Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Per un transport públic de qualitat a Barcelona

Per un transport públic de qualitat a Barcelona

08/04/2013 - Barcelona

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya denuncia l´aïllament que pateixen els veïns de Torre Baró després d'un mes de vaga dels autobusos del districte

Barcelona | Redacció.- Plataforma per Catalunya reprova la inacció de l’alcalde Xavier Trias i els seus socis del Partit Popular davant la situació d’incomunicació que pateixen des de fa un mes els veïns del barri de Torre Baró de la ciutat comtal.

La vaga de xofers d’autobusos ha posat de manifest  que la comunicació del barri és insuficient en limitar-se únicament a 4 línies de bus. La situació es veu agreujada per la cessió de la gestió de les línies d’autobús 80, 81, 82 i 83, que comuniquen internament i externament el barri, a mans privades.

Veïns de Torre Baró han manifestat la seva indignació a Plataforma per Catalunya pel perjudici que causa aquesta situació a col·lectius de tota índole. Hi ha nens i nenes del barri que no poden anar a casa a dinar en acabar les classes per manca de temps. La gent gran té dificultats per anar a comprar, i els treballadors han de buscar solucions costoses per arribar al seu lloc de treball.

Plataforma per Catalunya denuncia la concessió a l'empresa Nou Barris BCN SLU, filial de Sagalés, com a desencadenant del greu dèficit en matèria de transport públic, perquè ha paralitzat el servei, que ja era prou precari, i funciona amb vehicles vells.

Barcelona necessita un servei de transport públic de qualitat que integri els 80 barris de la ciutat comtal. L’òptima comunicació entre barris és garantia de cohesió social, d’estalvi energètic, d’estímul econòmic, millor mobilitat urbana  i respecte al medi ambient.

L’actitud dels veïns afectats davant d’aquesta adversitat és lloable. Els conductors d’utilitaris privats s’aturen quan veuen algú caminant per oferir-li la possibilitat de transportar-lo desinteressadament i estalviar-li un trajecte de fins a 40 minuts des del metro fins al domicili.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube