Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Lluita activa des dels municipis contra la corrupció

Lluita activa des dels municipis contra la corrupció

23/01/2013 - Amposta

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya força la imputació de l’alcalde en un possible cas de tracte de favor a l’arquitecte municipal

Amposta | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya a la capital del Montsià ha destapat un presumpte cas de corrupció que ha esquitxat el govern municipal de CiU.

El passat mes de desembre el regidor i portaveu de la formació identitària a Amposta, Germán Ciscar, va presentar una denúncia contra l'Ajuntament davant del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de la ciutat pel que considera “un tracte de favor de l'equip de govern de CiU a l'arquitecte municipal”.

D’acord amb Ciscar el funcionari “ha estat autoritzat a modificar el seu horari per exercir una segona activitat, un fet que infringeix la llei 53/1984”. A més, denuncia que en la retribució individual de l'arquitecte, desglossada per conceptes, s'aprecia “l'incompliment del límit total del 30% de la retribució bàsica” recollida en l'article 16.4 de la llei d'incompatibilitats.

La Justícia ha apreciat indicis de delicte i ha citat a declarar el batlle de la localitat ebrenca, Manel Ferré, en el marc de les diligències prèvies per un possible delicte penal de tracte de favor.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

324.CAT, 19/12/2012; PxC d'Amposta denuncia l'Ajuntament per tracte de favor a l'arquitecte municipal

Actualitzat a les 19:30 h - 19/12/2012

Amposta (ACN).- El regidor i portaveu de PxC a Amposta, Germán Ciscar, ha presentat una denúncia contra l'Ajuntament devant el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de la ciutat pel que considera un tracte de favor de l'equip de govern de CiU a l'arquitecte municipal. Segons ha argumentat Ciscar, el funcionari ha estat autoritzat a modificar el seu horari per exercir una segona activitat, un fet, sosté, prohibit per la llei 53/1984. A més, denuncia que en la retribució individual de l'arquitecte, desglossada per conceptes, s'aprecia "l'incompliment del límit total del 30% de la retribució bàsica que recull l'article 16.4 de la llei d'incompatibilitats".

AMPOSTA RADIO, 19/12/2012; PxC d´Amposta denuncia l´Ajuntament per tracte de favor a l´arquitecte municipal

El regidor Germán Ciscar sosté que l´equip de govern de CiU va permetre una segona activitat al funcionari que sobrepassa el límit de retribució permès per la llei

El regidor i portaveu de PxC a Amposta, Germán Ciscar, ha presentat una denúncia contra l´Ajuntament devant el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de la ciutat pel que considera un tracte de favor de l´equip de govern de CiU a l´arquitecte municipal. Segons ha argumentat Ciscar, el funcionari ha estat autoritzat a modificar el seu horari per exercir una segona activitat, un fet, sosté, prohibit per la llei 53/1984. A més, denuncia que en la retribució individual de l´arquitecte, desglossada per conceptes, s´aprecia "l´incompliment del límit total del 30% de la retribució bàsica que recull l´article 16.4 de la llei d´incompatibilitats".

Ciscar ha presentat la denúncia, assegura, havent plantejat reiteradament el cas al ple amb diferents preguntes dirigides a l´alcalde i l´equip de govern, sense rebre una resposta adequada al respecte. "Després de diversos mesos donant-nos llargues, al final hem decidit portar-ho al jutjat i que es faci complir la llei", ha manifestat.

AGUAITA.CAT, 21/01/2013; El jutge cita a declarar l'alcalde d'Amposta com a imputat per un suposat tracte de favor a l'arquitecte municipal

El cas arrenca a partir d'una denúncia del regidor de l'oposició de Plataforma per Catalunya, German Císcar, en considerar que l'equip de Govern de CiU ha autoritzat l'arquitecte municipal a modificar el seu horari per exercir una segona activitat, un fet que, segons Císcar, "està prohibit per Llei. La Llei diu que s'ha de respectar un horari. L'alcalde això s'ho ha saltat", assegura el regidor de PxC. Segons ell, "demanar la compatibilitat suposa també que els complements específics no poden superar el 30 % del sou base. En aquest cas, el percentatge se supera en escreix".

L'alcalde, Manel Ferré, valora molt negativament que un cas polític es judicialitze, però es mostra tranquil: "Fa dos legislatures, la compatibilitat va ser atorgada pel Ple amb un informe del secretari que deia que això era possible, amb la qual cosa penso que estem més que coberts", però matisa que "si ara la Llei ha canviat i diu que esta compatibilitat no és possible, l'Ajuntament prendrà les mesures que haja de prendre". I etziba que "abans de demanar els antecedents penals a l'alcalde, potser que li demanen també al denunciant".

La denúncia de PxC s'ha fet per la via penal. L'alcalde haurà de prestar declaració com a imputat en el marc de les diligències prèvies dijous, a partir de les 11 del matí. Abans, a les 9, declarà German Císcar.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube