Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

VIC, 05/06/2010; ANGLADA PRESENTARÀ UNA MOCIÓ EN EL PROPER PLE DE VIC PER PROHIBIR LA BURCA

VIC, 05/06/2010; ANGLADA PRESENTARÀ UNA MOCIÓ EN EL PROPER PLE DE VIC PER PROHIBIR LA BURCA

05/06/2010 - Vic

ANIREM AMPLIANT LA NOTÍCIA

Vic.- El president de Plataforma per Catalunya (PxC), cap de l’oposició a l’Ajuntament de Vic i candidat a la Presidència a la Generalitat, Josep Anglada, presentarà una moció en el proper ple ordinari que se celebrarà el 7 de juliol a la ciutat de Vic.

El líder de PxC celebra la postura que estan prenen alguns ajuntament per tal de prohibir el l’ús del vel integral en el seus municipis. En aquest sentit, Anglada, considera que “el creixement que està tenint la PxC a reu del país ha fet que altres partits s’apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme com és el cas de CiU i del PP conscients de la perdua de vots cap a PxC ”.

Pel líder identitari “el vel integral no te cabuda en un país democràtic com el nostre i dins la cultura d’occident”. i afegeix “ aquest tipus de vestidures com la burca, el nicab o el shador, no deixa de ser una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona”.

PxC que ja va presentar una moció semblant a la legislatura passada i var ser rebutjada per a tots els partits del consistori, espera comptar en aquesta ocasió el menys amb el suport d’algun partit del consistori vigatà .


PxC

Vic, 5 de juny de 2010
VIC, 05/06/2010; ANGLADA PRESENTARÁ UNA MOCIÓN EN EL PRÓXIMO PLENO DE VIC PARA PROHIBIR EL BURKA

El líder identitario y candidato a la Presidencia a la Generalitat , Josep Anglada, presentará una moción pora impedir el uso del burka en ciudad de Vic.

Vic.-
El presidente de Plataforma por Catalunya (PxC), líder de la oposición en el Ayuntamiento de Vic y candidato a la Presidencia a la Generalitat, Josep Anglada, presentará una moción en el próximo pleno ordinario que se celebrará el 7 de julio en la ciudad de Vic.

El líder de PxC celebra la postura que están toman algunos ayuntamiento pora prohibir el uso del velo integral en el sus municipios. En este sentido, Anglada, considera que “el crecimiento que está teniendo PxC en Catalunya ha hecho que otros partidos se apunten ahora al discurso de PxC por puro electoralismo como es el caso de CIU y del PP conscientes del la perdida de votos hacia PxC”.

Para el líder identitario “el velo integral no tiene cabida en un país democrático como el nuestro y dentro la cultura de occidente”. y añade “este tipo de vestiduras como el burka, el nicab o el shador, no deja de ser una imposición y una forma de represión que atenta contra la dignidad de la mujer”.

PxC que ya presentó una moción parecida en la legislatura pasada y fue rechazada por todos los partidos del consistorio, espera contar en esta ocasión al menos con el apoyo del algún partido del consistorio vicense.

PxC Vic,

5 de junio de 2010.
AVUI, 05/06/2010; PLATAFORMA PER CATALUNYA PORTARÀ LA PROHIBICIÓ DEL BURCA EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS AL PLE DE VIC

Anglada afirma que representa "una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona"

ACN | Vic.- Plataforma per Catalunya (PxC)
presentarà una moció perquè sigui debatuda en el pròxim ple ordinari de l'Ajuntament de Vic del 7 de juliol en què demanarà la prohibició l'ús del vel integral en equipaments municipals.

Pel cap de l'oposició a l'Ajuntament de Vic i candidat a la Generalitat, Josep Anglada, el creixement que està tenint la formació "ha fet que altres partits s'apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme com ara CiU i del PP, conscients de la pèrdua de vots cap a PxC ".

Per Anglada, l'ús del burca i del niqab "no té cabuda en un país democràtic i dins la cultura d'occident" i a més, representa "una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona".

PxC que ja va presentar a Vic, la legislatura passada, una moció en sentit més ampli que ara la qual ser rebutjada per tots els partits del consistori. Ara Plataforma per Catalunya espera comptar amb algun altre suport dins el consistori vigatà.WWW.NOVOPRESS.INFO CATALOGNE, 05/06/2010; PLATAFORMA PER CATALUNYA PORTARÀ LA PROHIBICIÓ DEL BURCA EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS AL PLE DE VIC

Anglada afirma que representa “una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona”


Redacció.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà una moció perquè sigui debatuda en el pròxim ple ordinari de l’Ajuntament de Vic del 7 de juliol en què demanarà la prohibició l’ús del vel integral en equipaments municipals.

Pel cap de l’oposició a l’Ajuntament de Vic i candidat a la Generalitat, Josep Anglada, el creixement que està tenint la formació “ha fet que altres partits s’apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme com ara CiU i del PP, conscients de la pèrdua de vots cap a PxC “.

Per Anglada, l’ús del burca i del niqab “no té cabuda en un país democràtic i dins la cultura d’occident” i a més, representa “una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona”.

PxC que ja va presentar a Vic, la legislatura passada, una moció en sentit més ampli que ara la qual ser rebutjada per tots els partits del consistori. Ara Plataforma per Catalunya espera comptar amb algun altre suport dins el consistori vigatà.WWW.NACIODIGITAL.CAT, 05/06/2010; PLATAFORMA PER CATALUNYA PORTARÀ LA PROHIBICIÓ DEL BURCA EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS AL PRÒXIM PLE DE VIC

Vic (ACN).- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà una moció perquè sigui debatuda en el pròxim ple ordinari de l'Ajuntament de Vic del 7 de juliol en què demanarà la prohibició l'ús del vel integral en equipaments municipals.

Pel cap de l'oposició a l'Ajuntament de Vic i candidat a la Generalitat, Josep Anglada, el creixement que està tenint la formació 'ha fet que altres partits s'apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme com ara CiU i del PP, conscients de la pèrdua de vots cap a PxC '. Per Anglada, l'ús del burca i del niqab 'no té cabuda en un país democràtic i dins la cultura d'occident' i a més, representa 'una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona'.WWW.ACN.CAT /AGÈNCIA CATALAN DE NOTÍCIES), 05/06/2010; PLATAFORMA PER CATALUNYA PORTARÀ LA PROHIBICIÓ DEL BURCA EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS AL PRÒXIM PLE DE VIC

Vic (ACN).- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà una moció perquè sigui debatuda en el pròxim ple ordinari de l'Ajuntament de Vic del 7 de juliol en què demanarà la prohibició l'ús del vel integral en equipaments municipals.

Pel cap de l'oposició a l'Ajuntament de Vic i candidat a la Generalitat, Josep Anglada, el creixement que està tenint la formació 'ha fet que altres partits s'apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme com ara CiU i del PP, conscients de la pèrdua de vots cap a PxC '. Per Anglada, l'ús del burca i del niqab 'no té cabuda en un país democràtic i dins la cultura d'occident' i a més, representa 'una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona'.WWW.VILAWEB.CAT, 05/06/2010; PLATAFORMA PER CATALUNYA PORTARÀ LA PROHIBICIÓ DEL BURCA EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS AL PRÒXIM PLE DE VIC

Vic (ACN).- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà una moció perquè sigui debatuda en el pròxim ple ordinari de l'Ajuntament de Vic del 7 de juliol en què demanarà la prohibició l'ús del vel integral en equipaments municipals.

Pel cap de l'oposició a l'Ajuntament de Vic i candidat a la Generalitat, Josep Anglada, el creixement que està tenint la formació 'ha fet que altres partits s'apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme com ara CiU i del PP, conscients de la pèrdua de vots cap a PxC '. Per Anglada, l'ús del burca i del niqab 'no té cabuda en un país democràtic i dins la cultura d'occident' i a més, representa 'una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona'.WWW.3CAT24.CAT, 05/06/2010; PLATAFORMA PER CATALUNYA PORTARÀ LA PROHIBICIÓ DEL BURCA EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS AL PRÒXIM PLE DE VIC

Vic (ACN).- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà una moció perquè sigui debatuda en el pròxim ple ordinari de l'Ajuntament de Vic del 7 de juliol en què demanarà la prohibició l'ús del vel integral en equipaments municipals.

Pel cap de l'oposició a l'Ajuntament de Vic i candidat a la Generalitat, Josep Anglada, el creixement que està tenint la formació 'ha fet que altres partits s'apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme com ara CiU i del PP, conscients de la pèrdua de vots cap a PxC '. Per Anglada, l'ús del burca i del niqab 'no té cabuda en un país democràtic i dins la cultura d'occident' i a més, representa 'una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona'.WWW.ECODIARIO.ELECONOMISTA.ES, 05/06/2010; PXC PRESENTARÁ EN VIC (BARCELONA) UNA MOCIÓN PARA PROHIBIR EL 'BURKA'

El líder de la oposición en el Ayuntamiento de Vic (Barcelona) y presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, presentará una moción para prohibir el uso del 'burka' en el próximo pleno ordinario, que se celebrará el 7 de julio.

BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)


A su entender, el velo integral "no tiene cabida en un país democrático" y dentro de una cultura occidental , y añadió que el 'burka', el 'niqab' y el 'chador' son "una imposición y una forma de represión que atentan contra la dignidad de la mujer", dijo, según un comunicado emitido hoy por su partido.

PxC ya presentó una moción similar en la pasada legislatura y todos los partidos del consistorio la rechazaron.WWW.EUROPAPRESS.ES, 05/06/2010; PXC PRESENTARÁ EN VIC (BARCELONA) UNA MOCIÓN PARA PROHIBIR EL 'BURKA'

BARCELONA, 5 Jun. (EUROPA PRESS) -


El líder de la oposición en el Ayuntamiento de Vic (Barcelona) y presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, presentará una moción para prohibir el uso del 'burka' en el próximo pleno ordinario, que se celebrará el 7 de julio.

A su entender, el velo integral "no tiene cabida en un país democrático" y dentro de una cultura occidental , y añadió que el 'burka', el 'niqab' y el 'chador' son "una imposición y una forma de represión que atentan contra la dignidad de la mujer", dijo, según un comunicado emitido hoy por su partido.

PxC ya presentó una moción similar en la pasada legislatura y todos los partidos del consistorio la rechazaron.EL MUNDO, 05/06/2010; LA XENÓFOBA PLATAFORMA PER CATALUNYA QUIERE PROHIBIR EL

La xenófoba Plataforma per Catalunya (PxC) presentará una moción en el Ayuntamiento de Vic (Barcelona) para que se prohíba el uso del velo integral en toda la ciudad.BURKA EN LAS CALLES DE VIC

Javier Oms | Barcelona.-
Animado por la prohibición del burka y el niqab en equipamientos municipales de Lleida y las mociones similares presentadas en Cervera, Tàrrega, Reus y El Vendrell, el presidente de PxC, Josep Anglada, ha visto llegado el momento de recuperar una propuesta que ya presentó en Vic durante la legislatura anterior y que entonces fue rechazada.
Tal y como ha informado PxC, la moción se presentará en el pleno municipal del 7 de junio, en el que pretende que se prohíba "esta forma de represión que atenta contra la dignidad de la mujer".

Cabe recordar que Vic, donde PxC cuenta con cuatro concejales y es la primera fuerza de la oposición, es el municipio donde se intentó vetar el acceso al padrón a los inmigrantes irregulares.

La iniciativa de Anglada se ha anunciado la misma semana en la que el PP catalán ha hecho pública su voluntad de llevar hasta el Senado y el Parlament de Catalunya una petición para que se legisle sobre el uso del velo integral.

El debate sobre la regulación en torno al burka y el niqab ha logrado situarse en la primera línea de la política catalana. Tanto es así, que hasta el propio presidente de la Generalitat, José Montilla, se ha visto obligado a hacer público su rechazo al eventual veto, argumentando que no se trata de uno "de los problemas reales de Cataluña".

El partido del 'president', el PSC, tampoco ha podido escapar de la tormenta en torno al uso de dichas prendas, sobre todo después de que la senadora y alcaldesa de Cunit, Judith Alberich, se mostrara dispuesta a llevar hasta la cámara alta española la eventual legislación de la prenda.WWW.ELECONOMISTA.ES, 05/06/2010; “EL 95% DE LA POBLACIÓN ESTÁ A FAVOR DE LA PROHIBICIÓN DEL BURKA EN CATALUÑA”

Redacción.-
El presidente de Plataforma Per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha destacado este sábado que el presidente de la Generalitat de Cataluña, José Montilla, "puede decir misa porque las encuestas aseguran que el 95% de la ciudadanía está a favor de que se prohíba el burka".

En declaraciones a Servimedia, Anglada aseguró que "la formación que preside llevó, en enero de 2007, la propuesta de prohibir el burka, en este caso, en todos los espacios públicos, a todos los ayuntamientos donde tenían representación municipal".

Sin embargo, no fue hasta la semana pasada cuando Lleida se convirtió en la primera ciudad española en imponer el veto a estas prendas en edificios y equipamientos municipales, una iniciativa a la que se han sumado seis localidades catalanas, como Reus, Cunit y el Vendrell (Tarragona).
ECODOARIO.ES, 05/06/2010; "EL 95% DE LA POBLACIÓN ESTÁ A FAVOR DE LA PROHIBICIÓN DEL BURKA EN CATALUÑA"

Redacción.-
El presidente de Plataforma Per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha destacado este sábado que el presidente de la Generalitat de Cataluña, José Montilla, "puede decir misa porque las encuestas aseguran que el 95% de la ciudadanía está a favor de que se prohíba el burka".

En declaraciones a Servimedia, Anglada aseguró que “la formación que preside llevó, en enero de 2007, la propuesta de prohibir el burka, en este caso, en todos los espacios públicos, a todos los ayuntamientos donde tenían representación municipal”.

Sin embargo, no fue hasta la semana pasada cuando Lleida se convirtió en la primera ciudad española en imponer el veto a estas prendas en edificios y equipamientos municipales, una iniciativa a la que se han sumado seis localidades catalanas, como Reus, Cunit y el Vendrell (Tarragona).OSONA.COM, 02/06/2010, LA POLÈMICA DEL BURKA PASSA DE LLARG A LA COMARCA

Partits i ajuntaments diuen que tenen altre prioritats. PxC és l’únic interessat en encetar una nova controvèrsia, amb connotacions semblants a les del padró

Vic.- Redacció.-
La decisió de l’Ajuntament de Lleida, en mans del PSC, de vetar el burka als edificis municipals ha destapat la caixa dels trons. Immersos ja en plena campanya preelectoral, els diferents partits, ja sigui directament o via institucions, estan impulsant iniciatives prohibicionistes. Així, la senadora del PSC i alcaldessa de Cunit, Judit Alberich, ha decidit portar el tema al Senat, la qual cosa no ha estat vista amb bons ulls pel seu capitost, el president José Montilla. Per altra costat, alguns grups municipals de CiU, a Reus, el Vendrell o Tarragona, han anunciat la seva intenció de portar mocions al ple per tal de prohibir aquesta indumentària de les dones musulmanes.

El debat a Osona, però, sembla que no arribarà i la polèmica passarà de llarg. Els municipis osonencs no pensen que aquesta sigui una prioritat i tenen altres mals de caps. Així al menys ho han manifestat a Osona.com alguns membres de les executives comarcals de PSC, ERC i CiU. En tot cas, sembla que només hi hauria un partit interessat en encendre un debat que podria portar cua: PxC.

Un caramel per a PxC

Un dels pocs municipis on sembla que es podria debatre el tema del burka és Vic. Josep Anglada, el portaveu de PxC, ha explicat a Osona.com que, tot i que encara s’ha de definir, té previst portar una moció al proper ple. “L’alcalde no s’atreveix, després de tot el que ha passat amb el padró”, ha ironitzat.

No va desencaminat. Després de la forta controvèrsia per l’intent de canviar les normes de l’empadronament, l’equip de govern de Vic, format per PSC, ERC i CiU, no té cap intenció de ficar-se en un nou enrenou perillós. Les eleccions nacionals són a tocar i els tres partits tenen connotacions i interessos diferents. Millor no tocar-ho.

“A Vic tenim problemes més urgents. No és un problema i no és prioritari”, han apuntat fonts municipals. “A més, pels carrers de la ciutat no s’hi ha vist mai un sol burka”, han reblat les mateixes fonts.WWW.SERVIMEDIA.ES, 05/06/2010; CATALUÑA. ANGLADA ASEGURA QUE EL 95% DE LA CIUDADANÍA ESTÁ A FAVOR DE LA PROHIBICIÓN DEL BURKA

Dice que aunque el burka "no es lo que más abunda" es bueno "prevenir para lo que pueda venir"

El presidente de Plataforma Per Catalunya (PxC), Josep Anglada, destacó hoy que el presidente de la Generalitat de Cataluña, José Montilla, "puede decir misa porque las encuestas aseguran que el 95% de la ciudadanía está a favor de que se prohíba el burka".

Redacción.-
En declaraciones a Servimedia, Anglada aseguró que la formación que preside llevó, en enero de 2007, la propuesta de prohibir el burka, en este caso, en todos los espacios públicos, a todos los ayuntamientos donde tenían representación municipal.

Sin embargo, no fue hasta la semana pasada cuando Lleida se convirtió en la primera ciudad española en imponer el veto a estas prendas en edificios y equipamientos municipales, una iniciativa a la que se han sumado seis localidades catalanas, como Reus, Cunit y el Vendrell (Tarragona). En este último municipio, en el que gobierna CiU, es muy probable que la moción prospere gracias al apoyo de PxC.

La plataforma ya presentó esta propuesta en el Vendrell, pero, explicó Anglada, "fuimos criticados y votaron todos los partidos en contra".
Según Anglada, PxC "hace tiempo que está insistiendo en que el burka debería estar prohibido, no sólo en los edificios municipales sino también en la calle y en cualquier lugar", entre otras cosas, porque "no se puede identificar a la mujer".

Sin embargo, ahora, destacó, "las eleciones están ahí y PP y CiU quieren hablar del tema de la inmigración para no perder votos" porque, argumentó, "sólo se acuerdan de la inmigración cuando hay elecciones", mientras existe un "exceso de inmigración en Cataluña y en España", subrayó.
Según dijo, los musulmanes "tienen que entender que estamos en un país democrático y que tiene unas normas, y a la gente se la tiene que poder identificar allí donde vaya".

"Si no aceptan nuestras costumbres, nuestra Constitución y nuestra democracia les invito a que se vayan de nuestro país", aseveró.
Preguntado por si es más urgente salir de la crisis que este tipo de debates, destacó que "el que realmente se tiene que preocupar por salir de la crisis es quien nos ha metido: el Partido Socialista".

De este modo, dejó claro que el presidente Montilla"puede decir misa porque las encuestas dicen que el 95% de la ciudadanía está a favor de que se prohíba el burka".

Sobre si es el momento adecuado para llevar a cabo estas iniciativas, Anglada concluyó que "no sé si es el momento o no", pero, explicó, "en Vic hoy todo el mundo va con velo".

Aunque el burka "no es lo que abunda más", concluyó que "es bueno prevenir para lo que pueda venir y establecer unas normativas de sentido común".EL PERIÓDICO, 07/06/2010; PÀG. 24 VIC CAMBIA DE CRITERIO Y SE ACERCA A LA OLA PROHIBICIONISTA DEL BURKA

FIDEL MASREAL | BARCELONA.-
Hace tan solo una semana, el equipo de gobierno de Vic, encabezado por el alcalde Josep Maria Vila d'Abadal (CiU) y del que también forman parte PSC y ERC, sostenía que su intención no era la de sumarse a la carrera prohibicionista del velo integral iniciada en Lleida y continuada por varios municipios de Tarragona. Sin embargo, el alcalde anunció ayer que el consistorio está reformando la ordenanza local de civismo y que en esta modificación se podría incluir la prohibición del burka y el niqab. Vila d'Abadal, en declaraciones a Europa Press, añadió que personalmente está «completamente en contra del uso del burka y de cualquier cosa que cubra la persona».

Esta posición contrasta con la intención inicial del gobierno municipal de no entrar en esta controversia, tras haber protagonizado recientemente la polémica por la intención no materializada de acotar el acceso al padrón por parte de los inmigrantes en situación irregular.

PxC SACA PECHO / La puerta abierta por el alcalde de la capital de Osona coincidió ayer con el anuncio de la xenófoba Plataforma per Catalunya de que presentará una moción para prohibir el velo integral. El líder del partido, Josep Anglada, afirmó que CiU y el PSC «se apuntan ahora al discurso de PxC por electoralismo, conscientes de la pérdida de votos» hacia la plataforma extremista.

De hecho, otro de los municipios que ha anunciado su intención de prohibir el burka, El Vendrell, gobernado por Convergència i Unió, cuenta como Vic con la presencia de cuatro concejales de Plataforma per Catalunya en el ayuntamiento.


La dirección de la federación nacionalista sostiene que no ha dado instrucciones a sus concejales para que impulsen mociones para vetar el uso del velo integral. Pero la cúpula de CDC «acompaña» y avala la decisión de sus representantes legales de emprender estas iniciativas, que ya han promovido en Lleida, Reus y El Vendrell.WWW.ELTER.NET, 06/06/2010; PxC PORTARÀ LA PROHIBICIÓ DEL BURCA EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS AL PRÒXIM PLE DE VIC

Vic, | Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà una moció perquè sigui debatuda en el pròxim ple ordinari de l’Ajuntament de Vic del 7 de juliol en què demanarà la prohibició l’ús del vel integral en equipaments municipals.
Pel cap de l’oposició a l’Ajuntament de Vic i candidat a la Generalitat, Josep Anglada, el creixement que està tenint la formació ‘ha fet que altres partits s’apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme com ara CiU i del PP, conscients de la pèrdua de vots cap a PxC ‘.

Per Anglada, l’ús del burca i del niqab ‘no té cabuda en un país democràtic i dins la cultura d’occident’ i a més, representa ‘una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona’.
PxC que ja va presentar a Vic, la legislatura passada, una moció en sentit més ampli que ara la qual ser rebutjada per tots els partits del consistori. Ara Plataforma per Catalunya espera comptar amb algun altre suport dins el consistori vigatà .WWW.INFOVIC.COM, ANGLADA PROPOSA PROHIBIR L’ÚS DEL BURCA EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS

Per al líder de PxC, el vel integral no té cabuda en un país democràtic com el nostre i atempta contra la dignitat de la dona.

Vic.-
El regidor de l'Ajuntament de Vic i president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha anunciat que presentarà una moció en el proper ple ordinari per impedir l'ús del burca en equipaments municipals.

El president de PxC, que va veure com tots els partits rebutjaven una moció semblant en la legislatura passada, opina que ‘el vel integral no té cabuda en un país democràtic com el nostre i dins la cultura d'occident'.

A més a més, Anglada afegeix que ‘aquest tipus de vestidures, com el burca, el niqab o el shador, no deixen de ser una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona'.
A nivell autonòmic, el líder de PxC celebra la postura que estan prenent alguns ajuntaments per tal de prohibir l'ús del vel integral en els seus municipis.

En aquest sentit, Anglada considera que ‘el creixement que està tenint PxC arreu del país ha fet que altres partits s'apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme, com és el cas de CiU i del PP, conscients de la pèrdua de vots cap a PxC'.DIARI DE VIC, 09/06/2010; PORTADA i PAG. 5 PxC PORTARÀ LA PROHIBICIÓ DEL BURCA AL PLE DE JULIOL A VIC.

PxC portarà la prohibició del burca en equipaments municipals al pròxim ple de Vic

Redacció.- Plataforma per Catalunya (PxC)
presentarà una moció perquè sigui debatuda en el pròxim ple ordinari de l’Ajuntament de Vic del 7 de juliol en què demanarà la prohibició l’ús del vel integral en equipaments municipals.

Pel cap de l’oposició a l’Ajuntament de Vic i candidat a la Generalitat, Josep Anglada, el creixement que està tenint la formació “ha fet que altres partits s’apuntin ara al discurs de PxC per pur electoralisme com ara CiU i el PP, conscients de la pèrdua de vots cap a PxC”. Per Anglada, l’ús del burca i del niqab “no té cabuda en un país democràtic i dins la cultura d’occident “ i a més, representa “una imposició i una forma de repressió que atempta contra la dignitat de la dona”.

PxC ja va presentar a Vic, la legislatura passada, una moció en sentit més ampli que ara la qual va ser rebutjada per tots els partits del consistori.

Ara Plataforma per Catalunya espera comptar amb algun altre suport dins el consistori vigatà.Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube