Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias municipales

VIC, 13/06/2011; ELS REGIDORS DE PLATAFORMA PER CATALUNYA PRENEN POSSESSIÓ DEL SEU CÀRREC

VIC, 13/06/2011; ELS REGIDORS DE PLATAFORMA PER CATALUNYA PRENEN POSSESSIÓ DEL SEU CÀRREC

12/06/2011 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Vic | Redacció.-
La jornada de l'11 de juny de 2011 servia perquè els nous regidors que han d'ocupar els ajuntaments catalans durant els propers quatre anys prenguessin possessió del seu càrrec, en un acte solemne i institucional com és la sessió extraordinària de constitució dels ajuntaments. Els 67 regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) repartits en 40 municipis ho han fet amb total llibertat a pesar que en les portes d'alguns ajuntaments, alguns exclosos socials han intentat impedir-ho, demostrant una vegada més que al nou segle per desgràcia encara queden antidemócrates que no respecten la decisió del poble.

El projecte identitari que triomfa en tot Europa està creixent amb força a Catalunya i avui s'ha donat un enorme pas cap endavant, ja que la bona gent de casa que ha dipositat la seva confiança i el seu vot en PxC estarà a partir d'avui més representada que mai a nivell municipal. Tots els regidors de Plataforma per Catalunya s'han votat a si mateixos, per la senzilla raó que el model de societat que representa PxC està a anys llum de la visió que tenen la resta de partits.

Ho resumia molt bé Josep Anglada a la sortida de la sessió de l'Ajuntament de Vic “avui comença una nova era en la política catalana, en alguns consistoris ja coneixien la forma que tenim de fer política en Plataforma per Catalunya, en uns altres ho descobriran molt ràpid, els marcarem de molt a prop i no els deixarem passar ni una sola discriminació positiva cap a la gent de casa en favor dels immigrants” i va continuar en referència als exclosos socials que han intentat sense èxit boicotejar alguna sessió “hi ha gent que pretén canviar les coses cridant al carrer la lliure i democràtica voluntat del poble en les urnes, és una pena que hi hagi persones que basin l'ideal de la seva vida a destruir en lloc d'aportar, estem en un país democràtic i avui dia qualsevol pot fer el seu partit polític i presentar-se a unes eleccions” i va tornar a deixar clar que està molt tranquil respecte a la denúncia del govern català per presumpta falsa propaganda “faran el més espantós dels ridículs, és tan evident que el Pla Nacional per la Immigració existeix, com que existeix l'estàtua de Colom, n'hi ha prou amb buscar-ho en la pròpia web de la Generalitat, tots ho van votar, l'única cosa que pretenen és crear cortines de fum per anar col•locant retallades en sanitat i en educació” i ja en clau local va atacar la falta de moral de l'alcalde de Vic que abans de les eleccions havia anunciat públicament que deixaria la política si Plataforma per Catalunya no baixava en les passades eleccions ”després alguns polítics es queixen de la desafecció de la gent amb la classe política, però sí és normal, veient la poca paraula que tenen alguns, com s’ha de creure el poble de Vic ara a un home que se n’ha rigut d'ells en la seva cara, que els ha mentit i s'ha quedat tan ample, si li quedés una mica se li hauria de caure la cara de vergonya, encara que el poble pot estar ben tranquil, tots som esclaus de les nostres paraules i amos dels nostres silencis, li recordaré durant aquests quatre anys les vegades que siguin necessàries, que ja avanço que en seran moltes”. El dia 11 de juny és un altre dia a marcar amb lletres d'or dins del panorama polític català, si més no per a la gent de casa, encara que segurament serà un dia trist per a la casta política, però és que mai plou a gust de tots.

PxC

Vic, 13 de juny de 2011
COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

VIC, 13/06/2011; LOS CONCEJALES DE PLATAFORMA PER CATALUNYA TOMAN POSESIÓN DE SU CARGO

El sábado 11 de junio, 67 concejales de PxC tomaron posesión de sus cargos en 40 ayuntamientos. Quienes todavía no conocen la forma de hacer política de PxC, pronto lo comprobarán.

Vic | Redacción.-
La jornada del 11 de junio de 2011 servía para que los nuevos concejales que han de ocupar los ayuntamientos catalanes durante los próximos cuatro años tomaran posesión de su cargo, en un acto solemne e institucional como es la sesión extraordinaria de constitución de los ayuntamientos. Los 67 concejales de Plataforma per Catalunya (PxC) repartidos en 40 municipios lo han hecho con total libertad a pesar de que en las puertas de algunos ayuntamientos, algunos excluidos sociales han intentado impedirlo, demostrando una vez más que en el nuevo siglo por desgracia aún quedan antidemócratas que no respetan la decisión del pueblo.

El proyecto identitario que triunfa en toda Europa está creciendo con fuerza en Catalunya y hoy se ha dado un enorme paso hacia adelante, ya que la buena gente de casa que ha depositado su confianza y su voto en PxC estará a partir de hoy más representada que nunca a nivel municipal. Todos los concejales de Plataforma per Catalunya se han votado a sí mismos, por la sencilla razón de que el modelo de sociedad que representa PxC está a años luz de la visión que tienen el resto de partidos.

Lo resumía muy bien Josep Anglada a la salida de la sesión del Ayuntamiento de Vic “hoy empieza una nueva era en la política catalana, en algunos consistorios ya conocían la forma que tenemos de hacer política en Plataforma per Catalunya, en otros lo van a descubrir muy pronto, les vamos a marcar muy de cerca y no les vamos a dejar pasar ni una sola discriminación positiva hacia la gente de casa en favor de los inmigrantes” y continuó en referencia a los excluidos sociales que han intentado sin éxito boicotear alguna sesión “hay gente que pretende cambiar gritando en la calle la libre y democrática voluntad del pueblo en las urnas, es una pena que haya personas que basen el ideal de su vida en destruir en lugar de en aportar, estamos en un país democrático y hoy en día cualquiera puede hacer su partido político y presentarse a unas elecciones” y volvió a dejar claro que está muy tranquilo respecto a la denuncia del gobierno catalán por presunta falsa propaganda “van a hacer el más espantoso de los ridículos, es tan evidente que el Plan Nacional por la Inmigración existe, como que existe la estatua de Colón, basta con buscarlo en la propia web de la Generalitat, todos lo votaron, lo único que pretenden es crear cortinas de humo para ir colocando recortes en sanidad y en educación” y ya en clave local atacó la falta de moral del alcalde de Vic que antes de las elecciones había anunciado públicamente que dejaría la política si Plataforma per Catalunya no bajaba en las pasadas elecciones “después algunos políticos se quejan de la desafección de la gente con la clase política, pero sí es normal, viendo la poca palabra que tienen algunos, cómo va a creer el pueblo de Vic ahora a un hombre que se ha reído de ellos en su cara, que les ha mentido y se ha quedado tan ancho, si le quedase un poco se le debería caer la cara de vergüenza, aunque el pueblo puede estar bien tranquilo, todos somos esclavos de nuestras palabras y dueños de nuestros silencios, se lo voy a estar recordando durante estos cuatro años las veces que sean necesarias, que ya anticipo serán muchas”. El día 11 de junio es otro día a marcar con letras de oro dentro del panorama político catalán, cuando menos para la gente de casa, aunque seguramente será un día triste para la casta política, pero es que nunca llueve a gusto de todos.

PxC

Vic, 13 de junio de 2011.
MATARÓ, 11/06/2011; MÒNICA LORA, DEIXA ESTUPEFACTES ALS REGIDORS I REGIDORES DEL CONSISTORI MATARONI EN EL PLE D’INVESTIDURA AMB EL SEU PRIMER DISCURS COM A REGIDORA.

MÒNICA LORA PROMET. Això és el que et ve al cap mentre escoltes el primer discurs com a regidora a la cap de llista de PxC a Mataró recolzada juntament amb els seus dos regidors al consistori, Gabriel Ponce i Carles Fontbona.

Mataró | Redacció.-
Només calia observar les cares dels regidors de les altres formacions per comprendre que Mònica Lora amb el seu discurs clar, potent i sense vacil•lar, estava deixant bocabadats a tots aquells qui eren presents. A la sala, els que estaven a favor i els detractors tenien el mateix denominador comú: ESTUPEFACCIÓ.

L’acte d’investidura va començar amb una manifestació contra PxC a fora a l’ajuntament i que lamentablement l’alcalde socialista sortint, va deixar entrar dins del Hall inferior de l’Ajuntament posant en cert perill a la policia i els regidors. Els manifestants (d’origen Africà, Marroquí, i molts joves antisistema amb les seves característiques rastes, pírcings i alguns amb roba de 3 dies sense rentar i que es feia palès de seguida quan passaves pel seu costat) es varen apoderar del Hall. Alguns asseguts, altres cridant i increpant a PxC i així passant el temps mentre la policia local i els mossos d’Esquadra es mostraven incrèduls per la imatge patètica i deplorable de l’ajuntament, i sense poder fer res per culpa d’unes ordres directes de l’alcaldia. La imatge era així de clara, Només faltava que els policies es posessin la indumentària de cambrers i els i oferissin un refrigeri.

Mentrestant, a dalt, a la sala de plens, els caps de llista exposaven un per un els motius pels quals se’ls havia de votar per la investidura d’alcalde. PxC ho va fer en quarta posició (4ª força política a Mataró) i quan Mònica Lora va sortir a l’oratori, un brètol va intentar posar-la nerviosa mostrant una pancarta contra PxC. Cal dir que aquest tipus d’actes no estan permesos dins la sala de plens i la seva reiteració (ho va fer dos cops) era motiu d’expulsió de la sala, tot i que la policia no ho va fer.

Pel que fa als seients del públic, PxC lamenta que la responsable de protocol de l’Ajuntament de Mataró tingués la poca decència de col•locar els familiars dels regidors de PxC a la última fila, quant per qüestions de protocol haurien d’haver estat molt més endavant, ja que PxC és la 4ª força política de Mataró.

Tot i això, sembla que Lora és va enardir més, va agafar aire i va deixar fluir de la seva boca uns discurs brillant, amb molta potència i sense vacil•lar gens ni mica, on sense cap tipus de por va carregar amb una elegància exultant contra tota la premsa mataronina i també a certs grups polítics dits “d’esquerres” dient que “ Cap immigrant a patit mal o ha estat amenaçat per culpa de PxC i tampoc no s'ha cremat cap mesquita per culpa nostra. Tanmateix jo, Mònica Lora, si que he estat assetjada i intimidada al portal de casa meva. Fins i tot al tercer de la llista li han punxat les rodes del cotxe. I tot això és gràcies a vosaltres "estimada" premsa. Per tot això i més, responsabilitzo directa i públicament, a la majoria dels mal cridats mitjans d'informació de Mataró i a certs partits polítics, de qualsevol incident violent que ens pugui passar als regidors, afiliats i votants de Plataforma per Catalunya, per la brutal campanya d'assetjament, enderroc i de criminalització que estem sent sotmesos des de el sistema i els mitjans d’informació.”

El rebombori a la sala de plens va estar servit. Els eludits no s’acabaven de creure que una noia de 23 anys sent el seu primer discurs com a regidora, comencés tant forta. De fet, encara es pessiguen, per mirar d’esbrinar si això no es un malson. Encara no han assumit que PxC tingui 3 regidors a Mataró.

Lora va continuar el seu discurs remarcant que la seva oposició no serà de riure, i va assegurar que “durant aquests quatre anys de legislatura els marcarem molt curt, no deixarem passar ni una sola acció de discriminació positiva contra la gent de casa en favor dels immigrants, repeteixo, no en deixarem passar cap! La gent de casa ja pot esta ben tranquil•la que no els defraudarem, estaran ben orgullosos d’haver dipositat la seva confiança en la meva persona i en l’ideari identitari del meu partit".

L’acte va estar marcat per els insults del PSC, ICV i la CUP, titllant en tot moment a PxC de ser una formació d’extrema dreta, racista i xenòfoba i declarant que els preocupa molt la presencia de la formació al consistori.

Finalment va ser investit alcalde el Sr. Joan Mora de CIU sense acords amb altres grups, pel fet d’haver estat la llista més votada. Recordem que CIU tenia 8 regidors, PSC 8, PP 5, PxC 3, ICV 2 i la CUP 1. En acabar l’acte, els 3 regidors de PxC a Mataró varen tardar una hora en poder abandonar l’ajuntament i ho varen fer escortats per la policia, ja que els manifestants feien preveure amb la seva actitud, un possible perill d’agressió física envers als regidors de PxC.

PxC

Mataró, 11 de juny de 2011
EL9NOU, 13/06/2011; PORTADA, PÀG. 2 i 3 ANGLADA, A “L’OPOSICIÓ PURA I DURA”

Vic.- J.C..- Josep Anglada (PxC) va criticar Vila d’Abadal que, parlant amb tots els grups menys PxC, margina 3.000 vigatans. “Això ens porta a l’oposició pura i dura”, va avançar. “Té l’autoritat del càrrec i el poder de l’alcaldia, però ha perdut l’autoritat moral”, també li va dir, en retreure-li que renyés els votants de PxC. “No és ningú per fer-ho! Quina petulància i quina supèrbia!”,
va dir.

Vila d’Abadal marca distàncies amb Anglada ja des del primer ple Josep M. Vila d’Abadal va sortir elegit, com era d’esperar, alcalde de Vic. Ho va ser amb els vots dels vuit regidors de CiU i els dos d’ERCSom Vic. Al final, el regidor de Solidaritat, Iban Lapeira, va votar-se a si mateix, tal com va decidir dijous al vespre l’assemblea d’ adherits de la formació independentista. Els cinc regidors de PxC van votar per Josep Anglada, i els cinc que sumen CUP, PSC i ICV-EUiA van votar en blanc.

13 homes i 8 dones. 12 continuen respecte a l’anterior mandat, 8 s’estrenen i 1, Joan Ballana, hi torna després de quatre anys de recés forçat. Són els 21 regidors de l’Ajuntament de Vic. El més gran, Jacint Raurell (PSC), i la més jove, Cristina Gayoso (PxC), constituïen la mesa d’edat.

Fins i tot Anglada veient-li la part positiva de la seva presència al consistori per a Vila d’Abadal: “Si no fos per PxC, aquests seus aliats s’haurien ajuntat i li haurien pres a CiU l’alcaldia de Vic”.WWW.EL9.CAT, 11/06/2011; ANGLADA CONSIDERA QUE SI NO FOS PER LA PXC I ELS VOTS QUE RESTA A LA RESTA DE FORCES, "VOSTÈ NO SERIA ALCALDE DE VIC",

Vila d'Abadal anima a treballar per la integració dels nouvinguts "perquè s'estimin la terra com a seva"

La Sala de la Columna s'ha omplert de gom a gom.

Vic.- ACN.-
El nou alcalde de Vic ha estat escollit amb el suport dels 8 regidors de CiU i els 2 d'ERC, amb qui va tancar un pacte de govern. La CUP, PSC i ICV han votat en blanc, mentre que PxC i Solidaritat ho han fet per als respectius candidats.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha apostat per la "necessitat" d'integrar els nouvinguts durant el ple que la reinvestit com a alcalde de Vic. Segons el batlle, aquesta integració serà possible a través del model educatiu de la ciutat que farà que els nouvinguts "s'estimin la terra com a seva" i, a més, "tindrem més gent catalana que ens ajudarà a assolir la nacionalitat plena".

L'equip de govern, els vuit regidors de CiU i els dos ERC, ha votat a Vila d'Abadal com a alcalde, els cinc regidors de PxC han votat Josep Anglada, el regidor de SI, Iban Lapeira, s'ha votat a ell mateix. La resta, CUP, PSC i ICV, s'ha abstingut amb dos, dos i un regidor.

Durant el torn obert a la resta de portaveus, Josep Anglada (PxC) ha centrat el discurs contra Vila d'Abadal, a qui constantment s’ha referit com a "senyor Vila". L'ha acusat de marginar els 3.000 electors de PxC a l'hora de sondejar possibles pactes de govern i li ha preguntat "qui és vostè per renyar els nostres votants", en al•lusió a les seves declaracions a EL 9 NOU.

Anglada considera que si no fos per la PxC i els vots que resta a la resta de forces, "vostè no seria alcalde de Vic", i ha acusat la resta de formacions polítiques de no tenir resposta davant de la crisi i el immigració.WWW.OSONA.COM, 11/06/2011; Vila d’Abadal comença la legislatura marcant distàncies amb la PxC

Vic.- Redacció.-
Aquest migdia s’ha constituït l’Ajuntament de Vic. Josep M. Vila d’Abadal ha estat elegit alcalde i repetirà en el càrrec. L’equip de govern el formaran CiU i ERC, amb 10 dels 21 regidors, després del pacte al qual van arribar les dues formacions en els darrers dies.

No hi hagut sorpreses a les votacions per a l’alcaldia. Les dues formacions que formaran govern, ERC i CiU, han votat Vila d’Abadal, que ha obtingut així 10 vots. Els cinc regidors de PxC han votat Josep Anglada, Iban Laperia s’ha votat a ell mateix i la resta de regidors a l’oposició, ICV-EUiA (un), PSC (dos) i la CUP (dos) s’han abstingut.

“Una crisi de valors col•lectiva”

Tots els discursos han tingut un rerefons clar: la consolidació del projecte de PxC, basat únicament i exclusiva en el control de la immigració. Tots els partits s’han posicionat, en més o menys mesura, vers els problemes que pot causar la immigració i la xenofòbia.

El més contundent ha estat Vila d’Abadal, que ha començat la legislatura marcant distàncies amb PxC. D’entrada, quan ha estat nomenat alcalde ha saludat tots els regidors menys els de la formació de Josep Anglada. A més, ha centrat el seu discurs en la necessitat d’integrar la immigració.

"Tenim una crisi de valors col•lectiva: crisi de solidaritat, de confiança. Això crea inseguretat i dubtes", ha dit l’alcalde, en clara referència a la situació que ha generat PxC. Hi ha anat més enllà: “El lema ‘primer els de casa’ de PxC trenca el projecte social pel qual estem tots lluitant.”

PxC, rerefons dels discursos

Josep Anglada (PxC) no ha trigat a contestar l’alcalde, en un estira-i-arronsa que, de bon segur, s’allargarà quatre anys. El portaveu de PxC,en un discurs molt dur, ha recriminat a Vila d’Abadal que no hagués parlat amb PxC després de les eleccions i li ha demanat “respecte” pels 3.000 votants de la seva formació. També li ha dit que ell no era “ningú” per “renyar” els vigatans per haver-lo votat, en referència a una entrevista a un mitjà comarcal.
DIARI DE VIC, 15/06/2011; PORTADA i PÀG. 3 AMBIENT TENS DISSABTE EN L’ACTE DE CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT DE VIC

Per Josep Anglada, PxC, l’alcalde de Vic “ha marginat a 3.000 ciutadans”

Vic.- Redacció.-
L’equip de govern, els vuit regidors de CiU i els dos ERC, han votat a Vila d’Abadal com a alcalde, els cinc regidors de PxC han votat Josep Anglada, el regidor de SI, Iban Lapeira, s’ha votat a ell mateix. La resta, CUP,PSC i ICV, s’han abstingut amb dos , dos i un regidor.

Durant el seu discurs, Vila d’Abadal ha assenyalat que el lema “Primer els de casa” de Plataforma per Catalunya “trenca el projecte social pel qual estem lluitant”. Segons el batlle, el repte de la ciutat és integrar els nouvinguts “perquè esdevinguin catalans i vigatans”.

Vila d’Abadal ha dit que també tindrà en compte “l’oposició constructiva que faran els partits democràtics”, excloent volgudament a la PxC amb qui no ha mantingut cap contacte ni en el moment en què tothom s’ha acostat a saludar-lo quan ha estat investit alcalde.

El líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha fet ús del seu torn de paraula per llançar un atac directe contra Vila d’Abadal. Segons Anglada, l’alcalde ha “marginat” a 3.000 ciutadans ja que en la roda de negociacions no ha volgut parlar amb la seva formació. A més, també ha interpel·lat directament Vila d’Abadal quan ha assenyalat que “vostè no és ningú per renyar els vigatans que han votat PxC”.

Anglada ha apel·lat a “l’essència de la democràcia” per reclamar a l’alcalde que respecti “totes” les opcions de vot, inclosa la seva.
WWW.ELTER.NET, 11/06/2011; EL CAP DE LLISTA DE LA PxC, ANTONI SÁNCHEZ, HA CARREGAT DURAMENT CONTRA ERC

Manlleu.- Redacció.-
L’Ajuntament de Manlleu ha fet aquest dissabte la sessió de constitució sense sorpreses, i amb pacte entre ERC, que tornarà a ocupar l’alcaldia.

El principal grup a l’oposició és CiU amb 5 regidors, i el seu cap de llista, Josep Suriñach ha afirmat que faran una oposició constructiva. En canvi, el cap de llista de la PxC, Antoni Sánchez, ha carregat durament contra Esquerra Republicana, citant paraules que ha atribuït a l’escriptor Josep Pla. PxC té tres regidors a Manlleu, i n’ha crescut un respecte el 2007; els mateixos 3 que ha mantingut el PSC.WWW.ELTER.NET, 11/06/2011; AL REGIDOR DE PxC, SEBASTIÀ POVEDANO, HA DONAT LES GRÀCIES ALS 288 RODENCS QUE LI VAN DONAR EL VOT.

Jordi Serra (ERC), nou alcalde de Roda de Ter amb un govern en minoria
Roda de Ter.- Redacció.- Sebastià Povedano, ha destacat que cap partit s’ha mostrat interessat en el seu programa electoral i ha explicat que els principals problemes de Roda, a parer seu, són, entre d’altres, “els aturats, els joves que no trobem feina, els robatoris i la immigració”.
El9NOU, 13/06/2011; PÀG. 4 A MANLLEU LA MESA D’EDAT VA ESTAR FORMADA PER JOAN TORRENTGENERÓS, D’ERC, I JORDI DACHS, DE PxC

Manlleu.- A.D.
L’inici del mandat dirà si això fa que hi hagi més feeling amb uns que amb altres. Amb qui no n’hi haurà és amb la PxC. El seu candidat, Antoni Sánchez, va dir que presentaven candidat –CiU, PSC i ICV van renunciar a fer-ho– perquè ERC no els ha volgut a la junta de govern, fet que va qualificar d’actitud de “menyspreu i sectarisme”. La seva intervenció, que va acabar amb una crítica a l’esquerra utilitzant Josep Pla.

ERC va presentar Pere Prat; la PxC, Antoni Sánchez, i CiU, PSC i ICV van declinar presentar aspirant. La votació, lògica: 10 vots per Prat (ERC i ICV), 3 per Sánchez (PxC) i 8 en blanc (CiU i PSC).EL9NOU, 13/06/2011; PÀG. 7 TORELLÓ PSC I ICV-EUIA VAN VOTAR EN BLANC MENTRE QUE PxC VA DONAR SUPORT AL SEU CANDIDAT

Torelló.- Guillem Rico.-
Santi Vivet (CiU) és alcalde de Torelló des d’aquest dissabte després del ple de constitució en què Josep Maria Soldevila (PxC) –el regidor de més edat– li va donar la vara.

Només CiU i PxC van presentar candidatura a l’alcaldia. El resultat, nou vots a favor de Santi Vivet, els sis de CiU i tres d’ERCJpT, cinc vots en blanc de PSC i ICV-EUiA, i tres per Soldevila de PxC.

Per la seva banda, Soldevila (PxC) va dir que “s’han dit moltes fal•làcies i mentides sobre el nostre partit” i va assegurar que “no deixarem passar ni una sola acció de discriminació positiva cap a la immigració”.EL9NOU, 13/06/2011; PÀG. 6 PxC VA PROMETRE FER UNA “OPOSICIÓ PRAGMÁTICA I PROGRAMÀTICA”.

Roda.- Anna Parcet.-
Jordi Serra (ERC) serà el nou alcalde de Roda durant els propers quatre anys però governarà en minoria, per no haver aconseguit tancar cap acord en les negociacions amb les altres forces.

En l’escrutini del ple d’investidura, dissabte, no hi va haver sorpreses. Cada regidor va votar el seu propi candidat, amb un empat de cinc vots entre ERC i IPR-PSC, dos vots a CiU i un a PxC.EL9NOU, 13/06/2011; PÀG. 8 TARADELL VERDAGUER ELEGIT AMB EL VOT DELS SIS REGIDORS DE CIU, GOVERNARÀ EN MINORIA; ERC, SI I PxC ESTARAN A L’OPOSICIÓ

Taradell.- Laia Miralpeix.-
Lluís Verdaguer (CiU) en va tenir prou dissabte al migdia amb els vots dels seus sis regidors per proclamar-se alcalde de Taradell per als propers quatre anys. Alcalde des de 2007, ara governarà amb minoria, ja que la resta de regidors van votar el cap de llista del seu partit, però
no descarta, més endavant, “algun possible pacte amb ERC o SI”.

Finalment, Josep Ricart, que també s’estrenava, tant ell com el seu partit (PxC) a Taradell, va lamentar que cap dels grups s’hagi acostat per parlar. En un discurs en alguns moments contradictori va reivindicar “els valors universals dels drets humans”, i alhora va dir que “no deixarem passar cap acció discriminatòria contra la gent de casa”.EL9NOU, 13/06/2011; EXPECTACIÓ PER ESCOLTAR EL DEBUT DEL REGIDOR DE PxC

Ripoll.- Ruth Espuny.-
Hi havia, expectació per escoltar el debut del regidor de PxC però només va parlar un parell de minuts i amb la veu força apagada. Se’l va aplaudir.

A la sala de plens de l’ajuntament de Ripoll no hi cabia ni una agulla. Tot estava més que previst i l’única incógnita era a qui votaria el regidor de PxC, Xavier Fernández, que ho va fer en blanc.

Amb els resultats a sobre la taula (9 vots Jordi Munell, 5 vots Teresa Jordà, 2 vots Enric Pérez, i 1 en blanc), el flamant alcalde es va emportar la primera ovació. El primer a prendre la paraula va ser el regidor de PxC, que va ser el més breu: “Farem una oposició propera a la gent i creiem que hem de treballar tots units per aixecar aquest poble, que fa molta falta”.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube