Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Vic, 11/06/2012; PxC asiste a la Procesión de Corpus de Vic

Vic, 11/06/2012; PxC asiste a la Procesión de Corpus de Vic

11/06/2012 - Vic

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Josep Anglada acompañado de su esposa i de los regidores de PxC del Ayuntamiento de Vic, asiste a la celebración de la eucaristía en la Catedral de Vic y en la Procesión de Corpus que ha sido presidida por el obispo de Vic Romà Casanova.Vic | Redacción.-
El presidente de Plataforma per Catalunya (PxC) y concejal en el Ayuntamiento de Vic, Josep Anglada, participó este domingo acompañado por su esposa y por los demás concejales de PxC del Ayuntamiento de Vic, Marta Riera, Pilar Catalán y Cristina Gayoso en la celebración de la fiesta del Corpus que ha sido precedida por una misa que ha llenado a tope la catedral y que ha oficiado el obispo Romà Casanova.

El recorrido de la Procesión empezó en el interior de la catedral, plaza de la Catedral, plaza del Bisbe Oliva, calle del Cloquer, calle Baixada de l’Eraime, plaza de la Pietat, calle del P. Xifré, calle Cardona, plaza del Paradís, plaza del canonge Collell, calle d’en Canyelles, plaza de sant Felip, calle de l’Escola, plaza del bisbe Oliba, plaza de la Catedral, interior de la Catedral.  El acto se acabó con el simbólico Baile del águila ante las autoridades eclesiásticas i política.

A continuación, Anglada asistió al repique de campanas que se ha hecho en todo el país en honor de la conmemoración del 110è aniversario de la muerte del poeta Mossèn Cinto Verdaguer. El acto ha consistido con la interpretación del Canto de la Senyera a cargo de dos corales locales, al pie del campanario de la catedral.

Al acabar los actos el líder identitario manifestó que “siempre es agradable ver la Catedral de Vic atestada en la celebración de la eucaristía”, y añadido “que como vicense y cristiano que soy, es un honor poder asistir cada año a la Procesión de Corpus que se celebra en Vic”.

PxC

Vic, 11 de junio de 2011

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.OSONA.COM, 11/06/2012; Vic celebra el Corpus

La processó recorre els carrers del nucli antic.

Vic.- Redacció.-  La festa del Corpus s'ha celebrat a Vic durant aquest cap de setmana. L'acte principal del programa ha estat la processó del diumenge, que ha estat precedida per una missa que ha omplert de gom a gom la catedral i que ha oficiat el bisbe Romà Casanova.

La processó ha recorregut els carrers del nucli antic. Entre els assistents, alguns dels regidors de l'Ajuntament, com Xavier Farrés, Montserrat Rovira i Josep M. Arimany, de CiU, i Josep Anglada, Marta Riera, Pilar Catalán i Cristina Gayoso, de PxC.

A la celebració no hi van faltar les tradicionals catifes de flors. L'acte es va acabar amb el Ball de l'Àliga.

WWW.EL9NOU.CAT, 12/06/2012; Unes 200 persones a la processó de Corpus de Vic

Vic.-  Redacció.- Darrere del bisbe, van desfilar les autoritats civils, encapçalades per Josep Maria Arimany. Hi havia tres regidors de CiU i quatre de la PxC.

Després de la missa, pels volts de les 6 de la tarda, el bisbe de Vic, Romà Casanova, sortia de la catedral sota pal·li, portant la custòdia del Santíssim. Començava així la processó de Corpus, la setena des que el 2005 es va recuperar el seguici pels carrers del nucli antic de Vic després d'un quart de segle de fer-se dins del temple.

Unes 200 persones van formar la comitiva, que alternant el cant i el silenci va recórrer diferents carrers del centre històric. Ho van fer sense el públic que altres vegades havia esperat la processó. Al capdavant, hi anaven dos dels tres personatges de la família Cap de Llúpia i l'Àliga, a més dels portadors dels diferents estendards de gremis i entitats de Vic.

La comitiva va tornar a la plaça de la Catedral, per trepitjar de nou la catifa de flors i presenciar el ball de l'Àliga, ja sense dos dels regidors de CiU entre les autoritats. Va ser pràcticament l'únic element de la part civil de la festa, un complement que havia tingut més força en altres edicions. La litúrgia va acabar a l'interior de la catedral.

 

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube