Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Mesquita solució! Concentració veïnal a Nou Barris

Mesquita solució! Concentració veïnal a Nou Barris

05/04/2017 - Barcelona

Barcelona | Redacció.- El carrer Japó, de Nou Barris, és molt petit, estret, amb lluminositat justa, però hi han viscut tranquil·lament generacions de veïns que ara veuen la seva manera de vida amenaçada.

L'Ajuntament de Barcelona, que gestiona l'equip d'Ada Colau, tracta d'imposar un centre de culte islàmic en aquest carrer, sense haver-se assegut a parlar primer amb els veïns, almenys per informar.

El resultat ha estat una creixent indignació, acompanyada de la tensió entre els veïns i una comunitat musulmana que sembla que comença a tenir una actitud més dura cap als veïns del barri. 

Font: ElTitular.es

Després d'una setmana de cassolades veïnals des dels seus balcons, cada nit a les 21:00 (convocades per cinc minuts, però que han arribat a ser més de vint) els veïns han convocat una concentració pública que s'ha celebrat el 4 d'Abril al carrer Maestrat, carreró que comunica amb l'esmentat carrer Japó. 

Plataforma per Catalunya (PxC) ha estat ajudant i assessorant amb totes les qüestions que els veïns han tingut durant aquesta intensa setmana, així com participant de la difusió de les seves propostes i de les cassolades, a més de tractar que la demanda veïnal estigui present en la premsa. Fins avui, només han rebut ignorància i menyspreu per part de "l'Ajuntament del Canvi" de Barcelona, i una barreja entre silenci i ridiculització dels veïns per part de la premsa general. Per tot això, el descontentament no ha fet més que créixer, i la concentració veïnal ha estat un gran èxit i un rotund rebuig al maltractament dels polítics i associacions subvencionades per aquests cap als veïns de Nou Barris. 

A la protesta veïnal han acudit representants de PxC i del seu consell executiu, com el vicepresident Pablo Barranco, el secretari d'organització Jordi de la Fuente (tots dos fan un seguiment especial d'aquest cas), així com Javier Hernández, Pep Sort i els valents regidors de Salt Sergio Concepció i Sergi Fabri. S'han sumat veïns no solament del carrer Japó, sinó d'altres carrers que temen que la seva manera de vida canviï radicalment amb la implantació d'aquest centre de culte islàmic. Fins i tot una representació dels veïns de Molins de Rei, que viuen el mateix problema al carrer Sant Sebastià, ha vingut a solidaritzar-se i a oferir col·laboracions mútues entre veïns. 

PxC estarà sempre del costat de les causes justes dels veïns i que combatin la manca de democràcia per part dels ajuntaments que, com a Nou Barris i a Sants, pretenen esquivar una tensió creixent als barris i la gestió dels quals no s'ha centrat més que amb la comunitat musulmana. Des Pineda de Mar, passant per Olot, Esparreguera, Molins de Rei, fins a Barcelona, la demanda popular és la mateixa: no a la imposició, mesquita solució. 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube