Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

Vic, 05/07/2013; PxC no apoya un lastimoso plan de inversiones valorado en 10,8 millones de euros

Vic, 05/07/2013; PxC no apoya un lastimoso plan de inversiones valorado en 10,8 millones de euros

08/05/2013 - Vic

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anglada ha justificado el voto en contra de PxC al Plan de Inversiones presentado por CiU-ERC, señalando que “es un Plan de Inversiones que no está a la altura del que se merece la ciudad de Vic, y que demuestra que tenemos un gobierno totalmente acabado y amortizado”.

Vic | Redacción. - El pleno municipal del Ayuntamiento de Vic, celebrado este lunes por la noche, ha aprobado el Plan de Inversiones de la legislatura, que se ha hecho esperar dos años. Será vigente el 2013 hasta el 2015 y cuenta con un volumen de inversión de 10.980.391 euros, una cantidad notablemente inferior al Plan de inversiones de la anterior legislatura, valorado en 198 millones, de los cuales se ejecutaron 120.000 .000.

Se ha aprobado con los votos a favor de CiU, ERC, PSC y SI; las abstenciones de ICV-EUiA y la CUP, y el voto contrario de PxC, que suma una aritmética de 13 votos favorables, cinco contrarios y tres abstenciones.

El jefe de la oposición en el Ayuntamiento de Vic ha argumentar el voto en contra señalando que "es un Plan de Inversiones que no está a la altura de lo que se merece la ciudad de Vic, y mucho menos podemos hablar de un proyecto de futuro esperanzador para poner a la ciudad de Vic como una de las capitales importantes del país".

En este sentido, Anglada ha manifestado que "es un Plan de Inversiones que demuestra claramente que estamos ante un gobierno municipal que no tiene ni proyectos ni tiene ilusión", y ha añadido "no podemos hablar de un Plan ni inteligente ni positivo, es un Plan de Inversiones que enseña a todos los de vicenses que el equipo de gobierno municipal, el formado por CiU-ERC, es un grupo de aficionados totalmente terminado y totalmente amortizado".

Anglada, en un tono irónico aseguró "estar seguro de que los curas que rezan los responsos lo hacen con más alegría que no el Sr. Toni Serrat leyendo la propuesta infumable de las Inversiones del equipo de gobierno".

PxC

Vic, 7 de mayo de 2013

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.EL9NOU.CAT, 06/05/2013; Vic aprova un pla d’inversions de 10,8 milions pel que resta de mandat, amb el suport del govern, PSC i SI

Redacció.-  L’aprovació del pla d’inversions va escenificar un canvi en les relacions de l’equip de govern amb l’oposició. CUP i Iniciativa es van abstenir, mentre que PxC va votar-hi en contra amb un discurs molt diferent al del dia que van donar suport al pressupost.

Josep Anglada va qualificar el pla de llastimós i va dir que eren uns números personalistes del regidor d’Economia, Antoni Serrat. Anglada va fer notar que el pla d’inversions no contempla la nova biblioteca, després que el regidor de Cultura, Joan López, anunciés setmanes enrere el compromís de la conselleria de Cultura.

Entre les inversions previstes destaquen els 1,7 milions per acabar l'escola Vic Centre o els 1,4 milions a desplegar en tres anys per aplicar l'administració electrònica. També es preveuen 220.000 euros per fer un nou menjador social o 210.000 a invertir en tres anualitats comprar l'espai ETC. Dels 10,8 milions del pla d’inversions, el 40 per cent els aporta directament l'Ajuntament. La resta provenen de subvencions de la Diputació i la Generalitat i de la concessió administrativa d’una nau de propietat municipal. Els grups de l’oposició van qualificar el pressupost de poc ambiciós o de prioritzar l’obra per sobre de la vessant social.


WWW.OSONA.COM, 06/05/2013; Vic aprova un minso pla d'inversions valorat en 10,8 milions d'euros

CiU, ERC, PSC i Si donen suport document, que serà vigent per al període 2013-2015. Les principals partides es destinaran a l’escola Vic Centre i a la administració informàtica

El ple municipal de l’Ajuntament de Vic, celebrat aquest dilluns al vespre, ha aprovat el Pla d'Inversions de la legislatura, que s'ha fet esperar dos anys. Serà vigent del 2013 fins al 2015 i compta amb un volum d'inversió de 10.980.391 euros, una quantitat notablement inferior al Pla d'inversions de l'anterior legislatura, valorat en 198.000.000, dels quals se'n van executar 120.000.000.

S'ha aprovat amb els vots a favor de CIU, ERC, PSC i SI; les abstencions d'ICV-EUiA i la CUP; i el vot contrari de PxC, que suma una aritmètica de 13 vots favorables, cinc contraris i tres abstencions.

La rebaixa quantitativa de l'actual pla d'inversions ha estat justificada per la situació de crisi que dificulta l'obtenció de subvencions per part de les administracions i de les aportacions que hi pot fer el mateix ajuntament. El pla presentat per l'equip de govern (CIU i ERC) ha estat qualificat de “realista” pel mateix equip de govern i pels grups polítics que li han donat suport, com Solidaritat per la Independència o el PSC que també n'ha ressaltat la “manca d'ambició”. Per l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, el pla “petit i poc ambiciós, però realista”, obeeix a la necessitat de reduir el deute, tornar diners als bancs i de poder pagar les nòmines i els proveïdors.

L'abstenció ha estat motivada, en el cas de la CUP per considerar que el pla “dependrà massa de la inversió privada” i en el cas d'ICV-EUiA perquè “és un pla d'obres i no el pla de les persones”. El raonament de la CUP respon al fet que dels 4.424.465 euros que l'Ajuntament espera poder aportar, 3.803.375 hauran de venir de la venda de patrimoni municipal a entitats privades. Pel que fa a ICV, l'abstenció respon també a la no inclusió de les quatre propostes proposades pel grup municipal, entre elles, un pla de rehabilitació urbana centrat en plans d'ocupació o un pla d'emancipació juvenil.

El grup municipal PxC ha argumentat el vot contrari en el fet que “no ajudarà als ciutadans” i en que “és personalista i dolent per la ciutat de Vic”.


WWW.VILAWEB.CAT, 07/05/2013; L'Ajuntament un pla d'inversions de 10 MEUR amb el suport de CiU, ERC, PSC i SI

Readcció.-  L'Ajuntament de Vic ha aprovat aquest dilluns al vespre un pla d'inversions pels exercicis 2013-2015 valorat en 10 MEUR. L'equip de govern, format per CiU i ERC, PSC i SI hi ha votat a favor. PxC hi ha votat en contra, mentre que la CUP i ICV s'han abstingut. L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, ha qualificat el pla de "molt realista" i ha recordat que el text no és vinculant, ja que quan es disposi del finançament i de les subvencions, s'aniran executant les obres. En aquest sentit, el finançament per dur a terme les inversions es divideix en un 60% de subvencions, i un 40% d'aportacions de l'ajuntament. En la passada legislatura, el pla d'inversions consolidat va ser de 120 MEUR.

El pla d'inversions de l'Ajuntament de Vic pel període 2013-2015 s'ha aprovat durant el ple d'aquest dilluns per un valor de 10'880 MEUR. El regidor de Serveis, Toni Serrat, ha defensat que es tracta d'un pla "realista", tenint en compte la situació de crisi actual. També ha recordat que l'últim pla del consistori vigatà, el referent a l'última legislatura, contemplava inversions valorades en 198 MEUR, tot i que només se'n van acabar consolidant 120. L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assenyalat que el pla actual contempla menor inversió, "perquè moltes encara s'estan pagant". 

Serrat ha destacat que entre les inversions més rellevants, hi ha els 1'7 MEUR per l'Escola Vic Centre, que depèn d'una subvenció de la Generalitat i 1'4 MEUR per a la implementació de l'e-administració. Del global, 6'5 MEUR provindran de les subvencions, mentre que 4'4 MEUR seran aportacions pròpies del consistori. D'aquest 40% d'aportacions de l'ajuntament, 620.000 euros són diners que ja té el consistori, mentre que els 3'8 MEUR restants són aportacions que provindran de la venda de patrimoni. 

L'alcalde ha explicat que les inversions, planejades entre 2013 i 2015, s'aniran executant a mesura que es vagi aconseguint el finançament, "però en cap cas farem inversió amb diners que no tenim perquè això podria posar en perill les arques municipals". 

Des de SI, Iban Lapeira ha qualificat el pla de "realista", però ha reivindicat la participació ciutadana també en l'elaboració del pla d'inversions. Per la seva banda, el portaveu d'ICV a l'ajuntament, Xavier Tornafoch, ha demanat la inclusió de diferents punts per votar-hi a favor. La resposta de l'equip de govern, però, ha estat negativa a la demanda d'un pla de rehabilitació urbana que donés feina a aturats, la reactivació dels plans d'entorn, a engegar una cooperativa i a posar en marxa un pla d'emancipació juvenil. 

Tornafoch ha explicat que hi ha conceptes al pla d'inversions "que s'haurien d'incloure al pla de manteniment ordinari". Entre les crítiques, l'ecosocialista s'ha referit al projecte de l'Escola Centre, que segons ell s'haurà d'acabar pagant amb diners municipals perquè la Generalitat no farà l'aportació pertinent, o el finançament a la capella Fonda que, segons ha dit Tornafoch, "és propietat del Bisbat de Vic".

Pels socialistes, el pla arriba tard, i tot i que és "realista", Jacint Raurell ha constatat que és "poc ambiciós". En referència a la despesa en informàtica, tot i el seu vot a favor, creu que és "desproporcionada". A més, també s'ha sumat a la crítica de Tornafoch referent a l'aportació a la capella Fonda. 

La CUP també ha valorat el pla com a "realista" i ha justificat la seva abstenció "perquè hi havia diverses subvencions que depenen d'inversions privades", referents a concessions que dóna l'ajuntament, i que sumen una mica més del mig milió d'euros.

Des de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada ha qualificat el pla d'inversions de "personalista", en referència a la figura del regidor Toni Serrat. El líder de PxC ha assenyalat que era un pla "poc útil pels vigatans" i amb manca de "visió de futur". A més, ha afegit, "serà difícil d'executar". És per això que els cinc regidors de PxC n'han demanat la retirada. Finalment, hi han votat en contra. 

Vila d'Abadal ha respost que el pla "no deixa de banda les qüestions socials", que sí estan recollides al pressupost ordinari. A més, ha afegit que si els diners venen de la venda de parcel·les, aquests s'han de dedicar a conceptes relacions amb infraestructures i no només a qüestions socials. Tot i que ha reconegut que la partida en informàtica pot semblar "desmesurada", calia posar el consistori al dia "perquè estem molt lluny del segle XXI".

EL9NOU, 10/05/2013; PÀG. 8 L’equip de govern de Vic sedueix SI i PSC per aprovar el Pla d’inversions

Puja a 10,8 milions i està a anys llum del de l’últim mandat, quan es van invertir 120 milions

Vic.- Agustí Danés.-  L’Ajuntament de Vic va aprovar, al ple d’aquest dilluns, el Pla d’inversions per als dos anys que queden de mandat. L’equip de govern de CiU i ERC, en minoria, va aconseguir el suport de SI i el PSC per donar llum verda a un pla que puja a 10,8 milions.

En aquests moments, la ràtio d’endeutament està situada al 103%. La intenció de l’equip de govern, segons va explicar Serrat, és que l’any 2015 baixi per sota del 75%. Això, aleshores, permetria tornar a recórrer al préstec per finançar inversions. Com que ara no és així, la previsió és que els recursos surtin, bàsicament, de l’alienació de patrimoni. SI i PSC, amb matisos, hi van donar suport. ICV i la CUP es van abstenir. PxC hi va votar en contra.

PxC: “Aquest pla és llastimós” Josep Anglada (PxC) va qualificar el pla d’inversions de “llastimós” i va dir que “per presentar aquesta calamitat hauria estat millor no fer-ho”. Anglada, que va convertir Antoni Serrat en el blanc de les seves crítiques, va criticar que es faci la inversió al camp de gespa de l’OAR tenint en compte que Serrat n’és el president i que la intervenció al clavegueram de l’antiga fàbrica Costa Velasco es demori al 2015.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube