit que "com a equip de govern responsable volem la pau social, objectiu principal de la ciutat". A més, la regidora ha anunciat que "a partir d'ara fem punt i ratlla als episodis de violència que de cap manera volem que es repeteixin a la ciutat".

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha lamentat l'anunci de la CUP de sortir de l'acord signat si hi entrava la PxC i, en aquest sentit, ha assenyalat que "ningú té dret a excloure els altres grups sobre la seva acció i la seva representació". Per Vila d'Abadal, també calia quela CUP fos al manifest.

 

 

 

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube