Catalán - Castellano
cuéntanos
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
síguenos

Noticias en Cataluña

Una nueva etapa

Una nueva etapa

09/02/2014

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

El Consejo Ejecutivo ratifica el relevo en la presidencia como una decisión irrevocable que se ha llevado a cabo de acuerdo con lo establecido en los Estatutos del partido

Plataforma per Catalunya manifiesta que:

1.  La destitución de Josep Anglada como presidente de Plataforma per Catalunya es una decisión irrevocable.

2. El Consejo Ejecutivo ha obrado en virtud de lo expuesto en el punto 17.b de los Estatutos del partido, que contempla la convocatoria de una reunión de carácter extraordinario si, tal y como ha sucedido, así lo solicita el 25% de sus miembros y la acompañan de un orden del día.

3. Todos los integrantes del Consejo Ejecutivo fueron convocados el martes 4 de febrero a la reunión que tuvo lugar el pasado sábado 8 de febrero. Josep Anglada tenía constancia de la convocatoria de la reunión y así lo ha manifestado en la prensa.

4. Ante la incomparecencia de Josep Anglada, el vicepresidente Xavier Simó procedió a presidir la reunión de acuerdo con lo establecido en el artículo 17.f de los Estatutos.

5. La propuesta de destitución del presidente, contemplada en el artículo 17.e de los Estatutos, se acordó por unanimidad de los 15 miembros presentes de un total de 18 integrantes, superando así  las 3/5 partes necesarias para hacer efectiva su aprobación.

6. La destitución y el inicio de procedimientos disciplinarios son funciones que están reservadas al Consejo Ejecutivo por el art. 17)e y 13, 2º párrafo de los estatutos, por lo tanto instamos a Josep Anglada a que se lea los Estatutos del partido y a que deje de hacer el ridículo anunciando expulsiones que no tienen ninguna validez.

7. Josep Anglada será advertido de las sanciones económicas de hasta 600.000 euros a las que se expone si utiliza de manera fraudulenta la base de datos de Plataforma per Catalunya.

8. Con el relevo en la presidencia el Consejo Ejecutivo materializa una voluntad compartida por la militancia, y así lo acredita el hecho de que la decisión fuera acordada por unanimidad de los presentes.

Enviar noticia por correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir esta noticia
Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

LAPREMSADELBAIX.ES | David Parada: “La decisió de destituir Josep Anglada ha tingut el suport dels militants, afiliats i regidors de la comarca”

El president del Baix Llobregat de PXC i secretari d’organització va ser un dels impulsors de la decisió.

Aquest passat dissabte, el Consell Executiu de Plataforma per Catalunya va decidir destituir el fundador i fins ara president de la formació política, Josep Anglada, per "les deficiències en la gestió". En un comunicat, va anunciar que el rellevarà Xavier Simó -fins ara ocupava la vicepresidència- fins a la celebració del proper congrés que està revist que se celebri aquesta tardor. 

David Parada: “La decisió de destituir Josep Anglada ha tingut el suport dels militants, afiliats i regidors de la comarca”
David Parada, secretari d’organització, president de PXC al Baix Llobregat i regidor a Sant Boi de Llobregat, va ser un dels quinze membres del Consell Executiu presents a la reunió a L’Hospitalet de Llobregat que va aprovar la proposta: “És una decisió irrevocable i, a més, la proposta estava contemplada a l’article 17.e dels Estatuts acordant-se amb les 3/5 parts necessàries”. D’altra banda, Parada explica que la decisió “ha tingut el suport dels militants, afiliats i regidors del Baix Llobregat” i afegeix que “considero que a mitjà termini la decisió serà molt positiva per al partit. Seguirem defensant el programa electoral de les darreres eleccions municipals i continuarem fent-ho amb arguments i respecte a les altres posicions polítiques.”

Actualment PXC del Baix Llobregat té un total de vuit regidors a la comarca: Tres a Sant Boi de Llobregat, i un a Viladecans, Sant Andreu de la Barca, Esparreguera, Abrera i Olesa de Montserrat.

NACIODIGITAL.CAT | August Armengol: «El que està fent Anglada és grotesc i ridícul»

August Armengol, a Vic. Foto: Adrià Costa

August Armengol, regidor de PxC al Vendrell i un dels homes forts del partit, ha explicat a Baix Penedès Diari que la formació vendrellenca segueix "fidel al partit i als seus estatuts", donant així el vist-i-plau a la decisió del consell executiu, que dissabte va destituir Josep Anglada . Armengol avala al nou president Xavier Simó, i recorda que 15 dels 18 membres del consell li han donat suport, "que són més d’un 80%". Els altres tres van estar absents, entre ells, el propi Josep Anglada.

 
El portaveu de PxC al Vendrell lamenta l’actitud d’Anglada un cop presa aquesta decisió, que titlla de "fora de lloc". Per Armengol, que Anglada destitueixi membres del consell executiu quan ja no forma part de la direcció és "ridícul i grotesc". Afegeix que aquest no té raó quan diu que la reunió del consell on va ser destituït no era vàlida perquè ell no hi era, ja que "en cap lloc dels estatuts es diu això".
 
Sobre la possibilitat que hi hagi una escissió al partit, Armengol s’ha mostrat contundent: "Ara mateix a PxC hi ha dos bàndols, el partit per una banda i Josep Anglada per l’altra". De fet, el fins aquest mes líder de PxC podria ser fins i tot expulsat del partit en les properes setmanes, ja que per demà dimarts hi ha previst un consell extraordinari on un dels punts de l’ordre del dia és l’obertura d’un expedient disciplinari a Anglada.

DIARI DE TARRAGONA | La junta directiva de PxC a l’Ebre, al costat del nou president

La junta de Plataforma per Catalunya a les Terres de l’Ebre, reunida amb caràcter extraordinari, ha decidit per unanimitat posar-se a disposició del nou president, Xavier Simó i del consell executiu de PxC, que ha decidit la destitució del fins ara president, Josep Anglada. El partit espera aconseguir a l’Ebre “uns espectaculars resultats” a les municipals de 2015

DIARIDETARRAGONA.COM, | PxC diu que la destitució d'Anglada és "irrevocable" i s'ha pres d'acord amb els estatuts del partit

El Consell Executiu assegura que el fundador de Plataforma per Catalunya tenia constància de la reunió des de dimarts passat

ACN/TARRAGONA.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha respost aquest diumenge a les crítiques del fins ara president de la formació, Josep Anglada, i li ha recordat que la seva destitució és una "decisió irrevocable" que s'ha pres d'acord amb els estatuts del partit. "La proposta de destitució del president, contemplada a l'article 17.e dels Estatuts, es va acordar per unanimitat dels 15 membres presents d'un total de 18 integrants, superant així les 3/5 parts necessàries per fer efectiva la seva aprovació", han assenyalat en un comunicat el Consell Executiu de PxC, que també ha assegurat que el fundador de Plataforma per Catalunya tenia constància de la reunió d'ahir dissabte a l'Hospitalet de Llobregat des de dimarts passat, dia 4 de febrer.


"Tots els integrants del Consell Executiu van ser convocats dimarts 4 de febrer a la reunió que va tenir lloc el passat 8 de febrer. Josep Anglada tenia constància de la convocatòria de la reunió i així ho ha manifestat a la premsa", han detallat des de PxC, que han reiterat que davant la incompareixença d'Anglada, el vicepresident Xavier Simó va presidir la reunió del consell executiu de l'Hospitalet de Llobregat "d'acord amb allò establert a l'article 17.f dels Estatuts". Igualment, PxC ha defensat la legitimitat de la reunió de caràcter extraordinari d'aquest dissabte al Barcelonès si, tal com i ha succeït, "així ho sol·licita el 25% dels seus membres i s'acompanya d'un ordre del dia".

"Que deixi de fer el ridícul"

Finalment, PxC recomana a Josep Anglada que es llegeixi els Estatuts del partit i "deixi de fer el ridícul anunciant expulsions que no tenen cap validesa". "La destitució i l'inici de procediments disciplinaris són funcions que estan reservades al Consell Executiu per l'article 17)e i 13, 2n paràgraf dels estatuts", han detallat el partit ultradretà, que estarà liderat per Xavier Simó fins a la celebració del proper congrés de PxC, que se celebrarà a la tardor. El nou president exercirà una presidència "institucional de caràcter representatiu", i els poders executius del partit recauran en el secretari general, Robert Hernando, que desenvoluparà les funcions sota la supervisió del Consell Executiu.

BAIXPENEDESDIARI.CAT | Armengol: «El que està fent Anglada és grotesc i ridícul»

PxC del Vendrell mostra el seu suport cap a la decisió del Consell Executiu d’apartar Josep Anglada de la presidència

El fundador de PxC va ser destituït amb els vots de 15 dels 18 membres del Consell

August Armengol Foto: M.G.

EL VENDRELL.- Sotrac i dels forts a Plataforma per Catalunya (PxC). El fundador del partit i màxim dirigent, Josep Anglada, ha estat destituït de la presidència pel Consell Executiu. Xavier Simó, fins ara vice-president, és qui ocupa ara el càrrec de president. Poques hores després de saber-se la notícia, el mateix Anglada va enviar una nota de premsa en què desautoritzava els membres del Consell que l’havien expulsat i els expedientava.
 
Des de la delegació de PxC al Vendrell, August Armengol ha explicat a Baix Penedès Diari que la formació vendrellenca segueix «fidel al partit i als seus estatuts», donant així el vist-i-plau a la decisió del Consell Executiu. Armengol avala al nou president Xavier Simó, i recorda que 15 dels 18 membres del Consell li han donat suport, «que són més d’un 80». Els altres tres van estar absents, entre ells, el propi Josep Anglada.
 
El portaveu de PxC al Vendrell lamenta l’actitud d’Anglada un cop presa aquesta decisió, que titlla de «fora de lloc». Per Armengol, que Anglada destitueixi  membres del Consell quan ja no forma part de la direcció és «ridícul i grotesc». Afegeix que aquest no té raó quan diu que la reunió del Consell on va ser destituït no era vàlida perquè ell no hi era, ja que «en cap lloc dels estatuts es diu això».
 
Sobre la possibilitat que hi hagi una escissió al partit, Armengol s’ha mostrat contundent: «ara mateix a PxC hi ha dos bàndols, el partit per una banda i Josep Anglada per l’altra». De fet, el fins aquest mes líder de PxC podria ser fins i tot expulsat del partit en les properes setmanes, ja que per demà dimarts hi ha previst un Consell extraordinari on un dels punts de l’ordre del dia és l’obertura d’un expedient disciplinari a Anglada

OSONA.COM | August Armengol: «El que està fent Anglada és grotesc i ridícul»

PxC del Vendrell mostra el seu suport cap a la decisió del Consell Executiu d’apartar Josep Anglada de la presidència

El fundador de PxC va ser destituït amb els vots de 15 dels 18 membres del Consell

August Armengol Foto: M.G.

EL VENDRELL.- Sotrac i dels forts a Plataforma per Catalunya (PxC). El fundador del partit i màxim dirigent, Josep Anglada, ha estat destituït de la presidència pel Consell Executiu. Xavier Simó, fins ara vice-president, és qui ocupa ara el càrrec de president. Poques hores després de saber-se la notícia, el mateix Anglada va enviar una nota de premsa en què desautoritzava els membres del Consell que l’havien expulsat i els expedientava.
 
Des de la delegació de PxC al Vendrell, August Armengol ha explicat a Baix Penedès Diari que la formació vendrellenca segueix «fidel al partit i als seus estatuts», donant així el vist-i-plau a la decisió del Consell Executiu. Armengol avala al nou president Xavier Simó, i recorda que 15 dels 18 membres del Consell li han donat suport, «que són més d’un 80». Els altres tres van estar absents, entre ells, el propi Josep Anglada.
 
El portaveu de PxC al Vendrell lamenta l’actitud d’Anglada un cop presa aquesta decisió, que titlla de«fora de lloc». Per Armengol, que Anglada destitueixi  membres del Consell quan ja no forma part de la direcció és «ridícul i grotesc». Afegeix que aquest no té raó quan diu que la reunió del Consell on va ser destituït no era vàlida perquè ell no hi era, ja que «en cap lloc dels estatuts es diu això».
 
Sobre la possibilitat que hi hagi una escissió al partit, Armengol s’ha mostrat contundent: «ara mateix a PxC hi ha dos bàndols, el partit per una banda i Josep Anglada per l’altra». De fet, el fins aquest mes líder de PxC podria ser fins i tot expulsat del partit en les properes setmanes, ja que per demà dimarts hi ha previst un Consell extraordinari on un dels punts de l’ordre del dia és l’obertura d’un expedient disciplinari a Anglada

DIARI DE TARRAGONA | "Anglada debería estar preocupado"

ENTREVISTA – August Armengol, portavoz de PxC en el Vendrell y fundador del partido

“Soy pediatra. No me planteo compaginar mi profesión con una presidencia nacional”

Portavoz de Plataforma per Catalunya (PxC) en el Vendrell, donde el partido tiene cinco concejales. August Armengol fue uno de los fundadores del partido en 2002 junto con Josep Anglada, hasta hace unos días su presidente. El Consell Executiu ha votado la destitución de Anglada, que se niega a dejar el cargo.

JOSÉ M.BASELGA/EL VENDRELL

- ¿Por qué Plataforma per Catalunya (PxC) expulsa de la presidencia a Josep Anglada?

 - Era un clamor en el partido. La votación del Consejo Ejecutivo es unÁnime. Con Anglada se había tocado techo de votos y no creemos que con él se pudiese mejorar.

- Anglada va a recurrir.

- Los estatutos son claros. Estaba enterado y no vino. Que recurra donde quiera.

- ¿Cómo se financian?

- Con las cuotas de los afiliados, las aportaciones de los grupos municipales y comarcales y de aportaciones personales.

- ¿Debe preocuparse Anglada?

- Debería estar preocupado porque en PxC hemos detectado deficiencias de gestión.

 - ¿Le denunciarán?

- Un abogado del partido a ido a Vic para conocer la situación. Si en tres días no se resuelven las dudas iniciaremos una acción jurídica. No queremos vernos implicados en una mala actuación de otra persona. Pero queremos saber qué ha pasado porque tenemos dudas que queremos aclarar.

- La actitud de Anglada crecía en detractores.

- Ya no nos representaba. En dos años hemos perdido un 20% de concejales. Las fugas han estado motivadas por problemas con Anglada.

- ¿Usted no lo conocía?

- No era así antes. Ha habido una degradación. Hace dos años que ya no lo llamaba para nada.

- ¿Hay ruptura en PxC?

- Hay dos bandos. El partido y Anglada. Sólo tiene apoyo de la concejal de Vic Marta Riera. Ya no representan a PxC y pasarán a ser concejales no adscritos. Tenemos constancia de irregularidades financieras en la delegación de Vic.

- Durante años el nombre de August Armengol sonó para la presidencia de PxC.

- Me tocaba la presidencia hasta nuevas votaciones. Pero soy pediatra. Es mi profesión y mi vocación. No me planteo compaginarlo con una presidencia nacional. Lo haría todo mal. Asume el cargo el vicepresidente Xavier Simó.

- ¿Habrá nueva corriente ideológica?

-La misma. En el tema de la independencia de Catalunya seremos claros. PxC no es ni independentista, ni separatista, ni soberanista. Y Anglada mantenía mucha ambigüedad en este tema, lo que provocaba críticas entre afiliados.

- ¿Ve a Anglada en otros partidos?

-No creo que haya tenido contactos con otros partidos políticos.

 

BAIXPENEDESDIARI.CAT | Marcant distàncies amb Anglada

August Armengol assegura que la relació amb l'ex president del partit s'havia deteriorat els últims dos anys

Armengol: «El que està fent Anglada és grotesc i ridícul»

Marc Guitart/El Vendrell.- Des de Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell ja no volen saber res de Josep Anglada, el ja ex president del partit que va ser destituït fa pocs dies. Si el juny del 2010, en una visita al Vendrell, Anglada signava exemplars del seu llibre ‘Sin mordaza y sin velos’ als regidors i simpatitzats vendrellencs que l’acollien com un gran líder, ara veu com és atacat per les mateixes persones per la seva «deficient gestió econòmica» o les seves sortides de to, ja sigui agredint a un jove que l’increpava, rebent denúncies del seu fill o insultant els nens adoptats que són d’un altre color.
 
La major part de PxC s’ha cansat d’Anglada, i tant ràpid com el van elevar com un visionari, ara toca marcar distàncies amb la mateixa celeritat. El portaveu del partit al Vendrell, August Armengol, ha passat de ser la seva mà dreta a afirmar que fa més de dos anys que no el truca per res. En declaracions a la premsa, Armengol no descarta la via judicial per auditar els comptes del partit, afirmant que diners com els 80.000 euros que l’estat havia d donar a PxC pels resultats als últims comicis municipals mai van arribar al partit.
 
Els motius econòmics són una magnífica arma per carregar tintes contra Anglada, tot i que fins ara no semblava que haguessin causat cap maldecap als membres de PxC. Ja l’any 2011, la candidata de PxC per Tarragona, Myriam Muñoz, va assegurar en deixar el partit que el càrrec administratiu que PxC tenia a l’ajuntament del Vendrell no existia, i que els diners anaven directament a la butxaca de Josep Anglada. El tema no es va poder esclarir – ni tampoc si realment hi havia una persona amb noms i cognoms ocupant el càrrec - tot i les denúncies de l’oposició.
 
Contrastant amb aquella situació, des de fa uns mesos PxC del Vendrell sí que té ja un càrrec de confiança perfectament identificable, essent potser una mostra del distanciament de l’agrupació local amb Anglada. Davant les crítiques rebudes per Armengol, Josep Anglada no s’ha estat de contraatacar publicant un tuit enigmàtic en el qual avisa que «aviat demanaré a l’Armengol on té la bandera de la seva vida, que no és ni la catalana ni l’espanyola».  

E-NOTICIES.CAT | Anglada podria acabar expulsat

August Armengol dóna el seu suport al Consell Executiu

Expulsat pel partit que ha creat. Aquest podria ser el destí de Josep Anglada en les properes setmanes. La formació ultradretana ha convocat per demà dimarts un Consell extraordinari en el qual un dels punts de l’ordre del dia és l’obertura d’un expedient disciplinari a l’expresident del partit.

Així ho ha confirmat August Armengol, líder de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell, la ciutat catalana, juntament amb Vic, on el partit té més regidors, cinc. Armengol ha donat tot el seu suport a la decisió del Consell Executiu d’expulsar Anglada i posar Xavier Simó com a president al seu lloc.

El líder del partit al Vendrell ha carregat també contra l’actitud del fins ara president, en relació a la nota enviada als mitjans assegurant que el Consell no té potestat per expulsar-lo. Armengol assegura que s’han seguit tots els estatuts al peu de la lletra i considera la reacció d’Anglada com “una pataleta”.

Una ‘pataleta’ que el pot portar, però, a l’expulsió. Si la majoria aprova demà obrir expedient disciplinari a Anglada, començarà un procés que estarà portat per un advocat instructor. Anglada tindrà 15 dies per fer al·legacions i també podrà sol·licitar dret a audiència. Després, el Consell Executiu decidirà si l’actitud del fundador del partit mereix una amonestació, la suspensió de militància per un període determinat o, directament, l'expulsió.

Darme de alta Darme de baja
PxC a Youtube