Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Anglada:

Anglada: "els llauners destrueixen l'ocupació que els restauradors creen"

21/09/2012 - Barcelona

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya demana la col·laboració ciutadana via Twitter per acabar amb la venda ambulant il·legal de begudes a Barcelona

Barcelona | Redacció.- La delegació barcelonina de Plataforma per Catalunya ha fet una crida als veïns de la ciutat comtal per estrènyer el cèrcol sobre els llauners aprofitant l'ús de les noves tecnologies.

El president de Plataforma per Catalunya ha demanat als qui siguin testimonis d'aquest tipus d'infraccions que ho posin en coneixement de la Guàrdia Urbana de Barcelona aprofitant l'avantatge de la immediatesa que ofereixen les xarxes socials.

Anglada ha convidat als usuaris de Twitter a informar amb els hashtags #nomedeslalata i #mercè2012 a la Guàrdia Urbana (@barcelona_GUB) de la posició exacta en la qual s'està cometent la infracció. “No hem de tenir por de ser delators de les irregularitats. És la nostra responsabilitat com a ciutadans”.

Davant l'augment de la venda ambulant il·legal de llaunes de cervesa previst per als actes de la festivitat de la Mercè a Barcelona, el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha advertit que aquesta activitat “perjudica als bars i locals de restauració que, al contrari que els llauers, sí paguen impostos”.

El líder identitari ha afirmat que aquesta activitat “suposa una competència deslleial que destrueix l'ocupació que els restauradors creen, i contribueix a agreujar la ja prou castigada situació de molts negocis”.

Anglada ha assenyalat el preocupant de les dades que es desprenen de l'informe de seguiment de l'ordenança de convivència de Barcelona, que posen de manifest un augment d'aquesta activitat, i ha instat el govern municipal a endurir les sancions per a aquest tipus d'infraccions.

Enguany els decomisos per venda ambulant de begudes a la ciutat comtal entre els mesos de gener i agost han ascendit un 64% respecte al mateix període de l'any anterior. Si en 2011 va haver-hi 203.939 decomisos aquest any hi ha hagut un total de 334.121.

Anglada ha advertit que la compra de begudes als venedors ambulants “representa un risc per a la salut del propi consumidor”, perquè les llaunes es manipulen i s'emmagatzemen en papereres, embornals i caixes de llum en condicions d'insalubritat.

Així ho corroboren els resultats extrets d'una anàlisi microbiològica duta a terme per un laboratori sobre diverses mostres d'envasos de cervesa comprats a llauners en el Raval i el litoral barceloní el passat mes de juny.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube