Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias en Cataluña

Vic, 04/01/2014; Josep Anglada “Es ridículo que CDC pretenda procesarme por defender la natalidad catalana”

Vic, 04/01/2014; Josep Anglada “Es ridículo que CDC pretenda procesarme por defender la natalidad catalana”

04/01/2014

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anglada: “Es una mala señal que la mitad de los niños nacidos el primer día del año en Cataluña sean inmigrantes, e insisto en  que los niños africanos no son los portadores de la identidad catalana por más que lo diga Àngel Colom”.

Vic | Redacción.- A raíz de las informaciones aparecidas en diversos medios de prensa, el presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada,  ha declarado que “CDC está dando una nueva muestra de inmadurez política al anunciar que me denunciará ante la fiscalía por el simple hecho de defender la natalidad catalana frente a la de los inmigrantes”, añadiendo “da la impresión de que el nerviosismo y la precipitación son las notas que definen la acción política de CDC en los últimos meses”.

Pero el líder de PxC, ha insistido que “me reafirmo en lo que dije en los dos twiters que han dado lugar a esta polémica: es una mala señal que la mitad de los niños nacidos el primer día del año en Cataluña sean inmigrantes, e insisto en  que los niños africanos no son los portadores de la identidad catalana, por mucho que quieran hacérnoslo creer los actuales dirigentes de CDC empeñados en terminar con la Cataluña milenaria”.

Anglada ha querido añadir “que sea precisamente Colom el que haya dicho que me va a llevar a la fiscalía entra ya dentro de lo cómico. Precisamente Colom  afirmó que Cataluña necesita un millón de niños inmigrantes, yo afirmo lo contario, que Cataluña necesita un millón de niños catalanes. ¿De qué pretende denunciarme Colom? ¿De no estar acomplejado ante los inmigrantes como él?” advirtiendo “quiero avisar al señor Colom que aún está a tiempo de evitarse una nueva ridiculez, olvidándose de presentarme la denuncia anunciada. Colom ya hace el ridículo con sus declaraciones, no hace falta que lo haga también en los tribunales. Pero si él quiere, ahí le espero“.

PxC

Vic, 4 de enero de 2014

 

 

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

WWW.E-NOTICIES.CAT, 03/01/2014; CDC vol portar Anglada a Fiscalia

El líder de PxC troba "una putada" que dos dels primers quatre nadons catalans del 2014 siguin fills d'immigrants

Redacció.- El responsable de Nous Catalans de CDC, Àngel Colom, ha anunciat que la seva organització denunciarà davant de Fiscalia un parell de piulades que ha fet el president de la Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, de caire presumptament xenòfobes. Tot i això, el propi Colom ha admès que "amb les lleis actuals" veu difícil que condemnin Anglada.

En la primera piulada, feta l'1 de gener, el líder de la PxC exclama "quina putada! Dos dels quatre primers nadons de l'any a Catalunya són immigrants. Primer els de casa". Anglada adjunta al comentari una fotografia d'un d'aquests nadons amb el seu pare.

En la segona piulada, feta avui, utilitza una fotografia d'un nen amb una estelada i comenta que "estem arreglats. Si aquests han de ser el nous catalans, jo marxo de Catalunya. Primer els de casa!".

Àngel Colom ha reaccionat a aquests comentaris i ha avançat en el seu compte de Twitter que "des de @nouscatalans ho denunciarem al Fiscal per delictes d'odi. Ai las! amb les lleis actuals serà difícil que el condemnin…".

WWW.E-NOTICIES.CAT, 04/01/2014; Anglada troba

"Els nens africans no són els portadors de la identitat catalana per més que ho digui Àngel Colom”

Redacció.- El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha titllat de "ridícul" que Convergència (CDC) es plantegi portar-lo davant la Fiscalia per unes declaracions sobre els primers nounats del 2014.

"És ridícul que CDC pretengui processar-me per defensar la natalitat catalana", ha indicat el dirigent de la formació ultra.

Segons el regidor de Vic, "és un mal senyal que la meitat dels nens nascuts el primer dia de l'any a Catalunya siguin immigrants, i insisteixo que els nens africans no són els portadors de la identitat catalana per més que ho digui Àngel Colom".

Anglada ha remarcat que "dona la impressió que el nerviosisme i la precipitació són les notes que defineixen l'acció política de CDC en els últims mesos", alhora que ha considerat com una "mostra d'immaduresa política" l'anunci fet des de les files convergents.

"Que sigui precisament Colom el que hagi dit que em vol portar a la fiscalia entra ja dins del que és còmic. Precisament Colom va afirmar que Catalunya necessita un milió de nens immigrants, jo afirmo el contrari, que Catalunya necessita un milió de nens catalans. De què pretén denunciar-me Colom? De no estar acomplexat davant els immigrants com ell?", s'ha preguntat.

El dirigent de la formació ultra ha conclòs que "Colom ja fa el ridícul amb les seves declaracions, no fa falta que ho faci també en els tribunals. Però si ell vol, allí l’espero", ha reptat.

WWW.VILAWEB.CAT, 05/01/2014; Un multitudinari #sócunnoucatalà respon als comentaris racistes de Josep Anglada

La xarxa respon en massa a una piulada del dirigent de Plataforma per Catalunya

Redacció.- El dirigent de la racista Plataforma per Catalunya i regidor de Vic, Josep Anglada, va penjar dijous a Twitter una fotografia d'un nen etíop amb una estelada. El comentari que hi feia era aquest: 'Estem arreglats. Si aquests han de ser els nous catalans, jo marxo de Catalunya. Primer els de casa!' La família i els amics de l'infant de la foto va activar ràpidament una campanya, difosa a través de xarxes socials, que ha fet circular multitudinàriament respostes contra Anglada a través de l'etiqueta #sócunnoucatalà.

Mireia Riera, la mare del nen fotografiat, explicava per Facebook la impressió de veure el seu fill al piulet d'Anglada, i afegia que volia denunciar els fets a la justícia 'per mostrar, un vegada més, que hi ha prou raons per a il·legalitzar aquest partit'.

La carta oberta de Mireia Riera diu:

«Ahir em despertava amb la piulada del Sr. Anglada. Em vaig quedar glaçada, no sols pel contingut racista, no sols per haver posat al centre del seu odi un infant, un menor d'edat, sinó també perquè aquest nen és el meu fill. Les coses mai no són com semblen, PxC és un partit racista i xenòfob, encara que s'escarrassin a dir el contrari, i el meu fill és un català nascut a Etiòpia i adoptat quan tenia tan sols quatre mesos.

És fill i nét de catalans, el català és la seva llengua i cada Nadal fem cagar el tió. Però més enllà d'això, és tan català com en Bojan, ex-jugador del Barça, la Manpreet, filla del botiguer de sota casa i nascuda a Esparreguera fa cinc anys, en Mohamed, que va venir sota l'eix d'un camió en fa set i ara treballa en un institut, el Volodia, que va venir amb una beca i s'ha casat amb la Mònica, en Sergio, que va fugir del corralito argentí i viu en una preciosa casa de pagès a l'Empordà, o la Marisa, la néta de la Consuelo que no parla gaire bé el català, però que explica uns acudits boníssims.

Totes aquestes persones són catalanes, i no perquè jo ho digui, sinó perquè ser català es defineix per coses que van molt més enllà del color de la pell, fins i tot de la religió que practiques. El Sr. Anglada no té potestat per a dir qui és i qui no és català, tampoc per a agredir amb les seves piulades plenes de prejudicis cap persona, i menys un infant.

El meu fill creixerà i viurà lliurement en aquest país, el seu. Potser tindrà fills, i no seran de color blanc immaculat. Caldrà que el Sr. Anglada s'hi vagi acostumant, que s'acostumi que hi ha i hi continuarà havent famílies de tots colors, les unes amb fills i filles que tindran noms catalans i la pell bruna, o els ulls ametllats, i les altres amb fills que es diran Salim Casadevall o Marta M'bou.

I si no s'hi acostuma, que faci el que promet i se'n vagi d'aquí.

Volem recordar al Sr. Anglada les seves pròpies paraules, i per això us demanem que participeu en el recull de fotos de cares diverses dient: 'Sóc un nou català. Sr. Anglada quan vulgui ja se'n pot anar.»

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube