Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias en Cataluña

EL 9 NOU, 29/10/2012; PÀG. 6  Josep Anglada (PxC)  “Jo no sóc independentista; hi ha temes més importants”

EL 9 NOU, 29/10/2012; PÀG. 6 Josep Anglada (PxC) “Jo no sóc independentista; hi ha temes més importants”

29/10/2012

El presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada y candidato a la Generalitatel próximo 25-N ha sido entrevistado por el 9 NOU y el digital el dialogolibre.com

Vic.- Agustí Danés.-  Vostè fa campanya 365 dies l’any?

L’Anglada està 365 dies l’any i 24 hores al dia en campanya. Però amb les eleccions a la vista s’intensifica l’esforç. No tinc hores ni per dormir.

Es veu al Parlament?

Això ho han de dir els ciutadans. Si el 2010 vam estar a punt d’entrar al Parlament i en aquests dos anys PxC ha crescut crec que tenim possibilitats serioses d’obtenir representació.

Fa dos anys va treure 75.000 i escaig vots...

75.321.

Però no en va tenir prou.

Ens en van faltar 5.000 o 6.000. La infraestructura del partit, avui, és molt millor: ha crescut en tots els àmbits. El 2010 teníem representació en 7 o 8 municipis i ara, en 40. Això s’ha de reflectir a les urnes.

Que la crisi cada cop sigui més profunda és un avantatge per difondre el seu missatge?

Jo voldria que no n’hi hagués, de crisi. Però és cert que la gent està farta dels polítics tradicionals.

I vostè no és polític?

No m’he considerat mai un polític professional. Estic en política per fer un servei al meu país; no per enriquir-me.

Però viu de la política.

És públic el que cobro a l’Ajuntament de Vic. Això ja ho he explicat moltes vegades: tirant molt alt, puc cobrar 500 euros. Però sóc un enamorat de la política i ara el que m’il·lusiona, si sóc diputat al Parlament, seria preocupar-me dels temes d’Osona. Alguna hora algú m’hauria d’explicar què fan els diputats d’Osona. Ara n’hi ha tres de CiU: el senyor Homs, el senyor Espadaler i el senyor Vila d’Abadal. I algun d’aquests ha dit que en dos anys al Parlament no ha fet absolutament res. Em faria il·lusió ser diputat per treballar de debò per Osona.

I per portar un discurs xenòfob al Parlament també?

El nostre no és cap discurs xenòfob ni racista. És realista. És més coherent el discurs de PxC que no pas el de CiU o el del PP. A les últimes eleccions autonòmiques, la victòria de CiU va despertar una gran il·lusió, i en dos anys el senyor Artur Mas només ha fet retallades: ha donat suport a la nefasta reforma laboral, ha imposat el copagament sanitari...

Hi ha ciutadans de primera i de segona?

No. Tots som ciutadans de Catalunya. Ni el més ric és de  primera ni el més pobre de segona. Tots som iguals.

Qui és català?

Català hauríem de dir que ho és el que ha nascut a Catalunya, però també el que ha vingut fa molts anys, s’ha integrat, ha tingut fills catalans i ens ha ajudat a tirar endavant el país.

Vostè és català o espanyol?

Sóc vigatà. Sóc un enamorat de la meva ciutat. Estimo profundament Catalunya, però si vostè em vol demanar si sóc independentista, doncs no ho sóc. Ho respecto, però ara no toca. Hi ha altres temes més importants: un 23% d’atur, gent que no pot pagar la llum... La independència no pot ser la cortina de fum d’Artur Mas per amagar la seva mala gestió.

Volia preguntar-li per la independència, però també per un altre tema: fa uns dies, a Burgos, va declarar-se deixeble de Blas Piñar, cosa que ja és sabuda, però també va dir que era espanyol fins a la mort...

Prefereixo no entrar més en aquest comentari. Això va ser a Burgos i no tinc per què abundar-hi més.

El programa el té a punt?

Gairebé. El de 2010, amb un parell de retocs, serà atractiu.

Té alguna proposa per l’impost de successions?

Si haguéssim estat al Parlament hauríem donat suport a la proposta d’eliminar-lo.

 

WWW.eldialogolibre.com, 28/10/2012; Josep Anglada, para el digital dialogolobre.com: “Amo a Cataluña, pero no creo en la independencia”

“Hay inmigrantes que están cobrando el paro en España pero que están trabajando en Francia o Italia. A la casta política no le interesa arreglarlo”. "El otro día estuve en el barrio de Can Vidalet, entre Esplugas y Hospitalet, y no sabía si estaba en Cataluña o en Marruecos"

A.V.A. Josep Anglada, candidato a las elecciones autonómicas por el partido Plataforma por Cataluña (PxC), ha hablado con DIÁLOGO LIBRE de la posibilidad de que el partido que lidera entre en el Parlamento catalán. Habla rápido, con seguridad, quiere decir mucha cosas y asegura que no tiene tiempo. Afirma que dedica las 24 horas del día a la política, pero no a la de los despachos, sino a la de la calle. Cree Anglada que es uno de los problemas de los políticos actuales, que se encierran en sus gabinetes y no conocen la realidad.

DIÁLOGO LIBRE: ¿Hacia dónde cree que va el país?

JOSEP ANGLADA: Con la casta política que tenemos, vamos directos hacia el precipicio.

DL: ¿Se refiere a la deriva soberanista que está promoviendo el presidente dela Generalidad, Artur Mas? ¿Cuál es el posicionamiento de PxC?

JA: Amo a Cataluña, pero no creo en la independencia. Es una cortina de humo que Artur Mas ha querido aprovechar para convocar las elecciones de noviembre, para tapar el fracaso de su gestión económica. Cuanto más tiempo hubiese pasado, más recortes y menos posibilidades de volver a ganar.

DL: ¿No cree que CIU realmente desee la independencia?

JA: Ya le digo que es una cortina de humo. El principal problema de Cataluña es la crisis, el paro, no si tiene Estado propio o no. Y la corrupción. Luchar contra ella es una de nuestras prioridades.

DL: Su partido surge como respuesta a la llegada de inmigrantes a nuestro país y los problemas que ustedes afirman que están creando. ¿Cuáles son sus propuestas?

JA: Hay que parar la llegada de inmigrantes. Nosotros creemos que hay que iniciar un proceso de repatriación, sobre todo, de los parados de larga duración. Hay ejemplos sangrantes: hay inmigrantes que están cobrando el paro en España pero que están trabajando en Francia o Italia. A la casta política no le interesa arreglarlo. Como que la mayoría de pisos de protección oficial se les da a ellos. Se les dan todas las ventajas, todos los “haberes y parabienes”. Como dice nuestro lema, "primero los de casa". Ya está bien de que nos tomen el pelo.

DL: ¿Realmente cree que los inmigrantes son los responsables de la inseguridad en las ciudades y pueblos?

JA: No todos los inmigrantes son delincuentes, pero la mayoría de delincuentes son inmigrantes. Hay que cambiar el código penal y endurecer las penas. En Cataluña hay cada vez más presencia de bandas latinas, hay que ser muy contundentes con ellas. El otro día estuve en Can Vidalet, entre Esplugas y Hospitalet, y no sabía si estaba en Cataluña o en Marruecos.

DL: ¿Cuáles son sus objetivos con vistas a los comicios de noviembre?

JA: En las últimas elecciones nos fue de muy poco entrar en el Parlamento catalán. En estos momentos tenemos presencia en 40 ayuntamientos con 77 concejales. Si extrapolamos los votos que sacamos en las municipales, más los que creemos que se nos van a sumar, podríamos conseguir hasta cinco diputados, tres o cuatro por Barcelona y uno por Tarragona.

DL: ¿Cuál es el tipo de persona al que se dirige PxC?

JA: Nuestro partido es transversal. Nos vota gente del Barcelonés y del Bajo Llobregat que siempre habían votado a los socialistas. Pero en la Cataluña interior le estamos quitando votos a CiU. Es gente preocupada por la situación económica y por la inmigración. Y muchos jóvenes que se quieren emancipar y no pueden. 

 

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube