Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Vic, 04/06/2012; PxC i CiU votan otra vez juntos en el pleno de Vic en la práctica totalidad de puntos importantes

Vic, 04/06/2012; PxC i CiU votan otra vez juntos en el pleno de Vic en la práctica totalidad de puntos importantes

08/06/2012 - Vic

Vídeo debat IBI Església

Vídeo debat acusaxió popular

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

El Ayuntamiento de Vic rechaza hacer pagar el IBI a la Iglesia con los votos de PxC y CiU

PxC i CiU volvieron a coincidir en el voto en el pleno de Vic de este pasado lunes, en casi todos los puntos. En cuatro de ellos, se han salvado entre sí de perder votaciones. ERC socio de CiU, esta vez, no se ha querido hacer la foto con PxC y ha votado diferente de sus socios hasta cinco veces.

Vic | Redacción.- El Ayuntamiento de Vic volvió aprobar en el pleno de este lunes una moción presentada por Plataforma per Catalunya (PxC) en que se solicitaba a insertar publicidad en los tickets de la zona azul. Según el portavoz de la formación, Josep Anglada,  “la inserción de publicidad en este tickets posibilita un amplio abanico de acciones promocionales como por ejemplo descuentos en tiendas o al mercado, promoción de espectáculos o cines e incluso campañas institucionales con un coste aceptable” añadiendo “lo que pretendemos con esta moción es buscar algunas alternativas nuevas para poder recaudar algunos ingreso por las arcas de este Ayuntamiento”.

El pleno también aprobó con los votos de PxC y CiU la supresión definitiva del Registro de uniones de hecho, después de que se desestimasen las alegaciones que había presentado ICV, sobre una moción presentada por PxC el pasado mes de febrero donde pedía la supresión del mencionado registro. En este sentido Anglada afirmo que “este registro tan sólo servía para que algunos inmigrantes lo utilizaran de forma fraudulenta para iniciar los trámites para regularizar su situación a nuestro país”.

El pleno rechazó las dos mociones presentadas por los antisistemes de la CUP. La primera pedía que el Ayuntamiento se personase como acusación popular contra Josep Anglada. Marta Riera señaló que “la moción estaba llena de mentiras, injurias y calumnias, y que el único peligro de cohesión social sueño los mismos que traen esta moción al pleno”, y añadió “si la CUP fueran honestos, a quien tendrían que pedir que el Ayuntamiento ejercite de acusación particular se al individuo que fue detenido por linchamiento contra Josep Anglada”. Para acabar Riera señaló a los de la CUP “como unos revolucionarios exaltados e irritados y esto es un mal que sufren todos los que son de pensamiento único, o el que se igual, la doctrina de los déspotas bolcheviques, marxistas y leninistas”.

La otra moción rechazada a la CUP fue la que pedía la abolición del uso de las balas de goma.

El pleno también desestimó con los votos en contra de PxC y CIU la moción que presentó ICV para que la Iglesia Católica pague la IBA en el Ayuntamiento. Anglada señaló que “se trata de una moción oportunista abierta por unos partidos que han mandado hasta hace cuatro días y que nunca lo propusieron”. Anglada va recordó que “sin la tarea que hace la Iglesia en Vic y Osona seguramente no se podría dar la respuesta que se da a las necesidades sociales que tiene la gente en esta comarca”. Para acabar el líder identitatrio dijo que “lo que querría el Sr. Tornafoch, es que las Iglesias de Vic se convirtieran en oratorios pora los musulmanes, y que la Catedral de Vic se convirtiera en una gran mezquita con su minarete para atender a todos los musulmanes de la comarca de Osona”.

La otro moción que tampoco va prosperado fue la que presentaba SI donde se instaba en el Ayuntamiento de Vic a que apoyara a la campaña #novullpagar

 PxC

Vic, 04 de junio de 2012

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.EL9NOU.CAT, 04/06/2012; CiU i PxC voten altre cop junts al ple de Vic en la pràctica totalitat de punts importants

Vic.- Josep Comajoan.-  CiU i PxC han tornat a coincidir en el vot al ple de Vic d'avui en gairebé tots els punts. En quatre d'ells, s'han salvat entre sí de perdre votacions. ERC, aquesta vegada, no s'han volgut fer la foto amb PxC i han votat diferent de CiU fins a cinc vegades.

CiU i PxC han coincidit votant junts ells dos i prou en la supressió del registre d'unions de fet i per tombar tres mocions: la de la CUP demanant que l'Ajuntament es personi com a acusació popular contra Josep Anglada. Un altre  de la CUP contra l'ús de bales de goma per part dels Mossos en manifestacions i la d'ICV reclamant el pagament de l'IBI als edificis de l'Església. ERC, que en les últimes setmanes havia rebut crítiques per alinear-se en algunes votacions amb CiU i PxC, s'ha abstingut en tots quatre casos. CUP i ICV, per la seva part, han coincidit en el flanc esquerre en tots els punts d'una certa importancia.

Un dels punts polèmics era el d'aprovació inicial del nou reglament dels plens, que limita substancialment la participació de l'oposició, a més d'anar en detriment de la transparència vers públic i mitjans de comunicació. Aquí CiU i ERC no han tingut el suport de PxC i han hagut de recórrer al suport de SI, necessari, ja que s'havia d'aprovar per majoria absoluta. SI, a canvi, ha aconseguit que el govern cedís i permetés que a cada ple es puguin formular fins a cinc preguntes de ciutadans, prèvia presentació i aprovació a la junta de portaveus prèvia al ple. També s'ha decidit que els plens es faran a les sis de la tarda, en comptes del migdia. CUP i ICV, que s'han mostrat molt crítics amb el reglament, hi han votat en contra i PxC i el PSC s'han abstingut. La petició de participació per part d'entitats o ciutadans havia estat una reclamació prèvia de la CUP que no se'ls havia acceptat.

Un altre punt on PxC ha deixat CiU tota sola ha estat en la moció de SI de suport a la campanya "No vull pagar", dels peatges d'autopista. CUP, PSC, ICV i SI hi han votat a favor, i CiU, en contra. PxC s'ha abstingut. Per això ha fet falta el vot de qualitat de CiU. Amb tot, s'han saltat el reglament, que diu que en cas d'empat fa falta una segona votació i, aleshores sí, hauria decidit el vot de qualitat de l'alcalde. Des de SI ja s'ha lamentat via Twitter que l'alcalde, que fa gala sempre que pot del seu independentisme, hagi votat en contra de la moció.

Finalment, s'ha aprovat donar el nom d'una part de l'actual carrer dels Morató, darrere el mercat municipal, a Joaquim Costa i Mas. Des de l'oposició s'ha estat molt crític amb el fet que el nom no l'ha escollit l'Ajuntament, com és habitual, sinó que venia donat pel conveni urbanístic de venda de La Farinera per part de la família Pi i Costa. S'ha criticat que en un conveni urbanístic es reconeguessin aquest tipus de privilegis a uns particulars. Amb tot, només la CUP hi ha votat en contra.


WWW. OSONA.COM, 04/06/2012; Vic rebutja cobrar l'IBI a l'Església

El ple també gira l’esquena a la proposta de la CUP, on instava el consistori a presentar-se com a acusació particular contra Josep Anglada, per la presumpte agressió a dos joves.

Redacció.-  Aquest migdia s’ha celebrat un altre llarguíssim ple a l’Ajuntament de Vic (quatre hores i mitja). Entre els punts de l’ordre del dia aprovats, destaca el conveni entre el Bisbat de Vic, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Vic  sobre la gestió del Museu de l’Art de la Pell, que assumirà el Bisbat i que permetrà reobrir l’equipament ben aviat, i la cessió d’arrendament de la Casa Convalescència a la Fundació Universitària Balmes. També la supressió del registre municipal d’unions de fet.  CiU no creu que sigui un registre necessari, a diferència d’ICV-EUiA, que ha anunciat que portarà el cas al Síndic de Greuges.

Un dels temes polèmics ha estat l’aprovació inicial de la nova normativa relativa al funcionament del ple, que regula el nombre de mocions i de preguntes, i el canvi d’hora de les sessions, que passaran a ser a les 6 de la tarda per tal de facilitar la presència de ciutadans (aquest últim punt, a instàncies de SI). La mesura no és definitiva i ara els partits tenen un mes per presentar les esmenes que creguin convenients, fins al proper ple. La CUP ha estat molt crítica amb la decisió, ja que creu que restringeix el paper de l’oposició.


El debat més intens s’ha viscut en l’’apartat de mocions, amb algunes propostes molt sensibles. Se n’han debatut un total de sis. CiU i PxC han votat el mateix en totes les mocions menys en l'última de SI, on PxC s’ha abstingut i CiU s’ha posicionat en contra.

Precisament, el vot conjunt d’aquests dos partits ha permès que no prosperessin les dues mocions més polèmiques de la sessió: per un costat, el cobrament de l’IBI al Bisbat de Vic, que proposava ICV-EUiA; i per un altre, que l’Ajuntament es personés com a acusació particular contra Josep Anglada, per la seva presumpte agressió a dos joves al mig de la plaça Major de Vic.


La crisi i l’IBI de l’Església

El grup municipal d'ICV-EUiA, ha portat al ple una moció on instava el govern a "fer ús de totes les possibilitats que l'actual legislació permeti per aplicar l'IBI a les propietats de l'església catòlica i de la resta de confessions religioses a la ciutat".

Xavier Tornafoch, portaveu de la formació al consistori, ha assegurat que "l'església catòlica és, probablement, la propietària immobiliària més important de la ciutat, i no és de rebut que segueixi gaudint d'una exempció fiscal que suposa un tracte de privilegi injustificable, sobretot, en aquells edificis on sí que hi pot haver-hi legítimament activitats amb afany de lucre". Els ecosocialistes calculen que Vic perd anualment 260.000€ en la recaptació de l'IBI per culpa de les exempcions que té l'església catòlica.

ICV-EUiA ha trobat el suport d’alguns dels partits de l’oposició (CUP, PSC i SI), però no ha estat suficient, ja que CiU i PxC hi han votat en contra. ERC s’ha desvinculat del seu company de govern i s’ha abstingut.

El manifest contra la violència, ‘paper mullat’?

Si a la moció sobre l’IBI de l’Església ha semblat que PxC donava un cop de mà a CiU, en la següent ha donat la impressió que les posicions s’havien intercanviat. Els dos grups s’han tornat a quedar sols a l’hora de tombar una altra moció polèmica, en aquesta ocasió de la CUP, on demanava a l’Ajuntament que es presentés com a acusació particular de Josep Anglada. ERC i SI s’han abstingut i la CUP, PSC i ICV-EUiA hi han votat a favor.

ERC, SI i CiU han argumentat que ja era suficient amb la signatura del manifest contra la violència que havien subscrit tots els partits menys la CUP (que se’n va sortir quan també s’hi va adherir PxC). Georgina Rieradevall (CUP) ha contestat que aquest manifest era “paper mullat”, des del moment que s’hi havia adherit qui havia provocat el manifest, en al·lusions a PxC.

Joan Ballana (ERC) ha apuntat que la ciutat “necessita passar pàgina” per millorar la convivència. Anna Erra, per la seva banda, ha recordat que el cas ja estava als tribunals i que ara “primer era la ciutat”.

ICV-EUiA ha demanat amb fermesa que l’equip de govern canviés de postura. “Cal aclarir què va passar. I això només ho podrem saber si ens presentem com a acusació particular”, ha dit el portaveu ecosocialista.

PxC ha rebutjat la moció, lògicament. La regidora Marta Riera no estava per contemplacions: “És una moció plena de mentides i calúmnies. Ens fan perdre els temps en ximpleries”.  Tampoc el propi implicat, Josep Anglada: “Això no és un tema de racisme, com pretén la CUP. Això és fals”.

Discapacitats, zona blava, bales de goma i #novullpagar

De les sis mocions, tal com s’han presentat inicialment, només s’ha aprovat la primera. Per unanimitat. I és que la proposta l’havien presentat de manera conjunta tots els grups municipals i feia referència a la demanda al govern espanyol que fes marxa enrere en les seves retallades a les polítiques actives d’ocupació, que suposen un 30% menys per a la inserció laboral de persones discapacitades. La mesura posa en risc la sostenibilitat i viabilitat de centres espacials i el lloc de treball de moltes persones, tal com ha explicat el regidor Xavier Farrés (CiU).

Una altre moció que ha tirat endavant ha estat la que proposava inserir publicitat als tiquets de la zona blava, que ha presentat PxC. La iniciativa, però, s’ha retocat significativament i, al final, a instàncies de l’equip de govern i de SI, el que s’ha aprovat és l’estudi per veure si la inserció comercial era viable

La segona moció de la CUP, que feia referència a l’abolició de l’ús de les bales de goma de la policia ha estat desestimada, amb els vots en contra de CiU i PxC. La resta de partits hi han votat a favor, menys ERC, que s’ha abstingut.

La darrera moció, que ha presentat SI, també ha estat tombada, en aquest cas amb un resultat molt ajustat. SI demanava el suport del ple a la campanya #novullpagar i s’instava el Servei Català de Trànsit a no tramitar les denúncies. Finalment, la moció ha estat rebutjada pel vot de qualitat de l’alcalde: vuit vots a favor (SI, ICV-EUiA, ERC, PSC i CUP), vuit en contra (CiU) i cinc abstencions (PxC).

EN BREU

Per primer cop en els darrers tres o quatre anys, en el primer punt de l’ordre del dia, sobre l’esborrany de l’acta de la sessió anterior, un regidor, Jacint Raurell, ha demanat a un altre que es retractés d’unes manifestacions que havia fet en l’anterior ple. Es tractava de Josep Anglada, que havia fet servir una expressió força despectiva cap a l’expresident de la Generalitat, José Montilla, i havia posat en dubte l’honorabilitat política de Jacint Raurell. Anglada s’hi ha negat i ha quedat tot tal com estava.

L’Ajuntament de Vic s’ha donat de baixa de la Red de ciudades por la bicicleta, perquè no aportava massa res.

Vic canvia el nom d’un tram del carrer Morató pel de Joaquim Costa i Mas. La decisió està inclosa en el conveni que es va firmar amb la família Pi per la venda de la Farinera.

Els plens de l'Ajuntament de Vic es faran a les 6 de la tarda. L’equip de govern aprova una normativa que regula el funcionament de les sessions. Les mocions i les preguntes de l'oposició es restringeixen, i els ciutadans tindran veu pròpia.

L’Ajuntament de Vic ha aprovat una nova normativa que regularà el funcionament del ple, per tal de dinamitzar-lo, escurçar-lo i promoure l’assistència. La proposta ha tirat endavant de manera inicial en el ple celebrat aquest dilluns, amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i CiU) i SI, que s’hi ha afegit a última hora després que s’aprovessin un parell d’esmenes presentades per la formació. ICV-EUiA i la CUP hi han votat en contra i PxC i PSC s’han abstingut.


WWW. EL TER.NET, 05/06/2012; L'Ajuntament de Vic rebutja fer pagar l'IBI a l'Església amb els vots de CiU i PxC

La moció, presentada per ICV-EUiA, ha rebut el suport del PSC, la CUP, SI i ICV, mentre que ERC s'ha abstingut

Vic, | ACN – El ple de l’Ajuntament de Vic ha rebutjat aquest dilluns una moció presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA per reclamar el pagament de l’IBI per part de l’Església catòlica i d’altres confessions religioses.

La proposta ha estat rebutjada per CiU i PxC, mentre que ICV, el PSC, la CUP i SI hi han votat a favor i ERC s’ha abstingut.

El regidor d’ICV, Xavier Tornafoch, ha afirmat que si el consistori cobrés l’IBI a l’Església “es recaptarien un total de 260.000 euros l’any”. Tanmateix, el regidor d’Economia, David Sala (CiU), ha discrepat amb aquesta xifra i ha expressat que l’Església fa una “funció social” i “si hem de ser justos també hauríem de reclamar el pagament de l’IBI a altres entitats”.

El grup municipal d’ICV-EUiA de Vic ha presentat aquest dilluns al ple municipal una moció perquè l’Església catòlica i altres confessions religioses paguin l’IBI. El regidor d’ICV, Xavier Tornafoch, ha apel·lat a la “laïcitat de l’Estat” i ha demanat que “es reformin les normatives perquè es pugui cobrar l’IBI a determinades institucions religioses”. Segons Tornafoch, si es fes pagar l’IBI a l’Església “es recaptarien a Vic un total de 260.000 euros”.

El regidor d’Economia del consistori, David Sala, ha dubtat de la xifra presentada per ICV i ha defensat la “funció social” de l’Església. Sala ha expressat que “per ser justos hauríem de reclamar el pagament de l’IBI a altres entitats” i ha recordat que perquè això passi “s’hauria de canviar la Llei d’hisendes locals”.

Des del PSC, els seus dos regidors hi ha votat a favor i Jacint Raurell ha afirmat que la llei “ha de ser igual per a tothom i, per això, l’Església ha d’assumir en la mesura de les seves possibilitats, la seva aportació”. Tanmateix, els socialistes han demanat que s’introduís una esmena perquè la moció no inclogués els espais destinats al culte o a activitats de primera necessitat, tot i que ha estat desestimada la seva petició.

De la seva banda, el regidor de SI, Iban Lapeira, que ha votat a favor de la moció, ha justificat el seu vot positiu perquè “molts col·lectius deixin de tenir els privilegis que tenen i passin a pagar com qualsevol altre ciutadà”. Per Lapeira, “en una situació de crisi, això no es pot permetre”.

El regidor de PxC, Josep Anglada, ha manifestat que l’IBI no només s’hauria de fer pagar a l’Església “sinó també a altres col·lectius”. Per Anglada, es tracta “d’un debat oportunista proposat per uns partits que han governat i no han fet res”. A més, Anglada ha expressat que “sense la tasca que fa l’Església a la comarca, molta gent no podria tirar endavant”.

Tira endavant el conveni de gestió pel Museu de l'Art de la Pell

L’Ajuntament de Vic ha aprovat aquest dilluns al ple municipal el conveni entre el Departament de Cultura, el consistori i el Bisbat de Vic sobre la gestió del Museu de l’Art de la Pell

La segona força al consistori, PxC, hi ha votat afirmativament al text. Plataforma per Catalunya ha volgut donar “un vot de confiança” a l’equip de govern. Segons ha explicat la regidora Marta Riera, el grup municipal creu en el canvi de gestió i també perquè el museu és una peça “fonamental” de la ciutat.

 

 

DIARI DE VIC, 06/06/2012; PÀG. 1 L’Ajuntament de Vic rebutja fer pagar l’IBI a l’església amb els vots en contra de CiU i PxC

Anglada ha expressat que “sense la tasca que fa l’Església a la comarca, molta gent no podria tirar endavant”

Vic.- Redacció.-  El ple de l’Ajuntament de Vic ha rebutjat aquest dilluns una moció presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA per reclamar el pagament de l’IBI per part de l’església catòlica i d’altres confessions religioses. La proposta ha estat rebutjada per CiU i PxC, mentre que ICV, el PSC, la CUP i SI hi ha votat a favor i ERC s’ha abstingut.

El regidor de PxC, Josep Anglada, ha manifestat que no només s’hauria de fer pagar l’IBI a l’Església “sinó també a altres col·lectius”. Per Anglada es tracta “d’un debat oportunista proposat per uns partits que han governat i no han fet res”. A més, Anglada ha expressat que“sense la tasca que fa l’Església a la comarca, molta gent no podria tirar endavant”.

El 9 Nou, 08/06/2012; Pàg. 6 CiU i PxC, altre cop votant junts

Els dos partits suprimeixen el registre d’unions de fets i tomben totes les mocions de la CUP, ICV i SI

Vic | J.C.- S’hi senti més o menys còmode CiU, al ple de dilluns el grup majoritari del consistori vigatà va haver-se de refiar altre cop dels vots de la PxC de Josep Anglada per tirar endavant diversos punts. Després, en justa correspondència, CiU va votar amb Anglada en contra de la moció de la CUP que demanava que l’Ajuntament es presentés a la causa que se segueix contra el regidor de PxC per la presumpta agressió a dos nois el 22 d’abril. A part d’aquest punt, CiU i PxC van votar junts I en solitari per suprimir el registre d’unions de fet i van tombar totes les mocions presentades per la resta d’oposició. O bé votant-hi en contra, i de nou en solitari, en la de la CUP contra l’ús de bales de goma per reprimir manifestacions o en la d’ICV- EUiA per cobrar l’IBI a l’Església (vegeu pàgina 10). ERC, aquesta vegada, es va abstenir en tots quatre punts i va deixar els seus socis de CiU fent-se la foto en solitari amb PxC. CUP i ICV-EUiA, per la seva part, també van coincidir votant junts en tots els punts. SI i PSC es van desmarcar del bloc de l’oposició abstenint-se en dues ocasions: SI, en la moció de l’acusació popular contra Anglada, i el PSC, en la supressió del registre d’unions de fet.

PSC i ICV-EUiA van justificar el seu suport a la moció de la CUP perquè l’Ajuntament es presentés com a acusació popular contra Josep Anglada. Anna Erra (CiU) va dir que la ciutat ja s’havia manifestat amb el text contra la violencia que es va redactar la semana posterior als fets, i Joan Ballana va justificar l’abstenció d’ERC en la necessitat de “girar full”. “Girar full no és tapar les injustícies”, li va respondre Rieradevall. Marta Riera (PxC) va denunciar una “cacera de bruixes” contra PxC. Josep Anglada va acusar la CUP de ser el grup que porta la confrontació i la rispació a Vic.

El vot de qualitat de l’alcalde contra el #novullpagar

Vic.- Una altra votació que PxC va salvar a CiU, aquest cop abstenint-se i facilitant un empat a vuit que es va desfer amb el vot de qualitat de l’alcalde, va ser en la moció de SI de suport a la campanya #novullpagar dels peatges de les autopistes. CUP, PSC, ICV i SI, i aquest cop també ERC, hi van votar a favor; CiU, en contra, i PxC, es va abstenir. SI, en un comunicat, lamenta que fos precisament el vot de qualitat de Vila d’Abadal, de qui recorden que presideix l’Associació de Municipis per la Independència, el que servís per tombar la moció.

El 9 Nou, 08/06/2012; Pàg. 10 Vic continuarà sense cobrar l’IBI als edificis de l’Església

CUP, PSC i SI van votar a favor de la moció d’ICV per retirar-los l’exempció, però CiU i PxC s’hi van oposar

J.C.- L’Ajuntament de Vic continuarà sense cobrar ni un cèntim de l’impost de béns immobles (IBI) als edificis de l’Església, tal com proposava ICV-EUiA en una moció que va presentar al ple de dilluns. A la moció hi van donar suport la CUP, el PSC i SI, però el vot en contra de CiU i PxC va tombar la proposta. ERC es va abstenir. EL 9 NOU ja avançava divendres que, segons càlculs d’ICV a partir de documentació obtinguda a l’Ajuntament, si es cobrés l’IBI a l’Església es podrien arribar a recaptar fins a 260.000 euros més.

El regidor d’Hisenda, David Sala (CiU), va recordar que altres edificis civils, com els hospitals o la universitat, també estan exempts de pagar l’IBI. Joan López (ERC) va dir que ell tenia en cap altres mesures de redistribució de la riquesa “però no seré pas jo qui li doni ara idees aquí”, va dir referint-se a Tornafoch, que va tenir una topada verbal amb l’alcalde. “En la segona part de les seves mocions sempre es passa una mica”, li havia dit Vila d’Abadal.

Xavier Tornafoch havia admès la possibilitat que continuessin estan exempts els edificis eclesiàstics amb interès històric i artístic. Res més. Josep Anglada (PxC) va aprofitar per treure la immigració en el debat: “Vostè, Tornafoch, el que voldria és convertir les esglésies de Vic en oratoris musulmans i la catedral en una gran mesquita”. Ni l’alcalde ni ningú no el va cridar a l’ordre.

 

 

El 9 Nou, 08/06/2012; Pàg. 23 El pacte no escrit de CiU i PxC

Editorial.-  CiU i PxC a l’Ajuntament de Vic han donat un tomb de 180 graus en les seves relacions respecte a la legislatura anterior. De les batusses d’abans, s’ha passat a un fairplay evident i a una claríssima coincidència d’interessos. Sembla que la posició racista i xenòfoba de PxC ja no és un obstacle perquè l’equip de govern hi pugui arribar a acords concrets.

Al començament de l’actual legislatura encara hi havia topades entre l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, i el president de PxC, Josep Anglada. Però de mica en mica les discussions van anar desapareixent i ara pràcticament no existeixen. És més, en molts casos PxC ha salvat els mobles a l’equip de govern votant-li alguna moció a favor, que sense el seu vot no hauria prosperat.

Al ple d’aquest dilluns, va ser CiU qui va donar un cop de mà a PxC en refusar una moció de la CUP que demanava que l’Ajuntament de Vic es presentés com a acusació popular en les actuacions judicials per la presumpta agressió de Josep Anglada a dos joves a la plaça de Vic. La CUP, el PSC i ICV hi van votar a favor i ERC i SI es van abstenir, mentre que CiU i PxC hi van votar en contra. Si CiU no hi hagués votat en contra, PxC hauria quedat sola davant de tot el consistori rebutjant la moció, però l’alcalde i el seu equip van decidir tirar un cable a Josep Anglada i impedir que l’Ajuntament es presentés com a acusació popular.

Des de CiU sempre s’ha dit que no hi ha cap tipus de pacte amb PxC i és evident que no n’hi ha cap de formal. Però els fets indiquen que hi ha un pacte no escrit en què les posicions d’uns i altres no estan tan allunyades com ho havien estat anteriorment. En molts plens Josep Anglada actua amb duresa contra la CUP i altres partits de l’oposició, però fa ser servir guant de seda per discutir coses a l’equip de govern.

És probable que Anglada s’adonés que la política de crispació permanent que mantenia amb CiU i amb l’alcalde no conduïa enlloc i el limitava electoralment. En canvi ara, al seu discurs identitari –allò de primer els de casa– hi ha afegit critiques als grups d’esquerres i col·laboració amb l’equip de govern, especialment amb CiU.

Des de l’Ajuntament de Vic s’han fet tota mena de provatures per combatre el racisme i la xenofòbia i no han donat resultat. Ara sembla que l’equip de govern busqui una certa treva, i que intenti dur el partit d’Anglada cap a plantejaments menys radicals. Esperem que amb aquesta política envellutada no es renunciï a principis democràtics i que al final no tinguem una societat dividida. Veurem el resultat de tot plegat.

El 9 Nou, 08/06/2012; Pàg. 32 El Museu de la Pell tornarà a obrir per la festa major de Vic

L’Ajuntament va aprovar el conveni que n’encarrega la gestió al Museu Episcopal

El conveni de gestió es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i de PxC

J.V.- El conveni per a la gestió del Museu de l’Art de la Pell es va aprovar dilluns al ple amb els vots favorables de l’equip de govern (CiU i ERC) més els de PxC i SI. La resta de l’oposició es va abstenir, com el cas del PSC, o va votar en contra, com la CUP i ICV. El principal retret dels que no van donar suport al conveni era la manca d’un projecte de futur per al museu:

Marta Riera (PxC), tot i el vot a favor, va dir que no s’entenia “que en tres anys, la Fundació Colomer Munmany no hagi aportat el que li tocava” al Consorci del Museu de l’Art de la Pell.

Anna Erra (CiU) va defensar l’acord, com a “continuación del conveni que ja existeix amb la Generalitat i el Bisbat per a la gestió del MEV”. Segons va dir, el Departament de Cultura posava com a condició que la gestió l’agafés “un museu” i, per tant, les possibilitats a Vic quedaven reduïdes al Museu Episcopal. La regidora de Turisme va dir que una comissió de seguiment controlarà que es compleixi el conveni durant la seva vigència, que és per al 2012, prorrogable d’any en any.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube