Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

EL 9 NOU, 08/10/2010; PÀG. 19 ANGLADA NON ES CREU LES

EL 9 NOU, 08/10/2010; PÀG. 19 ANGLADA NON ES CREU LES

08/10/2010 - Vic

El 9 Nou.- J.C.- Josep Anglada (PxC) feia anys que demanava les dades dels ajuts socials a la immigració.Anglada va discutir les xifres i va esmentar casos de subvencions d’entitats que treballen en el món de la immigració que no estarien comptabilitzades en l’estadística que va donar López. Aquest li va matisar que no les hi va incloure perquè “no són diners que paga l’Ajuntament, sinó que provenen de la Generalitat o el Ministeri”. Anglada va tornar a formular diferents preguntes relacionades amb la immigració, com els motius pels quals s’ha contractat “un negret” per controlar els nous parquímetres.

NO QUADREN LES HORES COBRADES I LES HORES TREBALLADES PER LA GUÀRDIA URBANA

L’equip de govern està “estudiant” una instància entrada a l’Ajuntament de Vic demanant aclariments sobre les hores cobrades i les realitzades realment per la Guàrdia Urbana. Així ho va reconèixer Àlvar Solà (CiU), regidor de Seguretat, al ple de dimecres a pregunta de Josep Anglada (PxC). Aquest va aportar algunes dades recollides en la instància, segons la qual entre 2009 i els primers mesos de 2010, la Guàrdia Urbana ha fet 5.000 hores extres i, en canvi, “n’ha quedat a deure” 4.000, que s’haurien cobrat sense tenir constatat que es treballessin. Segons Solà, el motiu que no quadrin les hores és que fins ara es feia servir un quadrant no matemàtic que no preveia les hores d’assumptes propis i les que es dediquen a formació. El nou quadrant, va dir, ja ho considerarà.WWW.OSONA.COM, 06/10/2010; PLE: JOSEP BURGAYA ASSEGURA QUE LES OBRES DEL PARC TECNOLÒGIC COMENÇARAN EL 2011

sessió plàcida a l’ajuntament de vic, amb molts punts de l’ordre del dia de tràmit.

Vic.- Redacció.-
L’Ajuntament de Vic ha celebrat aquest migdia una sessió ordinària del ple municipal. A l’ordre del dia, molts punts de tràmit, que s’han liquidat en poc més de 15 minuts.

Els temes més sucosos s’han tractat a l’apartat de precs i preguntes. En el mateix, Josep Burgaya, president d’ImpeVic, ha assegurat que el parc tecnològic es començarà a construir al llarg del 2011. Responent a una pregunta per part de Plataforma per Catalunya. També s’ha parlat de la Torratxa i l’equip de govern s’ha refermat en la seva postura de tancar el local si no si fan les reformes adequades.

Pel que fa a les mocions, ha succeït un fet insòlit. Els grups del consistori, per primera vegada en tota la legislatura, no han picat l’ham i no han entrat a debatre la moció de PxC sobre l’eliminació del pagament del 0,7% solidari de l’Ajuntament de Vic. Una segona moció de PxC, “en defensa dels drets dels treballadors i contra els actes delictius dels piquets sindicals i grups antisistema”, . L’equip de govern ha desestimat la urgència de la proposta.
”Una salut de ferro”

El projecte del parc tecnològic no està encallat. Al menys així de clar ho ha deixat Burgaya, en la seva resposta a dues preguntes similars de PxC i ICV-EUiA. Segons el president d’ImpeVic, l’equipament ja té a punt el projecte de continguts elaborats i el projecte arquitectònic. Ara només falta el tancament del POUM, que permetrà la cessió de sòl de Can Baumann, on s’ubicarà el parc.

Burgaya ha assegurat que, a tot estirar, les obres començaran “durant el 2011”. I ha conclòs: “El projecte del parc tecnològic té una salut de ferro”.
El model Vic, obsolet

Vila d’Abadal ha defensat el seu projecte de repartir els nens immigrants a les escoles de la resta de la comarca, tal com ja va anunciar a principis de curs. Tot i això, l’alcalde ha reconegut que encara no es tractava d’una proposta “formal” i que se n’hauria de continuar parlant amb el proper conseller d’Educació, un cop passades les eleccions.

“Les dues escoles públiques de Vic estan col•lapsades d’immigrants. A l’acollida que han de fer d’aquests nens immigrants no hi ha nens d’origen català, que han optat per altres escoles concertades o fora de la ciutat. I així el model Vic no funciona”, creu Vila d’Abadal.

en breu

ANGLADA, SENSE VEU

La intensa campanya a les eleccions del Parlament que està portant a terme Josep Anglada li pot resultar cara. De moment, gairebé s’ha quedat sense veu i s’ha presentat al ple amb una gran afonia.


Josep Anglada ha posat sobre la taula EL CAS JURJO Josep Rafús i Josep Maria Vila d’Abadal no van assistir a la festa de la Guàrdia Urbana. Els ha retret Anglada L’alcalde diu que no tenia cap motiu especial per no assistir-hi i ho ha desvinculat del cas Antoni Jurjo. Senzillament, no ho va creure oportú. Josep Rafús no hi va anar-hi perquè ja no és el màxim responsable del cos.
HORES CONFLICTIVES

La Guàrdia Urbana està treballant en l’elaboració d’un nou quadrant que incorpori tots els conceptes, com hores extres, dies personals o altres de semblants. En aquests moments, el quadrant no és matemàtic i hi ha descompensacions entre les hores extres treballades i les que s’han pagat però no s’han treballat. Amb aquesta pregunta Anglada ha descol•locat a l’equip de govern.

EL FUTUR ALCALDE “Un dia m’ha d’explicar que pensa fer quan sigui alcalde”, ha dit irònicament Josep Maria Vila d’Abadal a Josep Anglada, després que aquest li recordés en un parell d’ocasions que seria el “futur” alcalde de Vic.

punts de l’ordre del dia aprovat

S’ha aprovat inicialment el Reglament del Consell Local de Serveis Socials que té com a objectiu ordenar i integrar actuacions i òrgans participatius, promoure bones pràctiques participatives en tots els nivells i àrees municipals i potenciar sinergies o processos comunitaris de col•laboració entre entitats i grups ciutadans.

S’aprova definitivament l’encomana de gestió a favor de SERMUVIC SL dels serveis d’explotació, evolució i manteniment dels sistemes d’informació de l’Ajuntament de Vic i els seus patronats i organismes autònoms. L’Ajuntament fa una aportació de 220.000€ del seus pressupost.

S’encomana la gestió del servei de mediació i acompanyament a l’escolaritat a la Fundació Educació i Art. Aquest servei es basa en el treball en xarxa per tal de potenciar el contacte amb tots els agents educatius: escoles, famílies, Serveis Educatius, Serveis Socials, etc i vetlla per acollir les famílies i la seva integració a la ciutat.
Modificació de crèdit de 255.000€.

S’aprova el conveni de col•laboració amb la direcció general de trànsit que regula l’ús dels terrenys i instal•lacions municipals on es realitzen les proves per obtenir el permís de conduir.

S’aprova inicialment l’Ordenança de gestió i execució de rases a la via pública que té com a objectiu regular les condicions tècniques i criteris de coordinació als quals han de subjectar-se les obres de rases i cates per a la instal•lació de serveis públics, incloses les escomeses domiciliàries, i de les obres i ocupacions que aquestes produeixen, tant pel que fa a l’establiment i traçat, com per la seva conservació, modificació, millora, substitució o supressió.

Finalment, el dia 28 de febrer de 2011 serà festa local a Vic enlloc del dia 4 de març tal i com s’havia acordat en el ple municipal del dia 4 d’agost.WWW.EL TER.NET, 06/10/2010;EL NOU PARC TECNOLÒGIC DE VIC COMENÇARÀ LES OBRES DURANT EL 2011

Vic.- ACN.-
L’Ajuntament de Vic ha celebrat aquest dimecres una sessió ordinària del ple municipal. El regidor i president de l’Institut de Promoció Econòmica de la ciutat, Josep Burgaya, ha explicat arran d’una pregunta de Plataforma per Catalunya, que el nou parc tecnològic de Vic començarà les obres de construcció durant el 2011.

Model Vic d’educació.- L’alcalde ha reconegut que hi ha escoles a Vic que estan “col•lapsades”. En aquest sentit, ha explicat que “cal reflexionar sobre com recorregir” aquest model educatiu i ha destacat que la regidora d’Educació i les escoles de la ciutat hi estan treballant. Vila d’Abadal ha explicat que els experts recomanen que perquè el model funcioni, la presència dels nouvinguts a l’aula no hauria de superar els 8-9 alumnes. Així doncs, l’alcalde ha explicat que de moment hi ha dues solucions possibles: o construir més escoles cosa inviable pel cost de recursos que suposa- o ampliar el model de repartiment equitatiu de nouvinguts a les escoles d’altres municipis propers a Vic com Gurb. De moment, els alcaldes dels altres municipis no s’han pronunciat.WWW.ELNOU 9.CAT, 06/10/2010; PILAR RAHOLA VA COBRAR 600 EUROS PER LA CONFERÈNCIA DE LA DIADA A VIC

Isaac Moreno .- Redacció.-
El pregó que va pronunciar Pilar Rahola a Vic, amb motiu de l'11 de setembre, encara cueja. Aquest dimecres, al ple de Vic, els tres socis de govern han respost a l'oposició que ha tornat a incidir amb el polèmic discurs després que el PSC critiqués el seu contingut. El portaveu socialista, Josep Burgaya, s'ha refermat en les seves paraules, tot i que ha matisat que mai ha posat en dubte l'elecció de Rahola com a pregonera.

El cas Rahola no ha estat l'única notícia de les últimes setmanes que s'ha debatut al ple. L'oposició ha demanat a l'equip de govern pel conflicte amb els responsables de la Torratxa, que acusen l'Ajuntament de voler tancar el seu espai, i sobre la vaga general de dimecres passat.

L'alcalde, el regidor de Governació i la regidora de Joves es van reunir amb els responsables de la Torratxa perquè legalitzessin la situació del centre. L'elevada afluència de públic, en actes puntuals, en un espai sense les mesures de seguretat mínimes, és el principal serrell per donar-los la llicència d'activitats. Des de l'equip de govern asseguren que han estat pacients i els han ofert espais alternatius que compleixen els requisits com els trinitaris. L'alcalde, davant les crítiques de l'oposició, fins i tot els ha reptat a fer-los responsables si hi ha algun incident.

Antoni Serrat també ha respost sobre el seguiment de la vaga general del passat dimecres.

Encara sobre la vaga, la Plataforma per Catalunya volia presentar una moció, per la via d’urgència, en defensa dels drets dels treballadors, però no ha prosperat perquè la resta de grups hi han votat en contra.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube