Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL 9 NOU, 22/03/2010; PORTADA i  PÀG. 5 VIC APROVA EL POUM SENSE NI UN SOL VOT  EN  CONTRA I L’ÚNICA ABSTENCIÓ DE PXC

EL 9 NOU, 22/03/2010; PORTADA i PÀG. 5 VIC APROVA EL POUM SENSE NI UN SOL VOT EN CONTRA I L’ÚNICA ABSTENCIÓ DE PXC

19/03/2010 - Vic

L’oposició destaca la capacitat de Xavier Solà de consensuar el nou Pla d’urbanisme

Vic.- Josep Comajoan.- Vic ja té Pla d’urbanisme per, com a mínim, els pròxims 20 anys. Un ple extraordinari va aprovar divendres el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Ho va fer amb elogis al Pla per part de tots els grups municipals, inclosa la PxC, que malgrat tot finalment es va abstenir. Els altres grups (CiU, PSC, ERC, CUP i ICV-EUiA) hi van votar a favor.

PxC fins i tot va negociar fins l’últim moment el vot favorable al POUM. En un to inhabitualment moderat, Josep Anglada va condicionar el vot favorable a la retirada del POUM de les limitacions que imposa el Pla d’Usos Comercials i que la densitat dels edificis no es fixés en 90 metres. Aquest segon aspecte va resultar que Anglada no l’havia entès bé, i es va acabar amb l’únic condicionant de la limitació d’instal•lar determinats negocis com bancs o asseguradores en alguns baixos del centre.

“És molt temptador buscar la unanimitat per aprovar el POUM, però no ho volem fer a costa de trinxar la política comercial”, va respondre el regidor de Comerç, Jaume Puig (CiU).

Al final, doncs, després que s’hi presentessin 946 al•legacions i tot l’enrenou que va aixecar amb algunes de les normatives limitadores de volums en edificis del centre, el POUM arribarà a la Comissió d’Urbanisme, que n’haurà de fer l’aprovació definitiva amb un consensos polític poc freqüent en aquest mandat a l’Ajuntament de Vic. Tots els grups, amb la significativa excepció del PSC que només en va cantar excel•lències, van reconèixer que aquell no era el POUM que ells haurien fet si governessin en solitari, però que era prou bo com per reconèixer-s’hi i poder-s’hi sentir còmode si algun dia els tocava aplicar-lo estant al govern.

XAVIER SOLÀ: “I JO, ENTREMIG, MERDEJANT-HO TOT”

Si el ple de divendres hagués estat una cursa de braus, Xavier Solà hauria sortit a espatlles del respectable, sobretot de Xavier Tornafoch (ICV), que en va fer uns elogis inusitats. De fet, la majoria de grups, sobretot de l’oposició, van destacar de Solà els esforços que ha fet per arribar al consens. “Temps hi haurà per criticar-lo”, va ironitzar Tornafoch. El cap de l’oposició, Josep Anglada, però, va aprofitar els elogis a Solà per criticar l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, per no haver liderat el POUM, sobretot els primers mesos, quan al seu entendre es va actuar “amb frivolitat”. El mateix Xavier Solà va sortir en defensa de l’alcalde, de qui va dir que sí que havia liderat el POUM, com Àlvar Solà, “fent la feina de formigueta”. “I jo –va afegir–, entremig, marejant-ho tot”.

Solà va acabar fent virtut de la necessitat respecte als errors inicials del POUM. “Ens ho deia Joaquim Maideu: desafineu, perquè si no, no coneixereu el valor de l’afinació”, va sentenciar.

UN PLA BENEÏT PER TOTS ELS GRUPS

Josep Anglada “Aquest POUM no té res a veure amb el que es va aprovar
inicialment”.

Josep Anglada “No és un mal POUM, tot i que ens fa reflexionar que partits antisistema com ICV o la CUP hi votin a favor”.
DIARI DE VIC, 24/03/2010; PÀG. 6 VIC APROVA DIFINITIVAMENT EL NOU POUM SENSE CAP VOT EN CONTRA

Vic.- Redacció.-
Vic va aprovar el passat divendres el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM).

El cap de l’oposició, Josep Anglada (PxC), ha justificat la seva abstenció perquè, segons ell, el nou pla limita la densitat urbanística. Sense existir aquesta limitació, diu Anglada, la ciutat s’ha anat “desenvolupant” “raonablement bé”.OSONA COMARCA, 25/03/2010; PÀG. 11 VIC APROVA PROVISIONALMENT EL POUM SENSE VOTS EN CONTRA

Vic.- Redacció.-
L’Ajuntament de Vic va aprovar divendres passat el nou POUM de manera provisional, en un ple municipal extraordinari.

El POUM va tenir el vot favorable de CiU, PSC, ERC, CUP i ICV i només l’abstenció de la PxC.

Josep Anglada portaveu de la PxC, que es va abstenir en la votació, justificava el seu vot perquè “mostra un planejament poc ambiciós”EL 9 NOU.CAT, 19/03/2010; VIC APROVA EL POUM AMB ELS VOTS DE CIU, PSC, ERC, CUP I ICV I L'ABSTENCIÓ DE PXC

Vic.- Marc Riera / ACN
L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), considera el document com 'l'espina dorsal' del futur de la ciutat. CiU, PSC i ERC, al govern, han aconseguit arrencar el vot favorable de la CUP i ICV, a l'oposició. La PxC ha optat per l'abstenció.

El cap de l'oposició, Josep Anglada (PxC), ha justificat la seva abstenció perquè, segons ell, el nou pla limita la densitat urbanística. Sense existir aquesta limitació, diu Anglada, la ciutat s'ha anat desenvolupament 'raonablement bé'. El cap de l'oposició tampoc està d'acord amb la restricció d'usos d'activitats comercials contemplada en el pla. Segons ell -'i més en un període de crisi'- hauria de ser 'el propi mercat' qui marcaria aquesta regulació.


Anglada considera que des de l'aprovació inicial fins al document aprovat s'han introduït molts canvis. Aquest fet demostra que el document inicial era 'prim' i 'poc ambiciós', tal i com ell sostenia. Tot i no ser el seu, Anglada que es considera amb 'opcions de governar la ciutat' creu que pot assumir un planejament d'aquest tipus.

El segon tinent d'alcalde i portaveu socialista, Josep Burgaya (PSC) considera que el pla serveix per marcar una 'filosofia' des del punt de vista urbanístic que tanca un procés 'complex'. Burgaya, que en l'anterior mandat des de l'oposició, va criticar el Pla d'Actuació Urbana Municipal (PAUM) perquè era l'aposta per un model 'd'expansió' i 'dispersió' considera que, ara, s'aposta per un model urbanístic diferent. El nou POUM proposa un creixement en 'eixample' fet que permet més cohesió perquè afecta 'a tota la ciutat'. El pla és dinàmic de manera que, segons el portaveu socialista, només fixa un 'marc' que s'haurà d'anar desenvolupant a partir de l'evolució de la situació.OSONA.COM, 19/03/2010; PLE VIC: L’AMPLI CONSENS MARCA L’APROVACIÓ D’UN POUM HISTÒRIC

Redacció.- Tots els grups de l’Ajuntament de Vic, menys PxC, han donat suport a l’aprovació inicial del nou pla urbanístic que marcarà el destí de la ciutat durant els propers 20 anys. Així, hi han votat a favor els partits de l’equip de govern (CiU, PSC i ERC) i dos de l’oposició (ICV-EUiA i la CUP).

El document ha tingut el vist-i-plau de tots els partits de l’equip de govern (CiU, ERC i PSC) i de dos de l’oposició (ICV-EUiA i la CUP). Per la seva banda, PxC s’ha abstingut. Tots els partits, fins i tot PxC, han coincidit en reconèixer la importància històrica del pla urbanístic aprovat. També han fet una valoració positiva del procés de redacció, en el que hi han intervingut (i s’han tingut en compte) moltes de les al•legacions presentades per les diferents forces polítiques, entitats i ciutadans. En definitiva, satisfacció general i una sessió del ple totalment plàcida, amb paraules d’agraïment per a tothom, amb tirada de flors incloses entre alguns dels regidors de diferents partits. Realment, una sessió del tot inusual, tant per la seva importància històrica com pel caire tan positiu que ha agafat.

El cap de l'oposició, Josep Anglada (PxC), ha justificat la seva abstenció perquè considera que el pla no acaba de solucionar els problemes de la ciutat. Per unir-se al consens, Anglada ha fet una nova finta i ha condicionat el seu vot positiu: que es retirés el Pla d’usos comercials, on es restringeix la ubicació d’immobiliàries o assegurances al centre de la ciutat, i que no es delimités la densitat urbanística. Les dues propostes han estat desestimades i PxC s’ha abstingut.MES OSONA.CAT, 20/03/2010; EL PLE DE VIC APROVA SENSE CAP VOT EN CONTRA EL NOU POUM DE LA CIUTAT

Vic.- ACN.-
Sense cap vot en contra, Vic va aprovar ahir divendres el nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM). El pla, que ara s'enviarà a la Comissió d'Urbanisme perquè li doni el vistiplau, podria entrar en vigor 'a finals de la tardor'. El primer tinent d'alcalde i màxim responsable del POUM, Xavier Solà (CiU), diu que el nou pla permet tenir una ciutat 'ben planificada' per si els propers vint anys arribés a créixer en 13.000 habitants.

L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), considera el document com 'l'espina dorsal' del futur de la ciutat. CiU, PSC i ERC, al govern, han aconseguit arrencar el vot favorable de la CUP i ICV, a l'oposició. La PxC ha optat per l'abstenció.

El cap de l'oposició, Josep Anglada (PxC), ha justificat la seva abstenció perquè, segons ell, el nou pla limita la densitat urbanística. Sense existir aquesta limitació, diu Anglada, la ciutat s'ha anat desenvolupament 'raonablement bé'. El cap de l'oposició tampoc està d'acord amb la restricció d'usos d'activitats comercials contemplada en el pla. Segons ell -'i més en un període de crisi'- hauria de ser 'el propi mercat' qui marcaria aquesta regulació. Anglada considera que des de l'aprovació inicial fins al document aprovat s'han introduït molts canvis. Aquest fet demostra que el document inicial era 'prim' i 'poc ambiciós', tal i com ell sostenia. Tot i no ser el seu, Anglada que es considera amb 'opcions de governar la ciutat' creu que pot assumir un planejament d'aquest tipus.EL TER.CAT, 20/03/2010; VIC DIU SÍ AL NOU POUM SENSE CAP VOT EN CONTRA
CiU, PSC i ERC, al govern, han aconseguit arrencar el vot favorable de la CUP i ICV, a l'oposició. PxC s'ha abstingut

Vic, |
Sense cap vot en contra, Vic ha aprovat aquest divendres el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). El pla, que ara s’enviarà a la Comissió d’Urbanisme perquè li doni el vistiplau, podria entrar en vigor ‘a finals de la tardor’. CiU, PSC i ERC, al govern, han aconseguit arrencar el vot favorable de la CUP i ICV, a l’oposició.La PxC ha optat per l’abstenció. Xavier Solà, el regidor que ha assumit la coordinació del nou POUM, ha remarcat en la seva intervenció que amb el nou planejament la ciutat no preveu créixer respecte la superfície contemplada en el pla vigent i s’opta per ‘planificar’.

El cap de l’oposició, Josep Anglada (PxC), ha justificat la seva abstenció perquè, segons ell, el nou pla limita la densitat urbanística. Sense existir aquesta limitació, diu Anglada, la ciutat s’ha anat desenvolupament ‘raonablement bé’. El cap de l’oposició tampoc està d’acord amb la restricció d’usos d’activitats comercials contemplada en el pla.WILAWEB, 20/03/2010; VIC APROVA PROVISIONALMENT EN NOU PLANEJAMENT GENERAL DE LA CIUTAT

Es l’última tramitació d’àmbit municipal

Redacció.-
Aquest divendres, dia 19 de març, l’Ajuntament de Vic ha celebrat un ple extraordinari per tal de realitzar l’aprovació provisional del POUM, darrer tràmit d’àmbit municipal. A partir d’ara, el document es farà arribar a la Generalitat de Catalunya per tal que en faci l’aprovació definitiva. Es probable que entri en vigor la propera tardor, si es compleixen els terminis habituals. L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha definit el POUM com ‘l’espina dorsal de la ciutat del futur’.

Tots els grups amb representació a l’Ajuntament de Vic han coincidit a destacar la “importància històrica que suposa l’aprovació d’avui ja que defineix la ciutat del futur en els propers 15 o 20 anys”. L’alcalde ha agraït la participació dels ciutadans en la millora del document que ha qualificat com a ‘molt just’ ja que el POUM ‘posa els drets de la comunitat per davant dels drets privats”. Ha manifestat que amb el nou planejament es dibuixa “un Vic amable, just i equilibrat”.

El POUM ha tingut el vot favorable de CiU, PSC, ERC, CUP i ICV i només l’abstenció de la PxC. El regidor-president de l’Àrea de Territori i Urbanisme, Xavier Solà, ha exposat l’essència del document que ‘planifica, tot i que no preveu, el creixement de la ciutat’. Solà ha manifestat que la gran virtut de l’Ajuntament de Vic en tot aquest llarg i laboriós procediment és que ‘ha sabut positivar els seus problemes’ i que ha buscat, per davant de tot ‘que tota la ciutat s’hi sentís còmode’. Així mateix ha agraït públicament la voluntat de diàleg de tots els grups polítics.

Josep Anglada portaveu de la PxC, grup que s’ha abstingut en la votació, ha justificat el seu vot perquè ‘mostra un planejament poc ambiciós’. També ha detallat les dues condicions que havia posat el seu grup per condicionar el seu vot: la retirada del Pla d’Usos Comercials, ja que considera que ‘han de tenir un regulació a part del POUM’ i per considerar que ‘la densitat 90 en tots els sectors de la ciutat és un error’.CONSELL COMARCAL

EL 9 NOUDIGITAL, 26/03/2010; L'OPOSICIÓ DEL CONSELL COMARCAL D'OSONA CRITICA EL FUNCIONAMENT DE LA FUNDACIÓ HABITATGE I SERVEIS

Marc Riera.- ACN.-
L'oposició del Consell Comarcal d'Osona crítica el 'baix rendiment' que està tenint la Fundació Habitatge i Serveis. Aquesta fundació va ser promoguda per l'actual equip de govern, integrat per CiU, PSC i els independents, conjuntament amb Caixa Manlleu. L'objectiu de la fundació era impulsar habitatge protegit i residències per a la tercera edat.

Jordi Serra diu que a falta d'un any per tancar la legislatura no s'han vist els resultats de la fundació i creu que 'costarà veure'ls'. ERC també crítica que aquest organisme hagi contractat a Josep Munmany i Josep Paré, membres de CiU i el PSC, per dur a terme 'tasques tècniques'.

La resta de grup de l'oposició també va criticar durant el ple d'aquest dijous aquesta fundació. Xavier Bardolet, portaveu d'ICV- EPM, diu que fins ara s'ha fet la tramitació 'de papers' amb els municipis per promoure un habitatge social que amb la conjuntura actual és 'força absurd' perquè el mercat 'no el requereix'. Josep Anglada, de la PxC, diu que des de l'inici del projecte van ser 'escèptics' i que en aquests tres anys no se'ls ha donat 'cap explicació' de les accions de la fundació.

Des de l'equip de govern es rebutgen aquestes crítiques i consideren que l'existència de la fundació té tot el sentit. El vicepresident i conseller d'hisenda, Jaume Puig, considera que quan es parla de la construcció d'una residència a Torelló no és exclusiva per aquest municipi 'sinó que ha de donar servei a tot el nord d'Osona'.OSONA .COM, 26/03/2010; PICABARALLA AL CONSELL COMARCAL PER LA FUNDACIÓ HABITATGE I SERVEIS

L’entitat té per objectiu impulsar habitatge protegit i residències per a la tercera edat. ERC i ICV en critiquen el funcionament i la seva eficiència.

Marc Riera.- ACN.-
L’entitat té per objectiu impulsar habitatge protegit i residències per a la tercera edat. ERC i ICV en critiquen el funcionament i la seva eficiència.

L'oposició del Consell Comarcal d'Osona crítica el “baix rendiment” que està tenint la Fundació Habitatge i Serveis. Aquesta entitat va ser promoguda per l'actual equip de govern, integrat per CiU, PSC i els independents, conjuntament amb Caixa Manlleu. L'objectiu era impulsar habitatge protegit i residències per a la tercera edat.

La resta de grup de l'oposició també va criticar durant el ple d'aquest dijous aquesta fundació. Xavier Bardolet, portaveu d'ICV- EPM, diu que fins ara s'ha fet la tramitació “de papers” amb els municipis per promoure un habitatge social que amb la conjuntura actual és “força absurd” perquè el mercat “no el requereix”. Josep Anglada, de la PxC, diu que des de l'inici del projecte van ser “escèptics” i que en aquests tres anys no se'ls ha donat “cap explicació” de les accions de la fundació.


Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube