Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

OSONA.COM, 23/12/2009;  EL CONSELL COMARCAL REBAIXA EL PRESSUPOST UN 25%

OSONA.COM, 23/12/2009; EL CONSELL COMARCAL REBAIXA EL PRESSUPOST UN 25%

26/12/2009 - Vic

Josep Anglada durant el seu discurs.

Fragment del vídeo del 9TV del Consell Comarcal del 23-12-2009 (Pressupostos).

Fragment del vídeo del 9TV del Consell Comarcal del 23-12-2009 (Llei de vegueries) .

Vic.- L’òrgan aprova un pressupost amb 10 milions menys que l’any passat. L'oposició carrega contra uns comptes que titlla de "ridículs, poc transparents i més administratius que no pas polítics".

El ple també ha aprovat una moció per defensar la capitalitat de vegueria de Vic i ERC emet un prec que castiga durament la posició del socialista i vicepresident del Consell Comarcal, Pep Colomer, per la seva postura bel•ligerant amb els consultes del 13D.

Per tant, el ple del Consell Comarcal d'Osona ha aprovat aquest vespre uns pressupostos presentats pel govern tripartit de 33.680.000 euros, que suposen una reducció d'una quarta part respecte l’exercici anterior quan es van enfilar a 44 milions d’euros. CiU, PSC i Independents han votat a favor, ERC en contra, PxC i ICV S’han abstingut.

Josep Anglada,PxC, "Haurem d’anar a Càritas"

L’únic regidor de Plataforma ha entrat en tromba contra els números del Consell recollint les solitàries explicacions de Jaume Puig. "Exacte, Sr. Puig, no hi ha molt a comentar ,és un mal pressupost" ha argüit Anglada. El conseller de PxC S’ha preguntat sobre si "si val la pena mantenir l’estructura del Consell comarcal, perquè si segueix aquest pas de reduir pressupost haurà d’anar a Càritas per poder elaborar els de l’any vinent"

"No és un pressupost per llençar coets, és un pressupost ridícul, de mínims" ha utilitzat per justificar el seu vot en contra.
ELTER.NET, 24/12/2009; CIU, ERC, PSC, ICV-EPM, INDEPENDENTS I PXC VAN VOTAR FAVORABLEMENT A UNA MOCIÓ

El Consell Comarcal d'Osona considera 'artificiosa' la vegueria central i demana canvis a la futura llei

Vic.-
Tots els grups polítics del Consell Comarcal d’Osona consideren ‘artificiós’ que la comarca formi part d’una vegueria central. La manca de ‘bones infraestructures’ i la ‘nul•la’ existència de transport ferroviari han provocat que les relacions entre les comarques que l’haurien de formar siguin ‘més artificial que reals’.

CiU, ERC, PSC, ICV-EPM, Independents i PxC van votar favorablement a una moció, presentada per l’equip de govern de l’ens, aquest dimecres on es demana al Govern que en l’avantprojecte de llei contempli l’opció de que cada una de les vegueries puguin tenir capitalitat compartida i es demana la retirada de l’annex on es determina el futur mapa i amb qui s’associaria cada comarca.
La moció va ser presentada per la via d’urgència per CiU, PSC i Independents, que integren l’equip de govern. ERC, el principal grup de l’oposició, també hi va votar a favor.

Josep Anglada, de PxC, també hi va votar a favor tot i que considerava que un tema com aquest no s’havia d’haver presentat per urgència. Pel líder de PxC el model de vegueries és bo ‘per treure la centralitat de Barcelona’ i accepten l’esperit del text presentat per l’equip de govern.

EL CONSELL COMARCAL D’OSONA REDUEIX EL PRESSUPOST PEL 2010 EN UN 25%

Vic.-
El Consell Comarcal d’Osona va aprovar aquest dimecres el pressupost pel 2010. L’ens osonenc gestionarà 33,6 M.EUR, un 25% menys que l’any anterior. El pressupost es va aprovar amb el vot favorable de CiU, PSC i Independents, que integren el govern. ERC, a l’oposició, hi va votar en contra i ICV-EPM i PxC es van abstenir.

El conseller d’ICV-EPM, Bardolet, va lamentar la ‘poca empremta política” del pressupost. Bardolet va qualificar el pressupost de ‘més administratiu que no pas polític’ seguint la línia de la intervenció d’ERC. Des de PxC, Josep Anglada, va reflexionar sobre si val la pena mantenir l’estructura del Consell comarcal. En el seu to habitual to, Anglada va dir que si es segueix ‘reduint el pressupost haurà d’anar a Càritas’ per poder quadrar el de l’any vinent.Consell Comarcal del Baix Penedès.

Fragment del video d'RTV El Vendrell referent al ple del Consell Comarcal del Baix Penedès.


L'ESPÍGOL, 22/12/2009; PÀG.8 EL CONSELL COMARCAL APROVA EL PRESSUPOST DE 13,3 MILIONS D'EUROS

EL VENDRELL.- El ple del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) va aprovar el dia 15 de desembre el pressupost de l'entitat comarcal per al exercici del 2010, que puja 13.302.411 euros, un milió més d'euros que en l'exercici actual; és a dir, la previsió econòmica creix un 8,09%.

Comentaris dels diferents grups

Des de Plataforma per Catalunya (PxC), el seu conseller August Armengol va retreure al plenari que el pressupost contempla una partida de 143.000 euros "per repartir entre els immigrants i no hi estem d'acord", i el president del CCBP, Jordi Sánchez li va replicar perquè els té tanta mania als immigrants, considerant que també els seus avantpassats (els d'Armengol), com els de tota la raça blanca, provenen d'Àfrica.

Després, el conseller de PxC va retreure el fet que el conseller comarcal de Turisme, Josep M. Puigibet, costés 35.000 euros anuals i el seu càrrec de confiança 20.000 euros, "per gestionar una partida de 9.500 euros", cosa que més tard també va destacar el grup convergent.LA FURA, 25/12/2009; PÀG.14 PSC-ERC-ICV-ADMC APROVEN EL PRESSUPOST COMARCAL AMB L'OPOSICIÓ DE CiU-PxC I L'ABSTENCIÓ DEL PP

BAIX PENEDÈS.- El quadripartit de govern PSC-ERC-ICV-ADMC van aprovar dimarts de la setmana passada el pressupost del Consell Comarcal per al 2010, amb l'abstenció del PP i l'oposició de CiU-PxC. El pressupost puja a 13,3 milions d'euros (+9,5%), el 67% del qual es destinarà a despesa corrent i el 33% restant, a inversions.

El conseller de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol considera que el pressupost està "fictíciament inflat", per exemple donant per suposada la gestió de la depuradora de Santa Oliva (un milió d'euros), per a la qual encara no hi ha cap conveni signat. Va criticar que s'incrementi la despesa corrent el 9,5%, que s'afavoreixi "exageradament" la immigració i que la conselleria de Turisme es reparteixi 55.000 euros en sou de dos polítics d'ERC, quan només gestionarà 9.500 euros.EL 3 DE VUIT, 18/12/2009; PÀG.10 PRESSUPOST :13 MILIONS

Augmenta l'aportació de la Generalitat per a beques de transport i menjador per a les famílies amb dificultats

Ferran Rodríguez/El Vendrell.- Dimarts passat, el ple del Consell Comarcal del Baix Penedès va aprovar per majoria el pressupost per a l'exercici del 2010. Aquest puja a 13.302.411 euros, un milió més que el de l'exercici actual, és a dir, la previsió econòmica creix un 8,09%.

Immigració

Des de Plataforma per Catalunya (PxC), el seu conseller August Armengol va dir que el pressupost -que després no aprovaria- "està inflat, no és real ja que és fictici". Armengol va retreure al plenari que el pressupost contempla una partida de 143.000 euros, "per repartir entre els immigrants i no hi estem d'acord". També va retreure, que el conseller comarcal de Turisme costés 35.000 euros anuals i el seu càrrec de confiança 20.000 euros més, "per gestionar una partida de 9.500 euros".

Al final, gairebé a mitjanit, el pressupost es va aprovar amb els vots del govern (PSC, ERC, ICV, ADMC), l'abstenció del PP i els vots contraris de CiU i PxC.WWW.DELCAMP.CAT, 17/12/2009 EL BAIX PENEDÈS APROVA ELS PRESSUPOSTOS PEL 2010 EN CONTRA DE CiU i PxC

Els comptes del Consell Comarcal del Baix Penedès tenen un increment del 9'5% respecte al 2009

Convergència considera que és un pressupost "poc realista" i que afectarà "als serveis socials". Per la seva banda, PxC critica que la despesa corrent s’enfili fins als gairebé 9 milions d’euros, dels 13 milions totals. Les àrees més beneficiades són les de Medi Ambient i suport als ajuntaments

Marc Guitart - Baix Penedès.- El Consell Comarcal del Baix Penedès ha aprovat els Pressupostos pel 2010 amb una despesa total de 13.302.414 euros, el que suposa un increment del 9’5% respecte als comptes del 2009. D’aquests 13 milions, gairebé 9 corresponen a la despesa corrent, mentre la resta es destinarà a inversions. Els comptes han estat aprovats amb el vot a favor del PSC, ERC, ICV i ADMC, l’abstenció del PP i el vot en contra de CiU i PxC.

Convergència i Unió considera que aquest és un pressupost "poc realista i gens social per temps de crisi", amb el qual creu que els serveis socials "es veuran afectats". Des de CiU, el portaveu Jaume Domingo creu que l’increment de 3.600 euros "és com dir que no s’incrementa res, amb el qual queda clar que no són uns pressupostos socials".

Per la seva banda, des de Plataforma per Catalunya (PxC) apunten que els comptes "estan fictíciament inflats, són expansius per una època de crisi, generaran dèficit i afavoreixen exageradament els immigrants" en aspectes com els ajuts escolars. PxC també critica que "la despesa corrent s’enfili fins al 9’5% respecte al 2009", un aspecte que "no correspon en època de crisi". Les àrees que es beneficiaran més amb aquests comptes seran les de Medi Ambient (34%), suport als ajuntaments (24%) i Educació (23%), amb una partida extra per a beques i transport escolar.NOTÍCIESTGN, 23/12/2009; PÀG.13 EL CONSELL COMARCAL APROVA UN PRESSUPOST DE 13MEUR

Verònica Tapias/El Vendrell.- El Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha aprovat el pressupost de 2010, amb una despesa total de 13.302.414 euros, dels quals 8.908.326 corresponen a la despesa corrent. La diferència entre ambdues xifres és la que es destina a inversions. CiU i PxC el consideren poc realista i gens adequat a l'època de crisi actual.

PxC, en contra

La Plataforma per Catalunya (PxC), que va votar en contra dels pressupostos del Consell Comarcal del Baix Penedès, els va titllar de "fictíciament inflats, són expansius per a una època de crisi, generaran dèficit i afavoreixen exageradament la immigració", segons va expressar el conseller comarcal i regidor del Vendrell, August Armengol.

Des del punt de vista general, Armengol va retreure a l'equip de govern que en aquests moments de crisi "és inadmissible que la despesa corrent s'enfili fins al 9,5% respecte a l'actual exercici". També va criticar "la falta de valentia d'aquest govern en no actualitzar les defecitàries taxes que el CCBP imposa als ajuntaments de la comarca, ja que mentre les taxes representen només el 0,38% dels ingressos del CCBP, en la mitjana dels consells comarcals de Catalunya representen l'11%".

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube